29/9/12

Σχολιασμός επεισοδίου: 5.01 - Transilence Thought Unifier Model-11


Όποιος παρακολούθησε το σημερινό επεισόδιο του Fringe μπορεί να προχωρήσει στο θέμα σχολιάζοντας ότι του τράβηξε την προσοχή και θέλει να το μοιραστεί. Μείνετε μαζί μας για θεωρίες και να ανταλλάξουμε απόψεις για το επικό αυτό επεισόδιο. Όποιος δεν το είδε ακόμα μην προχωρήσει γιατί το θέμα είναι γεμάτο σπόιλερ!

Βρισκόμαστε στο 2036 και οι Παρατηρητές κυριαρχούν. Η ομάδα Ακραίων Γεγονότων, που κρατούνταν για 20 χρόνια παγιδευμένη στο κεχριμπάρι, είναι πλέον μια ομάδα επαναστατών, που μάχεται για την ελευθερία. Ο Πήτερ επανασυνδέεται με την ενήλικη πλέον κόρη του, Έττα, και μαζί προσπαθούν να ανακαλύψουν τι συνέβη στην Ολίβια, ενώ παράλληλα πρέπει να σώσουν τον κόσμο μας από τους Παρατηρητές. 

49 σχόλια:

  1. Εντάξη, τι να πω; Πιστεύω ήταν πολύ καλή αρχή για την σεζόν.  Μας έδωσαν κάποιες κατευθυντήριες γραμμές. Όταν είδα ότι ήταν όνειρο η πρώτη σκηνή ξενέρωσα γιατί νόμιζα ήταν ακόμα στο 2015 αλλά ευτυχώς ήταν φλάσμπακ. Η σκηνή Ολίβια-Έττα όταν βγαίνει από το κεχριμπάρι ήταν καταπληκτική. Την λάτρεψα! Συγκινητική, πανέμορφη. Θέλω μια σχέση μητέρας κόρης παρόμοια με την σχέση Πίτερ-Γουόλτερ. Εξίσου όμορφη ήταν η επανένωση Ολίβια-Πίτερ.
    Τον λυπήθηκα τον καημένο τον Γουόλτερ όταν τον βασάνιζαν. Τι ήταν αυτό το πράγμα; Μπορεί να πάρει πληροφορίες από το μυαλό των άλλον; 
    Και η τελευταία σκηνή παρόλο λίγο κουφή(πως δουλεύει το cd player μετά από τόσα χρόνια;)ήταν υπέροχη. Με το λουλούδι! Hope! :)

    Αυτά για τώρα. Θα επανέλθω. :)

    (το τραγούδι που έπαιζε στο τέλος  http://www.youtube.com/watch?v=r9_HrktOwrk )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ όμορφο επεισόδιο. Είναι η αρχή του τέλους. Σε όλη τη διάρκειά του υπάρχει μια συναισθηματική φόρτηση με αποκορύφωμα τη σκηνή της Ολίβιας με την κόρη της. Γενικά θεωρώ οτι δημιουργεί προσδοκίες για τη συνέχεια (τι άλλο θα μπορούσε να κάνει άλλωστε!!). Όσο για το φινάλε του επεισοδίου, ήταν πολύ WALTERικό, μου άρεσε πάρα πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου αρεσε παρα πολυ το επεισοδιο,και το highlight ηταν η επανασυνδεση Ολιβιας-Εττα...το μονο που δν αντεχα ηταν να βλεπω να βασανιζουν τον κακομοιρη τον Walter..αυτοι οι Observers θελουν πολυ ξυλο..αντε να δουμε την συνεχεια...@Fotis333:disqus μπραβο που εβαλες το τραγουδι,το εψαχνα απο το πρωι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απερίγραπτο το επεισόδιο δεν περιγράφεται με λόγια, πολύ δυναμική η αρχή της σεζόν! καθόλη τη διάρκεια του επεισοδίου παρακολουθούσα προσηλομένος από την μαγεία του...με εντυποσίασαν  όλες οι επανασυνδέσεις,ειδικά αυτή μάνας-κόρης γεμίζοντας με με συγκίνηση και peter-olivia αν και περίμενα ένα ωραίο γεμάτο πάθος φιλί για όλον αυτό τον  καιρό που ήταν χόρια ,πριν τους φωνάξει η etta.Τη στιγμή που ο windmark βασάνιζε τον walter τον λυπήθηκα ανήμπορος να κάνει κάτι,όταν είπε your brain will make an excellent speciment τάχασα ,πίστεψα ότι ήρθε το τέλος. Πάνω στην ώρα ήρθαν και τον έσωσαν.'Εχοντας συγκεντρωθεί όλοι τους ένιωσα  μια απίστευτη χαρά,που κορυφώθηκε με το μαγευτικό τέλος δείχνοντας ότι το σχέδιο από τον εγκέφαλο του walter μπορεί να μην χάθηκε και η ελπίδα πάντα θα υπάρχει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. poli oreo episodio!Edose tis aparetites plirofories gia tin sinexia kai arxise na vazi se ta3i auta p xasame mexri to simio p vriskomaste tora!poli endiaferousa skini peter-olivia p e3igi auto p ipe o walter stin arxi me to "if you hadn't abandoned us".Tha ithela mia mikri pliroforia kai gia September.Nomizo oti tha peksi poli simadiko rolo me vasi ola osa idame smr...Provlepete epiki i sira!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ καλό το επεισόδιο!Ξεχωρίζω τη σκηνή που είδε η Ολίβια την Έττα και φυσικά την τελευταία με τον Walter!Πόσο καλούλης μωρέεεε...συγκινήθηκε κιόλας!Πολύ όμορφη σκηνή!!!
    Μου άρεσε επίσης που μάθαμε τι έγινε μεταξύ Ολίβιας-Πίτερ και χάλασε η σχέση τους.Ελπίζω να είναι πιο ευχάριστα τα πράγματα στα επόμενα επεισόδια!
    Ωραία ξεκινήσαμε!!!:D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7.  http://www.addic7ed.com/serie/Fringe/5/1/Transilience_Thought_Unifier_Model_11

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ενταξη το επεισοδιο ηταν πραγματικα πολυ απολαυστικο... η αρχη ειναι υπεροχη με κορυφωση την συναντηση Εττα-Ολιβια επισης τα 2 τελευταια λεπτα ηταν respect για τον John Noble. Μου αρεσει το δυναμικο που εχουν ο Πετερ και η Εττα. Τι να πω υπεροχο και απο το trailer το επομενο θα ειναι καλυτερο.(Η Εττα εχει καποια θεματακια με τους νομιμοφρονες?)

    p.s Η σκηνη με τον  Malcolm μου θυμισε πολλα απο τους προηγουμενους κυκλους.
    Επισης την ψηφιζω ως την πιο Lol ever
    Μalcolm: "i love her"
    :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λοιπον μολις το ειδα. Δεν μπορω να πω οτι ειμαι εντυπωσιασμενος αλλα το επεισοδιο ηταν σχετικα πολυ καλο. Θελω το κατι παραπανω ομως για τα επομενα. Εμειναν μολις 12.. 


    Καταπληκτικη η τελευταια σκηνη απλα. Πανεμορφη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εντάξει η πρεμιέρα ήταν πολύ καλή και έχει όλα τα φόντα η σειρά να έχει μία επική τελευταία σεζόν!!!! Στην αρχή νόμιζα ότι θα αργήσουμε να δούμε Ολίβια, αλλά ευτυχώς εμφανίστηκε γρήγορα!!! Τέρμα πια τα αυτοτελή επεισόδια, πατάμε τα γκάζια και μπαίνουμε δυναμικά στην τελευταία μάχη ενάντιας των Observers!!!! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γεια Χαρά! Μόλις το είδα! Η αλήθεια είναι ότι περίμενα να μείνω με το στόμα ανοιχτό, αλλά αυτό δεν έγινε. Όμορφο επεισόδιο - εισαγωγή στο 2036, αλλά θέλω ίσως κάτι παραπάνω.
    Η σκηνή διάσωσης μου θύμισε λίγο τη σκηνή διάσωσης του Μορφέα από το πρώτο Matrix: Προσπαθούσαν να σπάσουν το μυαλό του όπως ακριβώς και του Walter, και η υπόλοιπη ομάδα σε επιχείρηση αυτοκτονίας εισβάλλει και τον σώζει ^_^!
    Υπέροχο φινάλε όμως! Αναμένουμε.
    Σκηνή που με ανατρίχιασε, ήταν το φλας μπακ στην αρχή! Κορυφαία έκφραση της Olivia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στη σκηνή αυτή μάλιστα υπήρχε και η φράση του Πίτερ "I think that i would be happy to stay here for the rest of my life" που είδαμε σε κάποιο τρέιλερ..αλλά τελικά το κόψανε στο μοντάζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ξεχασα να το σχολιασω το πρωι,την καημενη την Ολιβια(οταν ηταν μεσα στο κεχριμπαρι) ο κοντος την εκανε τραπεζακι(μεγα fail):P:P..αμα δν την σωζανε οι αλλοι ακομα εκει θα εμενε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. εντωμεταξυ τωρα παρατηρησα το μικρο ιπποκαμπο στο τελος του επεισοδιου 
    τυχαιο? δεν νομιζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. fobero to epeisodio (molis to eida)...htan oti prepei gia premiera!!! o polemos molis ksekinise!!!
    polu dinath h skhnh ths epanasindeshs mans-korhs!!! opos kai h teleutaia skhnh me ton enan kai monadiko walter!!! gia na doume twra pou tous xalasan to sxedio ti mporoun na kanoun (ollo kai kati tha skeutei o walterakos)...h sinexia anamenete dinath!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. το επεισοδιο ειναι ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.... νταξει ηταν γαματο .... βλεπα συεχεια ποση ωρα εχει ακομα γιατι δεν ηθελα να τελειωσει... ο Πητερ απο οτι καταλαβα την εκανε για να βρει την Εττα ενω η Λιβ με τον Γουολτερ παλευαν να σωσουν τον κοσμο , καλη φαση .... ολα ειναι τελεια στο επεισοδιο απλα , ηταν βεβαια σε κατι σημεια νομιζες οτι βλεπεις αλλη σειρα με γνωστους χαρακτηρες , οπως και στην 4η , αλλα ειναι λογικο γιατι ειναι ακομα αρχη...Επισης θα θελα να δω κανενα flashback , πως εφυγε ο Πητερ , πως τους βοηθησε ο Σεπτεμβριος κτλ.... 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. οτι ναναι ρε , ΤΡΑΠΕΖΑΚΙ ΤΗ ΛΙΒ? τι αλλο θα δουμε πια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πολυ καλη αρχη εκανε η σεζον! Ευτυχως βρηκαν την Ολιβια αμεσως και δεν φαγαμε ολο το επεισοδιο να την ψαχνουν, νομιζω εβρισα λιγακι για το πως ειχε καταντησει η κεχριμπαρισμενη Ολιβια!
    Πλακα ειχε και η σκηνη με την Αστερω που επαιζε scrabble και το παιχνιδι δν δεχοταν τη λεξη "Πετσινο". Ο Noble υπεροχος, εφτιαξε εναν εντελως καινουργιο Walter που δεν μοιαζει με κανεναν απο τους παλιους που ξερουμε.
    Ευτυχως εξηγησαν πολλα πραγματα για το τι εχει γινει και εφτασαν στο 2015, θελω να πιστευω πως θα μαθουμε και την σχεση του Μπελυ σε ολα αυτα.
    Επισης, σε οτι αφορα την σχεση Πιτερ-Ολιβια, ελπιζω πραγματικα να φτιαξουν τα θεματακια τους στο μελλον.

    Η τελευταια σκηνη απλα επικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. α κατι που ξεχασα , νταξει η Λιβ δεν επαιξε και τοσο στο επεισοδιο , τι ειναι αυτα? ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ...ΔΩΣΤΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗ ΛΙΒ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. σε λιγο θα δουμε και τον Πητερ κομοδινο..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Και κατι που τωρα μου ηρθε στο μυαλο: Οταν εψαχναν να βρουν τροπο να σωσουν τον Γουολτερ, αναφερθηκαν στην τεχνολογια που σε κανει να φαινεσαι νεκρος, για να μπορεσουν να μπουν η Εττα και ο Πιτερ στο κτηριο. Ομως, κουβαλησαν μαζι τους ενα πτωμα,μπηκαν μεσα, και μετα ανοιξαν την πισω πορτα για την Ολιβια. Ποσο δυσκολο ηταν να μπει ετσι και ο Πιτερ για να μην γινει γνωστη αυτη η τεχνολογια που το ειχαν και θεμα οι αλλοι?

    (μπορει ο Πιτερ να μην ηθελε να μπει μεσα η Εττα μονη της, αλλα και παλι, τοσα χρονια μονη της πολεμουσε τους Παρατηρητες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. apla teleio yperoxo exw mia aporia  ayto to glyph code yparxei se kathe epeisodio k an nai pws bgainoun ta grammata as poume doubt pws bghke ayth h leksh sto 5:01;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Λαμπρινή , τσέκαρε εδώ http://fringe-d-vision.blogspot.gr/2011/06/glyphs-code.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Το επεισοδιο ηταν γαματο και απολαυστικο...απλα πρεπει να ξανα-ξανα συνηθισουμε οτι ειμαστε αλλου.
    Σκηνη Εττα-Γουολτερ απλα φοβερη οπως και το φιναλε του επεισοδιου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πω πω τι επεισοδιάρα ήταν αυτή!!! Το μόνο παράπονο που έχω είναι που δεν είδα αρκετά την Ολίβια σε δράση! Υπήρχαν πολλές συγκινητικές σκηνές Πίτερ-Ολίβια, Ολίβια-Έττα, Γουόλτερ-Ολίβια, Γουόλτερ-Άφρο!!! Τον καημενούλη Γουολτεράκο, που τον βασάνιζαν, ήθελα να του σπάσω τα μούτρα του Παρατηρητή! Τελικά είναι όπως τα είπε ο Γουόλτερ:"Η μουσική βοηθάει να αλλάζεις προοπτική, να βλέπεις τα πράγματα διαφορετικά." Μάλλον έπεστρεψε το σχέδιο του στη τελευταία σκηνή, όταν έβαλε μουσική στο ταξί, του έδωσε ελπίδα να ξαναπροσπαθήσει να επανακτήσει το σχέδιο!
    Απλά ΕΠΙΚΟ!!!!
     

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Σε γενικές γραμμές μου άρεσε αρκετά το επεισόδιο, αλλά δεν ξετρελάθηκα. Με έχει κουράσει να βλέπω σε σειρές χαρακτήρες να παθαίνουν αμνησία και στο Fringe έχει γίνει κι άλλες φορές αυτό... Η αγαπημένη μου σκηνή του επεισοδίου πάντως ήταν η τελευταία φυσικά! Απλά τέλεια.

    Υ.Γ. κάτι που θα με χαλάσει στην τελευταία σεζόν, είναι το να μη ξαναδούμε το άλλο σύμπαν... Θα είναι σαν να μην είχαν και τόση σημασία όσα βλέπαμε στις 4 πρώτες σεζόν... Ελπίζω να ξαναδούμε τους "alters"... και να παίξουν ουσιαστικό ρόλο στο σχέδιο του Walter...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. πολυ μαπα το επεισοδιο.οταν βλεπω συναίσθημα σε σειρα δρασης μου ερχεται να σπασω την τηλεοραση(ειναι κ πανακριβη η ατιμη) αμα ειναι σαν την μαπα το 4.19 επεισοδιο την κατσαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @44a3926e2a9bdce025a324033553278f:disqus  λες να θυμήθηκε;;; εγώ λέω για να ξέχασε λογικά έχουν κάποιο άλλο σχέδιο οι παραγωγοί στο μυαλό τους (λογικά για να τραβήξουν τη σεζόν 13 επεισόδια!). 

    @twitter-123754923:disqus  και εγώ θα το χαρώ πραγματικά να δούμε παράλληλο σύμπαν, αλλά και να μη δούμε δε θα με χαλάσει γιατί είμαι προετοιμασμένος... 

    @910b31cc035694a33199ebd6dea98e07:disqus  δε σου άρεσε το 4.19? το καλύτερο επεισόδιο της 4ης σεζόν;;; 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29.  σταυρο αν δεν επαιζε ο αγαπημενος μ χαρακτηρας της λοσταρας ντεσμον το 4.19 θα ηταν το χειροτερο επεισοδιο ever.μαζι με το 4.11 κ 5.01

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30.  βασικα το Fringe δεν ειναι σειρα δρασης, ας λεμε την αληθεια. Ειναι σειρα που περιεχει και δραση(και ποια σειρα δεν εχει στις μερες μας? ακομα και το touch :P) Κατα βαση ειναι σειρα μυστηριου οποτε περα τα αλλα εχει μυστηριο και συναισθημα. Σε αυτο το σημειο που εχει φτασει η σειρα τους περισοτερους fan τους ενδιαφερει να δουν την καταληξη της ιστοριας αλλα και την εξελιξη των χαρακτηρω-προσωπικα χαιρομαι που δινουν βαση στο συναισθημα σε μια τετοια τελευταια σεζον. Κακα το ψεματα αυτο που κρατησε την σειρα ειναι οι χαρακτηρες. Παντως οντως κριμα που δεν σου αρεσε το 419 γιατι εγω το εχω πολυ ψηλα σαν επεισοδιο.
    Αλλα οχι και μαπα  το 5.1 :P (γνωση σου ειναι βεβαια αλλα οκ , να μην απαντησω? )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μόλις είδα το επεισόδιο... Μου άρεσε πολύ, αλλά ήταν επίσης και μέτριο. Περίμενα περισσότερα είναι η αλήθεια. Κορυφαίες σκηνές: η έναρξη, παππού-εγγονής, μάνας-κόρης, Ουώλτερ-Άσπεν, και φυσικά το φινάλε που μας δείχνει ότι δεν έχουν χαθεί όλα και υπάρχει ελπίδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. εξαιρετικό το επεισόδιο!!!! τέλειος ο Μάβερικ..... Δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο..... Μόνο μία παρατήρηση..... Η Έττα πυροβόλησε τον Observer και αυτός έπιασε την σφαίρα.... μετά έβγαλε και ένα άλλο όπλο και ο Observer δεν κατάφερε να πιάσει την σφαίρα.... αυτά τα όπλα που είναι τόσο γρήγορα έτσι ώστε να μην μπορούν να τα πιάσουν οι Observers είναι τεχνολογία του Μπέλι..... άρα ο Μπέλι λογικά θα ήταν μέρος της αντίστασης,,,,, Τώρα συνεργαζόταν με τον Walter και τους άλλους (και για αυτό ήταν μαζί στο κεχριμπάρι).... έκανε τα δικά του... δεν ξέρω.... Πάντως νομίζω ότι θα δούμε πολύ Fringoτεχνολογία εναντίων των Observers...... ααα επίσης ο September μπορεί να έχει πεθάνει.... μην ξεχνάμε ότι τον πυροβόλησαν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Τρομερό επεισόδιο, μετά από καιρό είχε τη φρεσκάδα των πρώτων 2 σεζόν! Με έντονη συναισθηματική φόρτιση και πυκνή δράση. Το άκρως αντίθετο του απογοητευτικού τέλους της 4ης σεζόν. Και το concept του τέλους.. Και τι τρομερή επιλογή κομματιού! ΜΠΡΑΒΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. απογοητευτικό τέλος της 4ης σαιζόν; Εάν έκοβαν την τελευταία φράση "They are coming" μια χαρά ήταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. καλε γιατι να εκοβαν την φραση? μια χαρουλα ηταν. Ενταξη γνωριζαμε την απαντηση αλλα μας προιδεαζε με τι θα ασχοληθουμε φετος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Παιδια μια βοηθεια. Ειδα χθες το τρειλερ του Fringe στο Star και προσπαθω να βρω το τραγουδι που επαιζε, αλλα δεν το βρισκω πουθενα. Στο youtube παιζει αλλα τρειλερ με αλλα τραγουδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @e35172a9688f7fe22839679182da54e1:disqus  μπορεις να μας πεις ποιο επεισοδιο παιχτηκε χθες ετσι ωστε να ξερουμε που να ψαξουμε;;; :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Βρηκα το τρειλερ, ειναι αυτο στη σελιδα του star...αλλα το τραγουδι δεν ξερω ποιο ειναι...
    http://www.star.gr/tv/el/Pages/Series.aspx?artId=20&artTitle=fringe_

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Δε νομιζω οτι ειναι καποιο ταγουδι, αλλα καποια μουσικη που εχουν μιξαρει αυτοι που εκανανν το μονταζ του βιντεο...Αλλα και παλι, και τραγουδι να ειναι, ειναι δυσκολο να βρουμε ποιος το λεει μιας και δεν εχει καθολου λογια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40.  καθε σεζόν εχει και sountrack αυτό ειναι μάλλον στη 2 που δείχνει το σταρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Εχετε δικιο...ετσι πρεπει να ειναι. Ευχαριστω παντως για το ενδιαφερον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. My bгothеr suggested I might
    like this web site. Ηe uѕed to be totally rіght.
    This submit аctuаlly maԁe my day.
    You can not consіԁer ϳust hoω muсh time I had spеnt for thіs іnfо!

    Thank you!http://dj.beаtpoгt.cоm/eѵеntѕ/39615
    Look at my web blog Watch The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 2012 Movie HD Online Free Stream

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. I ωаs ωondегing
    if you ever considеrеԁ changing the
    page layοut of уour website? Its verу ωell wrіtten; I lονe
    what уοuve got to ѕay. But maybe уοu сould a little more in the way
    οf content sο peοplе could connеct with
    іt bettеr. Youve got an awful lot οf tехt for
    only having οne or 2 pісtures.
    Maybе уοu сould space it out better?
    http://dj.beаtport.сοm/events/40111
    Feel free to surf my webpage ; Leverage Season 5 Episode 15

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Pleаѕе let me know if you're looking for a article writer for your site. You have some really great posts and I think I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I'd аbsοlutely
    love to wгitе some articleѕ fοr your blog in
    exchange for a lіnk bacκ to mine. Plеase senԁ me
    an e-mail if intеrested. Thank уοu!


    my web-ѕite :: Dallas Season 2 Episode 9 Free Stream

    ΑπάντησηΔιαγραφή