12/11/11

Σχολιασμός επεισοδίου 4x06 - And Those We've Left Behind


Όποιος παρακολούθησε το σημερινό επεισόδιο του Fringe μπορεί να προχωρήσει στο θέμα σχολιάζοντας ότι του τράβηξε την προσοχή και θέλει να το μοιραστεί. Μείνετε μαζί μας για θεωρίες και να ανταλλάξουμε απόψεις για το επικό αυτό επεισόδιο.

Όποιος δεν το είδε ακόμα μην προχωρήσει γιατί το θέμα είναι γεμάτο σπόιλερ!!!

Περίληψη: Η ομάδα ακραίων φαινομένων καλείτε να βρει την αιτία διάφορων ανωμαλιών στο χρόνο. Καθώς διεξάγεται η έρευνα, ο Ρέιμοντ, ένας πολιτικός μηχανικός, και η γυναίκα του Κέιτ, καθηγήτρια φυσικής, έρχονται στο προσκήνιο. 

28 σχόλια:

  1. Το επεισόδιο ήταν φοβερό.Ηταν ένα πολύ καλό remake του white tulip.Φοβερές ερμηνείες απο τη γνωστή ομάδα και ο Peter μπήκε για τα καλά στο team και στην επίλυση υποθέσεων.Φοβερό ξεκίνημα,τελικά το όνειρο το έβλεπε ο Πέτρος και πολύ περισσότερο φοβερό κλείσιμο με τον διάλογο olivia peter!Δεν πιστεύω ότι ο Peter επέστρεψε σε λάθος time-line αλλά πιστεύω ότι θεωρεί ότι είναι σε λάθος time-line,αλλά τελικά είναι στο σωστό.Ο χρόνος θα δείξει(το λέω με βάση τα όνειρα της olivia και τους πονοκεφάλους που αναμένουμε να έχει και θυμόμαστε πολύ καλά τι συμβαίνει κάθε φορά που πονάει το κεφάλι της :P:P).Γενικά η ιστορία ήταν ίσως για πρώτη φορά (με εξαίρεση το 2 επεισόδιο της season) πραγματικά FRINGE..Προβλέπεται πολύ επικό.Ηταν η πρώτη φορά στη season που τρελάθηκα μόλις τελείωσε το επεισόδιο.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ.Προχωράει πολύ καλά η ιστορία και η olivia επιτέλους μυρίστηκε ότι κάτι παίζει μεταξύ τους...Πιστεύω το ξαναλέω ότι ο Πέτρος είναι ήδη στο σπίτι του απλά μπερδεύτηκε και αυτός...Φοβερές σκηνές στα time-loops ειδικά εκεί που τσαντίστηκε έλιωσα στα γέλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ καλο το επεισοδιο!(οχι ομως το καλυτερο κατ'εμε).Τελικα ο Πιτερ δεν θα μπει στην διαδικασια να προσπαθησει να θυμησει σε Ολιβια/Walter ποιος ειναι.Καταλαβε οτι αυτη η Ολιβια δεν ειναι η δικια του.Κριμα ομως γτ θα μου αρεσε να εβλεπα τη προσπαθεια του να τους ξανακερδισει!
    Καποια στιγμη λοιπον θα γυρισουμε στο παλιο timeline.Οκ!Ελπιζω να το κανουνε με καλο τροπο,ωστε να μην φανει σαν να χασαμε το χρονο μας παρακολουθοντας αυτο το νεο timeline.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. giorgo μου αρεσει η θεωρια σου,δλδ να ειναι τελικα στο σωστο timeline-αν και ηταν πολυ ξεκαθαρος ο Πιτερ στο τελος.Μακαρι,γιατι ξενερωνω αν ειναι ετσι απλα να γυρισουμε καποια στιγμη στα παλια.Θα δουμε πως θα το χειριστουνε βεβαια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΠΟΣ!!!! Τι επεισοδιο.. Το καλυτερο του fringe για φετος. Εχω μεινει λιγο μαλακας και θελω και αλλο! Μ'αρεσε παρα πολυ ο Πετρος και μου χει λειψει πολυ. Τεραστια ποιοτητα προσφερει στη σειρα αναμφιβολα. Στην αρχη νομιζα οτι ο Πετρος τα προκαλουσε ολα, δηλαδη αφου γυρισε πρεπει να ξανα αλλαξουν τα πραγματα, δηλαδη π.χ. αυτα που εγιναν λογω απουσιας του Πετρου να ξαναεξαφανιστουν! Γιαυτο και ολοι οι θανατοι. Ισως να ισχυει αυτη η θεωρια και την δουμε βεβαια πιο μετα δεν ξερω.


    Δεν πιστευω οτι ειναι σε αλλο συμπαν τωρα. Μου φαινεται απιθανο. Αφου το ειχαν πει αλλωστε οι Observers. Δεν ειπαν οτι ειναι σε αλλο συμπαν. Ειπαν οτι απλα πεθανε ο Πετρος οταν ηταν μικρος. Ουτε μια στο εκατομμυρια (προσωπικη αποψη) δεν ειναι νεο συμπαν αυτο!

    Στοιχεία Lost : Φάραντευ και οι Red Sox πήραν το πρωτάθλημα! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολυ ωραιο επεισοδιο! Επιτελους ειχαμε Peter σε δραση!!

    Θελω να πιστευω οτι η Ολιβια με τους πονοκεφαλους της θα κανει την ανατροπη στο επομενο επεισοδιο γιατι δεν μας τα ειπε καλα στο τελος αυτου του επεισοδιου και συγχιστηκα! :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γαμάτο επεισόδιο, είχε την καλύτερη υπόθεση από όλα του 4ου κύκλου και όπως είπε και ο Γιώργος είναι ένα πολύ καλό remake από το white tulip (το οποίο παρεμπιπτόντως είναι από τα αγαπημένα μου). Γενικά επεισόδια με χρονικές ανωμαλίες, τρύπες στο χωροχρονικό συνεχές είναι τα αγαπημένα μου!!!!
    Και εγώ πιστεύω ότι ο Πήτερ είναι στο σωστό σύμπαν, αλλά όπως ξέρουμε "η ιστορία ξαναγράφτηκε" ... τώρα μπορεί να ανατραπεί η όλη κατάσταση αλλά δε θα 'θελα... 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. to epeisodio htan KORHFH to kalhtero ths 4h season mexri tora.
    to ollo thema me ths xrwnikes anomalies htan telio (to thema xrwnos sths seires taksidia-allages k.a. einai apo ta agapimena mou)
    tha htan mia polu wraia thewria oti o peter apla otan eksafanistike apo to diko mas sumpan emfanistike se auto kai ginonte olla auta pou ginonte (kai den exoume dei katholou akoma to diko mas sumpan gia na doume pws exoun ginei eki ta pragmata)...alla auto olla to xalaei oti ton peter ton eblepan sta onira tous o walter kai h olivia ara simenei oti kapws ton ikseran (opote malon den usxisei)
    elpizw kai ta epomena epeisodia nai einai toso wraia oso kai auto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. da3i to episodio htan polu kalo...den mporw na pw oti me entiposiase toso h istoria me to zeygari kai ta loipa oso o peter kai pws prospathei na xeiristei thn katastasei .... eimai sigouri 100% oti den einai se allo simpan kai pistevw oti kapoia stigmh ta pragmata tha ftia3oun meso twn observer an kai me tromazei to pws tha to kanoun polu fovamai oti tha einai ligo 3enerwtikos o tropos ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παρα πολυ καλο το επεισοδιο!!!Χορτασα Πιτερ...Η υποθεση για τις χρονικες ανωμαλιες μ'αρεσε αφανταστα κ πιστευω κι εγω πως εχει καποια σχεση σ'αυτο ο Πιτερ μιας κι η θεωρια της κυριας εγινε σε πραξη μολις εκεινος επανηλθε...Κι εγω δεν πιστευω πως ειναι σε λαθος συμπαν η' σε λαθος στιγμη η' κατι,απλα σβηστηκε σαν αν μην υπηρχε κ θελω να πιστευω ετσι οπως σβηστηκε θα ξαναγινουν ολα οπως πρωτα!!!Τον λυπηθηκα κι ολας στο τελος που πιστεψε οτι δεν ανηκει εκει...Η Ολιβια θα σωσει την κατασταση!!!Επισης ο Γουολτερ ετσι οπως αρνειται τωρα (καλα κανει κ σαν μικρο παιδι κ τον λατρευω!) πιστευω θα τη φαει τη φλασια κ θα βαλει κι εκεινος το χερακι του...Ο Παρατηρητης που ειναι?Νομιζω οτι εχει ολες τις απαντησεις κι επισης οτι αυτος ειναι ο υπαιτιος που ο Πιτερ ξαναγυρισε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Hταν Φ Ο Β Ε Ρ Ο!!! Για μενα ειναι μεσα στα 3 καλυτερα fringe events ολων των σεζον (οχι επεισοδιο)....!
    *Τρελενομαι για time-centrics επεισοδια ή ταινιες,ειδικα αμα ειναι καλα διατυπομενα!
    *Σε αυτο το επεισοδιο μου αρεσε πολυ το πως διαχειριστηκαν ολο το θεμα....
    *Επισης ειμαι απολυτα σιγουρος οτι φυσικα και δεν ειναι σε λαθος συμπαν,απλα ολων η ζωη εχει εξελιχθει χωρις να εχουν γνωρισει ποτε τον ενηλικο Πητερ και φυσικο ειναι να ειναι διαφορετικα τα παντα τωρα!

    ΥΓ1: Ποιος ηταν ομως στα ονειρα της Ολιβια και στην λαμπερες επιφανειες του εργαστηριου?ισως να ειναι ενα φυσικο ''φαινομενο'' της μνημης των Ολιβια και Γουολτερ ωστε να θυμηθουν και παλι τον Πητερ?

    ΥΓ2:Ισως και να μην ειναι απολυτως ονειρο αυτο που ειδε ο Πητερ στην αρχη,αλλα μια ''ματια'' στο πως θα ηταν η ζωη του αν δεν ειχε εξαφανιστει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καταπληκτικό !!!! Θα συμφωνήσω και εγώ στο ότι ήταν το καλύτερο επισόδειο της σεζον μέχρις στιγμής! Πολύ καλές οι ερμηνείες Πήτερ,Ολιβια και Γουολτερ !!! ειδικά στο σημείο που ο Πήτερ μπήκε στο σπίτι και ο Γουολτερ του αναγνώρισε την εξυπνάδα του ήταν αρκετά συγκινητικό !!! Δεν θεωρώ ότι ο Πήτερ είναι από άλλο time-line ! σίγουρα είναι από αυτό !! πιστεύω όμως ότι τώρα είναι μια ανάμνηση .... το μόνο που χρειάζεται έιναι ένα σημείο αναφοράς (π.χ όπως στο Lost, ο Desmond που έιχε σαν σημείο αναφοράς το τηλεφώνημα της Penny)  για να τον θυμηθούν...
    10/10 και από εμένα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. linuslost δε μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο!!!! Στο YΓ.1 μάλλον αυτό που λες ισχύει. 
    Γαμάτη ιδέα το ΥΓ.2, αλλά μάλλον ίσως ήταν οι ανησυχίες του επειδή του είπε η Ολίβια στο όνειρο ότι ήταν το πρόβλημα !!!

    EleanaFringe τι γαμάτη αναφορά σε Lost ανέφερες... μάλιστα και η σκηνή που μεταφέρετε ο Πήτερ από ένα σημείο σε άλλο θυμίζει σκηνοθεσία The Constant!!! με τις μεταφορές του Ντέσμοντ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. stavrosLost  That's what I thought ... Μακαρι να έχει να κάνει με κάτι τέτοιο ... θα έχει πολύ ζουμί η υπόθεση !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ελα πειτε την αληθεια,ποιος μπορει να ψηφισε αυτο το επεισοδιο με ''μετριο'' και ''χαλια''???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. to eida molis k htan teleio pisteuw..
    sugkinhtikh ypo8esh 8a elega k genika poly kalosthmeno sto sunolo tou epeisodio..:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. linuslost  standar προβοκάτσιες από το CSI NY ή από το supernatural!!!!Προσπαθούν να κάμψουν το ηθικό μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλημερα!! Καλο το επεισοδιο. Προσωπικα, δεν θα το χαρακτηριζα επικο, ουτε το καλυτερο μεχρι τωρα (απο τον 4ο κυκλο). Θεωρώ ότι το το 4ο επεισοδιο αυτου του κυκλου ειναι πολυ καλυτερο. Καλα παμε μεχρι τωρα, αλλα κατι με χαλαει. Νομιζω καπου το εχουν χασει λιγο... Βεβαια
    J. J. Abrams ειναι αυτος και ολο μας εκπλησσει (βλ. Lost)!!! Peter και Walter τα σπανε..Θυμαμαι στο 4ο επεισοδιο ο Walter ειχε παρει δειγμα DNA απο την μπλε "ενεργεια" ((τον Peter δηλ) που αγγιξε την Olivia και της προκαλεσε εγκαυμα...Κατι μου λεει οτι καποια στιγμη θα συγκρινει το DNA με το δικο του και θα βεβαιωθει 100% οτι ειναι πραγματικα ο γιος του. Εκτος αν γινει κατι αλλο και ολα γινουν οπως παλια. Τα νουμερα χαμηλα οκ, αλλα εμεις που ειμαστε πραγματικοι φαν δεν ασχολουμαστε με αυτα. Γουσταρουμε το Fringe και τελος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ το επεισόδιο! Με μια συγκεκριμένη απορία έχω μείνει απο το 1ο επεισόδιο της 4ης σαιζόν...τι έγινε ο παρατηρητής; τι σχέδια έχει τώρα που εμφανίστηκε ο Πίτερ; τι απέγινε το μηχάνημα που έφτιαξε με σκοπό να εξαφανίσει τον Πίτερ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @88a6e63e5b10a5512f067efca5e13e0f  όλοι με αυτή την απορία είμαστε!!! Ας ελπίσουμε να μας απαντήσουν (σύντομα) σε αυτά τα βασικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Νομίζω οτι αυτο το βιντεο ειναι πολυ ενδιαφέρον ειδικα προς το τέλος!!!!!!
    http://www.youtube.com/watch?v=GnK_RfhlRRI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πολυ ωραιο το βιντεο...Παντα με ''τραβουσαν'' τετοια θεματα φυσικης!!! Αμα βρεις και αλλα τετοια βιντεο ποσταρε τα εδω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @c63b8696fbbabc09ff44b316fc70cb98  πολύ ωραίο αν και σε κάποια φάση μπερδεύτηκα... αν και απ' ότι κατάλαβα ούτε και οι ίδιοι δε μπορούν να το εξηγήσουν, γι' αυτό και η ατάκα που κρατάμε "Ο Παρατηρητής έκανε την κυματοειδή συνάρτηση να καταρρεύσει απλά με την παρατήρηση" .... άμα σκεφτούμε και όλα αυτά με το χρόνο μας βάζει σε πολλές σκέψεις για το fringe... γενικά τραβάει πολύ συζήτηση αυτό το βίντεο...

    linuslost έχει δίπλα από αυτό το βίντεο κάποια προτεινόμενα (στα ελληνικά απ' ότι κατάλαβα, θα τα τσεκάρω άλλη μέρα). Γενικά υπάρχουν πολλά τέτοια ενδιαφέροντα αλλά το κακό είναι ότι τα περισσότερα είναι στα αγγλικά, και οι ορολογίες είναι λίγο δύσκολες να τις πιάσεις... Πάντως πολύ καλό πρέπει να είναι και το Through the Wormhole που μεταφράζουν στο subz.tv , το έχω καιρό στο πρόγραμμα!!! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η επιπεδη τηλεοραση στο σπιτι του Γουολτερ στο τελος στο οποιο εχουνε να πανε 17 χρονια σκηνοθετικο λαθος η κατι αλλο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τα ειδα Σταυρο!Αρχισα κιολας να βλεπω ενα....Και εγω εχω κατεβασμενη ολη την 1η σεζον αλλα ακομα δεν το εχω αρχισει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Το ειδα και εγω φιλε...Μαλλον σκηνοθετικο λαθος εκτος και αν πουν οτι απλα το χρησιμοποιησε για καποιες μερες στο παρελθον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. κυματοσυνάρτηση: μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να υπολογίσουμε την πιθανότητα να βρεθεί ένα σωματίδιο σε κάποιο σημείο του χώρου. Όταν πραγματοποιείται μια μέτρηση, το σωματίδιο βρίσκεται φυσικά σε μία μόνο θέση, αλλά αν η κυματοσυνάρτηση υποτίθεται ότι παρέχει μια πλήρη και επακριβή περιγραφή της κατάστασης του κβαντικού συστήματος – όπως είναι στην συνηθισμένη ερμηνεία – αυτό θα σήμαινε ότι μεταξύ των μετρήσεων το σωματίδιο διαλύεται σε μια "επαλληλία κυμάτων πιθανοτήτων" και είναι δυναμικά παρόν σε πολλά διαφορετικά μέρη ταυτόχρονα.Παρατηρητες, παρουσια του σωματιδιου σε πολλα διαφορετικα μερη...Κατι γινεται εδω περα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Νομίζω η επίπεδη τηλεόραση δεν είναι σκηνοθετικό λάθος. Αν είναι στο σωστό σύμπαν (που μάλλον είναι) ,το σπίτι δεν είναι ακατοίκητο 17 χρόνια. Και μάλλον αυτό θέλουν να μας πουν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή