19/11/11

Σχολιασμός επεισοδίου 4.07 - Wallflower


Όποιος παρακολούθησε το σημερινό επεισόδιο του Fringe μπορεί να προχωρήσει στο θέμα σχολιάζοντας ότι του τράβηξε την προσοχή και θέλει να το μοιραστεί. Μείνετε μαζί μας για θεωρίες και να ανταλλάξουμε απόψεις για το επικό αυτό επεισόδιο.

Όποιος δεν το είδε ακόμα μην προχωρήσει γιατί το θέμα είναι γεμάτο σπόιλερ!!!

Περίληψη: Όταν πεθαίνει ένας άντρας μυστηριωδώς από μια αόρατη δύναμη, το σώμα του αρχίζει γρήγορα να γίνεται άσπρο σαν φάντασμα. Η ομάδα ακραίων φαινομένων μαθαίνει ότι δεν είναι μόνο αυτό και βρίσκει στοιχεία που συνδέουν το δράστη με έναν άνθρωπο που έχει πεθάνει λόγω γενετικού προβλήματος. Στο μεταξύ, η Ολίβια πάσχει από ημικρανίες. 


Υ.Γ. H Φωτογραφία αφιερωμένη στον Lusifer που ήταν χρωστούμενη από το προηγούμενο θέμα :P (κλικ για μεγέθυνση)  

24 σχόλια:

  1. ΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΑΧΧΑΧΑΧΑΑΧΧΑΑΑΧΧΑΧΑΑΧΑΧΑ... πεθαινωωωωωωωω.. τελειος Σταυρο! Ελπιζω να βγουν subs μεχρι το βραδυ για να το δουμε μετα το ντερμπυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλά κρασιά. Το επεισόδιο έπεσε στα 2.87!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ουτως η αλλως δεν ηταν καλο επεισοδιο...
    Το επομενο ομως προβλεπεται επικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. da3i den trelathika kiolas arketa metrio gia fringe...den sxoliazw oti o peter voithaei ton linkonl na faei to moro(olivia) da3i eleos ola exoun kai ta oria tous se ligo trio tha kanoun...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το επεισόδιο το βρήκα αρκετά καλό, όχι Άριστο βέβαια. 
    Το αυτοτελές κομμάτι με τον Γιουτζίν στην αρχή μου ξίνισε λιγάκι αλλά από τη μέση και μετά μου άρεσε πολύ!!! 
    Οι σκηνές με Πήτερ ήταν οι καλύτερες του επεισοδίου... έχει άλλο στυλ ο Πήτερ όπως και να το κάνουμε και τελικά μου έλειψε αρκετά από τη σειρά, ακόμα και η σκηνή στο Σούπερ Μάρκετ είχε ενδιαφέρον!!! 
    Ολίβια + Λίνκολν = L.... wtf??? please σεναριογράφοι, μην το κάνετε!!! Σειρά επιστημονικής φαντασίας βλέπουμε, δε θέλουμε ερωτικά τρίγωνα και γενικά ό,τι ερωτικό. Άντε ένα Ολίβια-Πήτερ να δούμε αλλά χωρίς πολλά πολλά ... 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το επεισοδιο δεν ηταν κι απ'τα καλυτερα αλλα προσωπικα το βρηκα καλο...Κατ'αρχας ξενερωσα λιγο που δεν ειχε Πιτερ αλλα μας προετοιμαζει δυνατα για το επομενο...Δινει τις ευχες του κ στον Λινκον?!Η υποθεση σαν υποθεση μου αρεσε αλλα δεν την εκαναν κ πολυ ''ουαο''...Οι ημικρανιες της Ολιβια υπαρχουν γιατι τις της προκαλει η Νινα?Κ γιατι?Πραγματικα ανυπομονω για το επομενο επεισοδιο που θα γινει το ''ελα να δεις''!!!

    Η φωτο ολα τα λεφτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ό,τι πω, εξαιρείται η τελευταία σκηνή :P


    Τραγικό για μένα επεισόδιο, και επαναλαμβάνω ότι όταν δεν βλέπεις Walter και Πετραν, τότε πέφτει κατακόρυφα η ποιότητα! Κακό στόρυ, η αρχή μου θύμισε Supernatural ένα πράμα. Βαρέθηκα αρκετά στο επεισοδιάκη και αυτό που μου την δίνει περισσότερο είναι ότι μετά από 1 τρομερό επεισόδιο πρέπει να μας ξενερώνουν έτσι. Πιστεύω κάτι τέτοια επεισόδια έριξαν το Fringe εκεί που είναι..

    Η συνέχεια αναμένεται συναρπαστικότατη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ και εγώ με τους προηγούμενους.Πολύ ύποπτη η Nina (ως συνήθως) και τι ένεση της κοπάνησε και γιατί της την κοπάνησε?(Ο άλλος θα περιμένει μέρες στο bar).Το επεισόδιο και εμένα δεν με τρέλανε....Ο Peter είναι τελείως μ@λ@κ @ς???Ας συνέλθει άμεσα παρακαλώ...Βοηθάει τον άλλον τώρα???Περίεργες καταστάσεις,δεν χρειάζεται (γιατί δεν θέλω :P) να μπλέξουμε σε τέτοιου είδους παιχνίδια...Είδα το trailler για το επόμενο επεισόδιο και τρελάθηκα...Είδα το ρολόι για το επόμενο επεισόδιο και έπαθα fringe event.Τουλάχιστον τώρα που παρουσιάζομαι κιόλας δεν θα χάσω τίποτα άμεσα(να και ένα καλό :P:P).Ηταν ένα απλό επεισόδιο που έκανε λίγο πανικό στο τέλος...Peter κοιμάσαι όρθιος νομίζω...Ξύπνα!!!

    7/10 από εμένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γεια σας παιδια.Πρωτη φορα γραφω και δεν εχω προλαβει να διαβασω ολους τους σχολιασμους των προηγουμενων επεισοδιων.Αυτο που καταλαβα εγω μεχρι τωρα ειναι οτι τα συμπαντα ειναι σε ζευγαρια και υπαρχουν παραπανω απο 2 συμπαντα(προς το παρον 3,το μπλε,το κοκκινο και το πορτοκαλι και το 4ο υπονοειται),ο Πιτερ λεει την αληθεια οτι δηλαδη προερχεται απο αλλο συμπαν και το σημαντικοτερο απο ολα η Νινα ειναι σιγουρα το κλειδι της ιστοριας καθως πρεπει να υπαρχει μονο σε ενα συμπαν(σιγουρα στο μπλε,στο κοκκινο δεν εμφανιστηκε ποτε,τωρα βεβαια εμφανιζεται στο πορτοκαλι οχι ομως με τις καλυτερες των διαθεσεων).08/10

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πιστεύω πως αυτό που βλέπουμε τώρα είναι ένα τρίτο παράλληλο σύμπαν, στο οποίο οι Observers δεν αναμίχθηκαν (και γιαυτό οι τίτλοι αρχής έχουν άλλο χρώμα).. Αυτό που μας έμαθε ο Walter είναι πως κάθε σύμπαν είναι και μια απόφαση που πάρθηκε, στο πρώτο σύμπαν ο Observer πήρε την απόφαση να βοηθήσει τον Walter και στο τρίτο όχι.... Θα μου πεις παρατραβηγμένο.... αλλά δεν γίνετε να βρισκόμαστε στο σύμπαν που ήμασταν στην αρχή γιατί δεν έχουν συμβεί αυτά τα γεγονότα εκεί.. Και η συσκευή που έφτιαξε ο φαλακρός φίλος μας δεν ξέρουμε τι ακριβώς κάνει και τελικά δεν ενεργοποιήθηκε... και μην μου πείτε ότι στην συζήτηση που είχαν στην καφετέρια ήταν ξεκάθαροι.. μην ξεχνάμε ότι έχουμε να κάνουμε με παράλληλα σύμπαντα, δεν ξέρουμε για ποιους ακριβώς μιλούν....  Επίσης πιστεύω ότι η Νίνα δίνει στην Ολίβια Κορτέξιφαν...  Και ο Πήτερ καλά κάνει και προξενεύει την Ολίβια στον Λίνκον, η δικιά του δεν είναι αυτή (θα φάω ξύλο με αυτό που θα πω αλλά αυτή που ταιριάζει είναι η Ψευτολίβια κακά τα ψέματα)  
     

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πες τα!!!! και εγώ κάπου εκεί είμαι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. euxaristoume-euxaristoume stavro gia thn foberh fwtografia xaxaxaxa

    prwth fora gia auth thn season psifizw ena epeisodio metrio...den mou arese kai polu to story den proxorise katholou h autoteles istoria me ton (aorato) nomizw den prepei na entiposiase kai kanenan...to epeisodio htan afieromeno ston linkoln lee kai sthn olivia....elipan i walter me ton peter kai egine polu estith h apousia tous (eipame xwris peter antexoume....alla oxi kai xwris walter ELEOS)
    den perimena pote na pw oti to megalitero endiaferon sto epeisodio tha to eixe h moumia me ta kokkina malia....den kserw an auto pou kanei sthn olivia to kanei apo kalosinh (isws gia na ksexasei h na mhn exei h olivia parenergies apo to cortexiphan h kribete kati allo...kati pou tha dosei arketa megalo endiaferon ston xaraktira pou legete nina sharp)

    h megaliterh ataka htan tou walter(an kai epekse elaxista) prws linkoln lee.... EDO UPARXOUN KALIKANTAROI  xaxaxaxaxa terasti walter 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Την τελευταία σκηνή ξέχασα να την σχολιάσω, δε με τρέλανε, αντιθέτως μου φάνηκε λίγο άκυρη. Θέλω να πω ότι εκτός από την 1η σεζόν, την είχαν αποδυναμώσει λίγο τη Νίνα από το σενάριο ενώ στην 1η φαινόταν η μυστηριώδης κακιά... τώρα δεν έχω ιδέα τι να πιστέψω γι' αυτήν! 
    Στην αρχή πίστεψα ότι κρύβεται κανας Walternate πίσω από την "επίθεση" αλλά τελικά ήταν η Νίνα (που δεν το αποκλείω να δουλεύει γι' αυτόν... εντάξει το τραβάω πολύ ίσως). Θα δείξει... 

    @347bce9e93839eebe452109aa144cb1a  Καλως ήρθες!!! Προσωπικά πιστεύω ότι έχει αλλάξει την ιστορία ο Observer στο μπλε σύμπαν, γι' αυτό κιόλας υποσυνείδητα έβλεπε η Ολίβια στον ύπνο της τον Πήτερ (αντίστοιχα και ο Γουόλτερ) ... βέβαια έχεις δίκιο μαζί με τον DrGeorge11  που λέτε ότι μπορεί να μην ισχύει και η ομιλία των observer στην καφετέρια να αναφέρονται στο άλλο σύμπαν. Και όταν είπε ότι τα ίχνη του συνεχίζουν αν υπάρχουν ίσως εννοούσε που εμφανίζονται στο πορτοκαλί. 
    Όλα παίζουν, πάντως προς το παρόν εγώ πιστεύω ότι το πορτοκαλί και το μπλε είναι το ίδιο σύμπαν (με τον observer να έχει σβήσει τον Πήτερ)

    @cc1cb64fa60437a9c4f9f3dad3f3e42f δηλαδή θα σε χάσουμε λίγο με το στρατό; άντε και καλός πολίτης να βγεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ποιος είναι μέσα στον κύκλο,γιατί δεν μπορώ να ξεχωρίσω?ο peter?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν μπορώ να πω ότι ξετρελαθηκα .... Βασικά ήταν λίγο fail το επισόδειο
    σε σχέση μέ τα προηγούμενα .... Δεν πειράζει όμως αναμένουμε το επόμενο
    που αν δεν απατούν τα φαινόμενα θα είναι συναρπαστικό !!! Θα συμφωνήσω
    με όσους  τόνισαν την απουσία του Walter!! Και ο Peter δεν επαιξε πολύ,
    αλλά οι περισσότερες σκηνές του ήταν πολύ καλές, εκτός απ' το γεγονός
    ότι πάει να κάνει "κατάσταση" στην Olivia και τον Lincoln !!! Έλεος
    !!!!!!!! Ελπίζω οι σεναριογράφοι να το σταματήσουν γρήγορα αυτό το
    σκηνικό !!!

    Απορώ που το πάει η Νίνα, μ' αυτόν τον χαρακτήρα ποτέ δεν ήξερες τ να
    πιστέψεις ,,,Μακάρι να μην μείνει ένα αναπάντητο ερώτημα !!



    Κατα την γνώμη μου δεν νομίζω ότι έχουμε να κάνουμε με παραπανω από 2
    σύμπαντα. Το γεγονός ότι οι τίτλοι αρχής είναι πορτοκαλί πιστεύω οτι
    ευθύνεται η ένωση τον 2 συμπαντων μέσω της μηχανής ! Επίσης θεωρώ ότι
    αυτός που θα λύσει το "μυστήριο" και θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα είναι ο
    Sam Weiss !!  Απλά πιστεύω ότι είναι δουλεία του Πήτερ να σκεφτεί να τον
    ψάξει ....Ίσως βοηθήσουν και οι observers, αλλά έχω ενα προαίσθημα ότι ο
    Sam  θα κάνει την δουλειά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. thx Σταύρο...Να είσαι καλά!!!Θα ενημερώνομαι foul από το blog (Βασικά όποτε βρίσκω ευκαιρία θα σας πρήζω για να με ενημερώνετε για τις εξελίξεις!! :P)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ασχετο  με το επισοδειο αλλα θα το πω...Τα Ελληνικα που λέει ο Peter 2x1 και στο 3x8 ειναι η προσευχη που κανει ο Εκτωρας στους Θεούς για το γιο του : καλύτερος εδείχθη
    και του
    πατρός του.. Ομήρου Ηλιαδα 6 !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. EleanaFringe λίγο ξεχασμένος μου φαίνεται ο Σάμ Γουάις, αλλά και στην 3η σεζόν εμφανίστηκε εκεί που δεν τον περιμέναμε! Προσωπικά πιστεύω ότι μόνο οι Observer μπορούν να διορθώσουν τα πράγματα. (ή το ίδιο το σύμπαν, κάτι τέτοιο μπορεί να παιχτεί) 
    @cc1cb64fa60437a9c4f9f3dad3f3e42f χαχαχα ωραία τότε!! Εμείς εδώ θα 'μαστε!!

    @c63b8696fbbabc09ff44b316fc70cb98 καλή παρατήρηση, είχα πλήρη άγνοια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. stavrosLost μπορεί και να έχεις δίκιο ... αλλά το να διορθώσουν τα πράγματα οι observers είναι η προφανής λύση ... ποιος ξέρει όμως !! κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον μιας σειράς του J.J.Abrams !! :-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γεια σας παιδιά!
    Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Lusifer.
    Παρακολουθήσαμε ίσως το χειρότερο επεισόδιο των 4 κύκλων, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι σεναριογράφοι προσπαθούν είτε να το κλείσουν ως σειρά στο τέλος του 4ου κύκλου, είτε να μπαλώσουν την αλλαγή της αποχώρησης του Peter (στο τέλος του 3ου), και ψάχνοντας να βρουν τρόπο επανεμφάνισής του (με αποτέλεσμα να έχει κάνει αυτή την "κοιλιά"!!).
    Παράλληλα θα συμφωνήσω (ως ιδέα) με τον DrGeorge11. Πιστεύω ότι προσπαθούν να μας αποδείξει η σειρά ότι οι Observers (όποιοι κι αν είναι...) δεν είναι Θεοί. Και στην προσπάθειά τους να φτιάξουν/διορθώσουν ένα γεγονός, πέφτουν σε δεύτερο και σε τρίτο...
    Ας μην ξεχνάμε ότι τα σενάρια γράφονται για να υπάρχει τηλεθέαση. Και αν (όπως δείχνει η πτώση στο 2,87) πάει από το κακό στο χειρότερο, τότε είναι πολύ πιθανόν αυτό που ξεκίνησε με τόσο όμορφο και εντυπωσιακό τρόπο (1ος-2ος κύκλος) και απογειώθηκε στον 3ο, να "ξεφουσκώσει" στον 4ο (και πιθανώς τελευταίο).
    Κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή