22/12/12

Σχολιασμός επεισοδίου: 5.10 - Anomaly XB-6783746



Όποιος παρακολούθησε το σημερινό επεισόδιο του Fringe μπορεί να προχωρήσει στο θέμα σχολιάζοντας ότι του τράβηξε την προσοχή και θέλει να το μοιραστεί. Μείνετε μαζί μας για θεωρίες και να ανταλλάξουμε απόψεις για το επικό αυτό επεισόδιο. Όποιος δεν το είδε ακόμα μην προχωρήσει γιατί το θέμα είναι γεμάτο σπόιλερ...

H ομάδα προσπαθεί να επικοινωνήσει με το παιδάκι-Observer προκειμένου να μάθουν περισσότερα για το σχέδιο του Σεπτέμβριου ή για την ταυτότητα του Donald.

30 σχόλια:

  1. Εγώ δε θα πω πολλά..........απλά θα πω: OMG!!!!!!!!!!!
    ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ Επεισόδιο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχο επεισόδιο.
    Ο φίλος Reben από το GreekTVsubS που μας πόσταρε ο Lusifer παραπάνω, νομίζω τα λέει όλα. Δεν υπάρχει κάτι που θα ήθελα να πω, πέρα από το ότι η Nina ήταν αγαπημένη - μυστηριώδης χαρακτήρας από το πρώτο επεισόδιο και δεν με απογοήτευσε ακόμα και στο ηρωικό τέλος της.
    Ο τρόπος που αντέδρασε όταν η Olivia της λέει ότι εκτέθηκε, και η αντιμετώπιση του Γουίντμαρκ με άφησαν άφωνο. Δεν έτρεξε να κρυφτεί, δεν κοίταξε τον εαυτό της,θυσιάστηκε για το γενικότερο καλό. Άξιο μέλος της αντίστασης. Rest in Peace Nina.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3.  απλα φοβερο...κριμα που τελειωνει!Ελπιζω να δουμε και να απολαυσουμε τα 3 τελευταια επεισοδια...


    Οσο για την Νινα...respect

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το σημερινό επεισόδιο πιστεύω πως είναι η απάντηση σε όσους μίλησαν για πτώση της σειράς και για ξεκίνημα σύγκρισης με άλλες σειρές.Για εμένα προσωπικά δεν συγκρίνεται με καμμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το επεισόδιο μου φάνηκε απλά καλό... αλλά το Τέλος ήταν ΥΠΕΡΓΑΜΑΤΟ και με πώρωσε και περιμένω με αγωνία τα 3 τελευταία!!!!! Έχουμε πίσω τον Walter του Μπλε σύμπαντος επιτέλους... δεν τον ξέχασαν!!!! .... και τι ήταν αυτή η ανατροπή με τον Ντόναλντ;;;; είναι ο Σεπτέμβριος!!! Που το περίμενε κανείς;;;; .... και όχι απλά ο Σεπτέμβριος, αλλά ο Σεπτέμβριος ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ άνθρωπος!!!!! Πάμε ρε Fringara, δώσε μας ένα γαμάτο ανατρεπτικό φινάλε!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. apisteuto epeisodio gia allh mia fora

    auto to fringe pragmatika den me exei apogohteusei ka8olou...
    pou eiste eseis pou den sas arese to prohgoumeno epeisodio twra??

    donald=september,den to perimena mporw na pw k h teleutaia skhnh htan tromerh..genika kapws sygkinhtiko epeisodio k apanthse polla mporw n pw..

    3 emeinan.. gamwto..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. νταξει καλο επεισοδιο, με γαματο φιναλε... μαθαμε ποιος ειναι ο Ντοναλντ επιτελους... ο Σεμπτεμβιος ανθρωπος καλη φαση.... η μουμια εκανε και κατι καλο , ΠΕΘΑΝΕ.... 3 επεισοδια εμεινα περιμενω χαμος.... και επισης να μαθουμε ποιος ειναι και ο Dove... 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μια λέξη μόνο..... Ρίγος!!! (εντάξει είναι λίγο γελοίο αυτό... θα πω κι άλλα) Μου άρεσε πάρα πολύ το επεισόδιο... από τα καλύτερα φινάλε.... αν κι από την αρχή του επεισοδίου το περίμενα να γίνει..... Και αυτή η ανατριχίλα την ώρα των flashbacks είναι ότι καλύτερο!!! α ρε Fringάρα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. παιδιά..........ο ντόναλντ έγινε σεπτέμβρης ή ο σεπτ έγινε ντόναλντ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μέτριο εκτός από το φινάλε που επιτέλους είχαμε απαντήσεις. Έπρεπε να φτάσουμε ως εδώ αλλά νταξει τι να κάνουμε.


    Ψιλοβαριόμουν καθόλη την διάρκεια του επεισοδίου, πλέον ούτε καν μου κάνει κέφι να την δω την σειρά. Έχει χάσει την παλιά της αίγλη και ακόμα και σε μεγάλα επεισόδια όπως αυτό, δεν μου κανε εντύπωση τίποτα, παρά μόνο αυτό με τον Σεπτέμβριο. Είναι ανώφελο να λέω κ να ξαναλέω ότι δεν είναι 2η και 3η σεζόν όπου το fringe ήταν απλό έπος, αλλά αυτό ακριβώς σκεφτόμουν όταν έβλεπα το επεισόδιο.

    Χαρακτηριστικό για την 5η σεζόν είναι ότι το επεισόδιο το έβλεπα με άνθρωπο ο οποίος είδε μέχρι και το φινάλε της 4ης, και απλά κατάλαβε τα πάντα για το επεισόδιο 5x10 με ερωτήσεις που τις έχουμε και εμείς!!!! (βέβαια εντάξει του πα για την Έττα και κάτι τέτοια λίγα).

    Στα καλά μέρη φυσικά η ανατροπή(τεράστια) με τον Σεπτέμβριο. Με κάποιο τρόπο έγινε άνθρωπος (με μαλλιά :P )! Απ'ότι φαίνεται είναι ένας μεγάλος κρίκος για την καταστροφή των Observer. Αλλά που βρίσκεται είναι το ερώτημα, είναι ζωντανός;ΘΕΩΡΙΑ : Μήπως ο μικρός Observer είναι ο September; 

    Αυτά καλές γιορτές και χρόνια πολλά σε όλους! Το 2013 θα είναι χρονιά σταθμός για το Fringe έστω και αν είναι για λίγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. malon to deutero vanessa! apo oti mou fenete otan o september phge ston ergastirio tou walter gia na ton proeidopoihsei gia thn usbolh twn paratiritwn ekatse kiolas eki kai etsi ksekinise h sunergasia tous!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "September" πιστεύω ότι είναι το όνομα που δόθηκε ή θα δοθεί [όταν θεραπευτεί] στον Donalt [δηλαδή τον άνθρωπο πλέον με μαλλιά στο flash forward] όσο είναι Observer. Και εγώ που το έγραψα ζαλίστηκα... Το παιδάκι είναι ανωμαλία στην παραγωγή των Observers που απλά ξέφυγε από την καταστροφή όπως όλα τα "ελαττωματικά" προϊόντα. Το λέει και ο τίτλος του επεισοδίου.
     Ο September βγάζει το τσιπ και θεραπεύεται [υπόθεση από το flash forward] ενώ ο μικρός, δεν έχει καν τσιπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εδώ είμαι! Εσύ δηλαδή θεωρείς, ότι είδες ένα φανταστικό επεισόδιο; Άποψη σου.

    Άλλο ένα μέτριο έως κακό επεισόδιο, από το οποίο άξιζαν, μόνο 7.5 λεπτά. Η σκηνή της Νίνα (και όχι λόγω του ότι μας είπε τις ανακαλύψεις για τους Παρατηρητές, ό,τι είπε το γνωρίζαμε ήδη!), απλά το όλο θέμα της θυσίας για χάριν του σχεδίου μου άρεσε! Όπως φυσικά και η ερμηνεία της! Η οποία ήταν πολύ δυνατή!!!
    Και φυσικά η σκηνή όπου μάθαμε τι απέγινε ο Σεπτέμβριος, αλλά και ποιος είναι ο περίφημος Ντόναλτ. Κάπως περιπλέχθηκε το θέμα βέβαια καθώς, ο Ουώλτερ είχε πει ότι ήταν αναπάντεχο αυτό που του συνέβη, αφήνοντας υπονοούμενο για κάτι άσχημο. Μάλλον το είπε έτσι, γιατί θα έχασε τις ιδιότητές του, και δεν θα μπορούσε να βοηθήσει πλέον.

    Δεν θα ασχοληθώ άλλο με την ποιότητα του επεισοδίου, αποδέχθηκα ότι δεν γίνεται όλες οι σειρές να διατηρούν την δυναμική τους σε όλους τους κύκλους. Θα προτιμούσα φυσικά το fringe να έχει 13 τέλεια επεισόδια, αλλά θ' αρκεστώ στα 2-3 που είχαμε μέχρι τώρα και στο φινάλε, το οποίο είμαι σίγουρος ότι θα είναι δυνατό.

    Έχω μια θεωρία, για τον τρόπο που θα νικήσουν τους Κατακτητές. Η θεωρία προέρχεται από τον Ντόναλτ. Μήπως ο συνδιασμός ενός στοιχείου που επηρρεάζει το δέρμα, ένας έλλατωματικός παρατηρητής, που έχει συναισθήματα, ένας τεράστιος μαγνήτης και μερικές εξισώσεις, μπορούν να μετατρέψουν έναν Παρατηρητή σε άνθρωπο;

    Μήπως αυτό είναι το Μεγάλο σχέδιο τελικά; Να τους κάνουν όλους ανθρώπους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Δεν θα ασχοληθώ άλλο με την ποιότητα του επεισοδίου, αποδέχθηκα ότι δεν
    γίνεται όλες οι σειρές να διατηρούν την δυναμική τους σε όλους τους
    κύκλους."BenLost δεν νομιζω να υπαρχει σειρα που να ειναι  δυναμικη σε ολους τους κυκλους. Καθε αλλο οι περισσοτερες περα απο τον ενα κυκλο που αποτελει την κορυφωση  χαλαν. Διοτι περα του οτι το fringe (κατα την γνωμη σου )εχει χασει την δυναμικοτητα του σε σχεση με τον 3ο κυκλο αυτο δεν σημαινει οτι εχει πεσει ως σειρα. Αυτο το λεω απλα για να δειξω οτι δεν μπορεις να περιμενεις απο μια σειρα να κραταει  την ιδια σταθεροτητα παντα. Ναι μεν εχεις δικιο οτι ειναι τα τελευταια 13 επεισοδια και επρεπε να ειναι τελεια αλλα το τελειο ειναι καθαρα υποκειμενικο. Προσωπικα πιστευω οτι ο 5ος κυκλος ειναι ο δευτερος καλυτερος της σειρας. Το fringe σε αντιθεση με αλλες σειρες πολυ καλες οπως homeland dexter breaking bad και πολλα αλλα εχει την ιδιοτητα του να κανει συνεχως αλλαγες. Οποτε το οτι στον 5ο κυκλο δεν εχουμε την δραση των προηγουμενων και το οτι επικεντρωνεται στο συναισθημα των χαρακτηρων κτλ ειναι απλα μια αλλαγη. Σιγουρα οι αλλες σειρες δεν εχουν αυτο το πλεονεκτημα του να πειραματιζονται και γι  αυτο κυμαινονται στην στανταρ δραση που γνωριζεται οτι εχει  περαση.Τωρα ενταξη η Νινα πεθανε και μπορω να πω οτι θα μου λειψει . Διοτι ηταν απο τους χαρακτηρες που συνηθιζα να "κοροιδευω" και οταν ελειπε απο την  σειρα στενοχωριομουν. Λιγα θα πω οσον αφορα το επεισοδιο και φυσικα θα σχολιασω την εμφανιση του Σεπτεμπερ -Ντοναλντ ή Ντοναλντ -Σεπτεμπερ. Τωρα μαλλον ο Σεπτεμπερ εγινε "ανθρωπος" με την βοηθεια του Γουολτερ εκτος και αν ηταν ανθρωπος και μετα εγινε observer (που δεν ξερω αυτο πως θα μπορουσε να γινει αλλα θα ηταν εφικτο). Το αγορακι αμφιβαλλω αν ειναι ο Σεπτεμπερ, γιατι δεν στεκει . Το πολυ  πολυ να ειναι γνωστο του. Ο Γουολτερ απο την αλλη πλεον θυμαται τα παντα αρα ισως τελικα να παραμεινει ο παλιος του εαυτος και να μην αλλαξει στον παλιο παλι μνησικακο επιστημονα. Επισης μου αρεσε αυτο στο τραιλερ που ειπαν για επαναφορα του χρονου η κατι τετοιο. Φανταστειτε στο τελος να επιστρεψουμε πισω στο χρονο ακριβως εκει που αρωσταινει ο μικρος Πητερ και τελικα ο Σεπτεμπερ να μην εμφανιστει ποτε ωστε ετσι να ανακαλυψει ο Walternate το φαρμακο και να μην περασει απεναντι ο δικος μας Walter ....Τωρα ποιος περιμενει τρεις βδομαδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "Εδώ είμαι! Εσύ δηλαδή θεωρείς, ότι είδες ένα φανταστικό επεισόδιο; Άποψη σου"Sorry kiolas pou mas arese to epeisodio! den tha to ksanakanoume!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16.  Δεν το είπα έτσι όπως το κατάλαβες! Και συγνώμη αν ήμουν εριστικός με αυτή την φράση, αλλά μου την "έσπασε" η εξής φράση από πάνω: "pou eiste eseis pou den sas arese to prohgoumeno epeisodio twra?"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΟ ΚΥΚΛΟ.ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟ ΛΕΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΣΕΙΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΑΝΤΑΡ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ.ΑΥΤΟ ΝΑΙ ΗΤΑΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ FRINGE.ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΩΡΑΙΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΩΡΑΙΑ.ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΑΠΟΨΗ..ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΥΡΙΩΣ(ΚΑΙ ΣΕ 2-3 ΑΛΛΑ) ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΟΜΩΣ ΑΝ ΕΧΕΙΣ.ΤΟ ΟΤΙ ΑΝΑΛΩΘΗΚΑΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΠΤ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ Ο ΓΟΥΟΛΤΕΡ??!ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ 2 ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ.ΜΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΙΑ ΝΤΙΣΝΕΙ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ FRINGE?ΣΟΡΡΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΟΧΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΛΕΜΕ,ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ  ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝ ΜΕ ΛΙΓΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕΣ,ΚΛΑΣΣΙΚΑ Ο ΑΜΠΡΑΑΜΣ ΤΡΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΩΡΑ ΤΟ ΨΙΛΟΠΑΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ 4η ΣΕΖΟΝ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΤΡΑΒΑΝΕ ΟΣΟ ΠΑΕΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. nai re fle emena m arese p edeixne ton Walter na pairnei lsd k olh h fash tou sygkekrimenou epeisodiou.
    sthn arxh den gnwriza pou to phgaine o 5os kyklos alla apo mia fash k meta mphka sto nohma k katalava.

    proswpika den 3erw ti apaithseis exete kapoioi ,pragmatika.egw lew auto p niw8w,k nai pisteuw oti o 5os kyklos einai anta3ios twn ypoloipwn.

    denoun ta pragmata oso kalutera mporoun, den to xoun kanei skorpoxwri opws sto lost (k auto to lew logw abrams) k elpizw sta teleutaia 3 epeisodia na synexistei auto.

    den 3erw eseis pragmatika ti perimenate na deite...na valoun k alla erwthmata? ekrh3eis k efe? kapoion megalutero kako? dn 3erw ,emena pantws o tropos pou to diaxeirizontai me to budget pou lene oti 8a die8etan k ta epeisodia pou eipan e3arxhs oti 8a einai (13) , mou fainetai swstos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Άντε πάλι το θέμα με το lost...
    Οι εκρήξεις και τα εφφέ δεν κάνουν ένα επεισόδιο ωραίο! (Το ξαναπες αυτό σχετικά με το τι θέλουμε να δούμε!) Ούτε τα ερωτήματα, ούτε "ο μεγαλύτερος κακός"

    Αύριο το βράδυ, κάθισε και δες στο star ποιο επεισόδιο θα έχει από τον 3ο κύκλο... θα καταλάβεις αμέσως, τι σημαίνει επεισόδιο του 3ου και επεισόδιο του 5ου. Και ποιες είναι οι διαφορές.
    Συγνώμη κιόλας, αλλά δεν ζήτησα εγώ τα υψηλά επίπεδα για τον 5ο κύκλο, οι παραγωγοί, με ό,τι είχαν δείξει μέχρι τον 4ο, έθεσαν πολύ υψηλά τα όρια!
    Ας τελειώσει εδώ η αντιπαράθεση, καθώς, οι διαφορετικές απόψεις εδώ μέσα, σχεδόν απ' όλους μας λογοκρίνονται.

    Άσχετο, σ' ένα επεισόδιο του 3ου κύκλου (μ' εκείνον που συμμετείχε σ' ενα πείραμα και παίρνοντας φάρμακα κι έγινε έξυπνος...), ίσως βρισκόταν η απάντηση στο πώς δημιουργήθηκαν οι Παρατηρητές.
    Είχε γίνει τόσο έξυπνος, ώστε να βλέπει πιθανά μέλλοντα για τον καθένα (γι' αυτούς που ήθελε να σκοτώσει, αλλά και για την Ολίβια), και ώστε στο τέλος να μπορεί να επικοινωνήσει μόνο μ' έναν υπολογιστή. Επίσης είχε και το χαμένο αόριστο βλέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. o JJ εχει παρατησει στην σειρα απο τη δευτερη σεζον (το τελευταιο επεισοδιο που εγραψε ηταν το "A new day in the old town" το 2χ01 δηλαδη)...


    Υ.Γ. αν μπορεις μην γραφεις με ΚΑΠΣ , δειχνει καπως.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. as pw kai egw thn apopsh mou giati to teleutaio kairo anti na sizitame ta epeisodia milame gia to an to fringe sunexizei na einai kalh seira h oxi!

    lipon gia mena to fringe paramenei sta idia epipeda me ths proigoumenes seasons! auto to fringe pou blepoume den einai kako se sxesh me to fringe twn prwton seasons....APLA EINAI DIAFORETIKO!!! to style tou fringe exei alaksei sthn 5h season....den exoume autotelei epeisodia...kai genika den exoume to story pou exoume sinithisei autes ths 4 seasons "fonazei o broyles thn omada gia na ksedialinei mia upothesh"
    blepoume na ekselisete ena basiko story sxedon se enan allo kosmo XWRIS autotelei epeisodia.....(giati merikoi kai sths proigoumenes seasons ekrazan epidi blepoume autotelei epeisodia, kai hthelan na doun mono basiko story!!!....eno twra DEN blepoume autotelei epeisodia....alla kai palh den einai euxaristimenoi)
    episis thimame otan eidame to 4.19 eipame OLLOI ti gamato epeisodio k.a. kai makari na blepame thn sunexeia autou tou epeisodiou.....twra thn blepoume thn sunexeia......kai kapioi pali den einai euxaristimenoi!!!

    se auto to epeisodio entometaksi exoume dei....
    1) na pethenei enas basikos xaraktiras
    2) na dinoun polles apantiseis...idika sto thema tou september
    3) na exoume mia megalh anatroph sto telos!
    DILADI TI ALLO PREPEI NA DOUME???

    to simantikotero bebea einai oti to fringe exei apantisei sto 95% ton erwtimatwn pou exei balei (mas apantise akoma kai thn apegine o sam wiese...enas tupos pou ton eidame gia 5 epeisodia sthn 2h season!)...nomizw kati psila exoun apominei....pou kai auta apo oti fenete tha apantithoun!!!

    kai gia na teliosw! merikoi apla den kseroun ti theloun apo thn seira kai den einai euxaristimenoi me tipota!!!

    egw apla apo to fringe perimenw na apolausw ta 3 epeisodia pou emeinan!!! kai thelw na dosoun ena polu dinato kai anatreptiko finale sthn seira!!! (me thanato tou walter an ginete)!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Έχεις δίκιο σε όλα, απλά εγώ προσωπικά, περίμενα μια όχι διαφορετική εξέλιξη, γιατί εξελίσεται ωραία, αλλά αργά, περίμενα μια πλούσια σε πληροφορία εξέλιξη. Ούτε περισσότερη δράση, ούτε εφφέ. Περισσότερες πληροφορίες. Τα ερωτήματα θ' απαντηθούν, αλλά πρέπει να γίνει στο τελευταίο επεισόδιο αυτό;
    Εγώ διαφωνώ στ' ότι δόθηκε τόσο μεγάλη βαρύτητα στο συναισθηματικό κομμάτι του fringe. Είδαμε πάρα πολύ την σχέση Ολίβια - Πήτερ, Ουώλτερ - Ουώλτερ, Γονείς - Έττα. Αυτό θεωρώ ότι είναι το φάουλ του κύκλου, ο υπερβολικός συναισθηματισμός που κάνει την ιστορία να κυλάει απίστευτα αργά.
    Θα μπορούσαμε να δούμε περισσότερο από Μπρόυλς, Νίνα, Ντόναλτ, αλλά και flashback's.
    Αυτό που μας δείχνουν, ξαναλέω, είναι ωραίο, αλλά δεν ταιριάζει κατά τη γνώμη μου σ' έναν κύκλο 13 επεισοδίων.
    Στο τέλος πιστεύω θα πεθάνει η Ολίβια, και δεν θα μας αρέσει καθόλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλημερα!!!  Το ειδα και εγω το επεισδοιο το Σαββατο αλλα ειπα σημερα να γραψω γι αυτο:

    Αυτο το επεισοδιο μου αρεσε παρα πολυ!!! Ειχε δυνατα συναισθηματα και σε κρατουσε στην τσιτα σε ολη την διαρκεια..

    Πεθανε και η Νινα αλλα θυσιαστηκε για να τους σωσει!

    Πολυ δυνατη η σκηνη με τις αναμνησεις του Γουολτερ!

    Επιτελους μαθαμε για τον Ντοναλντ! Το ερωτημα ομως ειναι αν ειναι ζωντανος και τι βοηθεια μπορει να προσφερει τωρα που δεν εχει τις ''δυναμεις'' των Παρατηρητων..

    Με 3 μολις επεισοδια να μενουν δεν μπορω να κανω καμια υποθεση για το Φιναλε...

    Βαθμος επεισοδιου: 9/10


    ΥΓ: Το τρειλερ για το επομενο επεισοδιο μας δινει ενα πολυ σημαντικο στοιχειο για το Φιναλε,αλλα και παλι δεν μπορω να φανταστω ακριβως τι εννοουν. . . 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά!
    Δυστυχώς αυτές τις μέρες ανακάλυψα τον ιστότοπο αυτό και τόσο καιρό βλέπω Fringe χωρίς να μπαίνω κάπου και να ανταλλάσσω απόψεις! Τέλος πάντων...κάλιο αργά παρά ποτέ....
    Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι το εξής : θα μπορούσε και ο Σεπτεμπερ να θεωρηθεί σαν ανωμαλία ή όχι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εξαρταται απ το πως οριζουν την ανωμαλια οι Παρατηρητες!!! Αν θεωρουν οτι η εμφανιση συναισθηματων ειναι ανωμαλια, τοτε ναι ο Σεπτεμπερ ειναι ενα ελλατωματικο ΄΄προιον΄΄..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. εγω πάντως που ξεκίνησα το fringe πριν 2 μηνες και ειδα 5 κυκλους μαζεμένους μπορώ να πω ότι δεν είδα καμία έπτωση στην ποιοτητα της σειράς μέχρι τώρα. Αντιθέτος την είδα να ανεβαίνει επίπεδα κύκλο τον κύκλο με μια μικρη κοιλιτσα στον τεταρτο.. Σε συγκριση με τον 1ο κυκλο της σειρας οι υπόλοιποι ήταν συγκριτικά πολυ καλύτεροι και ο πέμπτος αν και εντελώς διαφορετικός, πιστευω θελει κοτσια - για να μην πω τιποτε άλλο - απο τους παραγωγους που το τολμησαν! Και καλώς το τολμησαν κατά τη γνώμη μου... 
    Τωρα πολλοί που έχουν δει τη σειρά κανονικά και οχι οπως εγω μέσα σε 2 μηνες, έχουν το χρόνο να επεξεργαστουν πράγματα, να έχουν συγκεκριμένες προσδοκίες, όπως επίσης και να βαρεθούν την πλοκή ή τους χαρακτήρες...Λογικό είναι..
    Πιστεύω όμως ότι είναι από τις λίγες σειρές που σεβονται τους χαρακτήρες κι αυτό είναι βασικό για την ποιότητα της σειράς.. Ακόμη, οι συναισθηματισμοί, ακριβώς επειδή είναι η τελευταία σεζόν είναι απαραίτητοι.. Δεν με ενδιαφέρει να δω Μπρόιλς, Μπελ και δεν ξερω εγω τι άλλο... Ότι ήταν να δούμε τα είδαμε.. Μετά από 4 σεζον τρεξίματος, δρασης και αγωνίας, θελω να δω μεσα σε τι συναισθηματικη κατάσταση βρισκονται οι ηρωες που αγαπησα στην τελευταια τους μαχη.. Αν θέλετε, το συναίσθημα. είναι αυτο που τους διαφοροποιεί από τους observers..Δεν είναι αδυναμία, είναι όπλο όπως είπε η Ολιβια... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή