5/5/12

Σχολιασμός επεισοδίου 4.21 - Brave New World: part 1


Όποιος παρακολούθησε το σημερινό επεισόδιο του Fringe μπορεί να προχωρήσει στο θέμα σχολιάζοντας ότι του τράβηξε την προσοχή και θέλει να το μοιραστεί. Μείνετε μαζί μας για θεωρίες και να ανταλλάξουμε απόψεις για το επικό αυτό επεισόδιο.

Όποιος δεν το είδε ακόμα μην προχωρήσει γιατί το θέμα είναι γεμάτο σπόιλερ!!!
ΠερίληψηΈνα μυστηριώδες γεγονός, που κάνει τους ανθρώπους ξαφνικά να καίγονται,αναγκάζει τον Γουώλτερ να επιστρέψει στο παρελθόν, ενώ η Ομάδα Ακραιών γεγονότων έρχεται αντιμέτωπη με τον David Robert Jones, σε μια μάχη για τη σωτηρία του κόσμου, ή και των δύο κόσμων.



47 σχόλια:

  1. ΤΕΛΕΙΟ!!!!!! το ειπα εγω οτι  ο Μπελ θα ειναι ο κακος της υποθεσης! Το χουφταλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταπληκτικό επεισόδιο!!και αναπτρεπτικό πολύ..Αν και το ψιλοπερίμενα,μετα το επ.19 οτι ο Μπελ είναι απο πίσω...Επίσης μου άρεσε πολύ που η Ολίβια απέκτησε και άλλες δυνάμεις και έσωσε τον Πήτερ..Τώρα στο φινάλε θα γίνει χαμός..Πάντως τον Μπέλ δεν τον είχα για τόσο κακό..Αλλα τι να πείς.Ελπίζω να γίνει καλά και η Άστριντ..Αντε μια βδομάδα έμεινε ακόμα για το παρτ 2 φινάλε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κωνσταντίνος Κουφουδάκης5 Μαΐου 2012 στις 3:33 μ.μ.

    τα λεγα εγωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω! :) :) :)
    τέλειοοοοοοοοοοοοοο απλά τέλειοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)
    ανυπομονώ για το επόμενοοοοοοο ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μονο σε μενα φανηκε αστειο εκει που η Ολιβια εριχνε μπουνιες στον αερα???Οκ βοηθησε τον Πιτερ αλλα θα προτιμουσα να το εκανε με το μυαλο και οχι να τη βλεπουμε να κουναει χερια-ποδια!
    Το επεισοδιο παντως ηταν πολυ καλο!Προχωρησε πολυ το στορυ!
    Ο Bell ειναι ζωντανος,αλλα ειναι σιγουρα κακος?Θελω να μαθω γιατι τα κανει ολα αυτα!Οκ το οτι η Astrid εφαγε σφαιρα ξερουμε ολοι οτι δεν σημαινει κατι.Αφου την ειδαμε και στο μελλον μια χαρα θα ειναι!
    Αντε RIP Μr Jones...ησουν ενα απλο πιονι!Το καταλαβαμε!
    Πλεον πιστευω οτι στο φιναλε η Ολιβια θα πεθανει..και ισως ξαναζωντανεψει λογω cortexiphan?(το σκηνικο με την λεμονοπιτα πιστευω πως δεν ηταν τυχαιο)

    ΥΓ.Στη φωτογραφια επανω,αυτη η διευθυντρια ειναι στην πραγματικοτητα η κορη του John Noble.Το ξερατε??(Ασχημη κοπελα αλλα οκ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όχι όχι όχι την 'Αστριντ γαμώτο!!! Κρίμα πολύ στενοχωρήθηκα και δεν πιστεύω ότι θα σωθεί.

    Τι να πω για το επεισόδιο ΕΠΟΣ απλά! Δεν περίμενα να δούμε τον Belly με τίποτα. Τον πούστη την έχει δει Θεός; Το μόνο που δεν μου άρεσε αν και το ευχαριστήθηκα ήταν ο θάνατος του Jones. Πολύ γελοίος και η Ολίβια τι το βρήκε; Wii; Ήμαρτον..
    Νταξει όταν είδαμε τον Belly ακούστηκε ένα Son Of a Bitch σε όλη την πολυκατοικία μου :P :P

    Όσο για τον τέλος και την Αστριντ έμεινα τελείως μαλάκας αν και νομίζω χρειαζόμαστε έναν σοκαριστικό θάνατο στην σειρά. Ο Alt-Linkoln οχι δεν ηταν σοκαριστικος. Δεν με νοιαξει καν βασικα γιαυτον. Για τον πυροβολισμο της Αστριντ ενιωσα οπως στον πυροβολισμο του Μπομπυ. Κριμα.... 

    Αντε φτανουμε στο τελος σιγα σιγα. Πως κ πως το περιμενω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φοβερο επεισοδιο, και πολυ "γεματο" , δεν ειχε καθολου σκηνες χασιμο χρονου κατα τη γνωμη μου. Οταν στο πρωτο 2 λεπτο κανει αναφορα η Ολιβια στο παιδικο δωματιο λες νταξει, θα ανακοινωσει εγκυμωσυνη οπου να ναι. Ωραια η υποθεση με την (Σαρλοτ) - Jessica, αν και συντομη, ουσιαστικη ομως για να ανατρεψει λιγο τα σχεδια της Ολιβια για παιδι.

    Θα συμφωνησω με Cortexiphan στη σκηνη της μαχης με τον Jones, ηταν λιγο αστειο που κλωτσουσε και εριχνε μπουνιες στον αερα, αλλα που ξερεις, μπορει να εχει καποια σημασια στο επομενο επεισοδιο (λεμε τωρα).

    Ο Bell λοιπον εκανε δραματικη εμφανιση στο επεισοδιο, οπως ειχε κανει και στο φιναλε της 2ης σεζον. Εκει βεβαια βοηθισε την κατασταση, εδω δεν ξερουμε 100% τι παιζει με αυτον και ποιος ειναι ο σκοπος του. Το οτι συνεργαζοταν με τον Τζοουνς δεν μου λεει κατι, μονο και μονο για το μυαλο και τις ικανοτητες του τον ηθελε, και γι αυτο και τον εστειλε αδιαβαστο στο τελος, ως αλλο αξιοματικο. Τωρα το μονο που μενει ειναι να δουμε τι πραγματικα θελει να κανει, με α) τα υβριδια ανθρωπων-ζωων ή οτι αλλο εχει φτιαξει β) με τα 2 συμπαντα (ή εστω το δικο μας) και γ)τι θα κανει στην Ολιβια.

    Η τελευταια σκηνη με την Αστριντ με επιασε λιγο απροετοιμαστη, αλλα ηδη ξερουμε πως θα επιβιωσει, λογω του 19ου επεισοδιου. Υπομονη μια βδομαδα λοιπον να δουμε τι θα γινει στο πολυαναμενομενο φιναλε, και πως θα μεινουμε με το στομα ανοιχτο και παλι.

    υγ. Η μεταφραση ηταν επικη, 1-2 φρασεις με εκαναν να σταματησω το επεισοδιο για να σταματησω να γελαω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ καλό το επεισόδιο... δεν το βάζω άριστο γιατί είχα φάει μερικά σημαντικά σπόιλερ και δεν αισθάνθηκα το "ξάφνιασμα" ή την ανατροπή! 

    Το καλό ήταν ότι τελειώσαμε γρήγορα με την υπόθεση της Σάρλοτ (πείτε αλήθεια όταν ήταν ξαπλωμένη στο εργαστήριο δε σας θύμισε τις τελευταίες στιγμές της στο νησί που μιλούσε με Φάραντει;;; ... και όταν ήταν όρθια και μιλούσε με Γουόλτερ δεν περιμένατε να βγάλει αίμα από τη μύτη;;;) :P 

    Μάθαμε ότι ο Μπελ κρύβεται πίσω από ΟΛΑ! Ο Τζόουνς ήταν ένα πιόνι τελικά, αλλά δε μπορώ να πιστέψω ότι ο Μπέλι είναι κακός! Κάτι άλλο συμβαίνει... μπορεί ό,τι κάνει να το κάνει για καλό, όπως είπατε για να προστατεύσει τον κόσμο από τους Observers! Αλλά θέλουμε να μας εξακριβώσει τους σκοπούς του! 

    Είδαμε για 1η φορά Άσριντ σε δράση αλλά τελικά δεν της πάει, το έφαγε το κεφάλι της (αν και μάλλον δε θα έχει πεθάνει!) 

    Θα συμφωνήσω και εγώ ότι ήταν λίγο γελοία όλη η σκηνή με την Ολίβια να κοπανάει τον αέρα! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ακομα γελαω με την Ολιβια να ριχνει μπουνιες στον αερα αλλα δεν γινοταν αλλιως . Οταν εριξαν τα οπλα οι σεκιουριταδες καταλαβε τι παιζει και ειπε να το κανει . Πως θα το εκανε θα εκλεινε τα ματια και? Δεν ειχε εμφαση το κομματι με τις δυναμεις της στο να κοντρολαρει τον Πητερ καθολου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σωστά αιτιολογείται  σεναριακά, αλλά είχε πλάκα :P 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ενα θα πω, την στιγμη που αρχισε οτ κομματι της δρασης, εκει που δειχνει το κτηριο να καταστρεφεται ενας ενας οι οροφοι λογω οτυ ηλιου ΚΟΛΛΑΕΙ το γ****νο το PC και αναγκαζομαι να κανω restart... ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΠΟΣ ΜΙΛΑΜΕ! Μεχρι και το PC παρεδωσε πνευμα :DDD

     Περα ομως απο την τρανταχτη αποδειξη που σας εδωσα, το επεισοδιο ηταν ΦΟΒΕΡΟ! 20/10 του βαζω!

    Ηταν γεματο, ειχε Πητερ/Ολιβια/Σχεδια για μελλον, Πητερ/Γουωλτερ(σκηνη στο Σαντ Κλαιρς), Τζοουνς/Μπελ(τελικα επεστρεψε η μουσσιτσα, σκασιλα μου κιολας), Ολιβια/SecretPowers (εδωσε ρεστα η Ολιβια, ειδαμε οτι εχει κι αλλες ικανοτητες και πιστευω θα δουμε πολλα ακομα), Γουωλτερ/Αστριντ (η τελευταια σκηνη με ασφησε μ***κα, αλλα μαρεσε που ειδαμε την Αστριντ σε δραση)...

    Γενικα ειδαμε ενα χορταστικο επεισοδιο που καθε λεπτο αξιζε! Το γεγονος οτι δεν ειχα φαει ουτε ενα πσοιλερ με ακανε σε ποιλλες σκηνες να μεινω με το στομα ανοιχτο και να λεω WTF και νομιζω πως αυτες οι στιγμς και μονο ειναι αρκετες για να με κρατησουν ολη τη βδομαδα spoile free...

    Σιγουρα ειδαμε πολλα ακομα που λογω οτυ σοκ δεν μπορω να τα θυμηθω και να τα σχολιασω, ωστοσο ειναι βεβαιαο οτι το φιναλε θα ειναι ΕΠΙΚΟ και μαλλον θα την φαει ο Γουωλτερ... (Η Ολιβια θα "ζησει" απο το πεπρωμενο της, μιας και ο Γουωλτερ ειπε την ωρα που εκανε το πειραμε με την λεμονοπιτα, οτι το Κορτεξιφαν εχει θεραπευτικες ιδιοτητες)

    Αυτα... Ακομα νιωθω σοκ και δεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11.  καλα το lost μας εχει κανει μεγαλη ζημια!! χα χα χα! Τον μπροιλς τον θυμαστε σαν Abaddon?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. εντάξει!!!! Respect!!!! ειδικά για αυτό με το επεισόδιο 19 του πρώτου κύκλου..... μας τα είχαν πει όλα από τα πρώτα επεισόδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. βρε παιδες τα νουμερα δεν μου βγαινουν στην καμερα που ειδαν τον μακαριτη παλι Jones ελεγε 4 Μαη οι ημ/νιες δεν κολλανε και η μικρη Εττα ειτε κρυβει χρονια ή μανα της δεν εχει ιδεα οτι ειναι εγκυος τουλαχιστον 2 μηνων δλδ τι σκατα και τωρα να ναι και εφταμηνιτικο να βγει θα γεννηθει το 2013 και το 2036 θα ειναι 23 . ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΕΟΕ?? αν δεν ειναι τρυπα σεναριακη κατι γινεται εδω περα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. προς το παρών δεν θα πω πολλά.. τρία πραγματάκια... Πρώτον σας το έλεγα εγώ ότι μας δουλεύει ο Leonard Nimoy... δεύτερον... Αμάν πια αυτή η Άστριντ... με το που την είδα να ξεμυτίζει από το εργαστήριο λέω πάει... δεν θα βγει σε καλό.... και τρίτον... Μα Φεγγάρω;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. οντως,ολα τα λεφτα το "φεγγαρω"!!!οπως και το χρωμα του λεκε στο χαρτι!κορυφαιο επεισοδιο,ευτυχως δεν ειχα φαει κανενα spoiler
     

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ποτέ δεν ξέρεις με το Fringe ! Αλλωστε στο alt universe ο μωρό της Bolivia γεννήθηκε πολύ γρήγορα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τέλειο το επεισόδιο ! 
    http://abouttvseries.blogspot.com/2012/05/fringe-421-brave-new-world-review.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Νταξει τι να πρωτο πεις για το επεισοδιο... Τι κανει η Olivia ρε παιδια? ειπαμε με αυτο το κορτεξιφαν τελικα μπορει να κανει τα παντα ... πυροβολησαν την Φεγγαρω ειναι ΔΥΝΑΤΟΝ...Μονο ο Walter θα μπορουσε να καταβαλει οτι ηταν ο Μπελ μπορω να πω οτι αμα δεν ειχαμε φαει τοσο σποιλερ για αυτον (ειχα δει και το προμο του επομενου) θα χειροκροτουσα μολις τον εβλεπα ( καλα που προλαβε να γυρισει και αυτα τα 2 επεισοδιο ο Leonard Nimoy γτ δεν το βλεπω καλα εχει ΥΠΕΡΓΕΡΑΣΕΙ) .... παντως το επεισοδιο απο την αρχη μεχρι το τελος ηταν ΤΕΛΕΙΟ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. για θυμιστε μου τι είχε γίνει στο 19ο επ. του 1ου κύκλου να μην το ξαναβλέπω.. έχω και άγχος για τις εκλογές :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20.  Παιδια η Evhh ειπε κατι πολυ σωστο το οποιο δεν το ειχαμε αναφερει ή δεν το ειχα δει σε καποια αναρτηση. Η Αλτ-Νινα δουλευε με τον Jones και εδινε στην Ολιβια κορτεξιφαν για να ενεργοποιησει τις δυναμεις της. Ο Jones ηταν "συνεργατης" (αλλα ουσιαστικα πιονι) του Bell, αρα τελικα ο Bell βρισκεται πισω απο τις ενεσεις Κορτεξιφαν που εκαναν στην Ολιβια, και ισως γι αυτο τον κατηγορησε ο Γουολτερ στο 19ο επεισοδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μ'αρεσει παντως ετσι οπως εχει κατανεμηθει το πραγμα.
    Εδω ολοι λετε οτι ειναι τελειο το επεισοδιο..και στο greektvsubs που διαβαζω,σχεδον σε ολα τα σχολια το κραζουν!Οι αποψεις διιστανται...Εγω παντως ειμαι καπου στη μεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. απλα πραγματα , στο 1χ19 ξεκιναει το επεισοδιο με μια τυπισα που μπαινει σε ενα λεωφορειο και βλεπουμε οτι κατι δεν παει καλα , κατεβαινει απο το λεωφορεια και αναφλεγεται ... στο ιδιο επεισοδιο η Ολιβια τρωει κατι φρικες και βλεπει πραγματα απο το αλλο συμπαν , επισης κανει και ενα περασμα και μιλαει με τον Τσαρλι αν θυμασαι... στο τελος βλεπουν οτι τα εκανε ολα ο πολυ αγαπημενος Harris ( ο τυπος που οταν η ολιβια η εισαγγελεας τον ειχε καταδικασει και μετα πηγε στο fbi για να τους ελεγχει .βλ.φωτογραφια) ...αυτα 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εγω επειδη παντα διαβαζω το forum εκει παραμενω σιωπηλη μεχρι τωρα δεν εχω διαβασει κατι καλο εκει για μηνες ...εγω ειμαι στη μεση αλλα αποφασισα οτι βαριεμαι να βριζω οτι εγινε εγινε οπως προειπα θα περιμενω το φιναλε για να βρισω η να γονατισω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Όλοι λέτε για το Φεγγάρω! Είχε ξανα-ειπωθεί. Αυτό που με ξάφνιασε ήταν το "Αστροπελέκι"! Τέσπα... 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ναι συμφωνω οτι γενικα ολη αυτη τη σεζον το κλιμα στο συγκεκριμενο φορουμ δεν ειναι πολυ θετικο.Βεβαια υπαρχουν ατομα,που οταν προκειται για καλο επεισοδιο το συγχαιρουν και το βροντοφωναζουν!
    Εγω ομως αναφερομαι για το συγκεκριμενο επεισοδιο που εκει πεφτει πολυ κραξιμο.
    Εγω επαναλαμβανω οτι το επεισοδιο μου φανηκε πολυ καλο,αλλα δυστυχως οχι το γαματο part 1 του φιναλε που ηλπιζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. το θέμα με αυτό το επεισόδιο είναι αυτό που είπε ο\η king in the north ...... Η σκηνή όπου η Ολίβια με τον Πίτερ πάνε σε ένα τύπο και τους λέει ότι ο Bell προετοιμάζει τα παιδιά από το κορτέξιφαν για να πολεμήσουν τους ανθρώπους που θα έρθουν από το μέλλον.... αλλά δεν του έδωσαν σημασία επειδή ήταν καμένος με το Star Trek.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Όπως είπα και παραπάνω συμφωνώ και εγώ με Coretexiphan! To επεισόδιο ήταν πολύ καλό αλλά για part 1 του φινάλε ήθελα να είναι πιο δυνατό! 
    Μιας και θίξατε το θέμα στο greektvsubs απ' ότι έχω καταλάβει πέφτει γενικότερα θάψιμο σε έργα του J.J.Abrams τέτοιου στυλ (όχι από όλους αλλά από το μεγαλύτερο πλήθος!). Σεβαστές βέβαια όλες οι απόψεις αλλά υπάρχουν και κάποιοι που κράζουν για να κράξουν σε ΚΑΘΕ επεισόδιο (ειδικά σε εποχές Lost!). 

    Τέλος πάντων, ελπίζουμε το φινάλε να μας αποζημιώσει αν και κρατάω μια πισινή φέτος γιατί μετά τον 1ο ενθουσιασμό για επιστροφή Μπέλι, κάτι μου βρωμάει και δεν ξέρω αν θα διαχειριστούν όπως πρέπει την κατάσταση ή θα μας πουν κάτι άκυρο! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Εγω σχετικα με τα αρνητικα σχολια στο greek subs ή σε οποιο αλλο ,και για το κραξιμο εχω να πω: ''Σε οποιον δεν αρεσει η σειρα ας μην σπαταλαει το χρονο του 1ον για να την δει και 2ον  να μην τον σπαταλαει για να την σχολιαζει'' ! Σαν πολυ χασιμο χρονου  δεν ειναι για κατι που δεν μας αρεσει ; Γιατι αλλο ειναι να μην ικανοποιηθω με καποια επεισοδια και αλλο να γελιοποιω και να ειρωνευομαι! Το fringe ειναι απο τις καλυτερες σειρες αλλα ειναι και σειρα επιστημονικης φαντασιας ,τι περιμενουμε πια να δουμε, αλλωστε αν θελουμε αλλου ειδους  παραμυθια ας βλεπουμε μονο  ειδησεις!  χα χα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ειναι μερικοι ανθρωποι που δεν ειναι με τιποτα ικανοποιημενοι (μιλαω πολυ γενικα , μην παρεξηγηθω) πως ειναι δυνατον αν εδω και μια σεζον για παραδειγμα δεν σου αρεσει μια σειρα , στη προκειμενη περιπτωσει το fringe, να την συνεχιζεις μονο και μονο για να κραξεις ? ... αν κατι δεν μας αρεσει δεν το προτιμαμαι αν παλι το προτιμησουμε δεν εχουμε αποψη γτ τα θελαμε και τα παθαμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. εχει δικιο η Rosa@abouttvseries  με τοσο Κορτεξιφαν μπορει να της βγει το παιδι απο τ'αυτια ποτε δεν ξερεις με το Fringe ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μια απορια, η οποια ομως δεν εχει αμεση σχεση με το επεισοδιο, ειναι καπως γενικη.

    Ειχαν πει πριν περιπου 1 μηνα πως εχουν γυρισει 2 φιναλε για τη σεζον, ενα series finale και ενα season finale, για να ειναι καλυμμενοι αναλογα με το τι θα αποφασισει το καναλι για την 5η σεζόν. Μεσα στη βδομαδα ομως ο Noble ειπε πως κατι τετοιο δεν ισχυει, μονο ενα φιναλε γυρισαν. Ξερετε μηπως τι ισχυει τελικα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. sshumi ξέχασα να σου απαντήσω πριν για τον Μάθιου Άμπαντον από το Lost που είχες βάλει! Ναι τον θυμάμαι, και να φανταστείς ήταν τόσο μεγάλη μορφή και τον πήγαινα τόσο πολύ από θέμα χαρακτήρα και ηθοποιίας του Lance Redick που εξαιτίας του έβαλα να ξεκινήσω το fringe, για να βλέπω την μυστηριώδη φάτσα του και να πωρώνομαι... αν και αποδείχθηκε πιο νορμάλ τύπος στο fringe! Πάντως μεγάλη μορφή στο Lost!!! 
    Όσο αφορά το κράξιμο συμφωνώ απόλυτα (και με την Εύη!) 

    Βίλλυ νομίζω εννοούσαν διαφορετικές τελευταίες σκηνές, κάτι όπως είχαν κάνει και στον 4ο κύκλο του Lost αν θυμάσαι! Τελικά βγήκαν οι παραγωγοί και είπαν ότι δεν γύρισαν κάτι άλλο, απλά το είχαν σαν σκέψη (μάλλον λόγω ανανέωσης δεν χρειάστηκε!) 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Για την ακριβεια ο John Noble ηταν αυτος που ειπε οτι εχουν γυριστει 2 φιναλε,ενω οι σεναριογραφοι της σειρας (Wyman & Pinker) το διεψευσαν.Ειπαν σε συνεντευξη με τους δημοσιογραφους..
    "No, we did not shoot an alternate ending," Wyman told reporters on a recent conference call when asked whether the other scene would be on the season DVD set. "We thought about it, but we did not."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Απιστευτο επεισοδιο!!!Η σκηνη με την Ολιβια κ τον Πητερ απαισια!Αυτη που βαρουσε στον αερα! Ο Μπελ με απογοητευσε... Κριμα.. Αν κ κτ μου λεει οτι κτ αλλο κρυβεται απο πισω...  

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Τελικα αποδειχτηκε οτι ο Τζοουνς ηταν πιονι!! Χα,χα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αυτο με τα δυο γυρισμενα endings με τρομαζει ...ειδικα τωρα...αν σκεφτεις οτι το εγραψαν για να δουλεψει σαν series finale kai season finale με το 19 να κρεμεται ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. 1) Οσοι κραζουν το Fringe απλα για να το κραξουν, αλλα κατα τα αλλα το παιζουν και fan της σειρας, απλα δεν αξιζουν τον χρονο μου για σχολιο...

    2) Ειπατε πολλοι οτι δεν σας αρεσε η σκηνη με την Ολιβια και που ελεγξε τον Πητερ στην μαζη με τον Τζοουνς...Ας μην επικεντρωθουμε στην σκηνη και στην γελοιοτητα που εβγαζε, αλλα στο γεογνος οτι η Ολιβια πριν "πολεμησει" με τον Τζοουνς καταλαβε την ικανοτητα της οτι μπορει να ελεγχει το μυαλο των ανθρωπων και ισως και τα συναισθηματα τους οπως κανει ο Νικ... Αλλη μια ικανοτητα που δεν ειχαμε σκεφθει...

    3) Επισης η Αστριντ δεν πιστευω να πεθανε, αλλωτσε την ειδαμε στο επεισοδιο 19 του μελλοντος ;)

    4)Αποκλειεται οι σκηνοθετες να ηξεραν οτι η σειρα παιζει να ακυρωθει και να γυρισαν τετοιο προτελευταιο επεισοδιο... Απλα επαιξαν το παιχνιδακι του καναλιου... Γιαυτο και ισως το επεισοδιο δεν εντυπωσιασε μερικους που θα περιμεναν κατι παραπανω απο ενα προτελευταιο επεισοδιο.. Αλλωστε αν η 5η σεζον κινηθει στα πλαισια των ισων ειδαμε στο 19 τοτε εκει εχουμε να δουμε πολλα WOW και WTF επεισοδιο.

    5) Αυτα :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Τα λόγια μου ακριβώς. Το είχα θίξει τουλάχιστον δύο φορές εδώ. Απλώς θα ήθελα να διευκρινίσω το γεγονός ότι δεν τάσσομαι συνολικά κατά του JJ και των έργων του (ταινίες, σειρές), αλλά η αλήθεια είναι ότι μετά το Lost, έγιναν και ειπώθηκαν διάφορα! Φυσικά το κατά πόσο ευθύνεται ή όχι εκείνος λίγη σημασία έχει, απλά συνεχίζει να διατηρεί τη φήμη ενός wide-out of the box- openminded σεναριογράφου, που ενίοτε οι επιλογές του δεν είναι οι καλύτερες δυνατές κατά το κοινό.Το ξέρω ότι είναι μεγάλη συζήτηση, γι αυτό και δεν θα επεκταθώ περαιτέρω.

    Τώρα όσον αφορά το επεισόδιο, δεν θα ήθελα να πω κάτι πριν δω και το δεύτερο μισό του, για να έχω μια συνολική εικόνα. Πάντως όπως και οι περισσότεροι έλεγαν, ήταν ασφαλές στοίχημα η επιστροφή του Μπέλι;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καποια στιγμη πρεπει ολοι μας να ξερουμε οτι ο JJ δεν ευθύνεται σεναριογραφικα σε αυτο το σημειο με το πιλοτο της σειρας . Εχω βαρεθει να το λεω και δεν ειμαι καν JJ Fan girl. Ειναι παραγωγος της σειρας εχει να γραψει επεισοδιο ενας θεος ξερει απο ποτε...η σειρα εχει πολλους σεναριογραφους και φετος επεστρεψε ο Orci και εφεραν τον Fury ( Buffy ) ο Wyman/Pinker την κουμανταρουν την σειρα και που παει. Ο JJ την εχει σαν project δικο του αλλα δεν εμπλεκεται σε τι στροφη και ποιος χαρακτηρας πεθαινει ή οχι. Αμαν κανουμε μπας και σκηνοθετησει (οχι καν γραψει ) στον επομενο κυκλο. Καλα να λεμε που εκατσε και προμοταρησε τον Ιανουαριο και μιλησε για τη σειρα ενω ειχε το Alcatraz . Ο Wyman/Pinker παιρνουν το βαρος της σειρας και οι υπολοιποι σεναριογραφοι που αν μιλησουμε αντικειμενικα εκαναν πειραματα ολη την σαιζον με τους χαρακτηρες ειδικα οι νεοι σεναριογραφοι που μεχρι να μπουν στο κλιμα κατακρεουργησαν χαρακτηρες ( Fury ) η σειρα δεν ειναι τελεια αλλα απο κατι σκουπιδια που υπαρχουν αξιξει οχι μονο μια μιση σαιζον αλλα και βαλε ...

    Αν δεν με αρεσει η σειρα δεν θα την δω να κατσω και να την βριζω δεν αξιζει υπαρχουν τοσες σειρες εκει εξω απλο ειναι. Σε οποιον δεν αρεσει μην την δει . 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Παιδιά δεν ξέρω αμα το προσέξατε, δεν βγήκαν οι τίτλοι της αρχής! Μήπως επειδή κλείσανε την γέφυρα του 2ου σύμπαντος, δεν ξέρανε τι χρώμα να βάλουν;;; (άσχετο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. τι εννοεις? βγηκανε οι ιδιοι ητανε πορτοκαλι οπως παντα...αργησανε μεν αλλα βγηκανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Μήπως αυτό που κατέβασα να ήταν άλλη ποιότητα και να μην εμφανίστηκαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Δεν παίζει. Μάλλον δεν το πρόσεξες. Σε αυτό το επ. είχε και ένα μικρό glitch στους τίτλους αρχής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ασχέτως του γεγονότος ότι δεν αναφέρεσαι σε μένα καθαρά, εντούτοις επέτρεψέ μου να απαντήσω ώστε να μην παρεξηγηθεί η φύση του σχολίου μου. Γνωρίζω ότι η ανάμειξη του Abrams είναι περιορισμένη, καθότι ασχολείται παράλληλα με πολλά projects. Όσο γι αυτό που λες περί promoting, είναι λογικό αν αναλογιστείς το γεγονός ότι το Fringe μαζί με τα Lost και Alias, είναι από τα σημαντικότερα δημιουργήματά του και μεγάλες εμπορικές επιτυχίες, όχι στον ίδιο βαθμό βέβαια. Λογικό λοιπόν είναι και επόμενο να συμβάλλει με τον τρόπο του ώστε να πάρει μια σαιζόν ή ό,τι καλύτερο για να τελειώσει με αξιόλογο τρόπο η σειρά. Αν δεις τι γράφω σε προηγούμενά μου σχόλια (πάλι εδώ), θα αντιληφθείς πώς κάθε άλλο παρά κατά του Abrams είμαι. Όσο για τον χαρακτηρισμό "wide-out of the box- openminded", αυτός έρχεται (δανεικός), από ένα blog του εξωτερικού και αναφέρεται όπως ξανά έχω πει στο συνολικό του έργο! H σειρά και με αυτό κλείνω, είναι ιδιαίτερα αξιόλογη με ωραίο και πρωτότυπο concept, την οποία εγώ προσωπικά λατρεύω;) Η προσωπική μου όμως άποψη είναι πώς πρόκειται για έναν αξιόλογο σεναριογράφο/παραγωγό/δημιουργό ο οποίος όμως θα έπρεπε να αφιερώνεται περισσότερο και να έχει πιο έντονο και κεντρικό ρόλο στα δυνατά (εμπορικά) κατά τη γνώμη μου projects του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. to epeisodio htan apla TELEIO...mesa sta 3 kalhtera ths 4hs season....elpizw to teleutaio epeisodio pou tha doume na einai to kalhtero ths seiras!!! eidame epitelous ksana ton belly...apla PATAGOS!!! to sxedio tou malon einai na ginei THEOS (panta htan mateodoksos....twra to apodikniei me ton kalhtero tropo)
    apo oti fenete autos einai o mr.X pou tha kanei kako sthn oliviara (na doume ti kako tha einai auto!!!)
    mou arese pou epitelous blepoume ths dinameis ths olivia KAIROS HTAN (sto teleutaio epeisodio elpizw na doume akoma perisotera)
    oi asteies atakes tou walter htan olla ta lefta
    h astrid tha hthela na pethanei (kairos einai na doume enan dramatiko thanato sthn seira)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Εμενα ηταν απο τα λιγα επεισοδια που δεν μου αρεσαν σχεδον καθολου...Το μονο καλο ηταν οτι επεστρεψε ο Μπελι!!! 
    Αλλιως ηταν τελειως γελοια η σκηνη με την Ολιβια και τον Πητερ..Το περιμενα για πολυ καλυτερο ως επεισοδιο Φιναλε! Περιμενω το τελευταιο τωρα,ομως δεν μου φτανουν μονο 42 λεπτα..----> 6.5-7/10

    ΑπάντησηΔιαγραφή