28/4/12

Σχολιασμός επεισοδίου 4.20 - Worlds Apart


Όποιος παρακολούθησε το σημερινό επεισόδιο του Fringe μπορεί να προχωρήσει στο θέμα σχολιάζοντας ότι του τράβηξε την προσοχή και θέλει να το μοιραστεί. Μείνετε μαζί μας για θεωρίες και να ανταλλάξουμε απόψεις για το επικό αυτό επεισόδιο.

Όποιος δεν το είδε ακόμα μην προχωρήσει γιατί το θέμα είναι γεμάτο σπόιλερ!!!


ΠερίληψηΚαι οι δύο ομάδες Ακραίων Γεγονότων αγωνίζονται για έναν κοινό σκοπό ενώ νέες συνταρακτικές πληροφορίες για τα παιδιά που έλαβαν μέρος στις δοκιμές Cortexiphan, έρχονται στην επιφάνεια...

56 σχόλια:

  1. Παρα πολυ καλο το επεισοδιο!Δεν μπορω να πιστεψω οτι αποχαιρετησαμε οριστικα το κοκκινο συμπαν..Ηταν τοσο μεγαλο κομματι της σειρας και ο κοσμος ειχε δεθει με αυτους τους χαρακτηρες...πφφφ
    Βεβαια απο την αλλη λογικο να θελουν να "αδειασουν" το χωρο ωστε του χρονου να ασχοληθουμε με τους Observers:D:D
    Οπως και να χει..ηταν στεναχωρος ο αποχαιρετισμος.

    ΥΓ.Καλα παμε καλα?Ετσι απλα για μια κοπελα βαλαν τον Lincoln να παραταει ολοκληρο συμπαν???Πως φαινεται οτι θελουν να μειωσουν το budget της σειρας..και αποφασισαν να διωξουν τον Gabel!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίο επεισόδιο και αυτό...Κρίμα που δεν θα ξαναδόυμε το άλλο σύμπαν,παρόλο πο στην αρχή δν μου άρεσε,το είχα συνηθήσει...Ο πραγματικός σκοπός του Jones αποκαλύφθηκε επιτέλους..Θέλει να το παίξει θεός και να δημιουργήσει άλλο σύμπαν με δικούς του νόμους..Κουλό αλλά όπως είπε και ο Γουόλτερ ιδιοφυές..Τώρα που κολλάει όλο αυτό με το προηγούμενο επεισόδιο και τους Observers είναι 'αλλο θέμα.Θα μάθουμε λογικά αργότερα...Επίσης ο Gabel την έκανε απο την σειρά?Δεν με πειράζει και αν 'εφυγε,ετσι και αλλιώς αδιάφορος ήταν ο χαρακτήρας του...Πάμε λοιπόν για το super φινάλε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανεις δεν ξερει αν ειδαμε το τελευταιο απο το κοκκινο συμπαν που ξερεις μπορει να δουμε τι εγινε μετα σε αυτους στο τελος της σειρας. Οσο για τον Gabel πηρε αρκετο screentime φετος απο παρα πολλους δευτερους χαρακτηρες και το ειχαμε καταλαβει εδω και 3 επεισοδια οτι κατι τετοιο παιζει με τον χαρακτηρα (αφου σκοτωσανε τον AltLincoln δεν με νοιαζει και πολυ ο Lincoln για να ειμαι ειλικρινης)

    Καλο το επεισοδιο αλλα μαζευω μερικα κομματια και θα επιστρεψω για μεγαλυτερο review

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απο που να αρχισω....Καταρχας να πω πως η τελευταια σκηνη ειχε απιστευτη αγωνια, και πραγματικα δεν ηξερες τι να περιμενεις, καθως για τιποτα δεν εισαι σιγουρος με το Fringe.  Οι αποχαιρετισμοι ηταν πολυ συγκινητικοι, και ειδικα το κομματι που μιλουσαν οι 2 Γουολτερ ηταν απιστευτο. Ο Λινκολν φαινοταν εδω και μερικα επεισοδια πως θα μετακομιζε, οποτε τωρα τιθεται και το ερωτημα αν θα ξαναδουμε το κοκκινο συμπαν.

    Απο τη μια σκεφτομαι πως ειναι καιρος να το αφησουμε πισω μας, καθως αφου θα εχουμε 13 επεισοδια στον 5ο κυκλο τα οποια (νομιζω καποιος απο τους ηθοποιους το ειχε πει) θα ειναι με το μελλον οπως ειδαμε λιγο στο 19ο επεισοδιο, τοτε σιγουρα δεν χωραει και ενα επιπλεον συμπαν. Απο την αλλη ομως τους χαρακτηρες του αλλου συμπαντος τους εχουμε μαθει πλεον, και αποτελουν μεγαλο κομματι της σειρας. Υποθετω ομως πως αυτο ηταν, εκτος αν μας δειξουν καμμια σκηνη προς το τελος να δουμε τελικα σε τι κατασταση ειναι μετα το κλεισιμο της γεφυρας.

    Πολυ δυνατο επεισοδιο ηταν, και πλεον φτασαμε στην τελικη ευθεια, το 1ο μερος του φιναλε ξεκιναει την αλλη βδομαδα, να δουμε πως θα κλεισει και αυτη η σεζόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΤΑΞΕΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ... ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ... τι να πρωτο πω πραγματικα δεν ξερω απο που να ξεκινισω , αυτο ακριβως ειναι το fringe ... δεν ξερω τι να γραψω... ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟ επεισοδιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό που κρατάω από το επεισόδιο είναι η αρχή και το τέλος του, δηλαδή όλες οι συναντήσεις στην γέφυρα! Είχε αρκετό συναίσθημα το όλο θέμα με το δίλημμα του "χωρισμού" των 2 κόσμων και οι αποχαιρετισμοί! 
    Είναι πολύ ωραίο σαν φινάλε του κόκκινου σύμπαντος αυτό, ακόμα και αν δε μάθουμε τίποτα για το τι απέγινε θα είμαι ευχαριστημένος! Τόσες μάχες και έχθρες μεταξύ τους κατέληξαν σε σχέση συμπόνιας και από τις 2 μεριές και δέθηκαν μεταξύ τους και εξάντλησαν όλες τις πιθανότητες προτού προβούν στην τελική απόφαση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε παιδια οκ δεν θα πω τα ιδια που ειπατε και σεις γιατι με καλυψατε, τελειο το επεισοδιο. 

    Αλλα ολα αυτα τελικα γιατι; Στο τελος της 3ης ενωνονται τα συμπαντα για να φερουν παλι απο την αρχη στο τελος της 4ης; Πολυ κουφο ολο αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Tελειο, τελειο, τελειο το επεισοδιο! 

    Κριμα που αποχαιρετησαμε ετσι αποτομα το κοκκινο συμπαν, ειχα αρχισει να τους συνηθιζω ολους εκει περα. Πολυ ωραια η σκηνη των 2 Walter αλλα και των κοριτσιων μας (Οlivia-Altlivia)
    Το οτι αποχαιρετησαμε τον Linc δεν μου εκανε καθολου αισθηση.. Στο καλο να παει, στους 2 τριτος δε χωρει οποτε τραβα στην κοκκινομαλα Olivia να ειμαστε ολοι ευχαριστημενοι. :Ρ
    Τωρα που δεν υπαρχει γεφυρα μεταξυ των 2 κοσμων θελω να δω τι θα γινει..Ειχαμε τη φαση μπλε συμπαν, τη φαση μπλε συμπαν και κοκκινο που αρχιζουν να συγκρουονται, τη συγκρουση των 2 κοσμων, τη συμφιλιωση και τωρα μαλλον την "μετα γεφυρας εποχη" στο μπλε συμπαν. What goes around comes around!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα συμφωνησω μαζι σας και εγω...πολυ ομορφες ολες οι σκηνες, απο την αρχη μεχρι το τελος!

    Δεν πιστευω οτι εχουμε πει "γεια"στο κοκκινο συμπαν... Και οπως ειπατε αν δεν το δουμε τοσοπ ολυ στον 5ο κυκλοπρος το τελος θα δουμε τι εγινε μετα το κλεισιμο της γεφυρας...Ωστοσο οπως ειπε και η Βίλλυ ερχεται το 4.21 τωρα και ειμαστε πολυ κοντα στο φιναλε, οποτε ολα θα δουμε πως θα καταληξουν πολυ συντομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. sigoura ena apta kalutera epeisodia ths olhs mu8ologias tou FRINGE ..

    o.ti eipe h Evhh k egw dn exw logia..htan para pl omorfo epeisodio me megalh agwnia!prwth fora tosh agwnia.m perase entona t sunais8hma ths seiras k giauto t agapaw t Fringe..
    polla respect k bravo se skhno8etes ,h8opoious senariografous se olous tsp!
    o John Noble allh mia e3airetikh ermhneia...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μολις παρατηρησα και το εξης:
     Ηταν η πρωτη φορα που η Ολιβια έχοντας ολες τις μνημες και τις αναμνησεις της, μιλησε με την Αλτ-Λιβ χωρις να κανει θεμα το γεγονος οτι την ειχε απαγαγει,αντικαταστησει και στη συνεχεια ειχε κανει σχεση με τον Πιτερ (ναι μεν η Λιβ δεν θυμαται καθολου τα γεγονοτα του 3ου κυκλου, καθως ειναι σαν να μην εγιναν ποτε απο την πλευρα της,αλλα και παλι ηταν ψυχραιμη η δικη μας Ολιβια και δεν την απεφυγε ή τιποτα τετοιο) και ενω ειδικα στο εργαστηριο φαινοταν να νοιωθει πολυ αβολα, στη τελος οταν ηταν στη γεφυρα φαινοταν λες και τα εχει αφησει πισω της αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υπάρχει και άλλη γέφυρα πιστεύω .... 
    http://abouttvseries.blogspot.com/2012/04/fringe-420-worlds-apart-review.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13.  Αναμένονται επικά τα 2 τελευταία επεισόδια του 4ου κύκλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Kάτι ακόμα που σκεφτόμουν : 

    Σε όλη την σεζόν μας ζάλισα με την Πήτερ και με τον αν τον θυμούνται και όλα αυτά. Μόλις θυμήθηκε η Όλιβ πάλι μας έπρηξαν. Αλλά όταν ο Observer του είπε ότι είσαι σπίτι, ξαφνικά όλα σταμάτησαν. Δεν μας έδειξαν την αντίδραση του Walter όταν του το πε, δεν μας έδειξαν αν τον θυμήθηκαν και αυτοί τον Πέτρο. Εκτός αν κάνω λάθος και δεν το θυμάμαι που δε νομίζω! 

    abouttvseries  Όσο για την 2η γέφυρα μ'αρέσει σαν ιδέα. Άλλωστε εαν καταφέρουν και νικήσουν τον Jones να προσπαθήσουν με την μηχανή να ανοίξουν πάλι την 1η.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Sawyer_LaFleur  δεν κάνεις λάθος, δεν τον θυμάται κανείς τον Πήτερ εκτός από την Ολίβια (και τον Σεπτέμβριο). Δε θέλω να το αφήσουν έτσι το θέμα και κάπως να γυρίσουμε στο "μπλε" σύμπαν (στο original δηλαδή!)
    Προσωπικά δεν πιστεύω να υπάρχει 2η γέφυρα (σαν αυτή που ξέραμε... δηλαδή ένα κοινό σημείο και στους 2 κόσμους), αλλά μπορεί να περνάνε οι χαρακτήρες με τον παραδοσιακό τρόπο της πύλης όπως έκαναν και παλιότερα! Αν και δε νομίζω να το ρισκάρουν γιατί θα έχει επιπτώσεις το πήγαινε-έλα στη δομή των 2 κόσμων! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το abouttvseries  λέει ότι η 2η γέφυρα ίσως είναι η Ολίβια. Και πολύ πιθανόν..


    Αν το αφήσουν έτσι το θέμα με τον Πήτερ θα είναι τεράστιο fail της σειράς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17.  Και εγώ αυτό ακριβώς σκεφτόμουν όταν τελείωσε το επεισόδιο. Ακόμα δεν τον θυμούνται, ή εγώ δε θυμόμουν καλά απο τα προηγούμενα επεισόδια. Πρέπει να δώαουν απάντηση σε αυτό μιας και άρχισαν να δίνουν (Jones)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Sawyer_LaFleur  το διάβασα απλά ήθελα να πω ότι δεν είναι με την έννοια "γέφυρα" που την ξέρουμε... αλλά ναι στις μεταφορές θα μπορεί να τις κάνει λογικά! 

    Τουλάχιστον θυμήθηκε η Ολίβια... μήπως όλα αυτά έγιναν (με την εξαφάνιση και επανεμφάνιση του Πήτερ) για να αποτρέψουν τον Γουολτεράλλο να σκοτώσει την Ολίβια στο μέλλον;;; 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν ξέρω. Αλλά μιας και ανέφερες το μέλλον, εγώ το 1ο πράγμα που σκέφτηκα όταν είπαν για χωρισμό με την γέφυρα, σκέφτηκα ότι ο Πήτερ έχει δει το μέλλον. Άρα το κόκκινο σύμπαν είναι καταδικασμένο. Και τα πράγματα θα χειροτερέψουν και στο δικό μας σύμπαν. Δεν αναφέρθηκε όμως πουθενά όλο αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. και εχω το review ετοιμο.

    Θα ξεκινησω απο τα αρνητικα να παω στα θετικα.

    Αρνητικα

    Μαλλον το μονο που με ξενερωσε ητανε το μηχανημα και η μη απαντηση για το "γιατι υπαρχει " σε μια εκδοχη της ιστοριας οπου ο Πητερ πεθανε μικρος και το παραδοξο χαθηκε εκτος αν καταλυουν την εννοια παραδοξο οπως την εχουμε στο μυαλο μας. 

    Θετικα ή γενικη εικονα 

    Olivia 

    Ολο το επεισοδιο εδειξε την αλλαγη της Olive σε ολα τα ζητηματα που την ετρωγαν στο παρελθον (που δεν εγινε ποτε) απο τα cortexiphan subjects/Walter/AltOlivia . Μοιαζει πλεον σταθερη συναισθηματικα . Το συνεχες αγχος , φοβο θυμο που ειχε δεν υπαρχει πλεον. Κατα την ταπεινη μου αποψη εχει αποδεχτει και αφησε πισω το θυμο για τον Walter και οτι επαθε μικρη . Η ιδια προτεινε να συνδεθει με τον Nick Lane η ιδια ειχε την ιδεα (στο παρελθον θα το αποδεχοταν να το κανει αλλα δεν θα το προτεινε σε καμια περιπτωση) σε αυτη την σκηνη ειχαμε Jacksonville παραλληλισμο σκηνοθετικα αλλα και LSD . 

    Βλεπεις ομως και την ιδια να ειναι πιο κοντα με τον Walter (οποτε και το θεμα με τον Walter ακομα και με τις αναμνησεις να γυρισαν εληξε ) οταν ξυπναει τον κοιταει και της χαμογελαει για να μην πω οτι της κραταγε το χερι . Κανενας θυμος απο μερους της πλεον στον Walter.

    Αν και δειχνει επιφυλακτικη με την αλλη Ολιβια ειναι γιατι βλεπει ακομα την γυναικα που της εκανε ολα αυτα τα πραγματα αλλα καταλαβαινει αφου μιλανε οτι δεν ειναι η ιδια γυναικα και οτι εγινε δεν εγινε ποτε και το αφηνει πισω της στην τελευταια σκηνη . Η πιο αγαπημενη μου. Η altOlivia ειναι τοσο γλυκια φετος που σε κανει να βλεπεις την altOlivia της προηγουμενη σαιζον ενα διαφορετικο ατομο τελειως . Και η Ολιβια το ειδε . Και την βλεπεις επιτελους να χαμογελα .Το πρωτο πραγμα που ειχε πει η AltOlivia στον 2κυκλο ητανε ¨δεν εισαι σαν και εμενα " και τωρα  λεει οτι η Ολιβια εχει πραγματα που θα ηθελε να εχει η ιδια και οτι υπαρχουν πραγματα που θαυμαζει σε αυτην. Και η Ολιβια απαντα Περιεργο το ιδιο ηθελα να πω και σε εσενα και της λεει να κοιταει ψηλα μετα την βροχη (να ελπιζει για το καλυτερο και αυτο που θελει ) . 

    Walter

    Ολα τα βραβεια για αυτο το επεισοδιο. ΟΛΑ. Αν δεν τον βαλουν στα Emmy και δεν παρει βραβειο αχρηστοι ολοι τους.Βλεπεις σε ολο το επεισοδιο την ενδομυχη μαχη και πονο που εχει ο ιδιος σε σχεση με τον Walternate με το τι εκανε στα παιδια δεν μπορουσε να κοιταξει τον Nick ουτε στα ματια .Και βλεπεις τον  φοβο του να χασει τον Πητερ . Εχει αποδεχτει οτι δεν ειναι ο γιος του. Αλλα δεν θελει να τον χασει και φοβαται οτι αν κλεισει η γεφυρα ισως ο Πητερ χαθει παλι.Η σκηνη με τον Walternate ητανε απλα επικη. Δεν μισει ο ενας τον αλλον και ο Walter δινει ελπιδα στον Walter .

    Και ερχομαι στον Πητερ.  Το αλλο συμπαν ητανε το πραγματικο του σπιτι αλλα για αυτον σπιτι ειναι οπου η καρδια αρα οπου ειναι ο Walter/Olivia.δεν νομιζω οτι ηθελα κατι παραπανω στην σκηνη με τον Walternate .(για μαλλον οπως και ο Πητερ θυμαμαι ακομα το φιναλε του 3 κυκλου) 
    Οσο για τον Lincoln λυπαμαι αλλα αφου επιτελους βρηκε που ανηκει λεω αντιο και δεν θα μου λειψεις . Θα μου λειψει "αυτη" η AltLivia και η AltAstrid αλλα κατι μου λεει οτι θα τους ξαναδουμε ακομα μια φορα πριν τελειωσει η σειρα. 

    Γενικα το επεισοδιο ητανε καλο. Εδειξε την αλλαγη και εξελιξη της Olivia , την αλλαγη σε Nick Lane (που ειναι λογικη ) το φοβο του Walter και το συναισθηματικο βαρος απο οτι εκανε στο παρελθον αλλα και το αποτελεσμα που ολοι θελαμε . Οτι δεν χρειαζεται οι 2 κοσμοι να αλληλοσκοτωθουν και οτι υπαρχει και αλλος τροπος . Ο κυκλος σε αυτο το σταδιο εληξε οπως επρεπε και δεν χρειαζοταν κατι αλλο. Το θεμα με τον Πητερ εληξε και το μηχανημα εκλεισε . Αφου ο Πητερ αν και μπορει να το χειριστει ως ενα σημειο δεν νομιζω οτι θα ξαναμπει σε αυτο . Κατα την γνωμη μου ο Jones εχει εναλλακτικες  για να φτασει στο αποτελεσμα . Οσο για το glyph το καταλαβα απο το επ 19 εχω θεωρια αλλα δεν ξερω αν μου αρεσει και ελπιζω να βγω λαθος στο αποτελεσμα που εβγαλα.

    2 επεισοδια εμειναν αντε και καλο μας φιναλε!!! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Sawyer_LaFleur  αναφέρεσαι στο φινάλε του 3ου κύκλου για μέλλον που καταστράφηκε το κόκκινο σύμπαν;;; θα ήταν πραγματικά γαμάτο να βλέπαμε ότι τελικά δεν άλλαξε τίποτα και όλα οδήγησαν σε αυτό το γεγονός (Lost rules, ναι έχω πωρωθεί!) αλλά δύσκολο να γίνει στο fringe κάτι τέτοιο, γιατί κάλλιστα θα έχουμε Ολίβια νεκρή στο 2020τόσο και ξέρουμε πως πλέον κεχριμπαρώθηκε στο 2015. Επίσης ο Γουόλτερνετ αποδέχτηκε το μέλλον του σύμπαντος του όποιο και αν είναι αυτό, οπότε δε νομίζω να γυρίσει για εκδίκηση στην Ολίβια και να οδηγηθούμε στα γεγονότα του 3.22! Και συν της άλλης έχουμε ένα καινούριο μέλλον που θα συμβεί (4.19), ελπίζω τουλάχιστον να μείνουμε εκεί και να μη μας εμφανίσουν και 3ο τώρα που πωρωθήκαμε! king in the north  αυτό με το παράδοξο το έχασαν από το φινάλε της 3ης σεζόν και δε μου αρέσει ούτε εμένα γιατί δε βγάζει νόημα αλλά δε μπορούμε να κάνουμε κάτι παρά να το αποδεχτούμε... Ωραία ανέλυσες το θέμα με την Ολίβια και στη συνέχεια με τον Γουόλτερ! Ήταν το καλύτερο κλείσιμο στο κεφάλαιο με τους 2 κόσμους! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. stavrosLost  ναι αλλα προφανως τωρα που χωριστηκαν τα 2 σύμπαντα, δεν θα αρχίσουν και οι καταστροφές με τον καιρό; Λογικά ναι. Οπότε.........
    Κάτι βέβαια πιστεύω θα γίνει και θα οδηγηθούμε στο μέλλον του 4x19.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Sawyer_LaFleur να σου πω την αλήθεια με τη λογική μου και εμένα έτσι μου φαίνεται ότι θα έπρεπε να γίνει (να αρχίσουν οι καταστροφές) αλλά η Fauxlivia είπε ότι δε θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα απλά δε θα καλυτερέψουν με το χωρισμό. Αυτό κατάλαβα ότι είπε... 
    Σίγουρα κάπως θα φτάσουμε εκεί, μπορεί να είναι άσχετο με Jones και να μην το δούμε ούτε καν στο φινάλε τον τρόπο που θα φτάσουμε εκεί αλλά τώρα με την 5η σεζόν σίγουρα θα δούμε εξέλιξη για το 4.19 (αλλιώς είναι καραγκιόζηδες) 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Nαι ρε δεν γίνεται να μας το αφήσουν έτσι το 4χ19. Αλλά η μαλακία είναι ότι ξέρουμε ότι ο Jones Θα νικηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ναι σωστά , αλλά πάνω κάτω σε όλες τις σειρές το ξέρουμε ότι στο τέλος της σεζόν νικάνε τον εχθρό, οπότε δεν πειράζει (μην κάνουν κανα αστείο και συνεχίσει το στόρυ με τον Τζόουνς και του χρόνου θα ξενερώσω...). Πάντως το season finale μπορεί να μοιάζει και με series finale για την περίπτωση που ακυρωνόταν! Κάτι τέτοιο είχαν πει αλλά κάτι ειπώθηκε για 2 φινάλε! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κάθε νέα σαιζόν αποτελεί τη λογική συνέχεια της επόμενης, και ουσιαστικά καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα ξεκινήσει. Έχοντας αυτό κατά νου, πηγαίνω λίγο πίσω, στην 3η σαιζόν και συγκεκριμένα στο 3 x 22.

    Εκεί, βλέπουμε τι γίνεται σε ένα μέλλον, εναλλακτικό ή μη (κανείς τελικά δεν ξέρει!), στο οποίο λίγο πολύ είδαμε την καταστροφή του άλλου σύμπαντος (κόκκινο), για την οποία ουσιαστικά ο Walternate, παίρνει εκδίκηση σκοτώνοντας την Ολίβια. Στη συνέχεια, βλεπουμε τη διαγραφή του Πίτερ από το timeline, σύμφωνα με τα λεγόμενα των Παρατηρητών. Με όλα όσα έχουν συμβεί μέχρι τώρα φαντάζει μάλλον αδύνατο να θιγεί ξανά αυτό το μέλλον, γεγονός που το καθιστά μετέωρο.

    Γρήγορη μετάβαση στην αρχή της 4ης σαιζόν. Έχουν χάσει όλοι στην κυριολεξία τις μνήμες τους όσον αφορά τον Πίτερ, αλλά και τις μεταξύ τους αναμνήσεις! Ο Πίτερ καταφέρνει τελικά να γυρίσει πίσω λόγω "αγάπης" από το περιβάλλον του, το οποίο πέραν Ολίβιας δεν ξέρει καν ποιος είναι και πολύ περισσότερο για ποιο λόγο είναι εδώ. Μια Ολίβια, η οποία αμφιταλαντεύεται με τις αναμνήσεις της Ολίβιας των 3 πρώτων σαιζόν και της Ολίβιας της 4ης (η οποία ουσιαστικά είναι μια νέα άλλη Ολίβια, πριν τα γεγονότα του Fringe), και έναν DRJ από το πουθενά να κολάει στην ειικόνα. Προσωπικά δεν πολύ κολλάει με τις προηγούμενες σαιζόν και την εξέλιξή τους και φαίνεται να ξεφυτρώνει από το πουθενά; Κατά την προσωπική μου άποψη η 4 σαιζόν, είχε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα αλλά, μάλλον την επιβάρυναν με ορισμένα πρόσθετα στοιχεία. Όμως όπως είπα ξανά, πρόκειται για μια ιδιαίτερα αξιόλογη σειρά επιστημονικής φαντασίας.

    Παρόλα αυτά έχω ορισμένες απορίες, δείτε τες στο πλαίσιο των εύλογων ερωτήσεων:

    1). Πώς δικαιολογείται το γεγονός ότι η φαινομενική διαγραφή του Πίτερ από τον κόσμο του Fringe, επηρεάζει και τις αναμνήσεις των άλλων;

    2). Γιατί μόνον η Ολίβια τον θυμάται και όχι και ο Walter;

    3). Πιστεύετε πώς η 5η σαιζόν, θα είναι ένα ταξίδι στον κόσμο των Παρατηρητών, ή κάτι άλλο και αν ναι τι;

    4). Κρίνεται την εμφάνιση και τον ρόλο του DRJ απαραίτητα (λόγω απουσίας του σε προηγούνες σαιζόν);

    Αυτά μέχρι στιγμής, περιμένω και τις δικές σας γνώμες και απόψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @fraddict ενδιαφέρον οι ερωτήσεις σου και θέλουν λίγο συζήτηση νομίζω...

    1) Το 1ο δικαιολογείται φυσικά επειδή διεγράφη από την παιδική του ηλικία πέθανε όταν ήταν μικρός, δηλαδή ο Πήτερ του κίτρινου πέθανε μικρός και ξαφνικά εμφανίστηκε ο Πήτερ που ξέρουμε σε αυτό το διαφορετικό κόσμο όπου κανείς δεν τον ξέρει (όχι δεν τον θυμούνται, δεν τον ξέρουν!)

    2) Η Ολίβια λόγω κορτέξιφαν κατάφερε να δει τις αναμνήσεις από την εναλλακτική ζωή της!

    3) Μακάρι, το ελπίζω θα έχει πολύ ενδιαφέρον!

    4) αυτό το έχω αναρωτηθεί και εγώ! Τα σχέδια του είναι μεγάλα και με κάνει να αναρωτιέμαι αν τελικά γλύτωσαν όλη αυτή την ταλαιπωρία στο μπλε σύμπαν πολύ γρήγορα (από καθαρή τύχη με τον Πήτερ που τον έκοψε στη μέση!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. το επεισόδιο ήταν φοβερό...Πάμε για τρομερά season finalle!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πιο πανω διαβασα αρκετα κουλα και περιεργα...Οταν ορισμενοι δεν εχετε καταλαβει την πλοκη της σειρας μην τα ριχνετε στους παραγωγους,αλλα στον εαυτο σας!

    Τα ειπατε ολα για το επεισοδιο! Ηταν πολυ καλο! εγω βαζω 8.7/10...
     Μαθαμε επιτελους και τους σκοπους του Τζοουνς!

    Μερικες ερωτησεις-παρατηρησεις!

    1)Ο Τζοουνς απο πιο συμπαν ειναι??? Λογικα απο το δικο μας! Νομιζω αναφερθηκε και στο τελευταιο επεισοδιο...

    2)Πως και οι Παρατηρητες δεν αναφερθηκαν καθολου στον Τζοουνς?

    3)Ισως να ξαναδουμε κοκκινο συμπαν,αν το επιβαλει το στορυ της 5ης σεζον,εξαλλου μπορουν να περασουν απεναντι με αρκετους τροπους!

    4)Τροποι να ανοιξουν ''διαδρομο'' μεταξυ των 2 συμπαντων ειναι : Η Ολιβ, καποια μηχανη του Γουολτερ, καποια μηχανη του Αλτ-Γουολτερ...

    5)Μην ξεχνατε την ευκολια του Τζοουνς να περασει απο το ενα συμπαν στο αλλο...Αυτος ακομα θα μπορει να καταστρωνει σχεδια!  Επισης μου αρεσε πολυ η εξηγηση για το ποιο ειναι το σχεδιο του,να γινει δηλαδη κατι σαν ''Θεος''...

    6)Το τσιμπησε το ''πεταχτο'' το γκομενακι ο Λινκολν! Και εγω το ιδιο θα εκανα στη θεση του :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. linuslost  ας ανοίξουμε μια συζητησούλα σχετικά με αυτά που ανέφερες: 

    1) Λογικά ναι, αν και δε νομίζω να έχει σημασία, αλλά επειδή δούλευε με τον Γουίλιαμ Μπελ από παλιά στην Μάσιβ Νταινάμικ λογικά θα είναι από το δικό μας. Επίσης δεν έχουμε δει Alt-Jones και να πω την αλήθεια δε θέλω (δεν έχει υπάρξει alt-bell οπότε δε νομίζω να έχει την κακία του δικού μας)

    2) Μάλλον δεν είναι σημαντικός και η ιστορία του θα λήξει αίσια (Observers know!) 

    3) Συμφωνώ, αλλά μήπως το πέρασμα πέρα-δώθε δίχως τη γέφυρα επιδεινώσει την κατάσταση;;;

    4) Σωστά! 

    5) Ναι μεγαλοφυές αλλά δεν ξέρει με ποιους έχει να τα βάλει (Για το τρίο Ολίβια-Γουόλτερ-Πήτερ λέω, στο μέλλον τους έχουν κάτι σαν Θεούς, ότι είναι οι μόνοι που μπορούν να τους σώσουν!). Επίσης αν κάτι πάει στραβά μπορεί να βάλουν οι Observers το χεράκι τους να διορθώσουν τα πράγματα γιατί κατά κάποιο τρόπο ευθύνονται αυτοί... άμα δεν είχαν διαγράψει τον Πήτερ από το timeline τίποτα από όλα αυτά δε θα είχε συμβεί! 

    6) χαχαχαχαχα, δεν αμφιβάλλω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Φίλε μου αν αναφέρεσαι σε εμένα πες μου σε παρακαλώ σε ποια σημεία διαφωνείς με τα όσα γράφω. Όπως είπα και στο τέλος του σχολίου θέλω τις γμώμες και απόψεις των άλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ωραίες οι απόψεις σου πράγματι, απλώς έχω μία ακόμη απορία. Όταν λες ο Πίτερ του κίτρινου πέθανε τι εννοιείς; Εγώ ξέρω ότι τα σύμπαντα είναι δύο μπλε και κόκκινο! Αν κάνω κάπου λάθος διόρθωσέ με παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Όταν λέω κίτρινο εννοώ το νέο μπλε! Δηλαδή αυτό που βλέπουμε μετά τη διαγραφή του Πήτερ! 
    Στα πρώτα επεισόδια της σεζόν ο Γουόλτερ είπε ότι πέθανε ο Πήτερ στο σύμπαν του και πήγε στο κόκκινο να πάρει τον άλλον Πήτερ αλλά στην επιστροφή ο μικρός Πήτερ έπεσε στη λίμνη και δεν τον έσωσε ο Observer και έτσι πέθανε. Ο Γουόλτερ είδε το παιδί του να πεθαίνει 2 φορές (όπως είπε και ο ίδιος) και μετά από λίγα χρόνια τσουπ εμφανίστηκε ο ενήλικας Πήτερ (αυτός που βλέπουμε... στο νέο προσαρμοσμένο σύμπαν) 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Oκ το πιασα τώρα. Αλλά και πάλι αφού το σύμπαν όπως και λες και συ άλλαξε, και οι 2 εκδόσεις του Πίτερ πέθαναν, πώς δικαιολογείς την εμφάνιση του ενήλικα Πίτερ στο νέο αυτό σύμπαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Δεν υπάρχει λογική εξήγηση (προφανώς γιατί μιλάμε για σειρά επιστημονικής φαντασίας) αλλά ο Πήτερ είναι από το μη διορθωμένο timeline (αυτός που ξέρουμε τόσα χρόνια) και γραπώθηκε στο τώρα! Αλλά με αυτή την εξήγηση ίσως θα μπορούσαν να επανεμφανιστούν και άλλοι που έχουν πεθάνει στον έναν κόσμο... αλλά ο Πήτερ είναι σημαντικός οπότε γι' αυτό μάλλον! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @fraddict Οχι φιλε μου δεν αναφερομουν σε εσενα! Συμφωνουσα με αυτα που ειπες!

    stavrosLost  Δεν νομιζω να επιβαρυνθει το κοκκινο συμπαν! Εξαλλου η Ολιβ περνουσε απεναντι χωρις επιπτωσεις, οπως και ο Αλτ-Γουολτερ! Το κακο το εκανε ο δικος μας Γουολτερ!

    Μην ξεχνατε οτι μας εδωσαν και σαν εναλλακτικη σε αυτο το επεισοδιο οτι η μηχανη ειναι αυτη ισως που επανεφερε τον Πητερ!

    Παντως με ειχε εντυπωσιασει η ευκολια με την οποια Τζοουνς ανοιξε με το πατημα ενος κουμπιου ενα ανοιγμα και περασε στο αλλο συμπαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ένα τελευταίο, και πραγματικά ελπίζω να μην έχω κουράσει τον κόσμο! Καμιά θεωρία για το πώς ο Bell είναι ζωντανός, και τι έκανε στην Ολίβια (σύμφωνα με το 4 χ 19), όπως είπε ο Walter. Υπάρχει πιθανότητα να συνεργάζεται με τον DRJ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Εφοσον μετα την διαγραφη του Πητερ τα πραγματα εχουν εξελιχθει διαφορετικα:

    1) Ο Μπελι δεν χρειαστηκε να θυσιαστει για να σωθει η Ολιβια...

    ή

    2) Ειναι ο Μπελι απο το αλλο συμπαν...

    ή

    3) Ισως με καποιο ''περιεργο'', ''μαγικο'' τροπο επεστρεψε,που ισως μαθουμε αργοτερα...

    Αυτα μου ερχονται ως σκεψεις!

    Τωρα για το τι εκανε στην Ολιβια το ''πεδιο τιμων'' ειναι αρκετα μεγαλο και θα μπορουσε να ειναι οτιδηποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Πολύ ωραία, σε ευχαριστώ. Προσωπικά σκεφτόμουν το δεύτερο, αλλά το "μαγικό" και ωραίο με το Fringe είναι ότι τα πάντα μπορούν να συμβούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ο Μπέλι του παράλληλου σύμπαντος με τα παλιά δεδομένα είχε πεθάνει σε ατύχημα σε νεαρή ηλικία! Εγώ πιστεύω ότι κάπως επέστρεψε από τους νεκρούς, όλο και κάτι σαν fringe event πιστεύω θα πουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Kαι εγω το ιδιο Σταυρο! Με καποιο τροπο θα βρηκε ο γερος και θα επεστρεψε!


    ΥΓ:Για δειτε ολοι την τελευται σκηνη του επεισοδιου 2x03....! Αρε μεγαλο FRINGE!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ωχ δεν το θυμόμουν αυτό!!! Τρελή αποκάλυψη και δεν του είχαμε δώσει τη σημασία που έπρεπε! Αυτός Linulost μήπως θυμάσαι ποιος ήταν;; (αυτός που μιλάει για τουs Observers)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Kαλα ρε θηριο,ολα τα επεισοδια τα εχεις αποθηκευμενα???

    Ηταν ενας νομιζω που επιανε αυτους που παρεδιδαν τους φακελους! Ριξε μια ματια,αφου βλεπω οτι γραφεις κιολας εκει,στο greektvsubs.gr στο σχολιασμο του επεισοδιου!

    ΥΓ:http://www.youtube.com/watch?v=pl4vNleSR08

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Όλα τα επεισόδια των αγαπημένων μου σειρών ή σειρών που θέλω να κάνω επαναληψούλα που και που τα έχω κρατήσει!!! 
    Α ωραία, θα ρίξω αύριο γιατί βαριέμαι τώρα και είναι άπειρα τα σχόλια :) 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Εγω να φανταστεις λογω περιορισμενου χωρου στο σκληρο διεγραψα απο 1-5 σεζον του LOST....:-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Εγώ έχω πάρει επιπλέον εξωτερικό σκληρό δίσκο (2 των 300 GB, δηλαδή 600 GB + 150 GB από τον υπολογιστή = 750 GB) οπότε έχω χώρο! Παρ' όλα αυτά δεν έχω τον 6ο του Lost γιατί τον είχα δανείσει σε έναν φίλο μου να τα περάσει στον υπολογιστή του και πρέπει να έκανε "αποκοπή-επικόλληση" ο βλάκας :P ... τώρα τον έχω σε dvd πλέον, οπότε δεν τον κατεβάζω ξανά! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Plaka kanw pio panw!Exw mia aporia..re linuslost ti provlhma exeis? Kanena endiaferon sth zwh sou? Stamata na yaxnesai toso polu m'auta ta pragmata... Eleos...................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Οκ! Θα τα πουμε απο κοντα ''Ξανθια κ Ωραια'' την Παρασκευη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Sawyer_LaFleur  ποσο δικιο εχεις ειναι δυνατον ενω η Ολιβια και ο Πητερ θυμουνται το μπλε συμπαν να μην ψιλο αγχωνονται τουλαχιστον για το πως θα το θυμηθουν οι αλλοι , η εστω να αναρωτηθουν τι παιχτηκε και αλλαξαν ετσι τα πραγματα...οχι τιποτα σπουδαιο απλα πραγματα νομιζω οτι εχουμε σαν αποριες που πρεπει σιγουρα να απαντηθουν......αμα η 4η σαιζον ηταν η τελευταια δεν θα το εξηγουσαν ειμαι σιγουρη....και κατι τελευταιο μας πρηξαν με το "Answers are coming" αλλα δεν τις βλεπω ικανοποιητικες προς το παρων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50.  mhn eisai toso sigouros....................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51.  πως γίνετε να μην θυμούνται τον peter  αλλα  να ξέρουν ότι η μηχανή δουλεύει μονο με  αυτόν(dna δικό του?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. kalo episodio..katarxin pisteyw oti  pleon einai dedomeno oti i 5 sezon tha einai me toys observers k o drj tha exei fygei apo ti seira sto telos tis sezon aytis..twra ta erwtimata einai to pws zei akoma o beli k to ti exei ginei me tin olivia kathws k ti rolo paizei o september me ton peter k gaiti toys voithaei toso poly k giati dn ton eidame sto 4x19..anypomonw gia to finale.ante mwri fringara!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. twra aksiothika na dw epitelous to epeisodio!!! htan polu wraio kai sugkinitiko!!! den nomizw na teliosame oristika apo thn allh pleura...ollo kai kati tha brei o walter oste na brethei kapia allh gefira...eidame wraies skhnes walter-waltallou KAIROS HTAN (ollh th 4h season perimena na dw mia tetia skhnh)...mathame kai to sxedio tou DRJ (an thimame kala h roza to eixe brei akribos se mia thewria ths prin 2-3epeisodia....kai mou arese para polu auth h ekselikh!!!)

    perimenw sta 2 teleutaia epeisodia pragmatika na ginei PATAGOS kai na mas afisoun makakes anamenontas thn 5h season!!! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Τους είχα στείλει τις προτάσεις μου για το σενάριο και τελικά τις εφάρμοσαν !!!! χαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή