12/6/11

Γιατί πρέπει να κερδίσει το fringe στα Critics’ Choice Television Award


Οι Φαν της σειράς fringe γνωρίζουν εδώ και καιρό ότι αυτή η σειρά είναι ξεχωριστή. Η ποιότητα της σειρά και η αφωσίωση των πιστών θαυμαστών της σειράς ήταν αυτό που οδήγησε τη σειρά στον 4ο κύκλο της.
Ο Πρόεδρος του FOX Kevin Reilly λέει ότι οι Φαν αυτής της σειράς είναι από τους πιο παθιασμένους και πιστούς θαυμαστές σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε τους λόγους για τους οποίους αξίζει το fringe να πάρει τα βραβεία...

Τί είναι αυτό που κάνει το Fringe καταπληκτικό δράμα ?

Το fringe δεν είναι απλά μία σειρά επιστημονικής φαντασίας. Η σειρά συνδυάζει αριστοτεχνικά στοιχεία επιστήμης, συναισθήματος, συνείδησης, ηθικής, φιλοσοφίας, ίντριγκες, δράση και ρομάτζο. Στο επίκεντρο της ιστορίας βρίσκονται 3 άνθρωποι που αντιμετοπίζουν καθημερινά ασυνήθιστες καταστάσεις. Αυτοί οι 3 είναι πλέον σαν οικογένεια. Έτσι τους αίσθανονται οι θεατές την Ολίβια, τον Γουόλτερ και τον Πήτερ. Οι θεατές νοιάζονται τόσο πολύ γι' αυτούς που χαίρονται στη χαρά τους και λυπούνται στη λύπη τους.

Επίσης, το σενάριο της σειράς δεν παίρνει σχεδόν ποτέ τον εύκολο δρόμο και αφηγήται τα γεγονότα εξαιρετικά. Η επιλογή να μας δείξει στον 3ο κύκλο επεισόδια και από τα 2 σύμπαντα άρεσε σε πολλούς θεατές. Επίσης ένα μοναδικό ερωτικό τρίγωνο αναπτύχθηκε που σε άλλη σειρά δε μπορούσε να είχε γίνει.

Εκτός από αυτό η συνοχή της σειράς την κάνει ακόμα καλύτερη. Το fringe εξελίχθηκε σε αυτή τη σεζόν σε σειρά που συνδυάζει και την αυτοτελή ιστορία της αλλά παράλληλα αναπτύσει και τη μυθολογία της. Τα γεγονότα και τα μυστήρια από τις προηγούμενες σεζόν τα αναφέρουν και τώρα. Ένα παράδειγμα είναι και η ελληνική φράση "γίνε καλύτερο άνθρωπο από το πατέρα σου".

Οι παραγωγοί έχουν σίγουρα ένα πλάνο προς τα που κατευθύνονται. Για τους θεατές αυτό και μόνο αξίζει τον κόπο να την δούνε. Εξάλλου αυτό είναι που δίνει στη σειρά μεγαλύτερη αξία. Πολλοί από τους Φαν ξαναπαρακολουθούν όλη τη σειρά από την αρχή προκυμένου να κατανοήσουν κάποια πράγματα καλύτερα.

Η καταπληκτική 3η σεζόν

Η 3η σεζόν προς το παρόν είναι η καλύτερη και αξίζει και με το παραπάνω να πάρει το βραβείο για το καλύτερο δράμα. Μετά από διακοπή 4 μηνών από το περασμένο καλοκαίρι επέστρεψε δυναμικά για την 3η της σεζόν. Στο τέλος της 2ης σεζόν οι τηλεθεατές αφέθηκαν στη σκηνή που η Ολίβια παγιδεύτηκε στο παράλληλο σύμπαν ενώ ο Γουόλτερ και ο Πήτερ επέστρεψαν στο δικό μας με την Ψευτολίβια.

Η ιστορία των 8 πρώτων επεισοδίων της 3ης σεζόν αφορούσε την Ολίβια που είχε παγιδευτεί στο παράλληλο σύμπαν. Οι θεατές είχαν ρίξει απλώς μια ματιά στο παράλληλο σύμπαν στη 2η σεζόν, ενώ κατά τη 3η σεζόν είχαν την ευκαιρία να το δουν ολοκληρωτικά, πιο αληθινά. Οι θεατές βλέπουν τον κόσμο τους όπως και το δικό μας με λίγες διαφορές. π.χ. οι δύδιμοι πύργοι στο παράλληλο σύμπαν υπάρχουν ακόμα.

Ωστόσο ο κόσμος αρχίζει να καταστρέφεται σιγά σιγά καθώς ο Γουόλτερ έφερε σε επικοινωνία τα 2 σύμπαντα, και που απήγαγε τον Πήτερ για να τον σώσει. Οι άνθρωποι από το παράλληλο σύμπαν συχνά αντιμετωπίζουν δίνες και σκουλικότρυπες. Η ομάδα ακραίων φαινομένων είναι πλέον κομμάτι του υπουργείου αμύνης. Όταν εντοπίζεται κάποια ανωμαλία δρουν με βάση πρωτοκόλλου.
Ο θεατής βλέπει πόσο απελπισμένοι έιναι οι άνθρωποι εκεί.

Το ταξίδι της Ολίβιας για να γυρίσει πίσω είχε πολλές δυσκολίες και εμπόδια και αυτό οδήγησε στον χαρακτήρα της ώστε να εξελιχθεί.

Από την άλλη η πολύπλοκη σχέση μεταξύ Πήτερ και Γουόλτερ είναι από της πιο συγκινητικές αλλά παράλληλα και τραγικές σχέσεις που μπορεί να έχουν ένας πατέρας με ένα γιο. Η 3η σεζόν έδωσε βάρος στην αποδοχή και στη συγχώρεση αυτών των 2.

Η σχέση του Πήτερ και της Ολίβια έφτασε στην κορυφή της αυτή τη σεζόν. Συχνά αναφέρονται ως ένα από τα καλύτερα ζευγάρια στην τηλεόραση ως προς τον τρόπο που έχουν εξελιχθεί. Τα εμπόδια που αντιμετόπιζαν οι 2 τους είναι κάτι μεγαλύτερο απ' ότι αντιμετόπιζε κάποιο άλλο ζευγάρι στην τηλεόραση αυτή τη σεζόν. Η σχέση τους αναπτύσεται σταδιακά καθώς ανακάλυψαν πώς μπορούν να συγχωρέσουν, να εμπιστευτούν και να αγαπήσουν ο ένας τον άλλον. Ο Πήτερ έκανε μια μεγάλη θυσία στο τέλος της σεζόν στο όνομα της αγάπης. Όταν η Ολίβια πέθανε ένιωσε ο Πήτερ ότι δεν έχει τίποτα να χάσει και πήρε μια απόφαση που αλλάζει πολλά πράγματα.

Το επίκεντρο της σεζόν ήταν ο πόλεμος μεταξύ των 2 κόσμων. Οι θεατές συνδέθηκαν με τους 2 αυτούς κόσμους και ήταν τρομοκρατιμένοι στην ιδέα ότι ίσως ένας από τους 2 αυτούς κόσμους θα καταστραφεί. Οι άνθρωποι του άλλοι σύμπαντος είναι το ίδιο άνθρωποι με του δικού μας σύμπαντος. Οι θεατές νοιάζονταν για την Ψευτολίβια, τον Λινκολν Λι, τον Τσάρλι, τον Χένρι και το παιδί της Ψευτολίβιας και του Πήτερ. Πολλοί ήλπιζαν σε μια ειρινική λύση μεταξύ των συμπάντων που θα επέτρεπαν και στα 2 να επιζήσουν.



Χαρακτήρες και Ηθοποιοί

Αυτή η σειρά δείχνει τους χαρακτήρες της να εξελίσσονται σταθερά. Σε αυτή τη σεζόν οι χαρακτήρες (κυρίως οι 3 πρωταγωνιστές) εξελίχθηκαν όσο σε καμία άλλη. Όλο το καστ έδωσε ερμηνείες από άλλο σύμπαν. Πολλοί από τους ηθοποιούς έπρεπε να παίξουν διπλό ρόλο.

Walter/Walternate (John Noble)

Ο Γουόλτερ άλλαξε πολλά συναισθήματα σε αυτή τη σεζόν και ο Noble τα κατάφερε επιτυχώς. Έπρεπε να έρθει αντιμέτωπος με τις πράξεις του και να καταλάβει ότι ο Πήτερ είναι μεγάλος πια και πρέπει να καθορίσει μόνος του το πεπρωμένο του.

Από την άλλη ο Γουολτεράλλος μας παρουσιάζεται σαν ένας άνθρωπος που θέλει να σώσει τον κόσμο του με οποιοδήποτε κόστος. Αυτό ξεκίνησε αρχικά ως απόγνωση από την απαγωγή του Πήτερ στο να διαλύσει το γάμο του. Ο Γουολτεράλλος έκανε τον πόλεμο μεταξύ των κόσμων προσωπικό θέμα και δεν το ενδιέφερε απλά να πάρει το γιο του πίσω. Στο τέλος της σεζόν φαίνεται ότι τελικά καταφέρνει να πάρει την εκδίκηση του αφού σκοτώνει το πρόσωπο που αγαπάει ο Πήτερ περισσότερο σε όλο τον κόσμο.

Olivia/Fauxlivia (Anna Torv)


H Anna Torv κατάφερε επιτυχώς να παίξει πολλούς ρολούς σε αυτή τη σεζόν, όπως την Ολίβια, την Ψευτολίβια, την Ολίβια που νόμιζε ότι ήταν η άλλη, την Ψευτολίβια να προσποιείται  ότι είναι η άλλη, καθώς κατάφερε να μιμηθεί άριστα την έκφραση του Leonard Nimoy, καθώς ο William Bell μπήκε στο σώμα της Ολίβια.

Η Ολίβια υπέφερε πολύ σε αυτή τη σεζόν. Στην αρχή βλέπουμε να της βάζουν αναμνήσεις μιας άλλης εκδοχής του εαυτού της, καθώς στη συνέχεια ο Γουολτεράλλος και οι επιστήμονες του κατάφεραν να βρουν με ποιο τρόπο μπορεί η Ολίβια να περνάει μέσα στους 2 κόσμους.
Η 3η σεζόν μας παρουσίασε το δυναμισμό της Ολίβια, τη θέληση της να σωθεί και να επιστρέψει στον Πήτερ. Αλλά όταν επέστρεψε σπίτι έμαθε ότι ο παράλληλος εαυτός της ζούσε τη ζωή της και ο Πήτερ θα έκανε τα πάντα για εκείνη. Η Ολίβια είδε την Ψευτολίβια "σαν αυτή, αλλά καλύτερη" και αυτό έφερε αμφιβολίες για την προσωπικότητα της. Όλη την ώρα σκεφτόταν ότι ο Πήτερ προτιμούσε την άλλη Ολίβια από την ίδια. Με τον καιρό κατάλαβε ότι έχει τη δική της προσωπικότητα και ότι ο Πήτερ την αγαπάει γι'αυτό ακριβώς που είναι.

Την Ψευτολίβια την είδαμε αρχικά να βρίσκεται σε μυστική αποστολή στο σύμπαν μας προκειμένου να προστατεύσει το δικό της. Στην πορεία μας έδειξε σημάδια ότι δεν ήταν σίγουρη για τον εαυτό της. Καθώς την καθοδηγούσε ο Νιούτον ξεπέρασε τον ηθικό της κώδικα και αποπλάνησε τον Πήτερ. Τελικά όμως κατάλαβε ότι οι άνθρωποι του σύμπαντος μας δεν ήταν τόσο κακοί όπως τους παρουσίαζε ο Γουολτεράλλος σε αυτή. Ο Πήτερ κατάφερε να αγγίξει τη συνείδηση της όταν της είπε ότι υπάρχει κάποιος τρόπος για σωθούν και οι 2 κόσμοι. Όταν επέστρεψε στον κόσμο της, έφερε και κάτι "παραπάνω" μαζί της, ένα μωρό με πατέρα τον Πήτερ, έφερε τον κόσμο πάνω κάτω για αυτήν. Και με την επιταχυνόμενη γέννα κατάλαβε το πραγματικό κόστος που θα προκαλούσε ο πόλεμος ανάμεσα στους 2 κόσμους.

Peter Bishop (Joshua Jackson)

O Joshua Jackson δυστυχώς δεν είχε την ευκαιρία να παίξει 2 ρόλους καθώς μόνο ένας Πήτερ υπάρχει στους 2 κόσμους, αλλά παρόλα αυτά έδωσε εκπληκτικές ερμηνείες σε πολλά επεισόδια όπως τα: Entrada, The Firefly, Reciprocity και The Day We Died

Σαν παιδί και των 2 κόσμων ο Πήτερ πραγματικά ένοιωθε ότι δεν άνηκε πουθενά, αλλά γύρισε πίσω για την Ολίβια γιατί όπως του είπε η ίδια "ανήκεις με εμένα". Ο Πήτερ πίστευε πραγματικά ότι η αλλαγή στην προσωπικότητα της Ολίβια ήταν επειδή άρχισε να βγαίνει μαζί του και ήταν ευτυχισμένη. Το αναρωτήθηκε αλλά δεν προχώρησε την καχυποψία του παραπέρα. Όταν κατάλαβε την αλήθεια θύμωσε με τον εαυτό του για αυτή τη παράβλεψη. Ήταν τόσο χαρούμενος όταν επέστρεψε η Ολίβια σπίτι αλλά παράλληλα πονούσε μέσα του που έπρεπε να της πει την αλήθεια, επειδή πίστευε ότι αυτό ήταν το σωστό.

Εκτός από αυτό, ο Πήτερ κατάλαβε σε αυτή τη σεζόν ότι πρέπει να αποδεχθεί το πεπρωμένο του και να χρησιμοποιήσει την αρχαία μηχανή, η οποία ήταν κλειδί στο να δημιουργήσει ή να καταστρέψει κάποιο σύμπαν. Ωστόσο όταν κατάλαβε ότι η απόφαση του να καταστρέψει το σύμπαν στο οποίο γεννήθηκε ήταν λάθος, ήταν πρόθυμος να αλλάξει την επιλογή του οποιοδήποτε και αν είναι το κόστος.

Αξιοσημείωτα επεισόδια

Olivia, Do Shapeshifters Dream of Electric Sheep, Entrada, Marionette, The Firefly, 6B, Bloodline, Lysergic Acid Diethylamide όπως επίσης και το The finale arc (6:02 AM EST, The Last Sam Weiss, The Day We Died).            


Πηγή

Ποια η γνώμη σας για όλα αυτά ; Μετά από όλα αυτά είστε ή δεν είστε σίγουροι ότι το fringe πρέπει να πάρει τα βραβεία ;

Σας υπενθυμίζουμε ότι το fringe είναι επίσης υποψήφιο για τον καλύτερο Α' γυναικείο ρόλο σε δραματική σειρά (Anna Torv) και για τον καλύτερο Β' Ανδρικό ρόλο σε δραματική σειρά (John Noble), όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενη ανάρτηση.
Και φυσικά αξίζει και αυτά τα βραβεία για τους παραπάνω λόγους.

3 σχόλια:

  1. Σίγουρα πρέπει να βραβευτούν και η εκπληκτική Anna Torv όπως και ο John Noble. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κατάφερε να μιμηθεί άριστα την έκφραση του Leonard Nimoy, καθώς ο William Bell μπήκε στο σώμα της Ολίβια.

    egw eimai sigouros oti th sugkekrimenh mimhsh tou bell apo thn olivia thn ebalan wste na prokalesoun gelio,proswpika 8a to 8ewrousa kapws geloio na thn ebalan sta sovara na ton paizei etsi....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. a re gamoto na mhn mporw na diabasw tou logous, se 1-2 bdomades omos tha exw teliosei epeitelous kai thn 3h season kai meta tham penw se olles ths anarthshs afoba

    ΑπάντησηΔιαγραφή