12/5/12

Σχολιασμός επεισοδίου 4.22 - Brave New World: part 2



Όποιος παρακολούθησε το σημερινό επεισόδιο του Fringe μπορεί να προχωρήσει στο θέμα σχολιάζοντας ότι του τράβηξε την προσοχή και θέλει να το μοιραστεί. Μείνετε μαζί μας για θεωρίες και να ανταλλάξουμε απόψεις για το επικό αυτό επεισόδιο. Όποιος δεν το είδε ακόμα μην προχωρήσει γιατί το θέμα είναι γεμάτο σπόιλερ!!!

ΠερίληψηΗ ομάδα ακραίων γεγονότων φτάνει στα όρια της καθώς προσπαθούν απεγνωσμένα να αποτρέψουν ένα καταστροφικό γεγονός που απειλεί τις ζωές ΌΛΩΝ.


59 σχόλια:

  1. Τι να πρωτοπει κανεις γι αυτο το επεισοδιο??? Ακομα δεν ξερω γιατι δεν το ειδα!!! Τα λεμε το βραδακι οταν θα το δω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΕΠΙΣΟΔΙΟΥ Ο ΓΟΥΟΛΤΕΡ ΠΕΘΑΙΝΕΙ.ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΣΕΙΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ ωραιο επεισοδιο...αυτα που εχω να σχολιασω ειναι τα εξης:

    1)Αυτη η ολιβια τι δυναμεις ειναι αυτες και ποσες θα βγαλει ποια???τι AVENGERS και βλακεις η ολιβια μονη της τους πετσοκοβει ολους!!(το μονο θεμα ειναι οτι δεν πεταει ακομη :Ρ)
    2)ΝΑΙ η ολιβια ειναι εγκυος!ετοιμαστειτε για το μελλον
    3)Η τελευταια σκηνη μας προϊδεάζει ολους για το γεγονος οτι ετοιμαζομαστε για το ντου τον Observer!

    Για να δουμε πως θα δεσουν την ιστορια? θα πανε απ ευθειας στο 2015 και μετα στο 36 η θα μας δειξουν πρωτη την γεννηση του παιδιου τους και μετα?Ενα καλοκαιρι γεματο αναμονη και ενας χειμωνας που δεν θα μ αφησει να δω επεισοδιο!!!(ΓΑ@@@@ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν υπαρχει αυτο το επεισοδιο απλα δεν υπαρχει!!! Απιστευτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. kai omws den pethenei esei pos to evgales auto to siberasma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επιτελους ενα φοβερο επεισοδιο!!!Ξεραμε καποια πραγματα πως θα κυλησουν (πχ οτι θα γιατρευτει η Ολιβια,οτι θα ειναι εγκυος,οτι η Αstrid θα ναι μια χαρα κλπ)αλλα δεν με χαλασε καθολου!
    Παμε γερα για 5η σεζον παιδια!! THEY ARE COMING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κωνσταντίνος Κουφουδάκης12 Μαΐου 2012 στις 3:07 μ.μ.

    Το επεισόδιο ήταν απλά ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!!!!!!!
    ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙΣ!
    το πιο τέλειο, τέλειοοοοοοοοοοοοοοο επεισόδιο ever! Και η πιο σωστή κατάληξη!!!!!!!!
    Πωωωωωωωωωω....ανυπομονώ για την επόμενη season! "They are coming!"
    το ξέραμε ότι θα έρθουνε, αλλά το θέμα είναι τι θα γίνει!!!!!!!!!!!!!!!!! Πωωωωωωωωωωω! ΚΟΡΥΦΗ ΑΠΛΑ! δεν υπάρχει!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. οσον αφορα αυτο το συμβολο νταξει τραγικος ο τροπος με τον οποιο το αφοπλισε!!! το ξυσε με το ξυλο?! η υπερσυγχρονη και καλα τεχνολογια που κρατα εναν observer που κινειται με τεραστια ταχυτητα ακινητο φευγει με λιγο ξυσιμο?!για μενα τραγικο σκηνοθετικο λαθος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αντε γειά-άντε γειά-άντε γειά.... Τι επεισόδιο ήταν αυτό????????Κλείστε το σχολιασμό...Δεν υπάρχουν λόγια...Απίστευτο....Το καλύτερο επεισόδιο που έχω δεί.....Εχω πάθει την πλάκα μου.....Τέλος....Δεν το πιστεύω.....Δεν βάζω βαθμό..Ντρέπομαι....Ουτε γράφω άλλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Kάποιος μου κάνει πλάκα.Οχι δεν το πιστευω οτι ειδα ενα τοσο ΣΚΑΤΑ φιναλε! Μου φαινεται πραγματικα απιστευτο. Φτασαμε στο μεγαλο Season Finale, φτάσαμε στα τελευταία λόγια του Walter, και ουτε καν ανυπομονω για την 5η σεζον; Ερχονται.. Ναι καλα χαιρω πολυ. Tι μου το παιζετε LOST? ΟΧΙ! Nα θυμησω οτι ετσι ακριβως τελειωσε και η προτελευταια σεζον του Lost.


    Τι να πω για το επεισοδιο; FAIL με ολη της σημασια της λεξεως.
    Παγιδευτηκε ο Observer σαν αλλος Δαιμονας στο SPN, η Ολιβια πεθανε και ξαναναστηθηκε με τον πιο γελοιο τροπο που εχω δει. Για τον Μπελ δεν εχω καταλαβει τι σκατα επαθε και που πηγε. Η Ολιβια πια ολα μπορουσε να τα κανει; Ημαρτον.. Ακου πιανει σφαιρες στον αερα. Ο Πητερ κομπαρσος στο επεισοδιο εντελως. Η Ολιβια πυροβοληθηκε και εμεινε κ εγκυος. Ελα παναγια μου. Πολλοι διαλογοι στο επεισοδιο και σχεδον καθολου δραση. Η Αστριντ πυροβοληθηκε και λιγες ωρες μετα περπαταγε και ετρωγε γλυκακια. 4/10 απο μενα για το επεισοδιο. Προτιμουσα το 19ο να ειναι το φιναλε ναι εκει θα πωρωνομασταν. Το Fringe οσο και να το προσπαθουνε, Lost δεν θα γινει ποτε. Λυπαμαι πολυ που σε μια τοσο αγαπημενη μου σειρα ασκω τετοια κριτικη. Ευχομαι να μας ανταμειψουν του χρονου στην 5η σεζον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συμφωνώ με τον Sawyer_LaFleur τπτ αλλο...μου θυμησε πολυ εντονα το λοστ...περιμενα ενΑ πιο καλο φινάλε,τουλαχιστον με ενα πιο ωραιο κλεισιμο..νομιζω της 3ης σεζον ηταν πολυ πιο καλο...Τιποτα πιο πρωτοτυπο δεν βρηκανε?Τεσπα,επειδη μου αρεσει η σειρα ως συνολο δν λεω κατι αλλο..Η μονη σκηνη που μου αρεσε ηταν οταν η Ολιβια ειπε στον Πητερ οτι ειναι εγκυος..Ισως η 5 σεζον να παει στο 2015 και επειτα στο 2036(μηπως και συνδεθουν αυτα που ειδαμε στο 19ο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. τέλειο το Finale! και Sawyer_LaFleur μπορεί να μην σε άφησε να περιμένεις κάτι, αλλά σου έδωσε ένα άψογο τέλος σε μία όμορφη ιστορία! έτσι ώστε η 5η season να ασχοληθεί με ότι έγινε στο επεισόδιο 19 ;)
    ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΞΑΝΑΛΕΩ, ΗΤΑΝ Τ-Ε-Λ-Ε-Ι-Ο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τώρα πια είμαι σίγουρος πως η Ολίβια είναι η κόρη του Luke Skywalker, από κάποιο παράλληλο σύμπαν. Τότε ήταν γνωστή ως Oliva Dunham-Skywalker. Διαθέτει, από φαίνεται, όλες τις δυνατότητες των Jedi, γεγονός που την καθιστά Jedi Master. Μόνον κεραυνούς δε ρίχνει από τα χέρια. Θα επιστέψω για το πλήρες review αργότερα, απλά δεν άντεξα με αυτό που είδα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Να πω την αλήθεια το επεισόδιο μου άφησε ανάμεικτα συναισθήματα! 

    Από τη μία η ώρα πέρασε νεράκι και είχαμε τόσες αναφορές σε Lost (προσωπικά τρελαίνομαι για αναφορές σε Lost!): 
    1) την Σάρλοτ που έλεγε τα κουλά της όπως και στο Lost
    2) το They are coming... 
    3) και κάτι ακόμα που μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή

    Μάθαμε επίσης ότι ο Μαν Χ τελικά είναι ο Γουόλτερ! Στο φινάλε του 3ου κύκλου σκοτώνει ο Walternate την Ολίβια με τον ίδιο τρόπο που την σκότωσε και ο δικός μας! Άρα Χ = Γουόλτερ!!! 

    Αλλά από την άλλη, από την αρχή του επεισοδίου περίμενα κάτι πολύ δυνατό να συμβεί και τελικά δεν ήρθε! Δε λέω, για επεισόδιο μέσα στη σεζόν θα ήταν τέλειο με βαθμολογία 10/10, αλλά για season finale δεν είναι λίγο;;;; 

    Εκτός του ότι δεν έκλεισε το θέμα με Bell και το άφησαν τελείως ανοιχτό παρότι απέτυχαν τα σχέδια του (που θα έπρεπε να το κλείσουν και να πάμε για νέο κεφάλαιο), από την άλλη δε μας άφησαν και με κανένα cliffhanger, κάτι να μας κρατάει την αγωνία για την επόμενη σεζόν! Τώρα μας είπαν ότι η Ολίβια είναι έγκυος και ότι έρχονται (οι Observers, χαίρω πολύ). 
    Ούτε κάτι σαν βάση για μια θεωρία δε μας έχουν αφήσει... (βασικά δε νομίζω να υπάρχει κάτι που να αξίζει να πεις θεωρία πάνω σ' αυτό!) 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μολις ειδα το επεισοδιο, και η αληθεια ειναι πως εχω αναμεικτα συναισθηματα. Το πρωτο 20λεπτ ηταν στα επιπεδα ενος κανονικου επεισοδιου, χωρις να βλεπουμε κατι ιδιαιτερο. Φάουλ για μενα ηταν το οτι ο Πιτερ "εξυσε" με το ξυλο το συμβολο που κρατουσε παγιδευμενο τον Σεπτεμβρη, οπως επισης και η "ανασταση" της Τζεσικα, το σκηνικο με τα ματια και την φωνη ηταν τραγελαφικα, και θα μπορουσαν να τα ειχαν αποφυγει.

    Η σκηνη στο πλοιο ηταν πολυ καλη, ο Μπελ μιλησε-εξηγησε αναλυτικα τους σκοπους του και τους λογους που εφτιαξε το νεο συμπαν, και τη στιγμη που ο Γουολτερ πυροβολησε την Ολιβια εμεινα με ανοιχτο το στομα, σοκ και δεος! Ο Πιτερ χαμενος εντελως, και ευτυχως ο Γουολτερ εκανε τα μαγικα του και εσωσε την κατασταση.

    Στην τελευταια σκηνη στο νοσοκομειο, ειχαμε την ατακα του Γουολτερ με τα "ζελε λεμονι", (το προσωπο της νοσοκομας και η εκφραση της ηταν ολα τα λεφτα), και την θαυματουργη αναρρωση της Αστριντ μεσα σε μια μερα. Ασχολιαστο. Η σκηνη Πιτερ-Ολιβια ηταν απλα υπεροχη, δεν υπαρχουν λογια για αυτη τη σκηνη, απιστευτη. Και υποθετω πανω στο φιλι θα τελειωνε ο κυκλος αν δεν ειχαμε 5η σεζον. Τωρα η προειδοποιηση του Σεπτεμβρη μας ετοιμαζει για τον ερχομο των Παρατηρητων που ειδαμε στο 19ο επεισοδιο, οποτε μενει να δουμε σε ποιο ετος θα ξεκινησει η 5η σεζόν, 2016 οπου μπηκαν στο Amber ή 2036 που βγηκαν απο αυτο. Φυσικα πρεπει να εξηγησουν πως στο καλο ο Μπελι βρεθηκε στο Amber μαζι τους, με δεδομενο οτι εκανε ο,τι εκανε σ αυτο το επεισοδιο.

    Γενικα σαν επεισοδιο ειχε τα πανω ειχε και τα κατω του, αλλα σε γενικες γραμμες ηταν καλο και εκλεισε ωραια τον κυκλο. Υπομονη τωρα μεχρι το φθινοπωρο να δουμε 5η σεζόν της Fringe-άρας!!


    υγ. Τη στιγμη που εκλεινε το τραυμα στο κεφαλι της Ολιβιας,εκανα αμεσως συνειρμο με μια ταινια x-men, που ο Γουλβεριν παθαινει κατι αντιστοιχο και με επιασε νευρικο γελιο.
     

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σχολιασμός 4.21

    Ανάμεικτα συναισθήματα και εντυπώσεις. Το ασφαλές στοίχημα της επιστροφής του Μπέλι από τη μια, και ο αιφνίδιος θάνατος του DRJ από την άλλη, σίγουρα έθεσαν τον πήχη ψηλά για τη συνέχεια. Η στιγμή της αλήθειας, όπου ο Jones συνειδητοποιεί ότι και αυτός με τη σειρά του ήταν ακόμη ένα πιόνι στη σκακιέρα του Μπέλι και που οι υπόλοιποι καταλαβαίνουν πια πως δεν είναι ο αυτός "Μεγάλος Κακός" (DRJ), καθώς και οι τηλεπαθητικές ικανότητες της Olivia, είναι σίγουρα οι πιο χαρακτηριστικές. Γενικά, έξυπνα γραμμένο σενάριο και ιδανικό τέλος για DRJ (εδώ που τα λέμε, he had it coming!).

    Σχολιασμός 4.22

    Εδώ πραγματικά δεν ξέρω από που θα έπρεπε να ξεκινήσω. Την παράσταση κλέβει χαλαρά για μια ακόμη φορά η Olivia (για προφανείς λόγους), που θυμίζει κάτι από Heroes, ή όπως είπε χαρακτηριστικά και ο Salatas κάτι από τους Jedi (μικρή διόρθωση, έβγαλε και κεραυνούς!). Επιφορτισμένη και σοκαριστική η σκηνή του πυροβολισμού, με έντονη δόση αισθηματισμού αλλά και αβεβαιότητας!!! Συνεχίζοντας, o Walter επιβάλλεται για πρώτη φορά στον Peter με έναν ιδιαίτερο τρόπο (θεική φάση), και είναι επίσης η πρώτη φορά που αποκαλεί την Astrid με το κανονικό της όνομα (πιθανώς και να το έκανε εσκεμμένα όλο το διάστημα;) Ωραίος ο Broyles που τσίμπησε και την προαγωγή, αλλά και η Nina που έδωσε κουράγιο και πίστη στη Olive. Θα μπουρούσε να αποτελέσει και έναν επίλογο για τη σειρά αν δεν υπήρχε η ανανέωση και η σχετική 5 σαιζόν, το 4.19, και φυσικά η παρέμβαση του September στο τέλος του επεισοδίου. Καταλήγοντας, ένα καλό πρώτο επεισόδιο που θέτει τις βάσεις για το μετέπειτα ΕΠΙΚΟ!!!!


    Προετοιμαστείτε, οι Observers έρχονται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αύριο θα γράψω το review αλλά δεν μπορώ να μην σχολιάσω τα ματάκια της Rebeca !! ΘΕΙΚΟ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. εγώ ξενέρωσα....οκ την κάναμε την olivia super woman,όλα τα κάνει πια.Ο Πίτερ απλά παρακολουθεί!!!!Δεν ξέρω......εγώ ήμουν εξαρχής κατά του να έχουμε 5η season και τελικά είχα δίκιο.Θα κάνει κοιλιά.Δεν θα ξέρουν πως να καλύψουν όλα τα ανοιχτά μέτωπα που άνοιξαν και θα βγάζουν όλο μπούρδες.Anyway περίμενα κάτι κορυφαίο όπως το finale της 3ης season που είχα αγωνία όλο το καλοκαίρι,Τώρα εν τρελλαίνομαι καθόλου.Πως απο κβαντική φυσική και παράλληλα σύμπαντα το κάναμε superman.x-men,batman δεν έχω καταλάβει.Απο όλο το επεισόδιο πάντως θεωρώ κορυφαία την ατάκα του γουίλιαμ στο τέλος...............δε νομίζω να ήρθες για να σου φτιάξω τοστάκι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19.   εγώ
    ξενέρωσα....οκ την κάναμε την olivia super woman,όλα τα κάνει πια.Ο
    Πίτερ απλά παρακολουθεί!!!!Δεν ξέρω......εγώ ήμουν εξαρχής κατά του να
    έχουμε 5η season και τελικά είχα δίκιο.Θα κάνει κοιλιά.Δεν θα ξέρουν πως
    να καλύψουν όλα τα ανοιχτά μέτωπα που άνοιξαν και θα  βγάζουν όλο
    μπούρδες.Anyway περίμενα κάτι κορυφαίο όπως το finale της 3ης season που
    είχα αγωνία όλο το καλοκαίρι,Τώρα δεν τρελλαίνομαι καθόλου.Πως απο
    κβαντική φυσική και παράλληλα σύμπαντα το κάναμε superman.x-men,batman
    δεν έχω καταλάβει.Απο όλο το επεισόδιο πάντως θεωρώ κορυφαία την ατάκα
    του ουόλτερ στο τέλος...............δε νομίζω να ήρθες για να σου
    φτιάξω τοστάκι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Θα συμφωνησω απολυτα με την Βίλλυ ... Η αληθεια ειναι, οτι ειναι το μονο που μπορω να κανω αυτη τη στιγμη γιατι πραγματικα δε λειτουργω!

    Το μονο που θα πω ειναι οτι ηταν ενα εξαιρετικο φιναλε(κατα τη γνωμη μου) μιας και κλεινει οσα κεφαλαια ειχαν ανοιχτει ως τωρα και μπορει με τη νεα σεζον να μας ανοιξει ενα και τελευταιο κεφαλαιο! Δεν ειναι απαραιτητο το φιαλε να ειναι παντα cliffhanger, αλλωστς γι'αυτο λεγεται φιναλε, γιατι τελειωνει κατι! Σε αυτη τη περιπτωση η ιστορια που βλεπαμε ολη τη σεζον!

    Υπομονη τωρα ενα κλοκαιρακι για να δουμε τι μας ετοιμαζουν οι σεναριογραφοι (καλυτερα που δεν ειχε cliffhanger Μπας και περασουμε καλοκαιρι της προκοπης).

    ΥΓ: μιας και δν ειχα φαει κανενα σποιλερ, οταν ο Walter πυροβολησε την Ολιβια ημουν "WTF?" ... Παλι καλα την εσωσε..
    Και οταν ανακοινωσε η Ολιβια σοτν Πητερ οτι ειναι εγκυος ξεσπασα σε κραυγες και χειροκροτηματα! Τετοια χαρα ουτε στο γαμο μου δε θα εχω :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. οπα ξεχασα παρτε λιγο μουτρα Λιβ οταν μιλαει ο ΤρελοΜπελι χα0χ0αχ0αχ0α0χχα0χα00χα0χ0α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το επισόδιο ήταν καλό για τους ακόλουθους λόγους:
    1. Δεν είχε χαζοτέρατα της μιας φοράς να μας αποπροσανατολίζουν από το κυρίως θέμα.
    2.Ήταν βατό χωρίς να μας βγάλει την ψυχή. Οι καλοί κερδάνε, η Olive είναι (επιτέλους) έγκυος, όλοι ζούνε. Σε αφήνει δλδ με μια κάποια ηρεμία στο τέλος. Οκ, όλοι ξέρουμε ότι οι καραφλοί έρχονται (βγες στους δρόμους και θα δεις ότι κι όλας είναι εδώ!!!... χιχιχιχι)
    Στα αρνητικά θα έλεγα, ότι όντως οι υπερδυνάμεις της Olive είναι ψιλοχαζές.

    Τώρα για όσους ασχολούνται με τις συγκρίσεις με το Lost, η βασική διαφορά είναι ότι σε αυτό δεν υπάρχαν ουσιαστικά καλοί και κακοί. Απλά όλοι ήταν έρμαια (και επιρεαζόντουσαν) από τους 2 αντίζηλους του κακού και καλού. Στο fringe δεν υπάρχουν κάποιοι που να κινούν τα νήματα. Έως και οι observers, απλά ξέρουν το μέλλον και όσες φορές κι αν επεμβαίνουν δεν είναι σίγουρο ότι τα καταφέρουν.

    Τώρα το μέγα θέμα είναι άλλο... Μέχρι το Σεπτέβρη τί θα κάνουμε χωρίς Fringe? Το Alcatraz ακυρώθηκε ή θα συνεχίσει τότε κι αυτό. Άντε να δούμε το season 2 του Falling Skies τουλάχιστον κάποια στιγμή το καλοκαίρι.

    Να είστε όλοι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. to epeisodio htan fobero tou bazw ena 9/10 (tha grapsw liga mias kai eimai apo kinito)
    eidame sxedon ta panta kai apantithikan sxedon olla!!!
    walter belly kai olivia htan ekseretikoi!!!
    perimenoume sthn 5h kai teleutaia season na doume thn sunexia tou epikou 4.19 me tou paratirites!!!
    gia autous pou krazoun....ta pragmata einai apla....auta einai ta diskola se mia seira pou einai etimh na koph....den einai sigouroi pws na bathisoun....aneta auto to epeisodio tha mporouse na einai kai series finale (gia auto den mas eminan kai polla anapantita erwtimata) giati an den edinan autes ths apantiseis kai kobotan h seira...twra eseis tha krazate prwtoi oti h seira den edose apantiseis!!!

    perimenw mia 5h season me tous paratirites diaforetikh kai entelos anatreptikh!!!  

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εχτές το βράδυ που πήγα για ύπνο καθόμουν και σκεφτόμουν το φινάλε και απόρησα σε ένα πράγμα: ο Observer έλεγε στην Ολίβια ότι σε κάθε εκδοχή πρέπει να πεθάνει και της ζήτησε συγνώμη, μα καλά δεν μπορούσε να δει ο ίδιος ότι μετά από λίγα λεπτά ζωντανεύει;;;; ή ήταν βιαστικός για να φύγει;;;; Δε λέω "wtf" η σκηνή που πεθαίνει όπως λέει και η Νόνη, αλλά άμα ήθελαν να καταλήξουν εκεί δεν είναι λίγο fail;;; Τι να πω.... το μόνο που μπορώ να υποθέσω μιας και αναφερόμαστε πολύ σε Lost σε αυτό το επεισόδιο είναι ότι την είχε αγγίξει ο Τζέικομπ! 

    Επίσης κάτι άλλο που δε μου άρεσε είναι το γεγονός ότι πλέον παρουσιάζουν κάποια πράγματα περισσότερο "υπερφυσικά" παρά "επιστημονικής φαντασίας", όπως αυτό με τη διαβολοπαγίδα και τις ικανότητες της Ολίβια! Ενώ θυμάμαι κλασσικό παράδειγμα στο "3x16 - Os" που παρουσίαζε τους ανθρώπους που πετάνε πολύ σε επιστημονικό επίπεδο, δηλαδή είχαν περιορισμούς, δεν πετούσαν σε στυλ Σούπερμαν, το δικαιολογούσαν ότι αφαιρούσαν την βαρύτητα από το σώμα τους και περισσότερο αιωρούνταν! Noni Dunham  το θέμα είναι ότι δεν κλείνει απολύτως όλα τα κεφάλαια, τα αφήνει ανοιχτά! Το μόνο κεφάλαιο που έκλεισε ήταν το "brave new world" - arc , δηλαδή το αποτρέψαν αν συμβεί, (άντε και το "Olivia you have to die") αλλιώς ούτε τον Μπέλι πιάσανε , ούτε επανήλθαν στο μπλε σύμπαν, ούτε μας έδειξαν κάτι από το μέλλον (πέρα της τελευταίας ατάκας που εντάξει δεν ήταν κάτι νέο!). Evhh  "-Τελος ο Πητερ λεει στην Λιβ οτι βρηκε σπιτι , αυτη του λεει οτι ειναι εγκυος και ολοι μαζι χαιρονται... (Εκει ακριβως εβγαλα την χαζογκομενα απο μεσα μου με το που το ειπε με πηρε η χαρα απο τον !##$ , ημουν ετοιμη να χειροκροτησω)" αυτό δεν το περίμενα από σένα :PPPPPPPPPPPP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Συγνώμη, αλλα εμενα δε μου άρεσε καθολου.Σκ@τα   φιναλε.
     Τη μια μας λενε οτι οι obsrvers μπορουνε να μετακινηθουν στο χρονο και να δουν τα παντα και την αλλη οτι απλα δε μπορουσε να το κανει. Η σειρα εχεις πολλες τρυπες σεναριακα. Και φυσικα θα μας κανουν να τις ξεχασουμε με τα επομενα wtf που θα μας βαλουν στο μυαλο. Αυτα.
    Για φιναλε σεζον δεν ηταν καλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ενα θα πω....δακρυσα!!!! Ολοκληρος ο 4ος κυκλος, με εξαιρεση ελαχιστα επεισοδια, δεν μου αρεσε...Το φιναλε ομως θεωρω ηταν η ανταμοιβη!!! Δεν το περιμενα, αλλα ειναι ανυπομονω περισσοτερο απο καθε αλλη φορα για τον επομενο κυκλο...Αν κ θα μπορουσε να τελειωσει κ εδω η σειρα...με happy end!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27.  Αυτό εξηγείτε πολύ εύκολα, καθώς σαν Jedi Master η Ολίβια έχει τη δυνατότητα του healing....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Εχουμε LOST 2 σε μορφη αντιδρασεων εχω περισσοτερα νευρα γιατι δεν εξηγησαν για το κωλο μηχανημα να υπαρχει παρα για το φιναλε.  Οι τυποι ειχανε 2 στοιχεια επρεπε να γραψουν ενα φιναλε σε στυλ series finale . Θα το ξαναπω η Ολιβια δεν ειχε υπερφυσικες δυναμεις. Ητανε τοσο ενεργη που θα κατεληγε σαν πηγη ενεργειας καταστροφης 2 κοσμων (ο Πητερ το εκανε μεσω του μηχανηματος) η δυναμη της στην σκηνη με τον September για εμενα ειναι συνδεδεμενη με τους observers.

    O Σεπτεμβριος ειδε οτι η Ολιβια πεθανε του ειχε πει ηδη οτι της το ειχε πει δημιουργησε το δικο του μινι παραδοξο για να γινουν τα πραγματα με την ιδια σειρα ετσι ωστε η Ολιβια να του το ξαναπει . Αφησαν ανοιχτα πραγματα για την 5η σαιζον . Αν ολοι πιστευετε οτι θα σας δωσουν 13 επεισοδια εξηγησεων λεω για το καλο σας να αφησετε την σειρα απο τωρα . Εδω δεν εξηγησαν την μαλακια με το κωλο μηχανημα θελετε να σας εξηγησουν τι? Οσο για το σημα μαλλον ηθελαν να δειξουν οτι o Bell ξερει παρα πολλα για τους observers . Εμενα μου την δινει το 19 επεισοδιο. Το λεω τωρα. Αν η σειρα τελειωνε εκει θα σκοτωνα καποιον.Γιατι στην ουσια σου λεει τι θα γινει ως ενα σημειο αλλα κατα την γνωμη μου εκαναν το 19 για να σπρωξουν την FOX για ανανεωση απλο. Αφησαν το 19 ανοιχτο 

    1. Ολιβια ? 
    2. Πιθανον μελλον?

    Ακομα δεν ξερουμε τι θα γινει. Αν το 19 ειναι το μελλον ή μπορει να αλλαξει. Δεν μαθαμε τι επαθε η Ολιβια στο μελλον. Καλο φιναλε χαρουμενο αλλα εχεις το 19 να σε τσαντιζει. Το cliffhanger δεν ητανε το φιναλε αλλα το επεισοδιο 19 . Γιατι χαιρεσαι που η Ολιβια ζει αλλα ζει? Χαιρεσαι για το μωρο αλλα χαιρεσαι? Ο Bell την εκανε με ελαφρα πηδηματακια αλλα το ηξερες. Αλλα δεν σου ειπανε γιατι ο Walter τους εβαλε σε amber ουτε τι επαθε η Ολιβια. 

    Οπως και στο ΛΟΣΤ αποφασισαν να σου δωσουν τους χαρακτηρες και οχι το background. Σιγα μην σου ελεγαν τι ητανε στο πατο του νησιου και γιατι επρεπε να το προστατευουν . Επρεπε να το καταλαβεις. Πρεπει να σταματησουμε να ζηταμε τοσα πολλα γιατι θα παρουμε λιγα. Μην περιμενουμε τοσα πολλα πραγματα δεν θα κανουνε το χατιρι ολων. Σειρα ειναι. Θα σου πουν την ιστορια αλλα σιγα μην σου εξηγησουν τα παντα. Το 19 επεισοδιο εσπρωξε για την ανανεωση το μισω αυτο το επεισοδιο θα προτιμουσα να μην υπαρχει και θα το αγνοησω μεχρι την νεα σαιζον. Το 19 εκανε την ζημια οχι το φιναλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. stavrosLost  Respect μεγάλε! Οι σεναριογράφοι ήθελαν να μας ταρακουνήσουν τότε. Οπότε σου λέει κάτσε να βάλουμε ότι πεθαίνει η Ολίβια και όλα καλά αφού θα την σώσουμε με τον πλέον γελοίο τρόπο. Έκαναν ότι μπορούσαν για να πάρουν τηλεθέαση και έγκριση για 5η σεζόν, που απλά έχασαν την μπάλα. Είμαι δυστυχώς πολύ απογοητευμένος από την 4η σεζόν. Αρκετά τα αυτοτελή, τα πρώτα πολύ άσχημα λόγω έλλειψης Πήτερ ο οποίος έγινε ΚΟΜΠΑΡΣΟΣ μετά. Επίσης μας φάγανε με το ποιος θα θυμηθεί, θυμάται η Όλιβ και για τους υπόλοιπους δεν μας δείχνουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. Οσο για το Season Finale αναφερθηκε πιο πανω. Ξεχασα μονο να πω οτι και την "Σαρλοτ" πάλι στυλ Λοστ την κάνανε. Κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @Salatas  Φυσικά και δεν αναφέρομαι στο Healing μιας και αυτό μας το είχαν εξηγήσει σχετικά καλά με το κεκάκι στο προηγούμενο επεισόδιο και περιμέναμε να συμβεί κάτι τέτοιο! 
    king in the north  το 19 δεν πιστεύω ότι είναι το πρόβλημα (μιας και ανανεώθηκε η σειρά!). Ίσα ίσα είναι το επεισόδιο για το οποίο ανυπομονείς την επόμενη σεζόν, και λόγω της τελευταίας σκηνής "they are coming..." είναι σίγουρο νομίζω πως προς τα εκεί κατευθύνονται... έχουμε πάρει και μια γεύση και είναι πολύ ωραία κατά τη γνώμη μου! 

    Sawyer_LaFleur εμένα μου άρεσε με την Σάρλοτ, άμα ήταν άλλη ηθοποιός θα μου ήταν αδιάφορο αλλά αυτήν επίτηδες το έκαναν και ταίριαξε! Εγώ να σου πω την αλήθεια έχω ανάμεικτα συναισθήματα από την 4η καθώς δεν έγινε τίποτα συγκλονιστικό και τελικά δεν επιστρέψαμε στο "μπλε" που περιμέναμε όλοι λίγο πολύ να συμβεί κάποια στιγμή μέσα στη σεζόν... τώρα πια δεν το περιμένω, δε νομίζω να γίνει ποτέ! Έχουμε την παλιά Ολίβια, τον Πήτερ, ο Γουόλτερ είναι πάνω - κάτω ο ίδιος, οπότε θα μείνουμε στο "κίτρινο" .
     

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. stavrosLost  ουτε εγω το περιμενα αυτο απο μενα , αλλα ηταν απο την συναισθηματικη φορτιση της στιγμης υποθετω ...

    Δεν μπορω να καταλαβω τι περιμενατε να δειτε εσεις που δεν σαρεσε το επεισοδιο? 4 χρονια τωρα ξερουμε οτι η Λιβ εχει τις ικανοτητες και τις εχει χρησιμοποιησει ελαχιστες φορες , δεν επρεπε καποια στιγμη να δουμε την πραγματικη διαστασει τους? Εγω αυτο το ηθελα καποια στιγμη και επιτελους μας το δειξαν... Τωρα για τον ΤρελοΜπελι που δεν το πιασαν λογικο μου φαινεται αφου στο μελλον εχει παγιδευτει στο κεχριμπαρι οποτε θα τον ξαναδουμε υποτιθεται . Επισης που βλεπω να λετε καποιοι οτι ο Πητερ ηταν κομπαρσος στο φιναλε , στην 3η σεζον ολο το φιναλε οπως και καποια αλλα επεισοδια ηταν μονο για τον Πητερ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Το σχόλιο ήταν φυσικά στα πλαίσια της πλάκας, έχοντας επηραστεί έντονα από το κλίμα του τελευταίου επεισοδίου. Ίσως, το Fringe να έγινε κάπως παράδοξο στο τέλος, ακόμη και για τα δικά του πρότυπα. Αλλά αυτή είναι η επιστημονική φαντασία σε όλο της το μεγαλείο, μήπως το Star Wars ήταν κάτι διαφορετικό; Δεν θέλω να μπω στη λογική συγκρίσεων με Lost ή κάποια άλλη σειρά, καθώς καθεμιά τους, έχει αντίστοιχα τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της (κατά τους fans). Θεωρώ ότι το χθεσινό επεισόδιο θα μπορούσε να αποτελέσει έναν ικανοποιητικό τρόπο για το κλείσιμο της σειράς. Αυτό όμως πιθανώς θα έκανε το 4.19 κομματάκι ξεκάρφωτο από όλο το υπόλοιπο story. Ας το παραδεχτούμε, κενά και εξηγήσεις που δεν δίνονται ποτέ σε σειρές θα υπάρχουν πάντα. Το Fringe δεν αποτελεί διαφορά. Δεν μπορούν να εξηγούν τα πάντα και προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε να εξηγούν τα πάντα, υπό την έννοια ότι κάτι θα πρέπει να μείνει για να παιδεύει το μυαλό των fans. Όσο για το cliffhanger, σε αυτό το σημείο θα ήταν λιγάκι περιττό, καθώς τα πράγματα άρχισαν να μπαίνουν σε μια σειρά έπειτα από πολύ καιρό και θα ήταν ωραίο να δούμε μια νέα εκκίνηση στην 5 σαιζόν. Πάλι, μην ξεχνάμε πως αν δεν υπήρχε η ανανέωση και το 4.19, θα ήταν μάλλον ο επίλογος. Το κεφάλαιο Bell δεν έχει κλείσει ακόμη και μένει να δούμε τι θα γίνει και με αυτόν τον τρελόγερο. Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο κατά νου σα θεωρία καθότι συνήθως πέφτω έξω, και τώρα ειδικά που είναι και το τέλος κινούμαι ακόμη πιο συντηρητικά! Ραντεβού στην 5η στον κόσμο των Παρατηρητών!!! (λέμε τώρα;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Evhh  άρα εξέπληξες και τον εαυτό σου :P . Για μένα το μεγαλύτερο μείον του επεισοδίου ήταν η έλλειψη cliffhanger! Δώστε Cliffhanger στο ΛΑΟ!!!!! 

    Steliosioa  ναι εντάξει απλά μιας και έθιξες το healing είπα να το πω :). Και όπως είπα και στην Εύη "Δώστε Cliffhanger στο ΛΑΟ!!!!!" , εμένα δε μου φαίνεται ότι μπήκαν τα πράγματα σε μια σειρά, και δε νομίζω να μπουν ποτέ σε μια σειρά ως το fringe (θέλω να πω έχουμε 2 timeline, 2 Futures) δεν ξέρουμε με ποιο θέλουν να ασχοληθούν και ποιο όχι... ενώ το μπλε το έχουν ξεχασμένο! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. stavrosLost  ολα τα προηγουμενα φιναλε ειχαν cliffhanger , σε αυτο θελαν να κανουν κατι το διαφορετικο αυτο πιστευω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Το κατάλαβα, αλλά πιστεύω κακώς το έκαναν :) 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Παιδιά κάτι που μόλις παρατήρησα, λέει η Σάρλοτ: το ποδήλατο μου είναι μπλε με ένα καμπανάκι... λέτε όταν χτύπησε το καμπανάκι ο Μπέλ να πήγε στο μπλε σύμπαν;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Οπως σε πολλους δεν αρεσει το φιναλε εμενα δεν μου αρεσει το 19 επεισοδιο δεν γινεται να συμφωνουμε σε ολα. ..οσο για LOST lines ενταξει το they are coming ειχα jacob flashbacks οπως οταν η Νινα μιλησε για candidates. εμενα αλλο με καιει ο γερο Bell κανει ¨young Peter οπα...και εμοιαζε να τον ξερει πως? αφου ο Πητερ ειχε πεθανει εδω? Μηπως ο γερο Bell κανει ταξιδια στο μελλον?? λεω τωρα εγω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38.  Κ εγω το σκεφτηκα για τον Βell...βασικα ο τυπος παιζει να μπορει να κανει τα παντα :-) Οσον αφορα το LOST, ε....λογικο απο τη μια, ιδιος ο παραγωγος, αμερικανιες τι περιμενεις!! Ξενερωτο βεβαια, αλλα οκ γνωστα αυτα. Πιστευω οτι στην αλλη σεζον το μπερδεμα θα ναι ακομη μεγαλυτερο. Θα προτιμουσα να τελειωνε εδω η σειρα. Ευχαριστημενοι 100% δυσκολο να ναι κανεις..Οπως κ με το LOST, το τραβηξαν το τραβηξαν κ προσωπικα ξενερωσα στο τελος για αλλη μια φορα. Αποψη μου παντα....Φιλικα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Πωωω τι γαμάτη σκέψη είναι αυτή.... Είσαι μεγάλος ντάξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. king in the north  εννοείται ότι ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του και σεβαστές όλες οι απόψεις... αρνητικές και θετικές! Πάντως στο θέμα του Πήτερ πολύ πιθανόν να ήξερε τι παιζόταν, εξάλλου ήταν μέσα σε όλα τα κόλπα πολύ πιθανόν να το πήρε το αυτί του πουθενά (είχε και δικούς του ανθρώπους στο παράλληλο σύμπαν και γενικότερα!). Με λίγα λόγια είναι μια πληροφορία που μπορεί να την απέκτησε στο κίτρινο σύμπαν.Αλλά με όλες τις γνώσεις που έχει για Observers κτλ, δεν αποκλείεται να κάνει ταξίδια στο μέλλον! 

    Evhh  ευχαριστώ :) 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Όσοι έχουν δει Lost (οι πωρωμένοι ειδικά) μπορούν να δουν αυτό εδώ .... 
    http://tv-island.blogspot.com/2012/05/lost-4-season-finale-fringe.html#more 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42.  Προσωπική αξιολόγηση 4ης σεζόν:3/10.πολυ μαπα το φιναλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Κατα τη γνωμη μου το finale ηταν οτι επρεπε για να τελειωσει μια σεζον Fringe γιατι πολυ απλα δειχνει το μεγαλειο του Fringe: μπορει σε ενα επεισοδιο να σε κανει και να γελασεις (βλ. τ ματια της jessica :D) και να κλαψεις (ο walter πυροβολει την olivia WTF??) και να απορησεις (με ενα ξυσιματακι με το ξυλο?σοβαρα)....Απλα FRINGE!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44.  Αυτο με το μπλε ποδηλατο κατι μου  εκανε και εμενα! Λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45.  Στο 4χ9 συναντηθηκαν ο Peter και ο Jones σιγουρα θα το ειπε  στον Μπελ 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ναι αλλα το young καπως μου καθεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47.  Τι λες, παιδάκι μου; πού το είδες αυτό;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. το ότι πεθαίνει ο Γουόλτερ στο τέλος του επεισοδίου :P 

    @G73giorgio  προφανώς μας τρόλαρε λίγο ο φίλος Nikoyo1 :) 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. αν εννοει αυτο, πρωφανως.... 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ti den 8a ginei lost mwre k esy? poios eipe gia to lost? k mena m arese to lost alla to les k to lost den empaze apo pantou sto telos k oxi mono
    plaka kanoume? otan milas gia science fiction seira dustuxws uparxoun k oi arnhtikes sunepeies.katalavete to oloi.
    k oi epiloges twn senariografwn OTAN KANALIA SAN TO FOX TOYS VAZOYN DEADLINE,periorizontai..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. LOIPON MIAS K TO EIDA K EGW(molis) K GIA N MHN APANTAW APLA SE ALLOYS

    oson afora to epeisodio:

    1.GAMW TH FOX
    2.GAMW TH FOX
    3.GAMW TH FOX
    4.GAMW TH FOX
    5.metrio epeisodio gia finale 6/10 apo mena

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Αποψεις ειναι αυτες ηρεμησε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ela sorry alla eimai ypervolikos kapoies fores

    koita h gnwmh m ka8ara einai oti sugkrish me lost dn prepei n ginetai.

    twra ola auta p prokuptoun senariaka dld sto teleutaio epeisodio,einai ka8ara gia mena logw ths fox h opoia POTE den voh8hse tous senariografous/paragwgous tou fringe k antimetwpize to fringe san metria seira..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Αν μπορείτε να γράφετε με ελληνικά κι ας είναι ανορθόγραφα. Είναι πιο ευανάγνωστα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Χαίρεται.

    Η αλήθεια είναι ότι είμαι απαράδεκτος, αλλά μόλις σήμερα είδα το finale. Είχα σταματήσει στο 16ο και τα δα σχεδόν σερί τα υπόλοιπα. Οι πανελλήνιες και οι υποχρεώσεις δεν με άφησαν. Λοιπόν στο θέμα τώρα:
    Η αλήθεια είναι ότι γενικά η τέταρτη σεζόν δεν με εντυπωσίασε όπως οι άλλες. Η τρίτη σεζόν ήταν τέλεια, και η δεύτερη ίσως, η τέταρτη μετριότατη. Τα cliffhanger 1ης, 2ης και 3ης σεζόν ήταν απλά εντυπωσιακά. Όταν είδα της 4ης... απογοητεύτικα είναι η αλήθεια. Γενικά μου άρεσε το finale αλλά όχι σαν finale, αλλά σαν επισόδειο. Μας είχαν συνηθήσει σε εξωπραγματικά finale. Πιστεύω ότι το επισόδειο 19 ήταν φοβερό αλλά με λίγες παραλλαγές ίσως γινόταν ένα φοβερό τελευταίο επισόδειο της 4ης σεζόν.

    Bell (?), Peter (?), σύμπαντα (?), Ολιβια (?), timeline (?). Θολές έννοιες για μένα από την αρχή της 4ης σεζόν, που δεν τα έχω ξεκαθαρίσει ακόμα με το μυαλό μου, αλλά δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα.

    Ανυπομονώ πολύ περισσότερο μια συνέχεια του 19, και θα ήθελα να ήταν αυτό το finale με λίγες παραλλαγές. Επιπλέον, τι γίνετε με το finale της 3ης σεζόν? Το άφησαν (σχεδόν) ανέπαφο στην 4η σεζόν. Θα το ξαναδώ αυτές τις μέρες για να θυμηθώ τι παίζει.

    Αυτά από εμένα! Μιλάμε:) 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Γεια σου Κύριλλε, ελπίζω να τα πήγες καλά στις πανελλήνιες! Δε θα ξεχάσω ποτέ τη φωτογραφία του Real Man in Black, δε θα σου καίει το σάντουιτς πια βέβαια :) . 

    Στα του fringe τώρα, συμφωνώ απόλυτα σε όλα όσα είπες, ωραίο επεισόδιο  αλλά όχι για season finale, και πλέον δεν έχω ούτε εγώ πρόβλημα με τις "θολές έννοιες" και το έχω πάρει απόφαση ότι δε θα ξεθολώσουν οπότε ας απολαύσουμε όπως έχει την τελευταία σεζόν!!!! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή