27/10/12

Σχολιασμός επεισοδίου: 5.04 - The Bullet That Saved The World



Όποιος παρακολούθησε το σημερινό επεισόδιο του Fringe μπορεί να προχωρήσει στο θέμα σχολιάζοντας ότι του τράβηξε την προσοχή και θέλει να το μοιραστεί. Μείνετε μαζί μας για θεωρίες και να ανταλλάξουμε απόψεις για το επικό αυτό επεισόδιο. Όποιος δεν το είδε ακόμα μην προχωρήσει γιατί το θέμα είναι γεμάτο σπόιλερ!

Όταν η ομάδα Ακραίων Γεγονότων ανακαλύπτει ένα νέο στοιχείο σε μια εχθρική και καλά ασφαλισμένη περιοχή... ο Philip Broyles κάνει την επανεμφάνισή του. Μπορεί όμως η ομάδα να τον εμπιστευτεί;

31 σχόλια:

  1. Katarxin kalimera sas. Eixa na grapso apo perisi, (diavasmata, trexamata) alla meta to simerino episodeio, prepei na sxoliaso.
    MA KALA!!!! EINAI SOVAROI!!!! PANE K MOU SKOTONOUN TIN ETTA APO TO 4o EPISODEIO!!!!
    Nai, fonazo... Dn einai dinaton... Ekei pou leo, ah tous atimous me siginisan me tin skini me ton Broyles, pane k m skotonoun tin etta. Kai fysika naaaaaaaa to dakri koromilo....
    Eilikrina grafo kai akomi dn to exo xonepsei... Pano p tin vrikan dld, tin ksanaxanoun...
    E, oxi re file. Den to dexomai... Katathliptikous theloun na mas kanoun stin teleytaia season? Ti na po?
    Opos katalavate, dn exo na sxoliaso kati allo. Dn mporo na sxoliaso kati allo gia to episodeio. Vriskomai akomi se sok.
    Akous ekei na mou skotosoun tin Etta.
    OXI! OXI! OXI!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ περίεργο επεισόδιο. Πάρα πολύ...

    1 - Η αρχή ήταν τόσο μα τόσο επικό που πίστευα θα δω το καλύτερο επεισόδιο Fringe. Μάχη του Πήτερ, πολύ δράση!

    2- Το επεισόδιο σταδιακά θύμισε... 5η σεζόν. Μέτριο έως βαρετό για ένα 20λεπτο αλλά με το που είδαμε την σκηνή στο αυτοκίνητο με τον Walter να ρίχνει το σπρέι, πήρε μπρος!

    3 - Μετά λοιπόν επέστρεψε το παλιό καλό Fringe! Επικές σκηνές, επιτέλους πολύ πολύ δράση και ανατροπές! Κάποια στιγμή ήμουν σίγουρος ότι ο Μπρόιλς θα πεθάνει. Αλλά αφού του δωσαν τα σχέδια, λέω εντάξει πολύ δύσκολα. Κάπου εκεί άρχισα να υποψιάζομαι....

    4 - Μπράβο στους σεναριογράφους για τον θάνατο της Έττα!! Ναι δεν την συμπαθούσα καθόλου και από την μία χάρηκα που έφυγε από την σειρά, αλλά από την άλλη με συγκίνησε πάρα πολύ ο θάνατός της. Όπως είπα και αλλού, η μεγαλύτερη τραγωδία που έχουμε δει στο Fringe μέχρι στιγμής! Μπράβο και πάλι μπράβο γιατί δείχνουν ότι πλέον στα τελευταία επεισόδια, τα πάντα μπορούν να γίνουν!!!

    Βαθμολογία επεισοδίου : 8,5/10..Αν δεν είχε αυτά τα βαρετά σημεία θα μιλάγαμε για έπος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ti tha simvi apo edo k pera.....Pragmatika kanis den 3eri..Genika para poli kalo to episodio..5 lepta prin to do,prin do to promo gia to epomeno,dn to fadazomoun pote auto p sinevi...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω ακόμα !! Δεν έχω σταματήσει να κλαίω ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κωνσταντίνος Κουφουδάκης27 Οκτωβρίου 2012 στις 2:57 μ.μ.

    Δε θα πω πολλά.
    θα πω τι μου έρχεται στο μυαλό σε λιγες γραμμές.
    1) Etta-θάνατος; REALLY? REALLY????? Και γω δεν τρελενόμουν για την κοπέλα, αρά ρε φίλε, τι άλλο θα χάσει αυτή η "οικογένεια" στο τέλος θα μας σκοτώσουν και τους πρωταγωνιστές και θα μείνουμε με τα φαντάσματα τους!
    2) Ωραίο, κάποια στιγμή όντως έγινε ψιλοβαρετό, αλλά είχε πολύ ενδιαφέρον διαλόγους και ωραία δράση. μου άρεσε που μας γύρισαν σεζόν πίσω με τη δημιουργία Fringe event
    3) Απ'ότι φαντάζομαι σιγά σιγά, για να σκοτώνουν και την Etta, φαντάζομαι ότι θα θέλουν να φτιάξουν 2 μηνανές. Μία που θα σκοτώνει τους observers Και μία που θα γυρίσει πίσω τον χρόνο (όπως εκείνη που είδαμε στο φινάλε της 3ης season στο περίπου, που χρησιμοποίησαν για να στείλουν πίσω τα κόμμάτια της μηχανής για τον Peter)
    και 4) θέλω τον CAPTAIN ΝΕΚΡΟ ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :P

    ΥΓ:5) μπράβο στον Broyles

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εεε όχι βρε παιδιά σκότωσαν την etta? το συνηθισμένο δηλαδή σενάριο μόλις όλοι είναι ενωμένοι και χαρούμενοι σαν μια οικογένεια κάτι γίνεται και μας τους χωρίζουν!!! όμως από την άλλη αυτό το γεγονός θα θερμάνει την σχέση μεταξύ olivia-peter και θα τους φέρει πιο κοντά με στόχο την εκδίκηση και το αν μπορούν να κάνουν κάτι για την κόρη τους.Επίσης εδώ φαίνεται η επικότητα του fringe γιατί μόνο τώρα ο peter μπορεί να καταλάβει τη πέρασε ο walter το 85 για αυτόν θερμαίνοντας και τη σχέση πατέρα-γιου    

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν περίμενα με τίποτα το τι θα γινόταν... Την συμπαθούσα την Έττα και ήταν πολύ νωρίς να πεθάνει αφού ήταν έτσι η μοίρα της... Ήταν τραγικό για τον Πίτερ και την Ολίβια αυτό που τους συνέβει! Τι άλλο θα πάθουν να δούμε... Η Έττα όμως βράχος μέχρι το τέλος!

    Ιδιοφυές το να "αναπαραστήσουν" γεγονότα από τα αυτοτελή επεισόδια και το συγκεκριμένο ήταν ένα από τα καλύτερα που έχουν κάνει! Πολύ καλό το επεισόδιο. Επίσης, Μπρόλις ιζ μπάκ! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΧΙ ΡΕ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΔΕΝ ΓΑΜΗΣΕ ΑΠΛΑ...  πωωω... εχω μεινει μλκας ... νταξει θα πω πρωτα τα δικα μου και μετα θα φτασω και στο ζουμι... 1ον για αυτο που φορουσε στο λαιμο καιρο ηθελα να σας το πω οτι εκανε μπαμ οτι ειναι η σφαιρα που εφαγε η Λιβ... 2ον ΠΑΙΧΤΑΡΑ ΜΠΡΟΙΛΣ... ποσο συγκινηθηκα στην συναντηση ... ΠΑΙΧΤΑΡΑ ΜΠΡΟΙΛΣ.... και τελος ναι δακρυσα τι να κανω ανθρωπος ειμαι , ειχα φαει και το ΣΠΟΙΛΕΡ εκ των προτερων και παλι δεν .... 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. PS... νταξει παντως αμα δεν δω πτωμα δεν πιστευω πως πεθανε ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Άριστο το επεισόδιο!!!! Το καλύτερο της 5ης σεζόν ως τώρα!!!! Ποιος περίμενε να πεθάνει η Έττα από τώρα;;; γαμώτο εγώ το έφαγα το σπόιλερ αλλά και πάλι μου άρεσε τρελά αυτό το επεισόδιο από την αρχή μέχρι το τέλος!!! Μου άρεσε που μας είπαν ότι ο Γουόλτερ κρατούσε τις παλιές υποθέσεις και θύμισε παλιό Fringe! Ειδικά από τη σκηνή με τον Observer και το spey το επεισόδιο πήρε τρομερή τροπή!!! 

    Χάρηκα πολύ για τον Μπρόιλς που απέδειξε για ακόμα μια φορά την εντιμότητα του σαν άντρας και φυσικά το Reunion ήταν πολύ συγκινητικό, ειδικά από τη μεριά του Μπρόιλς που είχε να τους δει 15 χρόνια!!! Χάρηκα και για την αγκαλιά Ολίβια- Μπρόιλς, ήταν λίγο αμήχανα, αλλά άφησε η Ολίβια τις τυπικότητες , τον αποκάλεσαι "Φίλιπ" και τον αγκάλιασε!!! 

    Μου τη σπάνε πολύ οι Observers, εκτός του ότι κάνουν ό,τι θέλουν και δεν υπολογίζουν τίποτα, μιλάνε υπερβολικά αργά και μου σπάνε τα νεύρα! Καλά έκανε ο Γουόλτερ και τους "έκλεισε" το στόμα :PPPP ... Ελπίζω να τους εξολοθρεύσουμε όλους μέχρι το τέλος!!! 

    Υ.Γ. Που 'σαι ρε September???? 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11.  kante kati na mi fainontai ta sxolia stin arxiki. einai malakia na trome spoilers xwris na 8eloyme

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. loipon apo pou na arxisw..
    Προφανως απο το τελος
    Η Εττα δεν μου ειχε κανει εντυπωση αλλα ηταν φοβερη σε αυτο το επεισοδιο και με συγκινησε ο θανατος της. Ο Windmark πρεπει να πεθαινει ΤΩΡΑ δηλαδη ποσο πιο μισητος, νομιζω οτι ειναι ο πιο απεχθης κακος που υπηρξε σε ολοκληρη την σειρα(το σημειο που η Εττα του επιτρεπει να δει τις σκεψεις της ηταν ολα τα λεφτα, η καημενη θυμοταν και εκεινη το πικνικ).
    Μου αρεσε παρα πολυ η αντιθεση στον τροπο που αντεδρασαν οι Peter και Ολιβια(ο ενας αρνειτε να αφησει την κορη του ενω η Ολιβια κατα καποιο τροπο το δεχεται πιο ευκολα) και ο λογος που η αντιδραση τους στο θανατο της εττα ειναι η αγαπημενη μου σκηνη ειναι επειδη δειχνει και τους χαρακτηρες τους και την διαφορα τους.
    Γενικοτερα τα τελευταια 10 λεπτα ηταν repsect για μενα ολο το σκηνικο η παρουσια των δυο πλευρων κακων και καλων ηταν πολυ καλοστημενα οι ηθοποιοι αψογοι κτλ
    Τωρα στο θεμα της εμφανισης του πολυαγαπημενου Philip, τι να πω ο ανθρωποςς ανεβαζει την σειρα. Επισης στο σημειο που αγκαλιαζει την Ολιβια(κρατα μια εικονα του ζευγους-καλα που δεν εχει και μπλουζα "Ειμαι και εγω POLIVIA fan" -και μαλιστα χαμογελασε σε ενα σημειο που μου θυμισε τον Lance :P)
    Ηταν ενα πολυ ολοκληρωμενο επεισοδιο και μια απαντηση προς αυτους που υποστηριζαν οτι η σειρα επρεπε να κοπει περυσι γιατι θα τραβουσε. Καθε αλλο εχει πολλα να δωσει ακομα και νιωθω  οτι τα 3 πρωτα επεισοδια ηταν απλα μια προετοιμασια του τι θα ακολουθησει.
    Βεβαια επειδη βαριεμαι να σχολιασω στο αλλο ποστ για το promo θα αναφερθω εδω(ειναι να μην παρει αερα το πληκτρολογιο μου). Στο επομενο επεισοδιο θα δουμε dark Πητερ αλλα 3ου κυκλου στυλ(θυμομαστε). Παω στοιχημα οτι θα γινουν ολα οπως τοτε που πρωτοεχασαν την κορη τους, θα χωριστουν, ο Πητερ θα παει μονος του για εκδικηση η Ολιβια θα τον ψαχνει ...Ενω συγχρονως θα ψαχνουν τις επομενες κασετες.
    Αντε περιμενουμε Νινα τωρα. Και επειδη σας επρηξα σταματαω εδω. Αυριο παλι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. nomizw to kalitero epeisodio ths 5hs season mexri twra (giati apo oti fenete erxonte kai kalitera)! kai ena apo ta kalhtera epeisodia ths seiras!!!
    eixe polu sigkinish, kai me thn epanemfanish tou broyles! 
    alla idika o thanatos ths etta htna to kati allo!!! na pw thn alithia opoiosdipote allos perimena oti mporei na pethanei (akoma kai h olivia kai o peter)...ALLA OXI H ETTA! htan terastia anatroph!!!
    perimenw na dw ti tha ginei apo edw kai pera....mias kai h omada meta apo auto to gegonos tha dethei kai tha pismosei perisotero!!!
    *pisteuw tha doume kai allous (arketous) thanatous sthn seira....o thanatos ths etta htan mono h arxh!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ενταξει τι να λεμε τωρα: ΦΟΒΕΡΟ!!!!

    Το καλυτερο επεισόδιο μεχρι τωρα... αξιζε η μια βδομαδα παραπανω αναμονης!

    Περιληπτικα να πω:

    1) Αγαπαμε Broyles... ΘΕΟΣ! Παντα τον συμπαθουσα αλλα τωρα που μαθαμε οτι ειναι με την Αντισταση τον παω πιο πολυ. ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΟΣ, όταν βλεπει την Ολιβια και λεει "Agent Dunham..." Μου θυμισε εποχες Fringe Division απο τους πρωτους κυκλους!

    2) Αυτος ο Ειρηνιστης που αναφερουν πιστευω οτι ειναι ο September! Ειναι αυτος που παντα ηθελε ειρηνη και προσπαθουσε να την επιτυχει ακομα και εναντια στο ειδος του.

    3) Η σφαιρα της Εττα τελικα ηταν της Ολιβιαρας, τι συνειδητοποιησα οταν ειπε η Ολιβιαρα οτι ο Πητερ θεωρει τη σφαιρα ως "the Bullet That Saved The World, απο το finale του 4ου κυκλου) [ΜΠΡΑΒΟ στην @evhh:disqus που το σκεφτηκε]

    4) ΘΕΟΣ ο Walter για αλλη μια φορα... Ειδικα η σκηνη με τον Πητερ που ειχαν το οπλο και επαιζαν μεσα στο εργαστηριο και εριχναν στην "ΑστριΦ" (οπως την ειπε ο Walter αυτη τη φορα, αντι για Astrid) :PPP

    5) Τελευταιο και κλαυτερο αφηνω τον θανατο της Εττα... Ενταξει τι να λεμε...εφαγα σποιλερ για το θανατο της, λιγο πριν δω το επεισοδιο, αλλα και παλι το δακρυ κορομηλο... Την συμπαθουσα, αλλα πιστευω με καποιον τροπο θα την ξαναδουμε!

    Υ.Γ: ΤΙ ΜΑΛΑΚΑΣ αυτος ο Παρατηρτης που σκοτωσε την Εττα... τον ΜΙΣΩ! Ελπιζω η Ολιβιαρα και ο Πητερακος να τον κανουν να ψωθησει ετσι οπως του αξιζει! Die στον Woodmark!!!!!

    Αυτααα... αναμενουμε συνεχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γαμησε το επεισοδιο!Στεναχωρεθηκα για την Εττα που πεθανε...πραγματικα τα εχουν περασει ολα πια η ολιβια και ο πιτερ.
    Υ.Γ ΞΕΚΟΙΛΙΑΣΤΕ TΟΝ CAPTAIN!!!! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16.  koita fatsa
    http://imgon.net/di-R1AF.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. * Υπέροχο. Χωρίς πολλά λόγια η καλύτερη και συγκινητηκότερη επανένωση μέχρι τώρα.
    Broyles και Olivia φίλε!
    * Ευτυχώς έχω κόψει τα trailer και τα spoiler οπότε απόλαυσα το επεισόδιο σε όλο του το μεγαλείο! * Λυπάμαι που το λέω, αλλά το Fringe είναι OLIVIA. Δεν δέχτηκα άλλη πρωταγωνίστρια ούτε μία στιγμή. Χαίρομαι που την έβγαλαν από τη μέση [πιστεύω προσωρινά].
    * Ξαφνικός και σκηνοθετικά υπέροχος ο θάνατός της Etta! Αγάπη φίλε. Αυτό. Πράγμα που κανείς πέρα απ τον September δε θα καταλάβει ποτέ.
    * Το "happy end" είναι νομίζω σίγουρο για τους πρωταγωνιστές μας, οπότε θα βρουν αυτοί τρόπο να τη φέρουν πίσω. Εξάλλου το Κόκκινο Σύμπαν είναι μία "Όπερα" μακρυά! ^_^
    * Ελπίζω o Broyles να δώσει τα σχέδια στη Mrs Massive - Nina - Dynamics και να έχουμε νέα σύντομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. εγω πιστευω παντωσ οτι η εττα εφερε επιτηδεσ στο μυαλο τησ τισ στιγμεσ του πικ-νικ για να κανει τον Observer να υποψιαστει οτι θα γυρνουσαν οι αλλοι για εκεινη και να χαθουν και αυτοι μαζι με το κτηριο.....καλα το επισοδιο ηταν επικο....παρολο που ουτε εγω συμπαθουσα την εττα δν ηθελα να πεθανει τοσο νωρισ  

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. το επεισοδιο επικο οπως κι ολο το υπολοιπο fringe.......παντως ο σκηνοθετης σπασαρχηδης ειναι γιατι ολο κατι θα συμβει και θα χαλασει την ατμοσφαιρα...τι να πω ??περιμενω πολλα απο το επομενο επεισοδιο ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλησπερες και απο μενα...

    Ο θανατος της Εττα ηταν αναμενομενος και επιβεβλημενος. Ναι οκ ηταν συγκινητικο και αδικο για την οικογενεια Μπισοπ (ισως και οχι μονο γι'αυτη) αλλα δεν ειναι δυνατον να υπαρχει χαρακτηρας που θα επισκιαζει τοσο εντονα τους βασικους χαρακτηρες. Ειδικα οταν ξερουμε οτι η σειρα τελειωνει με αυτους και δεν συνεχιζεται με μια μελλοντικη γενια. Η Εττα ηταν ενα "μεσο"  για να εισχωρησουν οι χαρακτηρες στην νεα πραγματικοτητα. Πιστευω ομως οτι το παρακαναν και τι καλυτερο απο ενα "ακραιο" γεγονος για να αποτραβηχτει. Ο θανατος της ειναι ενα κομβικο γεγονος που θα γυρισει την ιστορια πισω και για να ειμαι πιο σαφης να γυρισουμε σε μια πραγματικοτητα οπου η ομαδα θα αντιμετωπιζει το "αγνωστο", η Εττα γνωριζε υπερβολικα καλα τον κοσμο της για να "επιτρεψει" κατι τετοιο. Δεν ξερω αλλα εχω την αισθηση οτι απο δω και περα η σειρα θα αλλαξει δραματικα προ το καλυτερο, γιατι κακα τα ψεματα τα 3 πρωτα επεισοδια δεν αφησαν,τουλαχιστον σε μενα, τις καλυτερες εντυπωσεις.Σιγα σιγα ομως οι χαρακτηρες αποκαθίστανται ως προς τον ρολο που επαιζαν παντα στην σειρα ενας ενας παιρνει τον ρολο που ειχε απο την πρωτη ακομα σεζον.Κλεινοντας να τονισω την κινηση της Ολιβια στην τελευταια σκηνη του επεισοδιου οταν ο Γουολτερ ελεγε οτι η Εττα χαθηκε και πρεπει να φυγουν, μια κινηση που μου θυμισε την Ολιβια που γνωριζαμε και οχι τον "υποτονικο" χαρακτηρα που μας εδωσαν στα 3 πρωτα επεισοδια της σεζον. Σε αυτο το σημειο κολαει απιστευτα η τρομερη ατακα του υποτιτλιστη της X-Fringe Τeam στο 12ο επεισοδιο του 4ου κυκλου  --> http://prntscr.com/iceq1 (Απιστευτος υποτιτλισμος!!!χαχαχα) 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. to kalutero epeisodio ws twra pisteuw,dustuxws h' eutuxws ta eixe ola..
    alla auto p den perimena ka8olou htan o 8anatos ths Etta.ka8olou omws .
    genika eidame Broyles,m arese o parallhlismos me tis prwtes season k ta Fringe Events para poly k h fash dld me to aerio p tous gamouse tous observers alla den perimena ka8olou auto p egine ti n pw..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το επεισόδιο ήταν φοβερό! Δεν νομίζω βέβαια πως δεν θα ξαναδούμε την Έτα... σίγουρα κατι θα κάνουν για να την φέρουν πίσω! Μπορεί με την εξόντωση των observers να έχουμε και την επιστροφή των πρωταγωνιστών μας πίσω στο χρόνο όπως έγινε και με το Πήτερ (Ας μην ξεχνάμε πως ο September του είχε δείξει τη ζωή του με την Ολίβια από το άλλο σύμπαν....μήπως του έδειξε και τίποτα άλλο????) Αλλιώς τι αξία έχει αν ζήσουν σε ένα κόσμο κατεστραμένο και με μόνους γνωστούς την Νίνα και τον Φιλιπ ετοιμοθάνατους???? Και μετά τι??? Θα κάνουν άλλο παιδί???? Πιστεύω πως με κάποιο τρόπο ο September τους έδωσε κάτι για να επαναφέρουν τον κόσμο και να εξαφανίσουν τους observers ή να τους διώξουν σε άλλο σύμπαν μόνους τους!! (Σε κατάσταση αντιύλης ίσως????)
    Ποιος ξέρει?? Περιμένουμε εναγωνίως το επόμενο επεισόδιο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ.ΟΠΩΣ ΑΝΕΦΕΡΑ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ,ΚΡΙΣΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΗ,ΚΑΘΕ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ.ΣΥΝΦΩΝΩ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΜΕ Vassilli 78,ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ(ΠΗΤΕΡ,ΟΛΙΒΙΑ,ΜΠΙΣΟΠ),ΟΜΩΣ Η ΕΤΤΑ ΕΙΝΑΙ ,ΟΠΟΤΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ,ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η (ΚΑΘΑΡΣΗ)ΓΙΑ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ.ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΑΛΛΑ Η ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΤΑ ΘΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΔΟΚΩΜΕΝΗ ΝΙΚΗ....ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ!!!ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ FRINGE,ΟΠΟΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΟΛΛΑ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ Depi117.....ΕΝ ΑΝΑΜΟΜΗ ΛΟΙΠΟΝ!!

     

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Xthes, meta to episodeio, diavasa auti ti sinenteuksi:
    http://www.tvguide.com/News/Fringe-Death-Post-Mortem-1055106.aspx

    Einai tis Etta. Sto telos sxoliazei to gegonos, oti oloi tha perimenoume na tin ksanadoume. Gt stin teliki Fringe vlepoume ola ginontai. Kai kapou ekei anaferei oti gia auto isos gia auto dn tin skotosan apla, kai yparxei kapou to ptoma tis. Alla ousiastika anatinaxtike. Egine ekatomiria kommatia. Kai kapou ekei isos kai na pistika oti distixos dn tha tin ksanadoume. :(

    @johnn_k:disqus To Kokkino simpan einai ontos mia "opera" makria. Alla einai adinaton na yparksei ekei i Etta, mia pou o Peter ekeinou tou simpantos, einai o Peter tou dikou mas simpantos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @Troula:disqus  Εννοείται! Για πλάκα το έγραψα εννοώντας ότι με το Fringe όλα είναι πιθανά! ^_^Μη ξεχνάς όμως τα παράλληλα timelines που επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέχρι το τέλος.
    * Μπορεί να μην υπάρχει Etta εκεί, αλλά η Alt-Olivia έχει ένα αγοράκι!
    [Άσχετο: Αυτή τη βλακεία του τέταρτου κύκλου, δεν θα τη χωνέψω ποτέ. Είδα την επανένωση Broyles - Olivia σαν να μην υπήρχε ποτέ ο τέταρτος κύκλος. Συγκινηθήκαμε νομίζω έχοντας στο νου αυτά που πέρασαν στις 3 πρώτες season, και όχι αυτά που υποθέτουμε ότι πέρασαν. Δεν βλέπω να υπάρχει χρόνος να το διαλευκάνουν, αν και είπαν πως θα λυθούν οι απορίες στον 5ο κύκλο. Κρίμα.]
    * Μετά την απομάκρυνση της Etta από τη σειρά, θα ήθελα πολύ να επανέλθει ο Walter στα συγκαλά του και να πάρουμε στροφές για το τέλος! Πάντα υπέροχος αλλά θέλω να ξεφορτωθεί αυτή του την "αφέλεια" που ναι μεν τον κάνει cute, αλλά δεν βοηθά στην εξέλιξη της πλοκής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλησπερα και παλι, καταρχην να αποσαφηνισουμε το θεμα με τα παραλληλα συμπαντα και τις διαφορετικες timelines. Αν δεν κανω λαθος βρισκομαστε στο timeline της 4ης σεζον και οχι σε αυτο της 3ης. Οποτε δεν υπηρξε ο "γιος" του Πιτερ αφου δεν "γνωριστηκε" με την κοκκινη Olivia(οταν αυτη περασε στο τωρινο συμπαν ο Πιτερ δεν υπηρχε ακομα σε αυτο). Μεταφορες απο συμπαν σε συμπαν ειναι δυνατες(ειτε μεσω της "γεφυρας" ειτε μεσω της Olivia αρκει αυτη να βρει κορτεξιφαν) απο timeline σε timeline δεν εχουμε δει εκτος αυτης του Πιτερ που ομως ειχε δραματικες επιπτωσεις και κυριως δεν υπαρχει το βασικο μεσο για την διαδικασια αυτη,η μηχανη! η μηπως υπαρχει;;;;

    Ελπιζω να μην την χαλαω σε καποιους που ελπιζουν στην "επαναφορα" της Ετα μεσω αυτη της διαδικασιας αλλα δεν πιστευω οτι κατι τετοιο ειναι εφικτο. Ο μονος τροπος ισως να ηταν μεσω της τεχνολογιας των Παρατηρητων να ταξιδευουν στον χρονο.Αλλα δεν ειμαι τοσο σιγουρος οτι την εχουν χρησιμοποιησει στην 5η σεζον. Εχω την εντυπωση οτι οι ξαφνικες εμφανισεις τους στις σκηνες(π.χ. η "αποδραση" του καπεταν "δεν εχω φρυδια" στην προτελευταια σκηνη του 4ου επεισοδιου) εχουν να κανουν με την ικανοτητα τους να επεξεργαζονται τον χρονο ωστε να κινουνται αστραπιαια.

    Τελος θα διαφωνησω με τον johnn_k ως προς το αν ο Γουλτερ ειναι η οχι στα "συγκαλα" του. Για να το θεσω καλυτερα οτι ειναι τελος παντων στην κατασταση που ηταν παντα στην σειρα. Εχω την αισθηση οτι εχει "επανελθει" αλλα και αυτος,οπως και οι υπολοιποι, ειναι "θυματα" του χαρακτηρα της Ετα...Μην ξεχναμε αλλωστε οτι οταν ηταν πραγματικα στα συγκαλα του ζητησε απο τον Μπελ να αφαιρεσει κομματια απο τον εγκεφαλο του αφου δεν του αρεσε αυτος που γινοταν. Πιστευω οτι ενα δειγμα του πως θα ηταν στα συγκαλα του το ειδαμε στην 4η σεζον επεισοδιο 19 οταν ο Σαιμον του χορηγησε μεσω ενεσης τα κομματια του εγκεφαλου του που ειχαν αποθηκευτει στην Massive Dynamic. Αν θυμαστε καλα ηταν αρκετα ειρωνας, επιθετικος και προσωπικα μου εγινε αρκετα αντιπαθης.

    Τελος για να μην παρεξηγηθω καμια αντιπαθεια προς στην Ετα, απλα πιστευω οτι δεν μπορει να υπαρχει ενας τετοιος χαρακτηρας στο Fringe τουλαχιστον οχι με το δεδομενο οτι η σειρα τελειωνει με τους υπαρχοντες χαρακτηρες και οχι με μια "νεα γενια".  Και βεβαια ειναι κομματι της Ολιβια και του Πιτερ και συμφωνα με αυτους το καλυτερο αλλα αυτο δεν σημαινει οτι μπορει να εχει τετοιο ρολο στην σειρα. Ισως γι΄αυτο την εβγαλαν με αυτον τον ακραιο τροπο.

    Α και μην ξεχνατε ειμαστε ολοι Observers!!! χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΦΙΛΕ Vassilli 78,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΙ ,ΜΠΟΡΕΙ ΟΧΙ(ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΤΑ).ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΔΑ ΣΑΝ ΡΟΛΟ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑΣ ΠΟΤΕ.ΑΠΛΑ ΣΑΝ ΣΥΝΔΕΤΙΚΟ ΚΡΙΚΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥΣ.ΕΝΝΟΙΑ ΑΔΙΑΣΠΑΣΤΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ.ΟΠΟΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΛΕΙΨΕΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ,ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ....ΗΜΙΤΕΛΕΣ.ΤΟΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΗΣ ΤΟΝ ΕΙΔΑΜΕ.....ΚΕΦΑΛΙ ΑΜΕΣΩΣ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ....ΣΥΓΓΕΝΗΣ!..ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ!ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ,ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,ΔΕΝ ΞΕΡΩ!!ΘΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΑ ΑΡΧΙΔΙΑ....ΛΟΓΙΚΑ!ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΟΥΝ(ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ),ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΕΙ ΚΑΙ Η ....ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ.ΙΔΩΜΕΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. * Λυπάμαι, αλλά δεν δέχομαι ότι το timeline των 3 πρώτων υπέροχων κύκλων δεν υπάρχει καν. Τι θυμάται ακριβώς η Olivia από την τότε ζωή της; Μπορεί ο September στο τέλος του τρίτου κύκλου να είπε ότι τον Peter δεν τον θυμάται κανείς επειδή απλά δεν υπήρξε ποτέ, αλλά η Οlivia έχει επαναφέρει τις κοινές τους αναμνήσεις [από που;] και συνεχίζει τη ζωή της μαζί του μέχρι την αρπαγή της Etta. [Henri-etta όπως Henry ήταν και το όνομα του γιου της Fauxlivia.]
    * Στο τελευταίο επεισόδιο του τρίτου κύκλου, ο Peter καταφέρνει να πάει στο μέλλον του αρχικού timeline και να δει την ανηψιά της Olivia, Εlla και τη ζωή του με την μελλοντική Olivia εκεί. Τι; το σβήνουμε και αυτό;
    * Πέρα από το Fringe, ότι με χαλάει σε μία ιστορία περισσότερο, είναι να αποδειχτεί ότι ήταν όνειρο, ή κάτι ψεύτικο. Δηλαδή να μου πάρεις ότι με έκανε να γελάσω, ανατριχιάσω, δακρύσω. Η σειρά είναι μεν επιστημονική φαντασία, αλλά πίστευα έχει μία συνοχή. Κλονίστηκε λίγο αυτό το αίσθημα συνοχής στην πορεία.

    * Θα συμφωνήσω με @d8733604f7c5a56ecd874aeb8662b9fa:disqus  ότι  η Etta επισκίασε πέρα από την Olivia και τους άλλους πρωταγωνιστές. Ελπίζω να μη συνεχίσει και μετά "θάνατο" να το κάνει.
    * Επίσης συμφωνώ με @e8dbf36b66f0a0bd3a0b5da9fa9e12ef:disqus ότι για να έρθει η λύτρωση για Olivia - Peter στο 2036, θα πρέπει να επιστρέψουν την Etta. [Εκτός και αν με την καταστροφή των Observers επανέλθουν - σαν από θαύμα - στον πικνίκ που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.]
    [Sorry για την πολυλογία μου σε άσχετο με το σχολιασμό του επεισοδίου επίπεδο]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ***Φυσικα υπαρχει το timeline των 3 πρωτων κυκλων και δεν διαγραφτηκε, η Oλιβια εχει τις μνημες του αρχικου timeline οπως και ο Πιτερ που μεταφερθηκε στο τωρινο την 4η σεζον. Η Μηχανη υπαρχει γιατι την εστειλαν απο εκεινο το μελλον (βλεπε το τελευταιο επεισοδιο της 3ης σεζον). Δεν φτανουμε σε αυτο το μελλον λογω της κινησης του Πιτερ να ανοιξει την γεφυρα μεσω της μηχανης. Γι'αυτους λοιπον διαγραφτηκε για εμας οχι.

    Αν και απαντας μονος σου στο γιατι δεν υπαρχει "συνοχη" στην ιστορια, με την αποδοχη της επιστημονικης φαντασιας, θα σου πω να το δεις σαν την χρονικη ακολουθια που βιωνει ο Πιτερ ο οποιος εχει ζησει σε 2 συμπαντα και 2 timelines.
    Στην τελικη ισχυει αυτο που εγραψα στο προηγουμενο ποστ, οτι ειμαστε κατι σαν "παρατηρητες" που δεν μπορουν να εχουν αλληλεπιδραση. Η μηπως εχουν;;;;

    ο παρακατω διαλογος ελπιζω να βοηθησει σε αυτο που θελω να πω...
    *****************************************************************
    -Εμφανίζονται σε σημαντικές στιγμές της ανθρώπινης ιστορίας.

    -Πώς το κάνουν αυτό;Σαν ταξίδι στον χρόνο;

    -Όχι, δεν είναι ταξίδι στο χρόνο από μόνο του.Είναι σαν να υπάρχουν
    ταυτόχρονα σε όλες τις εποχές.Δεν βιώνουν το χρόνο όπως εσύ κι εγώ.

    -Άρα ξέρουν τι πρόκειται να συμβεί.Αν κάποιος απ' αυτούς είπε κάτι για το μέλλον...
    …μπορεί να κάνει λάθος;

    -Όχι, δεν νομίζω.Δεν προβλέπουν το μέλλον, Ολίβια.Το έχουν ήδη βιώσει.Επικοινώνησε κάποιος απ' αυτούς μαζί σου; Σε προσέγγισαν;

    -Όχι.
    ******************************************************************
    Και θυμισου την "αιτια του κακου"... "Κοιταξα ολα τα πιθανα μελλοντα και σε καθ'ενα απο αυτα το αποτελεσμα ειναι το ιδιο....Πρεπει να πεθανεις"

    ΑπάντησηΔιαγραφή