8/6/11

Οι παραγωγοί απαντάνε σε μερικά καυτά ερωτήματα

Στη συνέντευξη που είχε το Tv-Line με τους παραγωγούς του fringe (Jeff Pinkner και J.H. Wyman) μετά το φινάλε της 3ης σεζόν, συζητήθηκαν μερικά ενδιαφέροντα θέματα και ερωτήθηκαν οι παραγωγοί για τη συνέχεια της σειράς. (χωρίς σπόιλερ πέρα του 3x22)

Η 1η ερώτηση στη λίστα τους ήταν...

Ο ρόλος του Joshua Jackson στο fringe έφτασε στο τέλος του? Θα έπρεπε να πάει σε οντισιόν για πιλότους (νέων σειρών) ?  
"Έχει δουλειά, ισχύει ακόμα το συμβόλαιο του, δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε ακόμα τί σχέδια έχουμε γι' αυτόν αλλά με τίποτα δε φεύγει από τη σειρά.", μας επιβεβαίωσε ο Wyman.


Όσο αφορά της 2 τελευταίες σκηνές, ο Pinkner υποστιρίζει ότι ακόμα και οι θεατές που τους αρέσει να ασχολούνται με χρονικά παράδοξα θα αναρωτιούνται πώς εξαφανίστηκε η ύπαρξη του Πήτερ. Επίσης έίπε "Όσο λιγότερα σπόιλερ, τόσο το καλύτερο", "ο λόγος που κάποιος θα καθίσει να δει τη συνέχεια της σειράς είναι για τις ερωτήσεις που κάνεις".

Ο Wyman επικεντρώνει την προσοχή των θεατών στην σκηνή όπου ο Γουόλτερ του μέλλοντος υποστιρίζει ότι έχει βρει έναν τρόπο για να στείλει ένα μήνυμα στο παρελθόν, επίσης λέει ότι φέρνοντας την συνείδηση του Πήτερ μπροστά θα υπάρξουν κάποιες επιπτώσεις ή όπως είπε ο Πήτερ όταν του εξήγησε ο Γουόλτερ το σχέδιο του "Φαντάσου τις συνέπειες".

Θα μπορούσε ο ευφυέστατος Γουόλτερ να έχει προβλέψει ότι προσπαθόντας να αποτρέψει την μελλοντική αποκάλυψη, θα είχε ως συνέπεια να χάσει τον γιο του στο παρελθόν ? 
Ήταν ένα από τα πράγματα που ασχολιόμασταν σε αυτή τη σεζόν, είναι ένα ταξίδι αποδοχής για τον Γουόλτερ, να αποδεχθεί αυτό που προσπαθούσε να του διδάξει ο Παρατηρητής στο επεισόδιο 'firefly', ότι στον αγώνα του να αποτρέψει την ζημιά που έχει κάνει, πρέπει να είναι έτοιμος, σε περίπτωση που χρειαστεί, να θυσιάσει τον Πήτερ.



Αν ο Πήτερ δεν υπήρξε ποτέ, αυτό δε σημαίνει ότι ούτε θα υπήρχε έχθρα μεταξύ των 2 Γουόλτερ, ούτε θα είχε ενεργοποιηθεί η μηχανή, ούτε θα γίνει Αποκάλυψη το 2026 ?
Με μία λέξη, όχι. Ο Γουόλτερ και ο Μπελ ανέκαθεν προσπαθούσαν να βρουν ένα δρόμο να περάσουν στο άλλο σύμπαν, ακόμα και πριν το συμβάν με τον Πήτερ. Οπότε τα πράγματα ίσως είχαν εξεληχθεί διαφορετικά.

Τί είναι αυτό που έχασαν στο Detroit, όπως ανέφερε ο Μπρόιλς στον Πήτερ στο μέλλον ? 
Δεν είναι κάτι που οι θεατές πρέπει να καταλάβουν ακόμα. Ήταν προφανώς μία έντονη στιγμή μεταξύ τους (όλης της ομάδας μάλλον), η οποία ίσως και να ευθύνεται που ο Μπρόιλς έχασε το μάτι του.

Πριν από το Φινάλε είχε βγει ένα σπόιλερ για έναν αγαπημένο χαρακτήρα ότι θα πεθαίνει, η Ολίβια ήταν ή η Τζιν η αγελάδα ? 
Φυσικά και ήταν η Ολίβια, τίποτα δεν ειπώθηκε ότι έχει συμβεί στην Τζιν μεταξύ 2011 και 2026.

Θα ξαναδούμε τον Μόροου ? 
Δυστυχώς όχι. Ήταν η υπόθεση της εβδομάδας για την ομάδα ακραίων γεγονότων του 2026.

Έχουμε επίσης δει και την Έλλα μεγάλη, σωστά ?
Ναι, για την ώρα.

Τέλος, κλείνει την συνέντευξη ο Wyman λέγοντας:  “We’ve gained a lot of trust over the years [when pitching ideas to the network]. They have now seen the way we operate, how we always have tent posts that we are moving toward and from.”
(εννοεί τις σχέσεις τους με το κανάλι)

13 σχόλια:

  1. Για μένα η ερώτηση που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι αυτή κάτω από την (θολή) εικόνα.
    Δηλαδή ότι και αν συνέβη (και χωρίς τον Πήτερ) όλα αυτά έχουν συμβεί, τα 2 σύμπαντα βρίσκονται σε πόλεμο κτλ. (απλά με διαφορετική αιτία)

    όπως είχε πει κάποτε μία σοφή γριά "το σύμπαν έχει έναν μοναδικό τρόπο να διορθώνει τα πράγματα".... σας θυμίζει κάτι ? Eloise Hawking.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. steve h frash auth exei eipw8ei kai apo allous :P

    wraia sunenteu3h,proswpika de 8a kanw kamia apolutws 8ewria giati pisteuw den uparxei logos poios 3erei ti exoun sto oi writers sto mualo tous....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα συμφωνήσω ότι η πιο σημαντική ερώτηση είναι αυτή κάτω από την εικόνα. Η απάντηση δεν μπορώ να πω ότι με ικανοποίησε, τώρα που το σκέφτομαι νομίζω ότι έχω κάποιες ενστάσεις απλά πρέπει να κάνω μια επανάληψη ορίσμενα επεισόδια για να δω αν επιβεβαιώνονται.

    Τέλος πάντων, επειδή θα καταντήσω κουραστικός καλύτερα να κάνω υπομονή μερικούς μήνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. έλα ρε Αρίστο, άσε με να πετάξω το υπονοούμενο του Lost με την ησυχία μου :P xaxaxaxa

    Rocka ότι επανάληψη και να κάνουμε αν δε δούμε τη συνέχεια δε θα βγάλουμε άκρη. Κατά τη γνώμη μου θα έτσι είναι πιο ενδιαφέρον, είναι μεγάλη πρόκληση για τους σεναριογράφους το πώς θα το διαχειριστούν το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι να πω... Μπορεί να φταίει ότι το σκέφτομαι αρκετά ορθολογιστικά το όλο θέμα και ξεχνώ ότι μιλάμε για μια σειρά, για αυτό και μου φαίνονται χωρίς βάση ορισμένα γεγονότα. Μου φαίνεται ξεχνάω ότι μιλάμε για μια σειρά.

    Παντώς εγώ θα κάνω αυτήν την επανάληψη για καλό και για κακό για να δω αν αυτά που σκέφτηκα στέκουν.

    Αναμένουμε μεχρι το φθινόπωρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. όχι καλά κάνεις και το σκέφτεσαι έτσι.
    όπως είχε πει και κάποιος άλλος, αυτή μπορεί να είναι η τεχνολογία του μέλλοντος.
    Πάντως εμένα μου αρέσουν όλα αυτά με τα ταξίδια στο χρόνο, αλλά δε μου αρέσουν τα παράδοξα γιατί πολύ απλά δε βγάζουν νόημα και μπορεί να αναιρέσεις οτιδήποτε. Γι' αυτό μου αρέσουν οι κανόνες του Lost στο ταξίδι στο χρόνο (what happened, happened).

    Βρήκα ένα ωραίο κείμενο (στα ελληνικά) που μιλάει για τα χρονικά παράδοξα (όπως τα συναντάμε σε ταινίες, σειρές κτλ.)
    Όποιος έχει χρόνο και τον ενδιαφέρει ας ρίξει μια ματιά (το βρήκα αρκετά ενδιαφέρον).

    http://outer.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=365:2009-10-30-09-44-27&catid=112:2009-03-04-22-45-45&Itemid=223

    (κάντε copy-paste το παραπάνω link)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. xaxaxaxaxa a re na mhn mporw na diabasw tipota apo auth thn anathsh thn tuxh mou, elpizw mexri na teliosei o mhnas na exw teliosei kai thn 3h season

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οντως ειναι πολυ σημαντικη η συγκεκριμενη ερωτηση...Εμενα η απορια μου ομως ειναι:Αν δεν υπηρξε ο Πητερ θα υπαρχει η Τζινι και τα milkshake που φτιαχνει ο Γουολτερ με το γαλα της???

    Αυτες οι σειρες μας αρεσουν γιατι κανουμε τις δικες μας θεωριες,οποτε ολοι πρεπει να λεμε αυτο που νομιζουμε οτι θα συμβει και ας ειναι και λαθος.

    @Λουσιφερ: Ολοι εχουμε πρωινες αναζητησεις και στο Fringe αλλα και στο LOST!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μια εξίσου σημαντική ερώτηση είναι το ΓΙΑΤΙ;

    Σίγουρα ο Peter ήταν σημαντικός (λόγω της μηχανής) αλλά ποιος είναι ο σκοπός της εξαφάνισης του; Απόκλειεται να σηκώθηκαν μια μέρα οι Observers και να είπαν "Τί να κάνουμε σήμερα; Α, ας εξαφανίσουμε τον Peter επειδή είναι Ολυμπιακός, ή Παναθηναϊκός, ή ξερω γω, επειδή ψήφισε Γιωργάκη."

    Σίγουρα έχουν κάποιο σχέδιο, γι' αυτό σκέφτομαι ότι αφού τον εξαφάνισαν μπορεί να μην θέλουν να επιστρέψει, τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί το σχέδιο που έχουν.

    ΥΓ: Τι δηλαδή πολύ πιθανόν να μην υπάρχουν τα milkshake;;;; Τουλάχιστον η Brown Betty;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. eida xthes to epeisodio 2.15 isws to kalitero pou exw dei mexri tora, einai to epeisodio einai to epeisodio pou ta paralila sumpanta sikrouonte kai h erxete mia oloklirh polikatikia apo to allo sumpan TROMERO EPEISODIO h skhnh sto telos pou h olivia blepei ton peter kai katalabenei oti einai apo to paralilo sumpan einai olla ta lefta

    egw aporw pws tha einai oi eki olivia, walter, broyles, k.a. nomizw oti o (allos) walter prepei na einai isws apisteuta kakos xaraktiras, idika meta thn kloph tou giou tou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ωραίος! Άντε φτάνεις στο φινάλε σιγά σιγά (Αν δεν το είδες ακόμα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. το είδε το είδε, όχι που θα το άφηνε χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. exw dei mexri to 3.05 kala o 3os kuklos ta spaei h enalagh epeisodion mia sto ena sumpan mia sto allo einai polu petiximenh

    h allh olivia mou thn exei spasei ligo mas bgike megalh skhla (makari na alaksei) o walter kai o peter kimounte orthioi (idika o peter pou mas to pezei kai eksipnos)

    h dikia mas olinia xriastike molis 2 epeisodia gia na sinelthei kai na tous parei xampari

    ton waltallo mia to sumpathw mia oxi, mia sto kruo mia sthn zesth, den kserw tha diksei akoma (thelw na dw oposdipote sizitish ton 2 walter)

    ΑπάντησηΔιαγραφή