16/5/12

Λεπτομέρειες για την 5η σεζόν [Spoiler]




Η μάχη ολοένα και πλησιάζει στην 5η σεζόν. Καθώς οι Παρατηρητές κάνουν την κίνηση τους να καταλάβουν τον κόσμο μας, θα καταφέρει η ομάδα Ακραίων Γεγονότων να εποτρέψει τα γεγονότα που είδαμε να συμβαίνουν το 2036;

Οι παραγωγοί του Fringe, Joel Wyman και Jeff Pikner μιλώντας στο TVLine και στο TVGuide αποκαλύπτουν τι ετοιμάζουν για την 5η σεζόν, πως η επικείμενη μάχη θα ταιρίαξει με το ως τώρα στόρυ  της σειράς, την μεγάλη ικανοποίηση που περιμένει τους φαν στο τέλος της σεζόν και άλλα πολλά...



Ακόμα δεν υπάρχουν συζητήσεις για το αν ο William Bell θα επιστρέψει στη σειρά, αλλά ωστόσο κανείς δεν πρέπει να αμφισβητέι την ικανότητα του Fringe να εντυπωσιάζει το κοινό του.Εξαρτάται από την απόφαση του Leonard Nimoy αν θα επιστρέψει στη σειρά ή όχι, όμως μέτα την εξαιρετίκη του ερμηνεία στο φινάλε της 4ης σεζόν, ελπίζουμε πως θα επανέλθει!


Μιας και μπαίνουμε στην τελευταία σεζόν, η προσοχή στρέφεται στους Παρατηρητές και στο τι συνέβη το 2036. Παρόλο που μετά το φινάλε της 4ης  πολλοί φαν ανησυχούν αν η επικείμενη μάχη των Παρατηρητών θα ταιριάξει με το βασικό στόρυ, οι παραγωγοί υπόσχονται πως η 5η και τελευταία σεζόν θα ανταμείψει όλους τους πιστούς φαν.

Οι παραγωγοί δήλωσαν:

Wyman: Ας πούμε ότι το 2036 είναι μια πολύ σημαντική χρονολογία για την 5η σεζόν. Είναι κρίσιμη, αλλά λέγοντας κάτι τέτοιο εννοούμε ότι όσα έχετε δει από την 1η σεζόν μέχρι και τη 4ή είναι πραγματικά σημαντικά για το τι θα συμβεί στην 5η και το 2036 είναι ένα μέρος αυτού.

Οπως είπαμε η 5η σεζόν θα αντμείψει τους πιστούς φαν. Θα σκεφτούν: "Μιας και έχω επενδύσει σε κάθε επεισόδιο και έχω τόσες πολλές ερωτήσεις, θέλω αυτες οι ερωτήσεις να απαντηθούν. Θέλω να βγάζουν κάποιο νόημα, αλλά συγχρόνως να με ταξιδέψει και σε ένα ατελείωτο ταξίδι. Θέλω να τελειώσει με τέτοιο τρόπο ώστε ο καθένας να είναι εκεί που ανήκει,να έχει κερδίσει αυτό που του αξίζει." Θα υπάρχει ένα αίσθημα ικανοποίησης στους μακροχρόνιους φαν. " WOW, πραγματικά νιώθω υπέροχα. Είμαι ΟΚ με όσα έγιναν και όσα έχω δει. Αλλά μπορώ να φανταστώ και τη ζωή των βασικών χαρακτήρων μετά από αυτό."

Δεδομένου του περιορισμένου αριθμού επεισοδίων, οι φαν δεν θα πρέπει να ανησυχούν για επεισόδια με αυτοτελής ιστορίες. Το Fringe έχει ημερομηνία λήξης και έχει μπει στην τελική ευθεία για το τέλος.

Απομένουν 13 επεισόδια, δεν είναι καιρός για αυτοτελή επεισόδια. Είναι καιρός  να απαντηθούν μερικά πολύ σημαντικά ερωτήματα..Κορυφώνεται με έναν πολύ ικανοποιητικά αυξανόμενο τόνο, και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους φαν. Το μόνο που έχει σημασία είναι η απόλυτη ικανοποίηση των φαν.

Χάρη στον Γουώλτερ η Ολίβια κατάφερε να εκπληρώσει το θανάσιμο πεπρωμένο της και χάρη στο Cortexiphan κατάφερε να αυτοθεραπευτεί. Ωστόσο μην περιμένετε να δείτε την Ολίβια στην 5η σεζόν να τριγυρνάει και να αναστένεται.

H Ολίβια θεραπεύτηκε εξαιτίας του Cortexiphan. Οπώς είπε και ο Γουώλτερ, λόγω του υπερβολικού Cortexiphan που είχε στον οργανισμό της κατάφερε να θεραπευτεί. Επειδή όμως αυτό δεν είναι το θέμα, αλλά απλά μια φευγαλαία κατάσταση, φυσικά και θα μπορούσε στο μέλλον να σκοτωθεί.

Στο φινάλε, η Ολίβια ανακόινωσε στον Πήτερ ότι είναι έγκυος! Παράλληλα με την ανακοίνωση πολλοί φαν παρατήρησαν ότι η Ολίβια έκανε μια παύση πριν το πει στον Πήτερ. Η παύση είχε και αυτή τη σημασία της και θα το μάθουμε πολύ σύντομα.

Wyman: Ας πούμε απλά ότι θα καταλάβετε τον δυσταγμό της.

Επίσης οι δεδομένες καταστάσεις(π.χ η εγκυμοσύνη) θα πρέπει να προσαρμοστούν ώστε οι βασικοί χαρακτήρες να διατηρηθούν ενώ παράλληλα να παρουσιαστεί και η βασική υπόθεση. Αυτού λέγοντος, οι φαν δεν θα έπρεπε να ανησυχούν για τον αν η εγκυμοσύνη της Ολίβια θα την εμποδίσει από το να είναι στην ενεργό δράση ή αν ο Πήτερ θα γίνει υπερπραστατευτικός στον Baby Bishop.

Αυτό θα το καταλάβετε καλυτερα καθώς η σεζόν προχωράει(χωρίς να θέλουμε να πούμε κάποιο σπόιλερ). Δεν πρόκειται να το εξετάσουμε με τον τρόπο που το σκέφτεστε. Αλλά να έχετε υπόψη πως όταν λέμε στο Fringe πως θα έχουμε "ερωτικό τρίγωνο" ,λόγω του ότι είναι ένα περίεργο show, μπορείς να έχεις ερωτικό τρίγωνο με δύο Ολίβιες στο τρίγωνο! Οπότε μπορούμε να κάνουμε μερικά πολύ ακραία πράγματα αλλά δεν θα είναι κάτι το σπουδαίο

Παρόλο που οι Παρατηρητές έρχονται, μην περιμένετε η μάχη να γίνει στο παράλληλο σύμπαν.  Για όλους τους λόγους και τους σκοπούς αυτό το κεφάλαιο και οι χαρακτήρες έχουν κλείσει οριστικά.

Pikner: Είχαμε μια συζήτηση με το FOX κατα τη διάρκεια της σεζόν, ενώ είχαμε αποφασίσει να κλείσουμε αυτή την πόρτα, ένας από τους συνεργάτες μας στο FOX είπε: ¨Ημουν πολύ στενοχωρημένη. Δάκρυσα όταν κλείσαμε αυτό το κεφάλαιο και είπαμε: Ναι, αυτοί ήταν χαρακτήρες που δε θέλαμε να σας παρουσιάσουμε εξ'αρχής επειδή φοβόμασταν ότι κανένας δεν θα τους συμπαθούσε." Είπε: "Εκανα λάθος."

Τώρα με ένα σημαντικά αυξημένο budget η Ομάδα Ακραίων Γεγονότων θα επεκταθεί, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε το πως θα γίνει αυτό.

Pikner: Θα παρατηρήσετε αλλαγές, αλλά θα υπάρχουν και πολλά τα οποία θα σας είναι γνωστά. Ξέρω πως η απάντησή μου είναι απαίσια, αλλά δεν μπορώ να πω με ακρίβεια τι ακριβώς πρόκειται να συμβεί.

Φυσικά αν δεν ήταν οι θορυβώδεις φαν το Fringe δεν θα τα είχε καταφέρει ως τώρα. Κάτι το οποίο οι παραγωγοί γνωρίζουν πολύ καλά και για το οποίο είναι ευγνώμονες.

Wyman: Είμαστε τόσο ευγνώμονες. Περάσαμε 4 χρόνια σκληρής δουλείας από όλους. Όλοι έβαλαν την καρδιά και τη ψυχή τους σε αυτή τη σειρά και κατά θαύματος έχουμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε να "ζωγραφίσουμε" και είναι η μεγαλύτερη τιμή και ενθουσιασμός και θα συνεχίσουμε γνωρίζοντας ότι είμαστε πολύ τυχεροί.

Ωστόσο κάποιο τηλεθεατές δικαιολογημένα ανησύχησαν για το αυτοτελές επεισόδιο του 2036 και είναι δύσκολο να μην ενδιαφερθούν για το τι έπεται. Καθώς η 4η σεζόν περιλάμβανε αρκετά από το βασικό στόρυ της σειράς, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι τηλεθεατές θα μείνουν ευχαριστημένοι με όσα συμβούν στην 5η σεζόν, ειδικά με την υπόσχεση των παραγωγών για "ικανοποίηση των φαν".  


Υ.Γ: Για όσους επιθυμούν να διαβάσουν την αρχική συνέντευξη για τυχόν παραλήψεις μου κατά τη μετάφραση, θα τη βρείτε εδώ.

12 σχόλια:

  1. τσ τσ τσ τσ...ντροπή το "κακό κορίτσι" γράφει για spoiler........!!!!!!!!!!!!! :P :P
    μπράβο για την μετάφραση : )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια για την μετάφραση!!

    Πιστεύω θα μας ικανοποιήσουν στην 5η και χαίρομαι που λένε δεν υπάρχει χρόνος για αυτοτελή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο για τη μετάφραση και το κουράγιο σου να τα Αλλάξεις όλα απο την αρχή ως το τέλος...εγω απ όσα είπαν κατάλαβα ότι η ολιβια πεθαίνει γεννωντας το παιδί της...γι αυτο αναφέρουν τόσο πολυ το δισταγμό της και επίσης ο λόγος για τον οποίο δεν την βρήκαν στο4.19...βέβαια μπορει να μην ισχύει κατι τέτοιο και ίσως να την απήγαγαν οι observers για πειράματα εφ όσων ξέρουν ότι ειναι η πιο δυνατή αντίπαλος τους...ποιος ξέρει τι θα δούμε στη σεζόν που έρχεται!(πάντως αν σκοτώσουν την θέα δεν ξανά βλέπω fringe :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο Bad Girl, φοβερή δουλειά, άξια! :) 

    Άντε να δούμε μια επική τελευταία σεζόν να πωρωθούμε!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. νταξει αυτα που λενε εμενα με πωρωνουν... περιμενω επικοτατη 5η σεζον.... 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O Walter όμως αναφέρει ότι ο Bell εκανε κατι στην Olivia... οπότε ο θάνατος της σίγουρα δεν οφείλεται σε φυσικά αίτια (μπορεί βέβαια να μην είναι καν θάνατος). Παρεμπιπτόντως καλώς σας βρήκα! Είμαι τεράστιος φαν του Fringeverse από την 1η σεζόν και σκέφτηκα να ψάξω μπας και υπάρχει κάποιο Ελληνικό community για εμάς τους φανς. Να που βρηκα! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Peter Kasdaglis  καλως ορισες!!! Βρηκες το καταλληλο μερος για Fringοκαμμενους :P Επισης συμφωνω, η Ολιβια πεθανε απο το χερακι του Μπελ ή (πιο πιθανο) δεν πεθανε καθολου ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νομίζω ότι φτάνει με τους θανάτους της Olivia :) Save Olivia !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι πολύ πιθανό ο δισταγμός της Ολίβια να οφείλεται στο ότι έχει και αυτή την γενετική ανωμαλία που είχε και η Fauxlivia και που θα της κόστιζε τη ζωή κατά τη γέννα. Καλώς σας βρήκα κι εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γεια σας και από μένα παιδάκια! Είμαι και εγώ νέος στο blog, αν και παρακολουθώ καιρό τη σειρά.
    Μετά το Lost δεν υπήρξε κάποια άλλη σειρά που να με κρατάει τόσο πολύ με τα επεισόδιά της! Υπερλάτρεψα τις τρεις πρώτες season της σειράς, και τους χαρακτήρες όπως αυτοί παρουσιάστηκαν εκεί, και η αλήθεια είναι πως απογοητεύτηκα ελαφρώς με την τροπή που πήρε στον 4ο κύκλο. - Τα συναισθήματα που μας προκάλεσαν με την επαναφορά της Olivia απ΄το παράλληλο σύμπαν.- Την θυσία του 2ου Broyles για να την σώσει.- Την αμηχανία των Olivia - Peter (όταν στο επεισόδιο "Marionette" η Olivia του λέει πως ο τυπάς ήξερε κοιτώντας στα μάτια της κούκλας, πως αυτό που δημιούργησε, δεν ήταν η αγαπημένη του)
    -Την  μυστηριώδη Nina Sharp.
      Όλα αυτά ξαφνικά δεν συνέβησαν ποτέ, και υπάρχουν μόνο σαν αναμνήσεις στον Peter, και σε μία Olivia, που παρόλο που ανέκτησε τις αναμνήσεις, δεν παύει να είναι μία άλλη από αυτή που γνωρίσαμε στους 3 πρώτους κύκλους...
      Οι παραγωγοί αναφέρουν πως  θα υπάρξουν απαντήσεις για όλα όσα συνέβησαν στη σειρά σε αυτά τα 13 επεισόδια που απομένουν, και εύχομαι να είναι έτσι. Το 4.19 μας έδωσε την καλύτερη πάσα για τον τελευταίο κύκλο. Η κόρη της Olivia θα γεννηθεί, αλλά ο Bell θα έχει βάλει το χεράκι του στην απουσία της, που δεν σημαίνει απαραίτητα θάνατο...
      Πιθανώς το φαλακρό παιδάκι που συμπαθούσε την Olivia στο 1.15 να είναι ο September, και γι αυτό να προσπαθεί να τους βοηθήσει, όπως έχουμε δει ως τώρα...
      Δεν ξέρω αν είναι το κατάλληλο ποστ για να εκφράσω τα "παράπονά" μου σχετικά με τη σειρά, και με συγχωρείτε για την πολυλογία μου! Θα ήθελα πολύ να μάθω και την δική σας άποψη.
      Σε ευχαριστούμε για την μετάφραση BadGirl!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καταρχάς καλώς ήρθες στο blog! Ελπίζουμε να σου αρέσει :) Μία μικρή απογοήτευση όσο αφορά την τροπή που πήρε η σειρά στην 4η σεζόν την έχω και εγώ! Όχι τόσο με τα γεγονότα που συνέβησαν αλλά ότι κατά κάποιο τρόπο ξεχάσαμε το "μπλε" σύμπαν! Ο Πήτερ είναι ο δικός μας, την Ολίβια την βλέπω σαν τη δική μας, αλλά ο Γουόλτερ και οι υπόλοιποι δε θυμούνται "τι" πέρασαν με τον Πήτερ και αυτό με χαλάει λίγο! Όχι ότι δεν ευχαριστιέμαι τα επεισόδια ή δε μου αρέσει η σειρά απλώς θα ήθελα να ήταν αλλιώς τα πράγματα! Αλλά πολύ φοβάμαι ότι αφού δεν ασχολήθηκαν μέχρι το 4.22 με την επαναφορά του "μπλε" σύμπαντος δε θα ασχοληθούν στη συνέχεια και έτσι το έχω αποδεχθεί και δεν περιμένω κάτι... Ας ασχοληθούμε μόνο με το θέμα του 4.19 και θα είμαι ευχαριστημένος :) 

    Υ.Γ. Συμφωνώ, σαν το Lost τίποτα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή