10/11/12

Σχολιασμός επεισοδίου: 5.06 - Through the Looking Glass and What Walter Found There



Όποιος παρακολούθησε το σημερινό επεισόδιο του Fringe μπορεί να προχωρήσει στο θέμα σχολιάζοντας ότι του τράβηξε την προσοχή και θέλει να το μοιραστεί. Μείνετε μαζί μας για θεωρίες και να ανταλλάξουμε απόψεις για το επικό αυτό επεισόδιο. Όποιος δεν το είδε ακόμα μην προχωρήσει γιατί το θέμα είναι γεμάτο σπόιλερ...

Περίληψη: Ο Walter ακολουθεί ένα νέο στοιχείο που μπορεί να βοηθήσει στη μάχη τους εναντίον των Observers. Στο μεταξύ ο Peter αρχίζει να "γνωρίζει" το νέο του εαυτό.


27 σχόλια:

  1. Pia lete na einai ta arnitika toy Peter poy 8a ginei san aftoys? 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρακολουθωντας το τελευταιο επεισοδιο συνηδειτοποιησα ποσο κακο ειχε κανει, τουλαχιστον στην δικη μου οπτικη γωνια, η αναγγελεια του τελους της σειρας. Παρακολουθουσα τα επεισοδια προσμενοντας το τελος της σειρας μη δινοντας την πρεπουσα σημασια στα επεισοδια αυτα καθε αυτα. Απιστευτη η πλοκη που αλλοτε αποσαφηνιζει και αλλοτε σε κανει να αναρωτιεσαι.
    Ευτυχως το Fringe δεν ειναι αλλη μια ιστορια,ειναι κατι πολυ παραπανω. Ειναι απιστευτο ποσο ευκολα μεταφερεται ο θεατης σε οποιαδηποτε χρονικη στιγμη της σειρας.

    *Πολλα τα "peak" του επεισοδιου. Ενα απο αυτα η αλλαγη του Γουολτερ βρισκομενος στο "Pocket Universe" που μας θυμισε τον Γουολτερ μετα την απελευθερωση του απο το κεχριμπαρι και αφου ο Σαιμον του χορηγησε τα κομματια του εγγεφαλου του. Ενας Γουολτερ που με ξινισε τοτε οπως με ξινισε και τωρα αλλα με ευχαριστηση ειδα οτι ξινιζει και τον ιδιο τον "καλο" Γουολτερ που ειδαμε στο τελος του επεισοδιου να ζηταει απο τον Πιτερ να μην τον αφησει να γινει αυτος ο ΞΙΝΟΣ!!!

    *Δεν ξερω αλλλα με χαλασε λιγο η τελευταια εικονα του επεισοδιου που παρουσιασε τον τροπο που βλεπουν οι παρατηρητες το περιβαλλον γυρω τους. Θυμιζε αρκετα Matrix για να μην πω οτι ειναι ενα "copy-modify-paste".

    * Τελικα η Ολιβια αναλαμβανει τον ρολο της μανας-γυναικας στην οικογενεια. Μαλλον δεν θα ξαναδουμε την παλια Ολιβια, χωρις αυτο να ειναι απαραιτητα κακο. Η σειρα αλλαξε-εξελισεται λογικο να αλλαξουν και οι χαρακτηρες της.

    *Δεν ξερω αλλα εχω την αισθηση οτι ο διαλογος του Γουολτερ και του Πιτερ δημιουργηθηκε για να μας καθησυχασει οτι ο Πιτερ δεν θα γινει ενας "κακος" παρατηρητης. Οι ομοιοτητες τους ειναι πολλες, οπως ειπε στην συνεντευξη που αναρτηθηκε στο blog ο Joshua Jackson(Peter Bishop), και διαπρατουν το ιδιο "αμαρτημα". Ο Γουολτερ ομως  βρηκε την λυση αφαιροντας κομματια απο τον εγκεφαλο του. Το ιδιο πιστευω πως θα κανει και ο Πιτερ μολις γινει η "δουλεια".Ειναι λιγο ανησυχητικο βεβαια το γεγονος οτι ο παρατηρητης ψοφησε με την αφαιρεση του μαραφετιου, αλλα σιγα μη δεν βρει ακρη ο Γουολτερ.Το μονο που εχει να φοβαται ο Πιτερ ειναι η κατσαδα μολις παρουν χαμπαρι τι εχει κανει...


    Εν αναμονη λοιπον....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κωνσταντίνος Κουφουδάκης10 Νοεμβρίου 2012 στις 3:53 μ.μ.

    Τι να πω ρε παιδιά...τι να  πω.
    από τη μία συμφωνώ με τον Βασίλη γιατί όντως περιμένοντας το τέλος (και έχοντας το κατά νου) χάνουμε ίσως κάποια βασικά στοιχεία των επεισοδίων.
    προσωπικά για άλλη μία φορά θεωρώ ότι επένδυσαν πολύ στο pocket universe κάτι που θα μπορούσαν να χαν κάνει στο μισό του χρόνου που το έκαναν. και ουσιαστικά δε μας έδωσαν κάποια πληροφορία και δεν άξιζε η τόση "περιήγηση" στο σύμπαν "τσέπης"
    Το επεισόδιο other than that, ήταν πολύ ωραίο υποκειμενικά πάντα. αντικειμενικά μέτριο έως για άλλη μία φορά, βαρετό.
    Το είχαμε καταλάβει για τον Peter αλλά με εκνεύρισε που έγινε τόσο γρήγορα παρατηρητής.
    Ωραίος και κουλ ο τρόπος που σκότωσε τον Observer (μου θύμησε nightcrawler :P ) αλλά αυτό κράτησε δευτερόλεπτα.
    Δε ξέρω, δε θα με εκλήξει αν για άλλη μία φορά η τηλεθέαση θα ναι χαμηλή! :)
    αυτά.

    ΥΓ: το trailer με είχε πορώσει. πριν βάλω το επεισόδιο είχα στο μυαλό μου ότι επιτέλους θα δω ένα ΚΟΡΥΦΑΙΟ επεισόδιο...βέβαια ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμένα πάντως μου κάνει εντύπωση και μου ξενίζει το γεγονός οτι δεν έχουμε δει την Ολιβια να χρησιμοποιεί τις δυνάμεις της. Στην Τετάρτη σεζόν ήταν σχεδόν σούπερ ήρωας! Τωρα με τον αναβαθμισμένο Πητερ θα έκαναν ένα εκρηκτικό δίδυμο. Λογικά θα το δούμε παρακάτω στη σειρά. Οπως πιστεύω θα δούμε και κόκκινο σύμπαν. Πολλές απαντήσεις δεν θα πάρουμε γιατι δεν πιστεύω οτι αυτόν ειναι στόχος των παραγωγών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. emena mou arese polu to epeisodio!!! to ollo kolpo tou walter me thn sxismh sta 2 sumpanta htan polu wraio! (mesa sthn sxhsmh upirxan mikres kokkines kai mple pinelies!!!!)

    eidame epitelous kai ton pitsiriko paratirith apo thn 1h season! kai apo oti fenete tha peksei polu simantiko rolo!

    to thema tou peter mou aresei polu....ekselisoun wpos prepei ton xaraktira! kairos htan na doume kati diaforetiko kai apo ton peter (ollo apo thn olivia kai ton walter blepoume)
    h sizitish peter-walter sto telos htan polu omorfh...kai sthn ousia htan h arxh gia ths ekselikseis pou erxonte oso anafora ton peter!

    wraies kai oi asteies skhnes tou walter!!! korifea htan eki pou phge na mpei sthn eisodo gia na bgei sto diko mas sumpan kai arxise na xoropidaei gia na brei thn eisodo...kai ton dinei mia o peter kai ton petaei mesa!!!

    poios na einai autos o donald??? kanenas telios asxetos? h mpas kai einai o belly me kanena paratsouklh (lew egw twra....mias kai eipan oi paragwgoi oti tha ton ksanadoume!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6.  Πω καταλαθως έσβησε το σχόλιο μου και βαριέμαι να το ξαναγράψω. Το επεισόδιο ήταν τελοιο.

    Τις μπαλιτσες κατω τις ειδατε? :/ http://25.media.tumblr.com/tumblr_mda2jiLrN81qbad8vo1_500.gif

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αρχίζω να έχω εμπιστοσύνη και πάλι στο Fringe.
    * Δεν ξέρω αν φταίει το επεισόδιο, μιας και η πλοκή ήταν λιγάκι "ανούσια" όπως αποδείχθηκε. Φταίει όμως η σκοτεινή ατμόσφαιρα που λεπτό με το λεπτό σε έριχνε σε ένα "σκοτάδι" που δεν είδαμε μέχρι τώρα.* Έχω ξαναπει, πως μόνο με τον παλιό Walter θα δούμε εξέλιξη στη σειρά, και να που βγαίνω αληθινός.* Μετά την ολοκληρωτική χρήση του cortexiphan στο τέλος του τετάρτου κύκλου για να σωθεί η Olive, δεν βλέπουμε την ίδια Olivia στη σειρά. Πιστεύω θα έχουμε περισσότερο σενάριο για την Torv στη συνέχεια, με ή χωρίς δυνάμεις πλέον.
    Μου άρεσε και ο τρόπος εισαγωγής μας στο νέο χαρακτήρα του Peter! [αν και όπως είπε ο @d8733604f7c5a56ecd874aeb8662b9fa:disqus θύμισε αρκετά Matrix - όπως και σε προηγούμενα επεισόδια του 5ου κύκλου.]
    * Τα επεισόδια που απομένουν είναι αρκετά για να ανατριχιάσουμε, να δακρύσουμε και να ξαναγελάσουμε με Walter που θα αφήνει την αφήγηση της ιστορίας για να δοκιμάσει κουλουράκια! ^_^
    Η σειρά που μας ένωσε εδώ, τελειώνει. Ας τη χαρούμε όσο περισσότερο μπορούμε, ανεξάρτητα από το πως θα καταλήξει το ταξίδι των αγαπημένων μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. *Oι Observers πρεπει να εχουν τη μηχανη του Κυριου Φιντς απο το Person Of Interest. Πιστευω οτι ολοι ειδατε πως αναγνωρησε το Walter!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9.  Παιδεια μετα το σημερινο επεισοδιο μπορουμε να πουμε με ασφαλεια οτι η θεωρια περι του Πετερ να ειναι ο Σεπτεμβριος ειναι πλεον μεσα στο παιχνιδι ;) Ωραιο το σημερινο επεισοδιο,μαθαμε οτι ο μικρος απτο Inner Child ειναι observer και οτι εχει σχεση με το μερος του σχεδιου! Επισης μ'αρεσει το πως εχει εξελιχθει ο ρολος της Ολιβια,στις προηγουμενες σεζον ηταν απλα πολυ..ανησυχη να το πω,πολυ αφοσιωμενη να το πω..ενω εδω βλεπουμε μια πιο στοργικη πλευρα της.Περιττο ομως να πω οτι when olivia cries I cry...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10.  Θα τρελαθούμε τελείως; Από που κι ως που μπορούμε (και μάλιστα με ασφάλεια) να πούμε ότι η θεωρία Πήτερ=Σεπτέμρβιος είναι μέσα στο παιχνίδι; Ώρες ώρες νιώθω ότι κάποιοι βλέπουν άλλη σειρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μου άρεσε πολύ το σημερινό επεισόδιο,ανυπομονώ να δω τι θα γίνει με τον peter.Σχετικά με τον donald είμαι σίγουρος ότι είναι ο belly!!! σε μια σκηνή με την κάμερα άκουσα τον bell να μιλάει,αυτός πρέπει να είναι 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. To επεισόδιο μου άρεσε πάρα πολύ!!! Σιγά σιγά αρχίζει η σειρά να συνδέει τα γεγονότα με αυτά που είδαμε στις υπόλοιπες σεζόν!!! Το παιδάκι είναι το αποκορύφωμα, ανατριχιαστικό που έδειξε τη φάτσα του, ειδικά όσοι δεν είχαν δει τη promotional photo που είχε κυκλοφορήσει με το παρατηρητάκι πιστεύω θα πάθανε την πλάκα τους!!! ... εγώ για τον Ντόναλντ θέλω να δω κάποιον ήδη γνωστό, θα ήθελα Μπέλι, αλλά μπορεί να είναι και ο Σεπτέμβριος!!! Αλλά δεν αποκλείω να είναι και κάποιος άγνωστος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αρκετα καλο το επεισοδιο...υπηρξε μπολικη πλοκη...ειδαμε Γουολτερ απο τα παλια..αλλα αρχιζω να ανυσηχω για τον Πιτερ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλά νταξ! Κάποιοι βλέπουν άλλη σειρά! Ο Ντόναλντ λέει θα είναι ή ο Μπέλι ή ο Σεπτέμβριος!!!
    Ότι στο 27.50 αφήνει την κάμερα στο τραπέζι και εμφανίζεται ο ντόναλντ δεν το είδε κανεις φαντάζομαι!!! Με μαλλιά και μικρά (κανονικά) αυτιά! Απορώ πραγματικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. έχεις δίκαιο fringe123 . Απορώ και εγώ μάλλον βλέπουν αυτό που έχουν στο μυαλό  τους οι περισσότεροι. Αλλά ο abrams έχει άλλα στο μυαλό του. 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΩΡΑΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ,ΜΕ ΠΛΟΚΗ,ΜΕ ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΜΙΑ ΑΝΝΑ ΤΟΡV ΚΟΥΚΛΑ,ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΦΑΟΥΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ.ΟΤΑΝ Ο ΓΟΥΩΛΤΕΡ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 413,ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΡΤΑΤΙΦ ΑΝΑΜΜΕΝΟ!!!ΛΙΙΙΓΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΛΟΙΚΑ ΛΑΘΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. περιττο να πω οτι ο Abramms εχει χρονια να ασχοληθει με την πλοκη της σειρας. Πλεον το σεναριο ειναι καθαρα δουλεια του Wayman και καποιων αλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. νταξη αμα ηταν ακατοικητο τοτε δεν θα ηταν και εκεινη η κυρια κατω. Προφανως αυτη το ανοιξε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19.  λαθος μου εχεις δικιο ;) Οντως πως δεν το παρατηρησαν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Fringe123,το επεισοδιο το ειδες..? Ειδες τι παιζει με τον Πητερ..? Γιατι μαλλον εσυ εισαι αυτος που δεν βλεπει την σωστη σειρα. Κατσε διαβασε για το φαινομενο του time loop/time paradox και μετα ελα να μου πεις οτι η θεωρια(που παρεπιμπτοντως ακουγεται πολυ απο φανς δεν ειμαι μονο εγω) αυτη δεν καποια λογικη ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Kαλό επεισόδιο το καλύτερο μέχρι στιγμής. Μου άρεσε το όλο θέμα με την σχισμή αλλά φάνηκε ανούσιο επεισόδιο και αυτό.

    Εκπληκτική μοναδική σκηνή η ομιλια Ουλτερ-Πετρος στο τελος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλουτσικο επεισοδιο αλλα λιγο αργο... τι φρικες τρωει ο Πητερ, την εκανε την μλκια του τελικα... αλλα και παλι πιστευω οτι δεν θα γινει Observer... περιμενω ποτε θα το μαθουν οι αλλοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δηλαδη για να καταλαβω τι ακριβως συζηταμε; Οτι ο Πιτερ Μπισοπ γεννημενος το 1978 ειναι ενας επιστημονας απο το 2600; Και πως αυτο μπορει να συνδεθει με loop/time paradox; Μπερδευεσαι μου φαινεται και αν λες οτι και αλλοι το πιστευουν μαλλον δεν προσεχουν τα στοιχεια που μας εχουν δωσει. Κανενα στοιχειο που μπορει να συνδεει αυτους τους δυο. Οκ ισως να μην μας το εχουν αποκλεισει αλλα τωρα που το σκεφτομαι ουτε και την συνδεση του Αυγουστου με τον Γουολτερ μας εχουν αποκλεισει λες να ειναι το ιδιο ατομο;

    Ο Πιτερ δεν εγινε παρατηρητης ενα γκατζετακι εβαλε στο σβερκο που του δινει προσβαση σε εξελιγμενη τεχνολογια, εχει μεγαλη διαφορα το ενα με το αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΧΑΡΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΚΑΣΙΕΣ!ΣΙΜΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ !ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΑΔΙΚΟ.ΒΛΕΠΕΤΕ ΔΑΚΤΥΛΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΕΓΓΑΡΙ.ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ,ΕΝΑ ΕΝΑ,.ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.....ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΜΗΝ....ΣΚΟΤΩΝΕΣΤΕ ΜΕ ΕΙΚΑΣΙΕΣ.ΟΟΟΛΟΙ  ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ,ΟΜΩΣ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΟΓΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. LA8OS

    to anameno portatif gia mena deixnei oti pi8ana einai allo ena shmadi tou Donald p mphke sth sxismh auth k phre to agori apo ekei (afhnontas k to radiofwno) .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. to epeisodio 8a to elega APITHANO

    proswpika pleon apta agaphmena m ever sth seira.eixe tooosa wraia pragmata

    apto 3yliki tou Peter ston katafla mexri sta shmadia p vlepame tooso kairo stis portes tou sumpantos autou.(epishs to paidaki apo thn palia ypo8esh,to musthrio Donald)

    tromero epeisodio.pragmatika ta eixe ola.pairnei ena A apo mena 10/10 100/100 opws 8elete peite to.

    m ekane na niwsw opws thn epoxh p eixe piasei gamato ry8mo h seira k gamage,k elpizw mexri to telos etsi na pame.liga emeinan,dustuxws..

    ΑπάντησηΔιαγραφή