19/1/13

80 σχόλια:

  1. Και ναι αγαπητοι φιλοι σχολιαζω πρωτος. Το φιναλε ηταν με μια λεξη ομορφο. Προσωπικα ποτε δεν με απασχολησε ολο αυτο το κουλουβαχατο του fringe οποτε δεν ειχα καποια μεγαλη προσδοκια να συνδυασουν ολες τις σαιζον ή κατι τετοιο. Η 5η μαρεσε περισσοτερο απο ολες και το φιναλε ηταν αφιερωμενο σε αυτη. Ηταν δλδ περισσοτερο σαν season finale, αλλα δεν με χαλασε. Δεν ειχε και τοση δραση οση περιμενα, ουτε  τοση αγωνια, αλλα ειχε πολλη συγκινηση και μπραβο του. Κατανοω οτι μερικοι θα απογοητευτουν απο το επεισοδιο, επειδη δεν δινει απαντησεις και δεν εχει παρα ενα χαπυ εντ, αλλα εμενα αυτο με καλυψε. Εν τελει οι καραφλες νικηθηκαν και η ζωη συνεχιζεται... παμε παρακατω. Ολοι δωσανε ρεστα στο φιναλε και πρεπει να τους το αναγνωρισουμε αυτο. Επισης μαρεσε υπερβολικα πολυ το σαουντρακ του τελευταιου επεισοδιου, ασχετο.
    Τεσπα, αυτα. Τελειωσε το Φριντζ παμε για αλλα. Καλη σειρα (αν και ποτε δε με ξετρελανε) και σιγουρα μια απο τις καλυτερες της τηλεορασης γενικα.
    Μπραβο και στα παιδια του blog εδω για τη δουλεια τους.
    Remember and let go που λεγαμε και στο παθ... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με 2 λόγια και με πολύ ευγενικό τρόπο μας λες οτι ήτανε μια πατάτα και μισή. ΤΟ FRINGE ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ενταξει καλο ηταν το φιναλε,δεν ξετρελαθηκα να σας πω την αληθεια,αλλα οκ.Θελω να πω και εγω ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ σε εσας παιδια,που δουλεψατε τοσο σκληρα για αυτο το blog.Σας ευχαριστουμε πολυ για ολες αυτες τις καταπληκτικες αναρτησεις...το Fringe τελειωσε,κατι καινουργιο θα αρχισει,we move on....ΥΓ=χαρηκα τοσο μα τοσο πολυ με τον θανατο του Windmark:))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το Fringe είναι και θα παραμείνει το καλύτερο σίριαλ ! Κάποιοι απογοητεύτηκαν επειδή δεν απαντήθηκαν πολλές ερωτήσεις ...Μην ξεχνάμε ότι ήταν μόνο 13 επεισόδια και χωρίς τη προσπάθεια των φαν δεν θα υπήρχε 5ος κύκλος ... Ο καθένας βέβαια έχει την γνώμη του... Για μένα το φινάλε ήταν επικό! Φοβερές ερμηνείες , φοβερή συγκίνηση , φοβερές σκηνές !!! 10 με τόνο ! <3 Αγαπάμε Fringe !  Θα πώ και εγώ ένα τεράστιο ευχαριστώ στους ανθρώπους που δούλεψαν στο blog ! Μπράβο σας και πάλι Μπράβο σας !!! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μόλις το είδα και μου άρεσε πολύ!!!είχε τα πάντα..δράση, το παράλληλο σύμπαν και fringe cases που είχαμε δει :) Δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πιστεύω σε πολλούς δεν θα άρεσε αλλά εγώ το βρήκα καταπληκτικό και πανέμορφο! Όταν περάσει η συγκίνηση θα γράψω περισσότερα! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. mapa-mapa-mapa(opos htan k olos o 5os kyklos)krima.gia mena h seira htan teleia mexri ton 4o kyklo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κρίμα θα έπρεπε να υπήρχαν και άλλα πολλά επεισόδια..Ως συνήθως δεν μπορούν να τελειώσουν μια σειρά όπως πρέπει. Αυτοί που γράφουνε τις σειρές πρέπει να είναι ανοργασμικοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. emena mou arese para poli pedia...Apadithikan arxika...to 3erame pano kato oti eki tha katelige...Poli drasi poli siginisi kai mia grigori sinopsi ton perisoteron kiklon...Ekpliktiki sira me ena ekpliktiko finale...3ana mpravo sta pedia tou blog gia tin enimerosi kai tin sidrofia!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. το επεισόδιο ήταν τέλειο. εγώ που δε κλαίω (και δε με σειρές/ταινίες) έκλαψα.
    απίστευτο επεισόδιο...με τέλειες ερμηνίες. το μόνο που με χάλασε λίγο..ήταν ότι ήθελα κάτι παραπάνω στο τέλος.
    ήταν ΘΕΙΚΟ φινάλε για μία θεική σειρά.
    μπράβο σε όλους, και μπράβο και στα παιδιά εδώ στο blog

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. λοιπον........τι να πω....ηταν ΚΑΥΛΑΑΑ!!.. ηταν....υπερτελειο.....οπως και οληη σειρα......στεναχωρηθηκα πολυ που τελειωσε βεβαια αλλα τι να πει κανεις?......και κατι θελω να ρωτισω......με το blog τι θα γινει?? θα κλεισει η θα παραμεινει ανοιχτο για περαιτερω σχολιασμους στο fringe του σταρ? και τελικα θα βγει η ταινια fringe που ελεγαν πριν λιγο καιρο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. προσωπικά δεν έχω λόγια τα δάκρυα μου μίλησαν.O γουόλτερ έστειλε την τουλίπα,υπάρχει ελπίδα,πάντα θα υπάρχει.Μπράβο για το εκπληκτικό blog που μας ένωσε και μας έδωσε ελπίδα!Το fringe θα μείνει για πάντα στις καρδιές μας,ήδη νιώθω το κενό της απουσίας του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13.  http://www.subs4series.com/subs_latest.php greek subs apo xsubs tv kanoun gia lol kai 720

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14.  θα μου εξηγήσει κάποιος τί παίχτηκε με την τουλίπα?ο Walter την έστειλε από ποιά χρονική στιγμή? Γιατί στο επεισόδιο 11 που γίνεται αναφορά στην τουλίπα, ο September λέει στον Walter ότι το 2015 του έδωσε την ίδια τουλίπα και μέτα ο Walter δε θυμάται τί την έκανε..Άρα μένει ένα κενό από ποιά χρονική στιγμή στάλθηκε.Γιατί αν στο τελείωμα είμαστε πάλι στο 2015 και η ζωή συνεχίζεται κανονικά, τότε ζει και ο Walter κανονικά??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ καλό το φινάλε! Είχε αγωνία καθ' όλη τη διάρκεια! Το μόνο που θα ήθελα να δω ήταν μια μεγάλη ανατροπή, την οποία δεν είδαμε... απλώς ακολουθήθηκε το σχέδιο. Ωστόσο είδαμε ένα ωραίο κλείσιμο της ιστορίας μας... Μου άρεσαν όλες οι αναφορές σε προηγούμενους κύκλους που είδαμε, με τα fringe-events των πρώτων κύκλων να συμβαίνουν στους Observers, όπως και τα easter eggs με το ματωμένο χέρι στον τοίχο κ.α. (όπως και το "513" στην πόρτα του Δεκέμβριου). Είδαμε Ολίβια με δυνάμεις (αυτό έλλειπε να μην δούμε, μέχρι το τέλος το περίμενα) και φυσικά Παράλληλο Σύμπαν που τόσο λαχταρούσαμε να δούμε!!! Όπως επίσης και η άσπρη τουλίπα!!! 

    Για μένα δεν υπάρχει αναπάντητο ερώτημα στο Fringe, ΟΛΑ έχουν απαντηθεί!!! 

    Η πιο συγκινητική σκηνή είναι ο θάνατος του Σεπτέμβριου και ο Μάικλ με το μουσικό κουτί! Όπως και η αποχώρηση του Γουόλτερ!!! 

    Αγαπημένη σκηνή: ο Γούολτερ να λέει την Άστριντ, "Άστριντ"!!! 

    Υ.Γ. Το blog θα παραμείνει ανοιχτό!!!! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "It's a wonderfull name"
    "What is?"
    "Astrid"
    auta pros to paron!!!!!!!!!!

    aaa kai auth h fwto!!!!
    http://www.greektvsubs.gr/attachment.php?attachmentid=15556&d=1358604087

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17.  maria kai egw exw tin idia aporia, an telika ekanan reset time logika sinexizete i zwi apo to 2015 kai tha ekselixti opws eprepe na ekselixti xwris tous karaflous...omws o peter pws pire tin toulipa, kai genika o walter pws tou tin estile kai apo pou?

    aa kai kati akoma...o peter kai i olivia exoun gnwsi/mnimes tou ti egine, kai ti exoun perasi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. παδιά εγώ έχω την εξής απορία!
    αφού ο September δεν υπήρχε ποτέ, πως σώθηκε ο Peter στη λίμνη; :P :P και ποιος απέσπασε τον Walternate και δεν είδε την θεραπεία;
    αγαπάω το Fringe αλλά αυτό θα μου μείνει!
    κατα τ'άλλα,ξαναλέω τέλειο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! μακάρι να δούμε και ταινία! θα το ήθελα πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αν θυμάσαι Κώστα ο Peter στο παρελθόν είχε επιστρέψει σε ένα διαφορετικό timeline από αυτό που βρισκόταν, όπου κανένας δεν τον θυμόταν. Να σου θυμίσω πως ακόμα και ο Walter του είχε πει αποκλείεται να είσαι ο γιος μου, γιατί ο γιος μου είχε πεθάνει στη λίμνη. Άρα λοιπόν, όταν έγινε reset του χρόνου έγινε σε αυτό το timeline, όπου ο Peter δεν γεννήθηκε σε αυτό, άρα κι δεν επηρεάστηκε από την εξαφάνιση των observers.
    Εγώ πάλι δεν κατάλαβα 2 πράγματα. 1ον. Τι παίχτηκε με τη τουλίπα και 2ον. γιατί ήταν δεδομένο πως ο Walter και το παιδί τώρα που πήγαν στο μέλλον θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν το σχέδιο;
    Παρ'όλα αυτά μπορώ να πω πως το τέλος ήταν επικό. Είχε τα πάντα. Και για όσους λένε πως ήταν season's finale και όχι series, θα διαφωνήσω μαζί τους αφού είχε Olivia με Cortexiphan και super abilitites, fringe events, παράλληλο σύμπαν. Ε τι άλλο θέλετε;
    Πολύ καλή σειρά και κρίμα που τελείωσε. Θα μου λείψει τόσο η σειρά, όσο η Olivia!!! χαχαχαχαχα
    Σε αναμονή λοιπόν για την επόμενη σειρά του J J Abrams.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. O September ανηκε στους 12 πρωτους observer που σταλθηκαν οπως και ο August(υποθετω και οι αλλοι θα χαν ονοματα μηνων) για να τσεκαρουν την κατασταση σε αυτο το συμπαν. Αρα υποθετω πως υπηρξε κανονικα και στο νεο timeline (μετα το reset)

    Γενικα πολυ "δεμενο" το φιναλε με αρκετη αγωνια και αν κ δεν ειχε τη μεγαλη ανατροπη φτασαμε στο αναμενομενο μεσα απο 2πλη ανατροπη. Δηλαδη  ανατρεπεται το σκηνηκο με την επιθυμια του σεπτεμπερ να οδηγησει τον μικρο αλλα ξανανατρεπεται με τον θανατο του!

    YΓ: περα απο το "that is cool" πολυ δυνατη και η ατακα της Alternate Olivia "You can stop checking out my young ass" :DDD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. feelfamous ο jj abrams ηδη γυριζει αλλη σειρα ονοματι revolution και ειναι αρκετα καλη ( οχι σαν το fringe βεβαια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. εμενα το finale μου αρεσε πολυ  ναι μου αρεσε το happy end και συμφωνω και εγω οτι ειχε απο ολα και εδεσε ολους τους κυκλους της σειρας! Θα μου λειψει πολυ το fringe και θα ηεθελα να συνεχισει το blog ευχαριστουμε για ολα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. To επεισόδιο δεν ξέρω εάν έδωσε τις απαντήσεις που ήθελαν κάποιοι ή αν είχε αυτά που περίμεναν κάποιοι.... είχε όμως αυτά που ήθελα εγώ..... εναλλακτικό σύμπαν, κορτέξιφαν, fringe events, Ολίβιες, John Noble και πολύ αγάπη ότι ακριβώς ήταν 5 χρόνια τώρα το Fringe... Συγκεντρώθηκαν όλα τα στοιχεία που είχε σε δύο επεισόδια και αυτό για μένα ήταν υπεραρκετό, αυτό ακριβώς που ήθελα.... μέχρι και αυτοτελές κομμάτι θα μπορούσαμε να πούμε (που κι αυτό είναι ένα σημαντικό κομμάτι της σειράς) όταν η Ολίβια πήγε να σώσει τον Μάικλ..... Τους καταλαβαίνω αυτούς που δεν έμειναν ευχαριστημένοι,,, αλλά αν γινόταν το δικό τους δεν θα γινόταν το δικό μου... να δω όλα τα στοιχεία που κάνουν το Fringe να είναι Fringe μέσα σε 13 επεισόδια..... Το πως έγιναν όλα αυτά σίγουρα υπάρχει απάντηση και μπορεί να μην μας δόθηκε.... Σημασία όμως δεν έχει το Πως; αλλά το Γιατί;........ και το Γιατί; απαντήθηκε και με το παραπάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Α για το fringe d-vision δεν λέω τίποτα... εδώ θα είμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. to epeisodio htan polu omorfo!!! h megalh tou magkia pisteuw htan oti mas thimise me wraio tropo mesa se 2 wres ti eidame mexri twra sthn seira....apo to parathiro tou paralilou sumpantos, to cortexifian, to ollo skuniko sto paralulo sumpan, olla auta ta diafora teratakia otan o peter kai h olivia mpoukaran sto ergastirio ton paratiritwn, to dekembrio! otan ton episkeftike o septemper!!! me apokorifoma bebea thn toulipa!!!
    mporei gia mena na mhn eixe thn megalh dramatikh skhnh...alla eixe para poles mikres wraies skhnes...idika oi skhnes walterpreter htan katapliktikes! 
    to telos an kai anamenomeno xwris kapoia megalh anatroph, to pigan polu kala! o walter edwse resta!!! kai teliose polu omorfa kai esiodoksa h seira!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Οτι και να πω ειναι λιγο!!!!

    Ενα ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ επεισοδιο, για μια απο τις πιο ΟΜΟΡΦΕΣ σειρες που εχει παιχτει ποτε στη τηλεοραση...

    Προσωπικα, ολες μου οι αποριες απαντηθηκαν, αλλα και να μην ειχαν απαντηθει ποσως με ενδιαφερει...το κλεσιμο που μας εδωσαν οι σεναριογραφοι ηταν οτι πιο ικανοποιητικο μπορεουσαμε να παρουμε!

    Οπως ειπατε ειδαμε τα παντα...Κορτεξιφαν,Ολιβιαρα με σουπερ-δυναμεις (τη σκηνη αυτη τη λατρεψα,που σκοτωσε τον Γουντμαρκ),Δραση, Συναισθημα,Επικες Ερμηνειες και αλλα πολλα...

    Αυτο που εχω εγω να πω ειναι, μην κοιτατε τι αισθηση σας εκανε το φιναλε, αλλα την συνολικη εικονα που σας αφησε η σειρα..Τα συναισθηματα που σας δημιουργησε ολα αυτα τα χρονια, τους ανθρωπους που γνωρισατε (κι εγω γνωρισα οπως κι εσεις) μεσα απο την αγαπη σας για αυτο το εργο και προπαντων ολες τις καλες αναμνησεις που θα μας μεινουν μετα απο αυτο το φιναλε!

    Γι'αυτο κι εγω θα πω απο πλευρας μου,THANK YOU FRINGE FOR THESE 5 SPECTACULAR YEARS, και ευχαριστω κα ολους εσας που συμμετειχατε σε αυτο το blog, αλλαξαμε θεωριες, συναισθηματα και γνωριστηκαμε!

    ΑΘΑΝΑΤΟ FRINGE!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ... ΤΕΛΟΣ.... (μετα την επειρια θα πω πολλα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Εγώ ακόμα πιστεύω ότι υπάρχουν κενά.
    π.χ.  Γιατί στο άλλο σύμπαν δεν έκαναν εισβολή οι observers?
            Πως ξέρουμε ότι ο Γουόλτερ κατάφερε να εκπληρώσει το σχέδιο στο μέλλον? Πως ξέρουμε καν  
             ότι μπόρεσαν να φτάσουν στο μέλλον και εκείνος ο μαγνήτης που είχαν τέλος πάντων δούλεψε?
            Πώς μπορούν ο Peter και η Olivia να έχουν αναμνήσεις από όλα όσα πέρασαν?
    Και περισσότερο από όλα θα ήθελα να δω πως θα ήταν το μέλλον (εκεί που πήγε ο Γουόλτερ και τι έγινε εκεί) και το μέλλον των observer 2609 νομίζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μία σειρά που απόλαυσα.Εύχομαι να υπάρξει παρόμοια στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. αυτό που φανταζόμουν....και πάλι δεν απογοητευτικά!  μου άρεσε πολύ η  αναφορά στο άλλο σύμπαν, το χιούμορ του Γουόλτερ, αυτό που έκανε η Ολιβια στον Γουίντμαρκ και η σκηνή του θανάτου του Ντόναλντ με τον Μαικλ να παίζει την μουσικη! Γενικά, μου άρεσε που ο 5ος κύκλος είχε πολύ συναίσθημα και ειλικρινά στεναχωριέμαι που τελείωσε. 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αυτό με την τουλίπα δε το κατάλαβα καθόλου.. :/
    Σε γενικές γραμμές όμως ήταν τέλειο φινάλε.. 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32.  ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΗΝ ΣΚΗΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΛΙΠΑ, ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ ΑΠΟ ΤΟ 2 ΚΥΚΛΟ ΤΟ 18 (2Χ18) ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΑΠΟ ΤΟ 33.45 ΚΑΙ ΜΕΤΑ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Tι να πει κανεις??? ΤΕΛΕΙΟ το Φιναλε και τα ειχε ολα..

    1) Πολυ συγκινηση σε ολη την διαρκεια!
    2)Ενταση και αγωνια για το τι θα γινει!
    3)Φοβερες σκηνες με Γουολτερ-Πητερ
    4)Αρκετη δραση και πιστολιδι
    5)Παραλληλο συμπαν,MILF Ολιβια και θεϊκη ατακα για τον κωλο της!
    6)Απιστευτες ατακες απο Γουολτερ
    7)Φοβερη η σκηνη που ο Μαικλ ειναι αταραχος και κανει οτι θελει μεσα στο κεφαλι του Παρατηρητη και του ματωνει το ματι
    8)Μου αρεσε απιστευτα που στο τελος ο Γουολτερ εβαλε στα αερια ολα τα Fringe-event απο ολα τα χρονια και ειπε το μεγαλο ''because it's cool''!!!
    9)Παραδεχθηκαν ολοι οι παρατηρητες την εμφανιση αισθηματων..
    10)Τον θανατο του Γουιντμαρκ
    11) Τα Τ Ε Λ Ε Ι Α τελευταια 3-4 λεπτα και το ποσο πολυ μας προκαλεσε σε ολους εντονα συναισθηματα
    12)Οι τελευταιες σκηνες που τελικα η Ολιβ Και ο Πητερ εχουν στην αγκαλια τους την Εττα!!!



    ΥΓ: Απο οτι καταλαβα: α) Ο Γουολτερ εστειλε το γραμμα το 2015 και οχι το 2036..
    β) Οι Παρατηρητες υπηρξαν κανονικα, συμμετειχαν σε ολα τα γεγονοτα αλλα δεν ηταν ''κακοι'' ωστε να κανουν εισβολη το 2015..
    γ) Οι Πητερ-Ολιβ και οι λοιποι χαρακτηρες δεν εχουν αναμνησεις απο το μελλον αφου γι αυτους δεν συναιβει ποτε..

    Αυτο που δεν καταλαβα: Ο Γουολτερ υπηρξε κανονικα στις ζωες τους και το 2015 ξαφνικα εξαφανιστηκε οπως παλιοτερα ο Πητερ ή κατι αλλο εγινε???


    ΥΓ2: Το ειδατε το προσωπο και την εκφραση του Πητερ μολις ειδε την ασπρη τουλιπα??? σαν να τα θυμηθηκε ολα μονο μιας, αυτο μου αφηνει ελπιδες για συνεχεχιση της σειρας στο μελλον με καποια μορφη..


    Ευχαριστω ολα τα παιδια του μπλογκ! Μην λυπαστε που τελειωσε η σειρα, αλλα χαρειτε που καποιος ή κατι σας εκανε να την δειτε και ζησατε ολα αυτα!!! Και φυσικα εδω θα ειμαστε ολοι μας να κραταμε το μπλογκ ορθιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34.  Συγκινητικό!Κρίμα που τελείωσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35.  Το Φιναλε ηταν Φιναλε. Ασχετα απο τι περιμενα και ηθελα . Εκλεισε με τους χαρακτηρες εκει που επρεπε. Ο Walter στην αρχη πηρε απο την αλλη πλευρα τον Πητερ και δημιουργησε σχισμα αναμεσα στους κοσμους. Ο Walter στο τελος πηρε τον Michael στο μελλον για να σωσει το κοσμο. Εδωσε στον Πητερ πισω την οικογενεια του. Εδωσε στην Ολιβια πισω την κορη της. Λυτρωθηκε σαν χαρακτηρας. Οι Ολιβια/Πητερ που απο μωρα υποφερουν επιτελους βρηκαν την ηρεμια/χαρα με την κορη τους . 

    Δεν θα αναφερθω στα παραδοξα. Το κεφαλι μου θα πονεσει. Αφησαν ανοιχτα ολα τα ενδεχομενα . Ισως ο Wyman βγει και απαντησει. Ισως οι Πητερ/Ολιβια θυμηθουν . Ισως η Ολιβια θυμηθει. Ποιος ξερει? Και τι εγινε? Εσωσαν τον κοσμο απο τους Observers. Η κορη τους ζει. Η Νινα ζει. Και αλλοι τοσοι που πεθαναν εζησαν. Ο Walter ζει. Απλα δεν ειναι με τους δικους του. 

    Η τουλιπα για τον Walter ηταν συμβολο οτι ο θεος τον συγχωρεσε. Η τουλιπα για τους Φαν ητανε κατι παραπανω. Ητανε συμβολο. Και ητανε η ελπιδα. Η αγαπη για την σειρα. Στο κομικ κον οι φανς σηκωσαν τουλιπες οταν το καστ μπηκε στην αιθουσα. Ο Wyman το ηξερε. Η τουλιπα συμβολιζει πολλα. 

    Και τα δυο επεισοδια ητανε πολυ καλα δομημενα και γυρισμενα. Η Ολιβια οπως την αγαπησαμε. Η Ολιβια παντα σαν στρατιωτης επρεπε να εχει αποστολη. Και της δοθηκε . Απο την στιγμη που εμαθε για το σχεδιο εκανε τα παντα ετσι ωστε το σχεδιο πετυχει και δει την κορη της. Πηρε εκδικηση απο τον Windmark. Δεν φοβηθηκε και χρησιμοποιησε τις δυνατοτητες της και εδειξε ποσο δυνατη ειναι. Και το τελος της ητανε αυτο που επρεπε. Η Ολιβια ειτε εχανε την κορη της ειτε οχι δεν αλλαξε κατι. Ο φοβος οτι δεν ητανε καλη μητερα ητανε στο μυαλο της και αργα 'η γρηγορα θα εφευγε. Και στο τελος εδειχνε χαρουμενη. Και ο Πητερ που δεν αντεχε να ειναι σε ενα μερος απο την αρχη της σειρας και ειχε τοσα προβληματα με τον πατερα του ηρθε σε κυκλο λεγοντας στον ιδιο πως τον αγαπα. Και ητανε με την κορη του και την γυναικα του. 

    Το Fringe ητανε μια σειρα για το πως αλλαζεις την μοιρα σου. και εκλεισε ετσι. Θα μου λειψει. 

    (Το τελος που ειδαμε δεν ητανε το αρχικο. Η τουλαχιστον αυτο που ο JJ/Pinker/Wyman/Goldman/Orci ειχανε στο πλανο των 7/8 σαιζον που ειχανε σχεδιασει. Αυτο το τελος αποφασισε ο Wyman τον Μαιο μετα την ανανεωση για 13 επεισοδια. Και αυτο φερνει στην επιφανεια το προβλημα. Στο ΛΟΣΤ ειχανε αποφασισει απο την μεση της 3η σαιζον για 6 σαιζον και ειχανε παρει το οκ. Εδω πηγαιναμε σαιζον σαιζον. Στην 3η σαιζον μας εριξαν στην Παρασκευη και τα νουμερα πηρανε την κατω βολτα. Το τελος του 3ου κυκλου ητανε τρομερο. Πηραμε ανανεωση και καινουργιους σεναριογραφους που δεν ειχανε δει μισο επεισοδιο της σειρας και δεν μπορεσαν ποτε να γραψουν σωστα τους χαρακτηρες.(FURY) μεχρι και ηθοποιοι δεν ηξεραν ποιον χαρακτηρα επαιζαν και πιο timeline ητανε το σωστο (το παραδεχτηκε η Αννα σε συνεντευξη) και φετος ο Wyman ειπε οτι εκαναν λαθη περυσι. Ισως αυτα ηταν που στοιχισαν τη σειρα. Με αυτα τα νουμερα μονο στο Syfy 'η το CW η σειρα θα αντεχε. Το Fox ειναι γνωστο τι κουμασι ειναι. Ο λογος που ανανεωσαν για 13 επεισοδια ειναι γνωστος. Η WB με τον JJ εβαλαν το χερι τους για syndication. Τελος. Πηραμε 13 επεισοδια. Ειδαλλως ο Wyman ειχε πει θα τα εγραφε σε μορφη κομικ.Καλα να λεμε που πηραμε 13 επεισοδια αν και το φιναλε της 4η σαιζον ητανε καλο σαν φιναλε αλλα ειχανε ανοιχτο το 19 επεισοδιο.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Thank you for your support!!!
    καλό!!δεν το ειχα προσεξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37.  john noble  απλα επικος,αφανταστα τρομερος ηθοποιος,για αλλη μια φορα ειχε απιστευτη ερμηνεια 
    με πολυ καλες ατακες οπως ΄'Ξεγέλασα τη μοίρα για να είμαι μαζί σου'...υποκλινομαι λοιπον στο θεο γουωλτερ...!

    Η αγωνια,η δραση,η ανατροπη λειπανε παρα πολυ απο το τελευταιο επισοδιο καθως θεωρω πολυ αναμενομενη την ολη εξελιξη καθως απο την αρχη του επισοδιου 13 ηξερα ακριβως τι θα γινει κ μονο λιγο καποια στιγμη ψαρωσα οτι ισως σωθει κ ο Γουωλτερ.Σε γενικες γραμες μου αρεσαν που συνδεσαν ακραια γεγονοτα με την εξοντωση των καραφλων μου αρεσε που εδειξε οτι οι παρατηρητες παρασυρονται κ "μολυνονται" κ αυτοι με συναισθηματα κατι το οποιο μου θυμισε πολυ "V"

    Λιγο παραπανω διαβασα να λεει καποιος το πως ξερουμε αν το σχεδιο θα υλοποιειθει σιγουρα με το μαικλ κ γουωλτερ..μα αυτο εννοειτε αφου σου δειχνει οτι εγινε το reset ο πιτερ-ολιβ-ετα ειναι μαζι κ το ντου απο τους παρατηρητες δν γινετε τοτε αυτο εννοειτε οτι το σχεδιο εχει πετυχει κ απλα δν θυμουνται τπτ απο το μελλον γιατι απλα αυτο δν εγινε ποτε κ δν το εχουν ζησει.

    Σε γενικες γραμες μετα και το καζο  της 4ης σεζον μπορω να πω οτι οντως μειναν ερωτηματα αναπαντητα αλλα δεν ειμαι απο αυτους που θα κατσω να ψαξω λογικη κ λογικες απαντησεις σε μια σειρα επιστημονικης φαντασιας.Αντιο λοιπον αγαπημενο μας FRINGE!!!!!

    ΥΓ. δεν θα με χαλαγε καθολου το τελος να μην ειχε αυτο το happy end  αλλα με καποιο τροπο οι observer χρησιμοποιωντας τον μαικλ να εξελισανε το ειδος τους κ να συμπεριλαμβανανε στη υψηλη νοημοσυνη κ τα συναισθηματα κ φυσικα να μην ειχαμε reset στο χρονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Το επεισοδιο ηταν απλα φοβερο!Τελειωσε οσο καλυτερα γινοταν να τελειωσει μου καλυψε σχεδον ολες τις ερωτησεις με συγκινησε και με πορωσε ταυτοχρονα!
    Ενα μεγαλο ευχαριστω για τα παιδια του μπλογκ,για την παρεα και την ενημερωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Τωρα τι να πω? Με καλυψαν τα σχολια ολων των υπολοιπων. Ενα μπραβο στα παιδια του μπλοκ που μας ενημερωναν συνεχως για τα νεα αυτης της πανεμορφης σειρας. Το μονο που θα σχολιασω ειναι οτι το Fringe στα ματια μου ειναι ενα πανεμορφο βιβλιο επιστημονικης φαντασιας. Πολλερς σειρες εκει εξω συνεχιζουν να υπαρχουν και απλα προωθουν το ετοιμο και το ευκολοχωνευτο , δεν πειραματιζονται δεν αναδεικνυουν χαρακτηρες δεν ολοκληρωνουν την ιστορια τους. Το Fringe ειχε αρχη μεση και τελος και ηταν ολα πανεμορφα!

    P.S Θα σχολιασω αργοτερα το διπλο επεισοδιο αφου το ξαναδω απλα ρ παιδια εχω μια μεγαλη απορια. Γιατι ο Γουολτερ επρεπε να εξαφνανιστει το 2015 συγκεκριμενα? Αυτο δν καταλαβαινω. 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. edit:επειδη καποιοι παρασυρθηκαν απο το υποθετικο συμπερασμα του πιτερ-ολιβ οτι οι observer δεν υπηρχαν ποτε νομιζω ειναι λαθος..οι observers υπηρχαν κανονικα απλα ειχαν συναισθηματα.ο σεπτεμπερ αν δεν κανω λαθος ειπε πως το σχεδιο ειναι να καταλαβουν οι επιστημονες στο 2167 οτι μπορει να υπαρξει το ιδιο υψηλη νοημοσυνη μαζι με συναισθηματα κ πως το ζωντανο παραδειγμα ειναι ο μαικλ για να τους το αποδειξει.οποτε νομιζω οτι μια καλη εξηγηση ειναι οτι υπηρξαν αλλα δεν κανανε ντου ποτε λογω των συναισθηαματων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω για αυτό το υπέροχο τέλος. Για εμένα είχε τα πάντα. Δεν με πείραξε που δεν είχε τόσο αγωνία και ανατροπή-αν και αυτό με την 2πλή ανατροπή ήταν καλό αλλά και αναμενόμενο-και η δράση του αν και μικρή σε διάρκεια και στα 2 επεισόδια μου άρεσε πάρα πολύ!
    Η εναλλαγές στα σύμπαντα ήταν όμορφες ειδικά εκεί που ήταν η-θεά-Ολίβια ήταν στον διάδρομο και έβλεπε και τα 2 σύμπαντα μου άρεσε πολύ.
    Είδαμε μια κουκλάρα Μπολίβια με την θεϊκή ατάκα, τον Λίνκον και τις ζωές τους εκεί, είδαμε το παράθυρο, όλα τα Fringe events που ήταν απλά καταπληκτικά, την Gene, το σχέδιο να μπαίνει επιτέλους σε λειτουργία, τον Δεκέμβριο, θάνατο του Σεπτεμβρίου με τον Μάικλ να παίζει το τραγούδι... Πολύ συγκινητικό.
    Οι σκηνές του Γουόλτερ ήταν όλες μια και μία. Από συγκίνηση μέχρι και γέλιο! Εκεί που μας έχει κάνει κομμάτια μας πετάει ένα "Because is cool" και μας θυμίζει όλο το γέλιο και όλες τις γαμάτες σκηνές του έχουμε δει! Είδαμε την πλέον απόλυτη σχέση πατέρα-γιου που ήταν στην ουσία ο αποχαιρετισμός τους, όπως και η σκηνή που λέει ότι το Άστριντ είναι όμορφο όνομα ήταν πολύ συναισθηματικά φορτισμένη! Εν τέλη ο Γουόλτερ πάει στο μέλλον που τελειοποιεί το σχέδιο και από το 2015 και μετά όπου γίνετε το reset εξαφανίζετε όπως έπρεπε να γίνει από την αρχή. Εξιλεώνετε και κάνει ότι περισσότερο και ότι καλύτερο μπορεί για τον γιο του και την ευτυχία του, δίνοντας του πίσω την κόρη του και μια ήρεμη και ευτυχισμένη ζωή όπως πρέπει να κάνουν και όλοι οι γονείς. Και για μια ακόμα φορά βλέπουμε πόσο θάρρος έχει. Την τουλίπα την έστειλε το 2015, και ήταν μια από τις καλύτερες σκηνές για φινάλε καθώς σήμαινε τόσα πολλά για αυτόν. Και ήξερα από όταν είχα δει το 2x18 που την βλέπουμε για πρώτη φορά ότι κάποια στιγμή θα έπαιζε ρόλο κάπου. Αλλά δεν φανταζόμουν τόσο. Αυτό για το Κόμικ Κον δεν το ήξερα. Μπράβο τους σεναριογράφους! 

    Κρίμα που τελείωσε αυτή η σειρά. Θα είναι στην καρδιά μου μαζί με τις καλύτερες σειρές που έχω δει. Και ένα μεγάλο ευχαριστώ και μπράβο στα παιδιά για το blog και την δουλειά που έχουν κάνει. Και όπως είπε ο Dr. George πιο πάνω, εδώ είμαστε! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αν δεν ειχαν φτασει στο μελλον, τοτε η σκηνη στο παρκο με τους ηρεμους και ευτυχισμενους Peter-Olivia-Eta, δεν θα ειχε εξελιχθει ετσι... Θα ειχε γινει εισβολή απο τα καραφλοπαιδα και φτου κι απ'την αρχη! Δεν εχουν αναμνησεις απο αυτα απου περασαν. Απλά "πηραν τη ζωη τους πίσω. Μηδενιστηκαν όλα απο εκεινη την στιγμη και μετα. 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Feelfamous ναι έχεις δίκιο. άιντε...από τη στεναχώρια μου διαφεύγουν τα βασικά :P :P
     

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Εμενα παλι μου αρεσε παρα πολύ και δεν πιστευω οτι εμεινε τιποτε αναπαντητο. Οι καραφλες υπάρχουν, απλά λογω του ταξιδιου του Ουωλτερ στο μελλον με τον μικρο ειναι διαφορετικοι. Εχουν συναισθηματα! Δεν ειναι "σαυρες" οπως τους αποκαλεσε οι Νινα... Ο Ουωλτερ ετσι κι αλλιως εκανε το ταξιδι στο παραλληλο συμπαν για να παρει τον αλλο Πητερ (δεν εχει να κανει αυτο το γεγονος με τους καραφλες)  οποτε μεχρι ενα σημειο τα πραγματα εξελιχθηκαν οπως τα ξερουμε. Την τουλιπα ο Ουωλτερ την ταχυδρομησε στον Πητερ το 2015 όταν αποφάσισε να κανει το ταξιδι με τον μικρο (και φυσικα πριν γινει η εισβολή). Μας εδειξε ποια ηταν η εξελιξη της Ολιβια στο παραλληλο συμπαν (πολύ όμορφη). Στην ουσία "έκλεισε" κύκλους. Όλα μπηκαν στη θεση τους. Και, οσο και να με χαλάσε, ο Ουωλτερ τελικα θα ηταν πολύ πιο "αξιοποιησιμος" στο μελλον (με εκεινη την τεχνολογια). Αν και μικρη σαιζον, νομιζω οτι εκλεισε με τις καλυτερες προυποθεσεις. Και ολη αυτη η "αναδρομη" που εγινε, χρησιμοποιοντας ολα οσα περασαν και ολα οσα ειναι και ήταν το Fringe, για να αντιμετωπισουν την κατασταση (κορτεξιφαν, ζωυφια, ταξιδι στο παραλληλο συμπαν κλπ κλπ) εμενα μου αρεσαν παρα πολύ. Ηταν κατι σαν "τιμης ενεκεν" για την σειρα. Ομολογω οτι στο ξεκινημα της σαιζον, ειχα  ξενερωσει λίγο με το οτι επρεπε να ασχοληθουμε με εκεινη την εποχη. Ηθελα πιο ομαλη μεταβαση απο το 2015 στο 2036, αλλα οκ...Τωρα καταλαβαινω γιατι εγινε. Χαίρομαι που το ειδα και το χρωσταω σε ενα φιλο αυτο. Μπορει να ηταν επιστημονικη φαντασια, αλλα βασιζονταν σε κανονες και νομους της φυσικης και άλλα (λιγο extreme). Μου ταρακούνησε το μυαλο. Χίλια μπράβο σε όλους τους συντελεστες!!!   

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Τα ντοκιμαντέρ που θα βασίζονται σε επεισόδια του Fringe πού μπορούμε να τα βλέπουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Θα υπάρξει τέτοιο πράγμα??? Που, πως πότε??? :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. πολυ πολυ συγκινητικο επεισοδιο....Η ευχαριστηση ηρθε στ τελος με τον θανατο του Windmark.απιστευτα συγκινητικη σκηνη ο μαικλ με τον πατερα του  Σεπτεμβριο-αποχωρισμος πητερ και ουολτερ.Η ολιβια με τα ολα της!Η τουλιπα στο τελος σημαδι ελπιδας και αν κρινω απο το υφος του πητερ ισως να ξεκινησε μια σειρα απο διεργασιες στ μυαλο του για ν ανακαλυψει  τι τελικα συναιβει στν πατερα τ?(μακαρι ν ξεκινουσε κ αλλος κυκλος βασιζομενος σε αυτο..)σχεδον οτι ειδαμε μεχρι τωρα σε ολα τα επεισοδεια εμφανιστηκαν στο finale ..κ τ καλυτερο:οι σεναριογραφοι και σκηνοθετες χρησιμοποιησαν την ιδια την ιστορια για να μας αποχαιρετησουν (αναγραφη πανω απο το γραμμα π διαβαζει στο τελος ο πητερ)αυτη η τεχνικη να δινουν πραγματικα,συγχρονα στοιχεια για διαφορες καταστασεις κλπ ηταν απο τ μεγαλυτερα ατου της σειρας!!!
    Ενα μεγαλο μπραβο στ παιδια του blog π μας ενωσαν!
    κ ενα μεγαλο ευχαριστω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Εξαιρετικό φινάλε. Έδεσε όσο καλύτερα μπορούσε τις προηγούμενες
    σεζόν και η ιδέα ότι ο Πήτερ  θα  αναζητήσει  τον Ουόλτερ για να του εξηγήσει τι σημαίνει η τουλίπα
      και θα βρει την κασέτα -αποχαιρετισμό  το κάνει να συνεχίζεται  και μετά τους τίτλους τέλους … θα μου λείψει 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49.  Συγνώμη παιδιά αλλά, ... ... το παιδάκι-παρατηρητής στο τέλος καταλάβατε γιατί κάνει "σσσσςςς" στην Ολίβια; Μήπως η Ολίβια στο νέο timeline με Πίτερ και Έτα, θυμάται τα πάντα;; (λόγω κορτέξιφαν) ΕΕΕΕ; Το'χω κάψει! Δεν πάει άλλο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Έχω την εντύπωση οτι το βλέμμα της Ολίβια κάτι τετοιο δείχνει. Δεν ξερω....50-50 το έχω στο κεφάλι μου. Πάντως η τουλίπα λέει πολλά. Εκεί που πήγε ο Ουώλτερ, ίσως μπορεί να κάνει κάτι ώστε να γυρίσει πίσω. Αποφεύγοντας το παράδοξο κλπ κλπ. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Μία ταινία ίσως "Μας ολοκλήρωνε"!!!! Και εγώ το έχω κάψει...Δεν είσαι μόνος!!!! Χαχαχαχαχχα...Fringe δαγκωτό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Τελειο, απλα τελειο! 
    Πεθανε ο Γουιντμαρκ επιτελους! Πολυ συγκινηση, πολυ καλη δομηση των χαρακτηρων (ολοι επανηλθαν εκει που επρεπε) και το πιο γα...το, η χρηση του Fringe οπλοστασιου!
    Θεος ο Γουλτερ! Action hero η Ολιβια
    Fringe because it's cool!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Απλά τέλειο... Τι να πει κανείς, από τους 50 στους 40 άρεσε... Δεν μπορεί να αρέσει και σε όλους... Κρίμα που τελείωσε... Πολύ κρίμα... 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΔΙΑΒΑΣΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΣΧΟΛΙΑ!!ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΙΑΣ ΣΕΙΡΑΣ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ,ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ?ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ,ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ,ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝΕ?ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΝΙΚΑΝΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ,ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥ!!Η ΤΟ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΑΝΑΒΡΗΚΕ ΝΙΚΩΝΤΑΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ!!ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Eπικό τέλος για μια επική σειρά.

    Πόλλα συναισθήματικο και γεμάτο δράση το φινάλε !

    Είδαμε και για τελευταία φορά το άλλο universe και το τι έγινε και στους χαραχτήρες ( Altlivia, Lincoln, Walternate)

    Είδαμε και παλία fringe cases !

    Tέλειο!

    Αντιο Fringe!

    Aς ευελπιστούμε σε μια ταινία στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. pistevw pos to na paei to paidi paratiritis sto mellon dn ixe kanena noima mias kai pas sto mellon me to opio allazei me vazi to paron kai efoson oi paratirites ixan isvalei sto mellon dn 3eroume kan an ipirxe o epistimonas p i8elan na vroun kai an anakalipse kati mias kai i anakalipsh tou ipirxe idi mias kai i karafles ixan idi isvalei... opote 8eorw oti olo to sxedio gia na nikisoun tous paratirites itan la8os e3arxhs ^^ kata t alla itan mia para poli orea sira kai makari na doume sto mellon anta3ies tis!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. paidia, to link , isws na lysei gia arketous to noima tis toulipas, opws elege kai o joshua jackson ( aka peter) mporei na deinei to noima oti tha akouthisei sinexeia se tainia ( makari !!!!). 
    http://www.youtube.com/watch?v=uTtNwVK27cg alla oso diavasa kaneis den eipe oti gia tin kaseta, pou edeixne ton Walterna milaei gia ena gramma pu eixe esteilei ston Peter, xwris na pei ti elege to gramma, mipws ayto to gramma eidame.
    den pisteuw oti opoios peirazei tin xroniki roh diagrafete... den ginete toulaxiston den to exw dei na to eksigoune sti seira.    
     telos gia ta teleutaia episodia mporei na min itan ypermetro sti drasi, i sti sigkinisi ayto isws na einai uper twn senariografwn kai paragwgwn. emena m'arese !!! kai tha thymamai panta ayti tin seira.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Χμμμ... κάτι άλλο.. το ότι το παιδάκι-παρατηρητής είναι διαφορετικό παιδάκι στην 2η και άλλο στην 5η σεζόν να φανταστώ ότι είναι απλά επειδή το 1ο παιδάκι δεν μπορούσε να παίξει στην σειρά, έτσι; Καθαρά για πρακτικούς λόγους στην παραγωγή δηλαδή..;;;!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Να ρωτήσω κάτι αν ξέρει κάποιος να απαντήσει... τι συμβόλιζε η κίνηση του μικρού με το δάχτυλο το "σσσσ"? το έκανε και δύο φορές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΛΙΠΑ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΟΥΟΛΤΕΡ ΠΡΙΝ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΙ.ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΣΣΕΤΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ Ο ΠΗΤΕΡ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΗΤΑΝ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ 2015 ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΤΟΝΑΛΤ ΠΟΥ ΑΠΟΡΕΙ ΠΟΥ ΠΗΓΕ Η ΤΟΥΛΙΠΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑ.ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΥΜΟΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ 2015.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. @b42d889243c09f726309e928bc476f6a:disqus  ΑΝ ΞΑΝΑΔΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΗΝΗ ΣΤΟ 5Χ13(19.36) ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΡΩΤΑΕΙ Η ΟΛΙΒΙΑ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟ: ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ?? Ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ "σσσσσσσ" ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΙΛΑΕΙ Η ΑΣΤΕΡΩ :) ΚΑΙ ΛΕΕΙ "ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΑΜΕ ΕΝΑ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ???
    ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΒΡΗΚΑΝ ΤΗ ΛΥΣΗ. ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΙ ΜΕ ΤΟ "σσσσσ" ΟΤΙ....ΗΡΕΜΗΣΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ.....ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΕΤΣΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΤΗΝ ΑΣΤΕΡΩ ΝΑ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ (ΧΑΡΑ,ΜΙΣΟΣ,ΛΥΠΗ,ΕΛΠΙΔΑ,ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΚΛΑΜΑ,ΠΟΛΥ ΚΛΑΜΑ)ΓΙΑ ΜΙΑ Ε Π Ι Κ Η  ΣΕΙΡΑ!!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ,ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ,ΚΑΣΤ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΣΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ!!!!!!ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟ.....ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ,ΚΑΠΟΤΕ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ...ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. diavasa me poli prosoxi ola ta sxolia sas...i alithia einai pos opoia gnomi ka na exoume gia to telos, i seira paramenei ekpliktiki kai ennoeitai pos tha mas meinei axexasti...dio pragmatakia thelo a rotiso ego k opoios 8elei kai exei orexi as mou apantisei(ennoeitai pos en kairo tha asxolitho perissotero me blogs, apopseis, apories, klp klp).me dedomeno oti o walter perase me ton pitsirika sto mellon, oi observers den ipirxan pote dld?oti eidame sta proigoumena epeisodia kai saizon apla diagrafete oson afora tous observers?kai an isxyei kati tetoio telika mipos den sothike tote sti limni o peter tou ''dikou'' mas simpantos kai i skini p eidame sto telos, i teleutaia skini me olivia-pter-eta sto gazon einai apo to ''allo'' simpan?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. εγώ κατάλαβα ότι ο Γουόλτερ πήγε με το παιδί στο μέλλον για να βοηθήσουν τον επιστήμονα να φτιάξει τους παρατηρητές όπως είναι ο Μαικλ. οπότε, οι παρατηρητές δημιουργήθηκαν αλλά πότε δεν έκαναν εισβολή στην γη αφού είναι ...καλοί!
    όσο για το δεύτερο ερώτημά σου.....................δεν έχω καταλάβει :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Για μενα το τελος ηταν καταπληκτικο και εδωσε ολες τις απαντησεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Πραγματικά, πόσο πιο πολύ να λατρέψεις μία σειρά;
    * Υπέροχο φινάλε. Δέθηκα τόσο με τους πρωταγωνιστές μας όλον αυτό τον καιρό, που μου άρεσε που πόνταραν στο συναίσθημα και σε αυτή μας την αγάπη.
    * Δεν υπήρξαν τρομερά εφέ, δηλαδή με ένα μηνιάτικο των 700€ έμπαινα και εγώ στους τίτλους αρχής σαν producer! ^_^
    * Μου άρεσαν όλα τα γεγονότα. Δεν μου δημιουργήθηκαν απορίες. Ήταν -μάλλον- όλα απόλυτα κατανοητά. O Walter μας λέει πως δεν θυμόταν τι έκανε στην τουλίπα, άρα την έστειλε πριν την υποτιθέμενη εισβολή.
    * Θεωρία: Οι κασσέτες γράφτηκαν μετά την εισβολή, οπότε εφόσον τώρα δεν έχουμε εισβολή, δεν μαγνητοσκοπούνται ποτέ. Οι Observers άλλαξαν αλλά αυτό δε σημαίνει πως σταμάτησαν να παρατηρούν. Θα ήθελα η τελευταία σκηνή να είναι συνέχεια του timeline του 4ου κύκλου. Απλά πλέον όλοι οι Observers είναι σαν τον μικρούλη. Άρα πολύ πιθανό να μπόρεσαν να εμπλακούν και να θυμίσουν στον Walter το αρχικό timeline όπως έκανε o Michael στο 5x10.
    Walter: "Θυμάμαι πράγματα, πράγματα που δεν έχω βιώσει..." [5x11] 
    * Έτσι πιστεύω πως συνεχίζουν τις ζωές τους αγαπημένοι χωρίς καμία απειλή πια.
    * Ο Peter και η Olivia αμέσως θυμήθηκαν ο ένας τον άλλον στη μέση της 4ης περιόδου. Θυμήθηκαν ένα διαφορετικό παρελθόν μαζί, άρα αυτή η τουλίπα ίσως τους θυμίσει ένα διαφορετικό μέλλον μαζί. Αυτό του 2036. Μπράβο στον @linuslost:disqus  [YΓ.2] που είδε στο πρόσωπο του Peter την έκπληξη και την πιθανή υπενθύμιση του όλων όσων είδαμε στο 2036!
    * Olivia του κόκκινου σύμπαντος, σε αγαπώ! [άσχετο]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Μα έτσι κι αλλιως, οι παρατηρητές ηρθαν απο το Μελλον. Το παιδι παρατηρητης πηγε σε μια εποχη ΠΡΙΝ αποφασισουν οι (χωρις συναισθημα) Παρατηρητες οτι πρεπει να εισβαλλουν και να ελεγξουν τον κοσμο!! Μπορει το παιδι να πηγε στο Μελλον της "ανθρωπότητας", αλλα επίσης πήγε στο Παρελθον των παρατηρητων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Νομίζω οτι απλά σήμαινε "ΠΕΡΙΜΕΝΕ". Γιατί και στις δύο περιπτώσεις με το που έκανε την κίνηση, υπήρξε μία εξέλιξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Το γράμμα το εστειλε το 2015 (τοτε μπηκε εξ'αλλου στο κεχριμπάρι). Δεν το θυμοταν γιατι ειχε πειραχτεί ο εγκέφαλός του, για άλλη μια φορά!!! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Σχετικά με το 2ο ερώτημά σου, αυτο που στην ουσία εχει αλλάξει, είναι τα ΠΑΝΤΑ απο το 2015 και μετά. Οι observes υπάρχουν και είναι πλέον σαν τον (γλυκύτατο) πιτσιρικα Μάικλ αλλά δεν εισβάλλουν. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. @facebook-1210926526:disqus  * Το παιδί μαζί με τον Walter πήγε στον επιστήμονα που έφτιαξε τους παρατηρητές ώστε να μελετηθεί. * Στις 20 Φεβρουαρίου του 2167. Τότε θυσιάστηκαν τα αισθήματα για χάρη της εξέλιξης.* Ο Walter κατάφερε να του δείξει πως η εξέλιξη μπορεί να συμβαδίσει με τα αισθήματα, οπότε πιστεύω πως ο επιστήμονας από το Όσλο δεν έφτιαξε ποτέ τους παρατηρητές όπως τους ξέραμε ως τώρα. Τους έφτιαξε με πρότυπο τον μικρό. Εκεί βασίζω τη θεωρία μου στο παραπάνω σχόλιο.
    * Το γράμμα με την τουλίπα εννοείται στάλθηκε το 2015 από τον Walter πριν την εισβολή. Εφόσον τώρα δεν υπήρξε εισβολή, κατάφερε επιτέλους να παραδοθεί! ^_^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. εχεις δικιο μεγαλε και εγω αυτο εχω απορια, τι γινεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Παιδιά όντως καταπληκτική σειρά. Εγώ πιστεύω πως το γράμμα στάλθηκε μετά την εισβολή και αφού ο peter είχε χωρίσει με την olivia γιατί αυτός έμεινε στη βοστονη ενώ η ολίβια ήταν στη νέα Υόρκη. Το σχέδιο με τον σεπτέμβριο ο wlater το έκανα πριν την εισβολή του 2015 αφού ο walter είχει ήδη προειδοποιηθεί απο τον september. Τώρα το 2015 έχοντας γίνει η εισβολή και ξέροντας ο walter ότι υπάρχει η περίπτωση να τον βρουν οι observers και να διαβάσουν το μυαλό του και να μάθουν το σχέδιο αρχίζει φτιάχνει με τον september τις ταινίες σε περίπτωση που δεν μπορέσει να υλοιποιήση ο ίδιος το σχέδιο. Όσον αφορά τις απορίες μου το 2036 όταν πιάνουν τον μαικλ και τον πάνε στη νήσο liberty κάνοντας του διαγνωστικά τεστ οι observer που τεχνολογικά σε εργαλεία και νοημοσύνη προηγμένοι και δεν τα καταφέρνουν να καταλαβουν τι παίζει με την ανωμαλία (μαικλ) όπως λένε αυτοί ο επιστήμονας στο οσλο το 2167 πως θα καταλάβαινε και θα έφτιαχνει observers με συναισθήματα? Και τέλος επιτέλους τώρα που τελείωσε η σειρά ξέρει κανείς να μας πει που χρησίμευαν οι λέξεις που σχηματίζονταν σε κάθε επεισόδιο απο τα σύμβολα? μηλο ιπποκαμπος βατραχος και λοιπά......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73.  Τα σύμβολα είναι πιστεύω για να δώσουν μια επιπλέον εμφαση (ή πόρωση αν θες) στην σειρά. Για τους θεατές που θέλουν να ψάχνονται λίγο παραπάνω.. σαν παζλ ένα πράγμα.. (νομίζω) !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Εντελως αργοπορημενος αλλα ειδα κ εγω το φιναλε

    Εκπληκτικα συναισθηματικο κ ομορφο...οτι ηθελα για ενα φιναλε μιας τετοιας μεγαλης σειρας.

    Τα λογια ειναι λιγα γιατι τελειωνει μια σειρα που αγαπησα οσο λιγες μπορω να πω και που με εκανε οσο υπερβολικο και να φαινεται λιγο καλυτερο ανθρωπο.

    Πρεπει να δει καποιος τη σειρα και να συνδεθει με τους χαρακτηρες για να καταλαβει την αδιαμφισβητητη αξια της.

    Οπως τα βιβλια του Τολκιν ετσι κ το FRINGE για μενα εχει τεραστια αξια.Τετοια που την συνειδητοποιησα οσο ο καιρος περναγε κ οσο εβλεπα οτι αυτα που δειχνει αντιπροσωπευουν απτην αρχη μεχρι το τελος ολα τα θετικα του ανθρωπου.

    Το τελος δειχνει την αποδοχη του Walter στο να 'αφησει' ουσιαστικα τον γιο του, πραγμα που ομως δειχνει το ποσο καλυτερος ανθρωπος εγινε ο ιδιος.Αφαιρεσε ολα τα αρνητικα απο πανω του οσο δυσκολο κ αν ηταν.

    Το τελος του FRINGE ειναι μια νικη ολων των χαρακτηριστικων κ συναισθηματων που μας κανουν καλυτερους κ σημαντικοτερους κ που δινουν χαρα κ ευτυχια.

    Δεν υπαρχει καλυτερο τελος σε μια σειρα σαν κ αυτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Καλησπέρα, πρώτη φορά γράφω, άργησα να σας ανακαλύψω και κρίμα :)

    Δηλώνω μεγάλη φάν του Fringe και όντως ήδη μου λείπει και θα μου λείψει.
    Μακράν από τις καλήτερες σειρές που δεν σου αφήνουν το μυαλό να ησυχάσει, στο βάζουν σε εγρήγορση.
    Για εμένα το τελευταίο επεισόδιο με κάλυψε και δε με κάλυψε.
    Με γέμισε και δε με γέμισε.
    Με συγκίνησε όμως απόλυτα, με έκανε ν'αναπολύσω τις όμορφες στιγμές και βράδια που μας χάρισε.
    Ευελπιστώ σε ένα come back είτε αυτό θα είναι μέσω νέας σίζον (πράγμα χλωμό), είτε μέσω μίας ταινίας (πράγμα που ακούγεται αρκετά), εγώ προσωπικά δεν θα με χαλούσε να δω και μία νέα (συνδεδεμένη με το Fringe) σειρά που ο Γουολτερ να δίνει ρεσιτάλ στο εργαστήριό του, τι ηθοποιάρα είναι αυτή!!!!!!!!!!!

    Θεωρώ ότι ο χαρακτήρας της 5ης season που με κέρδισε και με ενθουσίασε ήταν ο καλός μας Σεπτέμβριος.

    Καλή συνέχεια σε όλους.
    Εύχομαι ο καθένας να βρει την δική του τουλίπα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76.   Καλησπέρα, πρώτη φορά γράφω, άργησα να σας ανακαλύψω και κρίμα :)

    Δηλώνω μεγάλη φάν του Fringe και όντως ήδη μου λείπει και θα μου λείψει.
    Μακράν από τις καλήτερες σειρές που δεν σου αφήνουν το μυαλό να ησυχάσει, στο βάζουν σε εγρήγορση.
    Για εμένα το τελευταίο επεισόδιο με κάλυψε και δε με κάλυψε.
    Με γέμισε και δε με γέμισε.
    Με συγκίνησε όμως απόλυτα, με έκανε ν'αναπολύσω τις όμορφες στιγμές και βράδια που μας χάρισε.
    Ευελπιστώ
    σε ένα come back είτε αυτό θα είναι μέσω νέας σίζον (πράγμα χλωμό),
    είτε μέσω μίας ταινίας (πράγμα που ακούγεται αρκετά), εγώ προσωπικά δεν
    θα με χαλούσε να δω και μία νέα (συνδεδεμένη με το Fringe) σειρά που ο
    Γουολτερ να δίνει ρεσιτάλ στο εργαστήριό του, τι ηθοποιάρα είναι
    αυτή!!!!!!!!!!!

    Θεωρώ ότι ο χαρακτήρας της 5ης season που με κέρδισε και με ενθουσίασε ήταν ο καλός μας Σεπτέμβριος.

    Καλή συνέχεια σε όλους.
    Εύχομαι ο καθένας να βρει την δική του τουλίπα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή