25/2/12

Σχολιασμός επεισοδίου 4x14 - The End of All Things


Όποιος παρακολούθησε το σημερινό επεισόδιο του Fringe μπορεί να προχωρήσει στο θέμα σχολιάζοντας ότι του τράβηξε την προσοχή και θέλει να το μοιραστεί. Μείνετε μαζί μας για θεωρίες και να ανταλλάξουμε απόψεις για το επικό αυτό επεισόδιο.

Όποιος δεν το είδε ακόμα μην προχωρήσει γιατί το θέμα είναι γεμάτο σπόιλερ!!!

Περίληψη: Ο Πήτερ και η ομάδα ακραίων γεγονότων παίρνουν έσχατα μέτρα σε μια προσπάθεια να σταματήσουν ένα γεγονός που απειλεί ζωές.

39 σχόλια:

  1. Κωνσταντίνος Κουφουδάκης25 Φεβρουαρίου 2012 στις 3:03 μ.μ.

    ήταν πολύ Shocking
    απίστευτο...αλλά περίμενα να καταλάβει ο πήτερ ότι η ολίβια του είναι αυτή!
    :( Να δω σε πόσα επεισόδια θα το πάρει χαμπάρι!
    Απλά δε μπορώ να καταλάβω τι γίνεται με την νίνα περίεργα πράγματα!
    Όπως και να χει, το επεισόδιο ήταν σχεδόν άριστο! (9/10)
    Θα ήθελα να είχε λίγο περισσότερο χρόνο μέσα στο μυαλό(στη συνείδηση) του Σεπτέμβριου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπεροχο επεισοδιο και οντως η τελευταια σκηνη ηταν πολυ συγκηνητικη!

    Τι στο καλο; Παλι δεν ειναι η δικια μας Ολιβια αυτη; Ξαφνιαστηκε που πυροβολησε τον DRJ και δεν επαθε κατι, ενω υποτιθεται οτι το εχει ξανακανει. (Εκτος και αν δεν ξαφνιαστηκε γι αυτο και καταλαβα λαθος). Παρολο που μας εδωσε καποιες απαντησεις ο Σεπτεμβρης παλι επικρατει συγχυση στο μυαλο μου! (Οχι τιποτα αλλο, δεν ξερουμε και ποια ειναι η τυχη του τελικα απο τη στιγμη που εξαφανιστηκε απο το εργαστηριο.)
    Ουτε μια Νινα δε πεθανε γαμωτο! 
    Και ο Πητερ, που παει τωρα; 
    Αχταρμας ολα once again!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. den mou arese i eksigisi me tous paratirirites. 4 kikloi kai to mono pou vrikan na poun einai oti irthan apo to makrino mellon apla gia na paratiroun tin istoria ton anthropon. Poli aploiki eksigisi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χμ... Δεν τρελάθηκα. Μπερδεύτηκα κι εγώ με το ποιά απ όλες τις Oliviες ο Peter πρέπει να βρει. Αλλά το θέμα δεν είναι εκεί. Περίμενα περισσότερα, από το κακός να είναι ο DRJ. Μην ξεχνάμε ότι δουλεύει για τον Walternate. Πού είναι δαύτος???? Η σκηνή με το τραπεζάκι είχε πλάκα... που έπεσε και η μαυρούλα απορούσε για τον λόγο. Τέλος πάντων... Φοβάμαι ότι έχουν πέσει στην παγίδα των universe αλλά δεν προσθέτουν τπτ καινούργιο. Θα το χάσομε το σιριαλ πατριώτη έτσι όπως το πάνε. Για να δούμε σε κανα μήνα το επόμενο με το μήνυμα που έχει γραψει ο September στο μάτι του Peter... 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το επεισοδιο ηταν πολυ καλο,αλλα δεν ηταν τοσο σουπερ-ουαου οσο μας ειχαν κανει να το περιμενουμε!Ισως ο τοσος χαμος που ειχε γινει,να με εκανε να περιμενω δεν ξερω κ γω τι!
    Στα του επεισοδιου τωρα:
    -Η ανατροπη με τη Νινα ηταν πολυ καλη!Τελικα τη δικια μας βλεπαμε ολη αυτη τη σεζον..και ελεγε την αληθεια η καψερη..αλλα ποιος να την πιστεψει??
    -Η σκηνη στο μυαλο του παρατηρητη ολα τα λεφτα!Αλλα ηθελα να κρατησει κι αλλοοοο...Προφανως εχουμε κι αλλα να μαθουμε ακομα για τους παρατηρητες!
    -Ειμαι Polivia φαν αλλα το παραδεχομαι...ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΖΟΜΑΙ με το ολο ειναι/δεν ειναι η δικια του Ολιβια.Αντε Πιτερ καμαρι μου...βρες την επιτελους να τελειωνουμε!
    - Θελω να δω τον Σεπτεμβριο να βρισκει το μπελα του απο τους αλλους παρατηρητες!Θα το δουμε πιστευω στο μελλον!
     
    Τελος,it's official!Δεν θα ξαναδουμε το μωρο Henry!Παει διαγραφτηκε οριστικα!yay!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα πρώτα 15 λεπτα περισσότερο βαρέθηκα και εκνευρίστηκα! Τι μας δείχνουν;  Τα ίδια; Τα χουμε ξαναδεί αυτά με τα κωλοφωτάκια. Έλεος δηλαδή. Πίσω μας πάνε;  


    Μετά το 20λεπτο ναι μάλιστα έγινε Fringe. ΣΟΚ εκεί με την Νίνα που τα ξέρασε όλα η καριόλα στον Τζόουνς. Μου άρεσε η εξήγηση για τους παρατηρητές και επιτέλους μάθαμε πράγματα. Δεν μπορώ να καταλάβω πλέον τι γίνεται. Είμαστε στο μπλε σύμπαν ή οχι; Πιστεύω πως ναι ακόμη. Αλλά γιατί δεν του το πε ο Σεπτέμβριος του Πήτερ; Ο Τζόουνς κάτι μου λέει οτι θα ξαναπεθάνει με τον ίδιο τρόπο..

    Όσο για την τελευταία σκηνή, απλά μυθική!
    ***Εύχομαι σε 4 βδομάδες να μην διανύουμε τα τελευταία επεισόδια του Fringe. Θα είναι άδικο***

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να πω την αλήθεια το περίμενα πιο επικό, αλλά παρ'όλα αυτά ήταν πολύ καλό! 
    Το πιο γαμάτο μέρος του επεισοδίου ήταν στο μυαλό του Observer και που μας είπαν ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε από το Big Bang (αυτό που πιστεύουν οι επιστήμονες) δηλαδή δεν υπάρχει θεός στον κόσμο του fringe! (αποδεδειγμένο!) 

    Τώρα εγώ περίμενα περισσότερες απαντήσεις και έκανε πολλές υπεκφυγές ο Παρατηρητής στις ερωτήσεις του Πήτερ (το περίμενα). Συν της άλλης πιστεύω μας μπέρδεψε περισσότερο αντί να μας ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα για το σύμπαν... από τη μία λέει στον Πήτερ ότι τον διέγραψε, μετά ότι επέστρεψε και μετά ότι πρέπει να πάει στη δική του Ολίβια... μήπως να εννοεί ότι πρέπει να φέρει με κάποιο τρόπο το σύμπαν όπως ήταν πριν;;; 

    Το τέλος δηλώνω ότι ΔΕ μου ράγισε την καρδιά όπως έλεγαν τα σπόιλερ! :) 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και εγώ το επεισόδιο το περίμενα καλύτερο! Αλλά και πάλι ήταν πάρα πολύ καλό!

    Ο Σεπτέμβριος δεν μπορώ να πω ότι μου έλυσε και πολλές απορίες! Η σκηνή στην συνείδηση του ήταν η καλύτερη του επεισοδίου πιστεύω αν και την περίμενα μεγαλύτερη! Τώρα με τς Ολίβιες είναι μπέρδεμα! Πρέπει να πάει στην παλιά δλδ? 
    Το βλέπω εγώ το μέλλον το Πέτρου! Πιστεύω θα γίνει Observer θα διαγράψει ότι έγινε μετά την εξαφάνισή του και θα γυρίσει στο δικό του Timeline... Αφού έχουν την δυνατότητα να πηγαίνουν όπου θέλουν θα μπορούσε να πάει! Θα δούμε! Κάτι θα έδωσε ο Σεπτέμβριος στον Πέτρο με αυτό που του έβαλε στο μάτι για να βοηθήσει!(ή να τον βοηθήσει να γίνει Observer :P)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Sorry για το διπλό ποστ αλλά όταν έδειχνε τς συνειδήσεις να συνδέονται στο όνομα του Σεπτέμβριου είχαν "MR. X"! Το ξέρω δν έχει μεγάλη σημασία αλλά θα μπορούσαν να είχαν βάλει Observer! Λίγο ακραίο αλλά μήπως έχει κάποια σχέση με τον άγνωστο Χ από το 3.19? 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. dawson_son  respect πολλή καλή η ανάλυση σου, κάτι τέτοιο πρέπει να παίζει... τελικά το λάθος του Παρατηρητή ήταν που τράβηξε την προσοχή του Γουολτεράλλου και όχι επειδή έσωσε τον Πήτερ στην λίμνη ή μάλλον όλα μαζί! Οδηγηθήκαμε εδώ από την περιέργεια του Σεπτέμβριου. Αυτό που θέλω να πω ήταν ότι παλιά είχε πει ο Σεπτέμβριος "The boy is important, he has to live", δηλαδή για να σκοτώσει τον David Robert Jones;;; Μήπως τα πειράματα του έχουν καμιά επίπτωση στο μέλλον των Observer;;
    Δεν κινδυνεύουν να αφανιστούν άμα αλλάξουν πολλά γεγονότα;;; 

    Όμως δε μας δικαιολόγησαν γιατί όλοι οι Observers έχουν το ίδιο λουκ :P 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. κατι τετοιο περιπου αλλα νομιζω οτι οι ιδιοι οι observers δεν δινουν σημασια μιας και βρισκονται εκτος χρονικης γραμμης ισως το ειδαν ΘΕΟΙ και ο September ξεχωρισε την θεση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. έχω να  πω πάντως όταν άρχισε η ψευδοNina τα μουγκρητά του πόνου με έπιασαν τα γέλια....  

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολυ καλο το επεισοδιο!!!Η αληθεια ειναι οτι το περιμενα τοπ μιας κ περιμενα να μαθουμε κατιτις παραπανω,αλλα οκ...
    Λοιπον,εγω αυτο που καταλαβα ειναι οτι υπαρχουν 2 συμπαντα κι ειναι αυτα που εχουμε δει μεχρι στιγμης!Ο Σεπτεμβρης στην ουσια αυτο ειπε στον Πητερ...Εγινε το κ το (στο παρελθον με τους 2 Γουολτερ κ τον ιδιο),εκανες παιδι μ'αυτην που δεν επρεπε κι οχι με τη σωστη (νομιζω οτι ηταν ξεκαθαρο οτι αυτη η Ολιβια ειναι η δικη του Ολιβια),με τη μηχανη διαγραφτηκες αλλα να σου κ παλι (σ'αυτο το συμπαν σα να του λεει ''well hello???στο σωστο μερος βρισκεσαι) κ δε μπορω να καταλαβω που στο καλο μπερδευτηκε ο Πητερ...Τελος παντων,η σκηνη με τον Παρατηρητη ηταν κι η καλυτερη του επεισοδιου κ δε με χαλασε ιδιαιατερα που δε μαθαμε περισσοτερα για τους Παρατηρητες διοτι το Φριντζ ακομα δεν τελειωσε!Σαφως θελω να μαθω γιατι ο Σεπτεμβρης εκανε τα τοσα για τον Πητερ κ ποιος τον πυροβολησε (γιατι απ'την συζητηση που ειχαν οι αλλοι Παρατηρητες καταλαβα οτι δεν ηταν εκεινοι πισω απ'τον πυροβολισμο που τους υποπτευομουν κι επισης οτι κι οι ιδιοι δε γνωριζουν τον λογο που επραξε ετσι ο Σεπτεμβρης)...Κ να προσθεσω οτι δεν πιστευω πως πεθανε ακομα (θα γινει στο μελλον μιας κ το βλεπει αλλα οχι τωρα)!
    Ειναι σπαστικο που ενω εχει επιστρεψει η Ολιβια (εχει θυμηθει) ο Πητερ εχει χασει τα αυγα κ τα πασχαλια,αλλα φανταζομαι πως ακολουθουν πολυ ικανοποιητικα επεισοδια!
    Ο Γουολτερ ειχε μικρο ρολο σ'αυτο,αλλα αναμενω στο να θυμηθει κι εκεινος κ γενικως να αφαιθει λιγο παραπανω (εστω για την ωρα)...
    Τελικα η Νινα ηταν η Νινα κι οχι πολυμορφικη.Για την ακριβεια καμμια απ'τις 2 τους δεν ηταν κ τελικα η αλλη που εχει το κολλητηλικι με τον Τζοουνς πρεπει να ειναι του αλλου συμπαντος!Οσο για τον Τζοουνς (τι αντιπαθητικος!) ακομα να καταλαβω τι θελει να επιτυχει (το ιδιο?ηδη δε το εκανε κ παλι?).Κι επισης θελω να δω μεχρι που μπορουν να φτασουν οι ικανοτητες της Ολιβια μιας τον Τζοουνς τον ειδα πολυ ''αισιοδοξο'' γι'αυτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. to epeisodio htan polu kalo (eixa pei oti tha isws kai na htan to kalhtero ths season...to pernw piso)....mas edwsan epitelous kapoies apantiseis gia tous paratirites (kai mou arese pou einai anthrwpoi apo to polu-melon...kati tetio goustara kai egw)...alla anikse kai kapoia nai themata kai nea erwtimata.

    eki pou leme oti eimaste sigourasto mple sumpan....mpenoun kapoia nea thematakia kai mas mperdeuoun.....AS TO KSEKATHARISOUN auto to thema EPEITELOUS (kai na mhn afinoun uponwoumena).

    wraia h teleutaia skhnh peter-olivias alla den me polusigkinise (mesa mou elega...telionete me auth thn skhnh kai balte mas mia teleutai skhnh me merika deuterolepta me tous parathrhtes h ton DRJ gia na ginei PATAGOS)

    *telika ti ginete me thn nina??? poia nina einai h mia poia einai h allh? poia einai kalh poia einai kakia?.....apo oti mou fenete olles oi kokkinomales moumies einai pare thn mia kai bara thn allh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αν δεν κάνω λάθος το glyph code μου βγήκε UITE... τι θέλει να πει δεν καταλαβαίνω... 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ^ UNITE για την ακρίβεια! Μάλλον για τα σύμπαντα θα αναφέρεται... 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Se genikes grammes mporo na po me kalipsate... Mporo na po oti m' arese to epeisodio, alla mallon i poli anamomni me ekane na perimeno kati poli pio epiko kai dn ksetrelathika kiolas... :D
    Ekei me tin Nina pali mperdeutika. Ok, einai i diki mas Nina. Alla pos mpikane mesa k pirane ta corexofan k dn pirane xampari? Kapou ekei me mperdepsane. Ekei episis k i Alt-Nina kopike to xeri tis k exei vioniko apo ti Massive, i kati antixtoixo?Episis me ton observer kai ego psiloksenerosa... Ola auto to xtisimo k telk einai apla epistimones? wtf?Tora oso afora ton Henry i ton gio tou Peter k tis dikis mas Olivia, mipos einai tipote progonos ton Observer, k gia na iparksoun autoi prepei na iparksei k o sostos gios sto sosto timeline k sto sosto universe? Alla apo tin alli ama diefrapsan entelos ton Peter k kala gia na diorthosoun tin katastasi autoi pos tha epizousan?? Den ksero exo mperdeutei. Gt profanos gia na einai toso simantikos o Peter, kati paizei apo piso tou.
    Kai kati akomi, theoritika ama o September dn enoxlouse ton Walternate tote tha esoze ton Peter k dn tha xreiazotan o Walter na paei sto allo simpan gia na ton sosei. Opote o Peter tha emene sto allo simpan. Ara pos tha gnorize ti diki mas Olivia gia na kanoun kai to gio?
    Polla kena exei to themataki k dn ksero... Evelpisto kapoia stigmi na vgaloume akri.
    Tora oso afora to an vriskomaste sto sosto simpan, ego pistevo oti nai eimaste. Eksarxis to pisteva. Apla opos eipame einai diaforetiko to timeline. Exei ksanagraftei opos eipate apo pano.
    Me tin Olivia dn exo polikatalavei ti paizei akrivos. Telika poies mnime tis kiriarxoun? Autes tis dikis mas kai palias Olivia h apo to neo timeline? K sto trailer tou epomenou p leei oti xano tin mnimi mou, poies apo tis 2 enoei? Ego psilokatalava oti xanei tis mnimes tou neou timeline, k epanerxonte oi palies, alla epeidi efige o Peter, k zei sto torino timeline isos dn thelei na xasei tin epafi tis me tous dikous tis anthropous opos tis exei tora.Telos, an ennousan me to spoiler tous poli siginitiko finale auto p sikonete k feugei o Peter. SIga... Exoun kanei k pio siginitika. Apla tou leei h Olivia k ego ti tha kano, afou eimai eroteumeni mazi sou mpla mpla mpla... Ma ti xaivani pali auto to paidi... Ekei kolimeno... Oxi telkia dn eisai i diki mou Olivia, alla provalo tis mnimes mou apano sou... Ma kala, sto proigoumeno epeisodio stin apothiki dn to lisame auto? Afou tou eipe kati gia tin ipothesi tou John Scott p dn to iksere o Peter, ara dn provalei tis dikes tou mnimes... Are vre zoon, kati paizei... Katse na deis... Sigxistika pali... Mas kourasane auto to will they/ wonr't they. Tolmi kai goitia to katantisame.
    Telos panton, auta eixa na po. Pali olokliro makrinari egrapsa. M' aresei p eipa oti me kalipsate kiolas... Ti na po, mallon auto to fringe poli me empneei... :P Olo apories m dimiourgei... :S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. stavrosLost @5ec56a04e92360ef95013273084bc1b9  MIpos me to UNITE sto glyph anaferonte sto Peter kai ton Observer? Epeidi gia na mpei o Peter sto  mialo tou Observer eprepei na ginoun ena.


    Kai kati akomi. Den nomizo oti to Mr. X simainei kati. Apla einai auto pou leme o agnostos x. Kapos etsi prepei na einai. Gt exo dei kai se alles seires na anaferoun tin ekfrasti patient X. Kapoiou p i tautotita tou dld tous einai agnosti. Tha mou peis gt dn xrisimopoihsan to John Do, p epeisis ipodilonei kapoion agnosto. Dn exo apantisi se auto.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Troula  σωστό αυτό με το Unite, εκεί θα αναφέρεται μάλλον μιας και ήταν το σημαντικό κομμάτι του επεισοδίου! Φοβερή η σκέψη σου ότι ο Σεπτέμβριος είναι απόγονος του Πήτερ! Μπορεί να παίζει και κάτι τέτοιο, δεν το αποκλείουμε... 

    Terra_Nancy  άμα δε μας έδωσαν απαντήσεις τώρα για τους observers που είχαν την κατάλληλη ευκαιρία αμφιβάλλω αν θα μας τις δώσουν σε άλλο επεισόδιο της σεζόν! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πολυ δυνατο επεισοδιο, εκλεισε πολυ δυναμικα αυτη η περιοδος των επισοδειων πριν το κενο των 28 ημερων, και θελω να ελπιζω πως θα ειναι καλο και για τα νουμερα οταν επιστρεψει.

    Αρχικα, να αναφερθω στο μπερδεμα που εγινε με τις Νινες στα τελευταια επεισοδια και επιτελους βγαλαμε μια ακρη. Δν θα μπορουσα να φανταστω πως η Νινα που μεγαλωσε την Ολιβια θα μπορουσε να κανει κατι τετοιο.

    Η ιστορια των Observers με καλυψε. Ναι, ισως ηταν λιγο βολικη-ευκολη, αλλα ειμαι καλυμμενη. Η σκηνη στο μυαλο του September πολυ εντυπωσιακη, και μου αρεσε πολυ και η στιγμη που ο Πιτερ μαθαινει για τον μικρο Henry. Να δουμε τι θα γινει και με τον September και το τρελο μπερδεμα που δημιουργησε.

    Σχετικα με τις Πιτερ-Ολιβια σκηνες και εξελιξεις, δεν ξερω τι να σκεφτω. Απο τη μια σκεφτομαι πως ο Παρατηρητης δεν θα του ελεγε οτι πρεπει να γυρισει στην "δικη του" Ολιβια αν δεν εννοουσε την Ολιβια που βλεπαμε στους  πρωτους κυκλους, που σημαινει πως αυτη ειναι οντως η "Νεα"-Ολιβια, αλλα απο την αλλη με προβληματιζει το γεγονος ποτε θα κανουν την επιστροφη του Πιτερ με την Ολιβια που τον περιμενει. Ειδαμε 14 επεισοδια για χαρακτηρες εντελως καινουργιους, και ετσι ξαφνικα στο 15ο-16ο θα επιστρεψουμε στους "παλιους γνωριμους"?
    Αντε και να δουμε.

    Οπως και να εχει το επεισοδιο ηταν απιστευτο κατα τη γνωμη μου, απαντησε πολλες ερωτησεις, δημιουργησε και αλλες ( ακομα δν ειμαι σιγουρη τι τελικα θα γινει με τον Henry, εξαρταται απο το που τελικα ειναι ο Πιτερ και που θα επιστρεψει ).

    Απλα αυτη η αναμονη του 1 μηνα θα με σκοτωσει, αυτο ειναι το μονο σιγουρο.

    υγ. Αααα και η σκηνη με την Αστριντ να αναρρωτιεται για το τραπεζακι ηταν φοβερη, γελασα πολυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος αλλά υπάρχει πιθανότητα ο Peter  να είναι πρόγονος των
    Παρατηρητών (του Σεπτεμβρίου, συγκεκριμένα). Τα επεισόδια από την αρχή του 4ου κύκλου εγείρουν πάντως πολλά ερωτήματα, τα οποία κυρίως κινούνται γύρω από τον Peter. Όταν φεύγει από την κανονική ροή των γεγονότων (τέλος 3ου κύκλου), πώς και ποιος τον διαγράφει και για ποιον λόγο; Αν είναι στο σωστό timeline γιατί μόνο η Olivia τον θυμάται; Γιατί κανένας άλλος δεν έχεις μνήμες του;

    Κύρια όμως σκέφτομαι ότι το Fringe δεν είναι τόσο για τον Peter, όσο για τους Οbservers. Εννοώ ότι ο Peter έπρεπε να διασωθεί, ώστε μέσω αυτού ή του γιου του να δημιουργηθεί η γενελογία των Παρατηρητών. Οπότε περιμένω σε επόμενα επεισόδια να μας παν στο μέλλον στην εποχή δηλαδή των Observers και να μάθουμε περισσότερα γι' αυτούς και το πώς φτάσαμε εκεί (timeline των παρατηρητών). Ίσως γι'αυτό ο Peter ανήκει στους Πρώτους Των Ανθρώπων και αυτοί που είναι κοντά σε αυτόν όπως η Ολίβια κ.α.

    Πάντως ότι και αν πραγματικά γίνει στο τέλος, η ιστορία δείχνει απλά να συνεχίζει να ξετυλίγεται και να γίνεται και πιο σύνθετη.

    By the way, η ανάλυση με τα 4 timelines είναι πολύ καλή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ήταν τέλειο το επεισόδιο!!! Ξενέρωσα όμως που ξαναμπερδεύτηκε ο Πίτερ με την Ολίβια, τι θα γίνει επιτέλους; μια έτσι μια αλλιώς, αμάν βαρέθηκα! Αυτή η Νίνα....θα την σφάξω ρε και θα την κάνω αρνί για το Πάσχα! Ήταν όλα τα λεφτά η σκήνη Σεπτέμβρη-Πίτερ!!! Πολλά ήταν τα ερωτήματα που μας άφησαν πίσω για 1 μήνα, πόσο να περιμένουμε πιά;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πολύ καλό το επεισόδιο απο την μέση και μετά.Το πρώτο μισό είχε πολύ αργή πλοκή και ουσιαστικά η ουσία ήταν πρός το τέλος.Ενθουσιάστηκα με την παρουσία του Παρατηρητή αλλά περίμενα να πει ποιο βαθυστόχαστα πράγματα στο Πήτερ.Η σχέση της Ολίβιας κ του Πήτερ μπερδεύτηκε πάλι,κάτι που ήθελα εξάλλου.Δεν είναι δυνατόν να ήταν τόσο εύκολο η αποκατάσταση της σχέσης αυτής στα καλά καθούμενα ύστερα απο την χορήγηση της ουσίας στην Ολίβια.Θετική η παρουσία του Τζόουνς που φαίνεται να είναι γνώστης των καταστάσεων και επίσης μεταμορφωμένος με εκπλήξεις.Τι να πω,περιμένουμε με ανυπομονησία τα επόμενα επείσοδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ρεεε το fringe τον καρκίνο ... ειναι δυνατον να μπηκε ο αλλος στο μυαλο του Semptemper και μην του ειμαι μια γαμημενη φραση του τυπου "εισαι στο σωστο timeline?" θελουν να μας τρελανουν ? και καλα δεν ειχε χρονο νου του δειξει το big bang και το μπασταρδο ειχε?τελος παντων ηταν ενα ακομα κορυφαιο επεισοδιο , τελικα με την σκατογρια την Νινα παίχτηκε περιεργη φαση εγω πιστευα οτι shapeshifter ηταν αυτη που μίλησε με τον Walter και τον Lincoln αλλα τελικα επαιξε το αντιθετο... η 2 τοπ σκηνες ηταν 1) στο μυαλο του Semptemper και 2) στο τελος που του λεει η Olivia "I'm in love with you,and I can't just turn that off now .I don't want to lose you." τι ωραια που τα ειπε...και τελος δε μπορω να παραλειψω να αναφερω την ολοφανερη ζηλια του Lincoln και τις μλκιας που ελεγε στο Peter οτι και καλα τον νοιαζει γτ ειναι συνεργάτης του και κτλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25.  το επεισόδιο ήταν ήταν πολύ κάλο, άλλα με απογοήτευσε λίγο πως η πλοκή της ιστορίας προχώρησε ελάχιστα. Μάθαμε επιτελούς ποιοι είναι οι observer , άλλα πιο οργανώνει όλο αυτόν το πανικό σε εαυτό τον κύκλο παραμένει μυστήριο. Ποιος δηλαδή επανέφερε τον Τζοουνς και ποια από τις 2 Νινες είναι shapeshifter ?  Περίμενα περισσότερα από αυτό το επεισόδιο περισσότερο ένα ξερολούκουμο μας έδωσαν σε αυτό το επεισόδιο πάρα πως θέλουν να τελειώσουν τη σείρα.   

        Πρέπει να περιμένουμε ένα μήνα ακόμη για καινούργιο και ελπίζω να δούμε σε εκείνο το επεισόδιο  τη έγινε τελικά με το Τζοουνς πιο πιθανότατα τον επανέφερε.    

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τα σχόλια μου εδώ : 
    http://abouttvseries.blogspot.com/2012/02/fringe-end-of-all-things-review.html#more 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Συμφωνω οτι δεν μαθαμε τι τρεχει με τον Jones αλλα για τη Νινα τι δεν καταλαβες??
    Καμια δεν ηταν shapeshifter.Τη δικια μας Νινα βλεπαμε κανονικα τοσο καιρο,απλα στο δωματιο που κρατουσαν την Ολιβια εμφανιστηκε η αλλη Νινα (απο το παραλληλο συμπαν)η οποια συνεργαζεται με τον Jones..και θελαν να "ενεργοποιησουν" την Ολιβια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ναι αλλά η 2η μπορεί να είναι Shapeshifter από την Αλτ Νίνα (και η Αλτ Νίνα να είναι νεκρή), αν και δεν ξέρω ποιο θα ήταν το νόημα σε όλο αυτό (ίσως χρειάζονταν το σώμα της Νίνα και η Αλτ Νίνα ήταν μια απλή νοικοκυρά :P ) 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Λιγα πραγματακια θα πω και παλι...

    ΒΑΣΑΝΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΒΑΣΑΝΕΙΣΤΕ ΤΗΝ...(την Νινα) & ΠΗΤΕΡ ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΗΤΕΡ ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ(τα λογακια επενδυστε τα με μουσικη και ηχουν απο γηπεδο για να καταλαβετε το mood στο οποιο τα λεω) !!!!!!!!!!!

    Ενταξει, το ειπεισοδιο ηταν απλα πολυ ΠΟΛΥ καλο, δεν επιασε τα δικα μου επιπεδα τελειοτητας..πιστευω οτι το 12&13 ηταν ανετα ΤΕΛΕΙΑ για μενα...Ωστοσο:

    1) Η θεωρια για το τι ειναι οι Παρατηρητες με καλυψε αν και στην αρχη δεν την ειχα καταλαβει...
    2)Η σκηνη στο μυαλο του παρατηρητη ηταν απο τις καλυτερες και μας εδωσε αρκετες απαντησεις ωστε να μας δημιουργηθουν νεα ερωτηματα.
    3)Το οτιο Πητερ εμαθε οτι εχει παιδι, ή μαλλον ειχε, προκαλεσε oveload πληροφοριων στον εγκεφαλο του, που κοντευει να καψει φλατζα, με αποτελεσμα να αμφισβητει για αλλη μια (γα****νη) φορα το αν βρισκεται στο σωστο timeline.
    4)Οσο για την Νινα μου ειναι απλα αδιαφορη...Ειχα ενα χαζο χαμογελο στο προσωπο μου οση ωρα την βασανιζαν λες και ημουν εγω αυτη που της εκανε το ηλεκτροσοκ...Δεν την πιστεψα απο την αρχη οτι αυτη μπορει να ειναι η καημενη που την  πηραν ενω κοιμοταν και απο τοτε ειναι κλεισμενη εκει κατω αβοηθητη...MΟΥΦΕΕΕΕΕΣΣΣ..φαινεται η γυναικα, αν ειναι bitch ειναι σε καθε εκδοχη της.
    5)Ο Λινκολν και ο Γουωλτερ με ΕΧΟΥΝ εκνευρισει απιστευτα...κανουν πλυση εγκεφαλου στον αλλον τον μαλακα (δνε μπορω να πω το ονομα του με εχει εκνευρισει αρκετα θα ελεγα) και αυτος καθεται και χαφτει οτι του πουνε το βοδι το ΟΡΘΙΟ..την αγελαδα την καθυστερημενη, που μου εχει αυτο το μοσχαρισιο βλεμμα λες και βλεπει το τρενο να ερχεται...ΕΛΕΟΣ ας τον κουνησει καποιος :P
    6)Τελικα η Ολιβιαρα οχι μονο αναψε τα λαμπακια αλλα τους τα αλλξε κιολας, ροδοκοκκινους τους εκανε ετοιμους για φαγωμα :P ΕΥΓΕ κοπελαρα μου, ην επομενη φορα ψησε τον Πητερ :P
    7)ΕΠισης τελικα στην τελευταια σκηνη δεν ειδαμε θανατο Σεπτ οπως περιμεναμε αλλα αυτο που μας ραγισε την καρδια (την δικη μου τουλαχιστον ναι) ηταν το ζωον ο Πητερ να μην μπορει να κρατησει την μαλακια και να την πεταει ριχνοντας ακυρο στην Ολιβια η οποια οχι μονο δειχνει ποσο δεμενη ειναι μαζι του( αοφυ μονο απο αυτον επηρρεαστηκε κ αναψε τα λαμπακια) αλλα του φωναζε η κακομοιρα οτι ειναι ερωτευμενη μαζι του και αυτος εφευγε..γκρρρ τα νευρα μου...φταιει μετα η Ολιβια να τα φτιαξει με τον Λινκ?? ΟΧΙ ΟΧΙ, και πολυ καλα θα κανει...αφου το αλλο το ΧΑΠΑΤΟ εχει μπλεξει τα μπουτια του...
    8) Θα συμφωνησω οτι ο Τζοουνς μαλλον θα πεθανει με τον ιδιο τροπο που πεθανε στο δικο μας timeline.

    Οπως καταλαβατε εκνευριστηκα αρκετα με τον Πητερ και ολη του την συμπεριφορα.. Επισης δεν μπορω να καταλαβω για ακομα καποιοι εχουν αμφιβολια το αν ειμαστε στο δικο μας timeline...ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ? Το ειπε κι ο Σεπτ, ο ιδιος στον Πητερ " Απο τη στιγμη που μπηκες στη μηχανη διαγραφτηκες αλλα καταφερες να επιστρεψεις με σαρκα και οστα".........
    Τιιιιι μας λεει αυτο?? οτι διαγραφτηκε απο το timeline ΤΟΥ και επεστρεψε με σαρκα και οστα στο timeline ΤΟΥ αλλα ΔΕΝ ΤΙΝ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ..δλδ τι αλλο θελετε για να το καταλαβετε?? τελος αν ειμασταν σε αλλο timeline και αν υπηρχε το σωστο timeline οπου θυμουνται τον Πητερ γιατι να καθομαστε και να ασχολουμαστε και να βλεπουμε μονο το τι κανει ο Πητερ για να βρει του ανθρωπους του, και δεν βλεπουμε και τι κανουν οι ανθρωποι του για να βρουνε τον Πητερ???

    ουφφφ με κουρασατε... ::::PPPPPPPP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αρχικα να σταθω στη σκηνη με την αστερω και το τραπεζακι,αν καταλαβα σωστα ο σεπτεβρης δεν εξαφανιζεται απλα,αλλα γινεται αορατος,και αποτι καταλαβαινω του την πεφτουν οι αλλοι! και για να το προχωρησω λιγο...ειπε "ερχοντε" ποιοι ερχοντε?????οι αλλοι παρατηρητες ειπαν θα τον αφησουν να επιστρεψει μονος του και να τουσ δωσει μια εξγηση.Αρα μηπως οι "αλλοι" ειναι ο DRJ με τη μουμια??Και μηπως αυτοι τον πυροβολησαν???
    Επισης δεν εχω καταλαβει αυτος ο DRJ τι θελει να εκμεταλευτει απο τις ικανοτητες της ολιβια,και εχει προσπαθησει 2φορες να την ενεργοποιησει!

    Τωτα παμε στη ΕΚΠΛΗΚΤΗΚΗ σκηνη στο μυαλο του σεπτεβρη.Θα σταθω σε 2 φρασεις του "ημαστε εσεις.....ημασταν ανθρωποι" μου δημιουργει πολλες ερωτησεις για το πως ακριβως το εννοει.
    "απο τη λαχταρα μου να το δω" γιατι ειχε τοση λαχταρα να το δει???
    καθως επισης,θελω να δω,πως θα ξαναεμπλακει,γιατι θα ξαναεμπλακει σιγουρα,ο Sam Wiese.
    Δεν μας τον εχει ξαναδειξει απο το τελευταιο επεισοδειο του 3ου κυκλου.


    Συμπερασματικα πιστευω πως ειμαστε στο σωστο timeline,και ευτυχως που ο σεπτεβρης εκανε το λαθος,γιατι αλλιως δε θα υπηρχε FRINGE;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. πολυ καλο επεισοδιο με καλυψε σε αρκετα σημεια και ως γνησια φαν του fringe εχω κι εγω καποια συμπερασματα
    Αρχικα θεωρω οτι ειμαστε στο σωστο timeline α) δεν νομιζω μελλοντικα η παραγωγη να το μπερδεψει αλλο και να προσθεσουν ενα νεο συμπαν...
    β)οι μνημες ολων εχουν σβηστει και καποια πραγματα εχουν ξεγινει - ξαναγινει δηλαδη ο αλτ broyles απεδειχθει συνεργοσ του τζοουνς μαζι με την αλτ nina οπως και το γεγονος οτι θεωρουσαμε πολυ καιρο τον αλτ walter @ @τωρα στα τελευταια επεισοδια ανακαλυψαμε πως δεν ηταν ετσι τα πραγματα οποτε εχουν παρει ολα διαφορετικη μορφη και οι χαρακτηρες εχουν αλλαξει.
    Η nina που ειδαμε με την oliv ηταν η αλτ nina κι οχι shapeshifter o september εμενα προσωπικα με καλυψε δηλαδη τι αλλο επρεπε να πει ειπε ειμαστε επιστημονες εχουμε λυγισει το χρονο κατα καποιο τροπο και μας αφηνει ερωτημα η και ενδεχομενο ο peter  η οι απογονοι του να εχουν σχεση με αυτους.
    Κι αν λεω αν κατι που φερνει στο μυαλο μου εδω και καιρο ο peter ειναι ακομα στη μηχανη ρε παιδια κι ολα αυτα τα βλεπει μελλοντικα σαν οραμα η απλα ενα ονειρο αλλωστε εδειξε οτι ειχε στη μηχανη μεσα καποια τετεια οραματα.....τα συμπερασματα δικα σας.
    Τωρα αν αυτο δεν ισχυει δεν μπορω να κατηγορησω τουλαχιστον οχι τοσο πολυ τον peter με οσα του εχουν συμβει με το κερατο που του εφερε τοσα προβληματα οποτε δυσκολευετε να παρει την σωστη αποφαση.
    Επισης θεωρω οτι ο sam θα παιξει καθοριστικο ρολο στα μελλοντικα επεισοδια ισως βοηθησει τον peter του δωσει καποιες απαντησεις .
    Κατι τελευταιο που μου εχει καρφωθει ειναι οτι ο τζοουνς κατα καποιο τροπο νομιζω οτι θυμαται οτι καταφερε να επιβιωσει και εκμεταλευομενος το γεγονος οτι οι παρατηρητες εχουν σβησει τη μνημη των ανθρωπων καταφερε να βαλει στη θεση του αλτ broyles εναν shapeshifter μιας και σε καποιο επεισοδιο μας δειχνει το θανατο του κι αυτο μπορει να σας φανηκε ασχετο αλλα δεν ειδα μεχρι τωρα να αναστηθει ο bell ...

     

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλησπερα σε ολους... Μια απορια βρε παιδια εχω. Αφου η Ολιβια πυροβολησε τον ομορφο και καλο ανθρωπο χωρις αποτελεσμα, γιατι δεν εδινε μια στη μηχανη που ηταν διπλα της, ωστε να τον "κοψουν" και να τον σκοτωσουν παλι με το κλεισιμο της πυλης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Και εγω το σκεφτηκα αυτο, αλλα προφανως οι σεναριογραφοι εχουν κι αλλα στο μυαλο τους για τον τζοουνς...αναμενουμε για να δουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Και γω σκαλωσα που και η AltNina ειχε μηχανικο χερι...Δεν ξερω ομως αν θα μας δειξουν καποια στιγμη οι σεναριογραφοι τι παιζει με αυτο.Ειναι βεβαια μια μικρη απορια μπροστα σε τοσες αλλες!Μπορω να ζησω με αυτην,δεν με πειραζει!Αν και πιστευω θα την ξαναδουμε αυτη τη Νινα,γιατι σιγουρα θα ξαναδουμε το Jones!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. molis eida k t epeisodio

    otan leei o jones oti epanasyndese to swma tou se atomiko epipedo shmainei oti kata kapoio tropo einai 'polumorfikos' h' kati antistoixo?
    tsp auto dn einai t shmantiko

    twra,o septemvrios tou eipe na gurisei spiti:

    >h' ennoouse ontws to spiti tou pou eginan auta p eginan.k t ekane auto gia na t dei3ei oti h olivia ton exei ousiastika vrei se auto t timeline(anamnhseis klp)

    >h' ennoei na gurisei sto diko tou timeline

    twra h apanthsh mporei n fanei aplh,an doume ena k mono paradeigma:

    oti 8usiase t paidi tou ousiastika,ton henry.opote afou to 8usiase ,den yparxei t palio kalo timeline mazi m t alternative tou.

    alla k egw ,opws k o peter,akoma dn mporw n suneidhtopoihsw oti ousiastika vlepame 3 season m diaforous xarakthres k twra autoi ousiastika(ektos ths olivias) akurwnontai.

    peite m thn gnwmh sas ws pros auto..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. auto pou eipe o DRJ exei simvei ama thimase sto 1o kuklo xrisimoupoihse mia mhxani pou eixe fta3ei o Walter kai aperdase apo thn filaki sti germania ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. foivosp  συμφωνώ, θα είναι μεγάλο φάουλ να ακυρώνονται όλα όσα έχουμε δει στις 3 πρώτες σεζόν! Το αργότερο μέχρι το τέλος της σεζόν θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει ΠΛΗΡΩΣ το τοπίο! Αν δεν το κάνουν και μείνουμε όπως έχει μέχρι το τέλος, τι να πω... 

    ΑπάντησηΔιαγραφή