21/4/12

Σχολιασμός επεισοδίου 4.19 - Letters Of Transit



Όποιος παρακολούθησε το σημερινό επεισόδιο του Fringe μπορεί να προχωρήσει στο θέμα σχολιάζοντας ότι του τράβηξε την προσοχή και θέλει να το μοιραστεί. Μείνετε μαζί μας για θεωρίες και να ανταλλάξουμε απόψεις για το επικό αυτό επεισόδιο.

Όποιος δεν το είδε ακόμα μην προχωρήσει γιατί το θέμα είναι γεμάτο σπόιλερ!!!

ΠερίληψηΠηγαίνουμε στο 2036 όπου οι Παρατηρητές μαζί με την ομάδα ακραίων γεγονότων μπλέκουν σε μια ανατρεπτική μάχη.

66 σχόλια:

  1. Entaksei, dn exo logia... Epico episodeio... Eilikrina to perimena pos kai pos kai itan ola ta lefta...
    Ena pragma me ksenerose.. Oti teleiose. Den mporousan na to kanoun kana tetraplo na goustaroume??
    Htan fanero eksarxis oti i kopelitsa tha itan i kori. Alla ton Bell sto kexrimpari dn to perimena. Einai trofi gia poli skepsi. Gt ousiastika einai san na mas lene oti o Bell sto diko mas  tora einai zontanos. K i Olivia? Pouthena? Ipotithetai oti pethane? Pos? Mia eksigisi dn dosan.
    Genika se ekane poli na psaxteis. Ase pou molis tous vgalane to teleiosane. Pano p glikathikame, mas afisan siksilous...
    Profanos to episodeio vevaia auto, einai oti prepei gia na sinexistei i istoria stin epomeni season.
    As elpisoume oti tha yparksei ananeosi.
    Genika, tha mporousa na sxoliaso polla pragmata akomi, alla eimai se fasi pou akomi xonevo oles tis leptomereies. Pantos kata ti gnomi mou, apo ta kalitera episodeia fringe gia fetos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πως να υπαρχουν σχολια αν δεν τα εχει γραψει καποιος??? Μολις βγουν υποτιτλοι και το δουν οι περισσοτεροι το επεισοδιο θα γεμισει σχολια....Ειδικα σε αυτο το επεισοδιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλο ηταν σε γενικες γραμμες αλλα να σου πω για αυτο που λες οτι εδωσε τροφη για σκεψη εγω το λεω απλα αδιευκρινιστες λεπτομερειες που επρεπε να δωθουν...με ξενερωσε ΑΠΕΙΡΑ  το τελος...τι δηλαδη αυτο ηταν και τι εγινε που πανε τι θα κανουν ποτε θα μαθουμε τι καναν? ισως την επομενη σαιζον αν οχι ποτε ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. loipon.. itane teleios kalogrammeno! twra to eida!! o olivia deixnei oti pethane epeidi h korh ths exei tin sfaira sto laimo otan milaei me ton patera tis.. opote kapws etsi mas deixnoun oti h olivia tin ekane!! episis thymaste stin 4h season pou vlepoume ton peter san na einai xamenos mesa se ena polemo kai psaxnete?? skefteite to teleio link pou kanane!!

    egw auto pou skeftomoun eina pou sto diaolo pige the new new york!? ksafnika egne ena simpan??? telospantwn, exw na pw oti itane epiko episodeio pou dinei trofi gia polla pragmata.. alla dustixws fimizete oti teleiwnei se autin tin season.. gt ta duo teleutaia episodeia tha einai meros ena meros duo kai tha legontai end game

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. twra skeftomoun! oti molis h olivia kai o peter apofasisan na einai mazi kai erwteumena den ta kataferan pali.. mono 4 xronia meinan mazi pfff haha

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Subs: 
    http://www.tvsubtitles.net/subtitle-216549.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απο τα καλυτερα επεισοδια για φετος αλλα και μενα με ξενερωσε το τελος. 

    Τελικα αυτο το ξανθο πλασμα ηταν η κορη του πιο ταλαιπωρημενου ζευγαριου που εχει υπαρξει ποτε σε σειρα. Και τωρα αναρωτιεμαι, ο Bell αναστηθηκε; (Αλλα και να εγινε αυτο, αμα βγει απο το κεχριμπαρι θα ειναι κουλος) Και ο Walter αν καταλαβα καλα εχει παλι εκεινα τα κομματια του εγκεφαλου του που του ελειπαν, που θα οδηγησει αυτο;
    Και σε τι θα μας βοηθησει αυτο το επεισοδιο με τα επομενα; Κλασσικο fringe που σου δημιουργει ενα καρο ερωτησεις! :Ρ
    Α! Και κατι τελευταιο! Εκει που ηταν ο γερασμενος Broyles με εκεινο τον Παρατηρητη μεσα στο γραφειο, σε καποια φαση ειπε ο Καραφλας "I like animals". Λετε να εννοει τα ζωακια του DRJ; :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε μας δουλευουν; Τι ειναι αυτα ρε; Τι ακυρο ειναι ηταν αυτο; Που κολλανε ολα αυτα που μας εδειξαν; Εγω περιμενα και το επομενο επεισοδιο να ειναι στο μελλον.. αλλα το τελειωνουν ετσι; Αντε να γαμηθουνε με νευριασαν απειρα..  θελω και συνεχεια του επεισοδιου αλλιως τι το θελαν και μου το βαλαν; Για να χουν τηλεθεαση..? 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά μάγκες... Μην περιμένετε και εσείς πολλές απαντήσεις... Ο Abrams κάνει τη σειρά.. Κλασσικός στο να κάνει ότι να'ναι και να μην ξέρεις που πάνε τα τέσσερα.. Ειδικά αν δεν υπάρξει και πέμπτη season. Εγώ το επεισόδιο θα το κρίνω εκ του αποτελέσματος, δηλαδή μετά το season/series finale. Ίδωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγω παλι θα παω στο απογοητευτικα αλλα μου αρεσε το επεισοδιο . Οι σεναριογραφοι απο το φιναλε του τριτου κυκλου εκλεισαν τις 3 σαιζον και τις ξαναεγραψαν . Οτι ξερατε ξερατε και αν δεν γουσταρατε δεν μας ενδιαφερει. Εκαναν την Ολιβια να θυμηθει . Και ολα μελι γαλα. Και τωρα ανοιγουν ακομα ενα παραθυρο.Ειναι τοσο ανοιχτα ολα που οχι 13 επεισοδια θες αλλα 2 σαιζον. 

    Καλα εγω ελεγα οτι ειναι κορη τους (καλο casting ) ενδιαφερουσα η μικρη . Αλλα το ονομα με ξενερωσε για προφανεις λογους. Πες οτι η AltLivia ονομασε τον γιο της στην προηγουμενη χρονικη γραμμη Henry γιατι την εσωσε με λιγα λογια. Η δικιας μας πως συμφωνησε να ονομασουν την κορη της henrietta και με ποια εξηγηση γιατι να της ξεφουρνισε τα παντα ο δικος μας μπουνταλας ειναι τραβηγμενο και πες της το πε αυτη ειπε δεν βαριεσαι ναι αμε....πες την henrietta να μου θυμιζει για παντα (4 χρονια) το κερατο που εφαγα αλλα δεν εφαγα αφου δεν εγινε τιποτα απο ολα αυτα...τελος παντων

    Το θεμα με τους Παρατηρητες με ξενερωσε περισσοτερο απο ολα. Δεν τους ειχα τετοιους . Ηξερα οτι θα εφταναν καπου εκει αλλα να πηγαινουν σε club με κοπελες να σκοτωνουν κοσμο ετσι . Με λιγα λογια το 2015 τα εκαναν ολα καινουργια και πεθαναν εκατονταδες . Μεχρι τωρα τους ειχαμε για σκληρους αλλα εμοιαζαν να ενδιαφερονται απλα για την ιστορια εδω μπαινουμε στα βαθια νερα. Κατεστρεψαν το κοσμο και πηγαν πισω στο χρονο για να το ξανακανουν. Σοβαρα? Αν και ειχα διαβασει οτι προερχονται απο ta Cortexiphan kids λεω τωρα οπως φανηκες οτι ειναι αλλεργικοι στα special kids . Η Etta μαλλον πηρε τις δυναμεις της μαμας της και τους αποφευγει . Αλλαξε ονομα για να μην την σκοτωσουν  . Αν και δεν ξερουμε ποιος την μεγαλωσε μαθαμε οτι ειδε τους Peter/Olivia οταν ηταν 4 ετων Και αφουν οι δικοι μας (- Olivia) ητανε 20 χρονια παγιδευμενοι εκει κανε σουμα? 20+4 = 24 το 2036 . 2036 - 24 = 2012 μαλλον το τελος της 4ης σαιζον θα μας αφησει με την Olivia σε ενδιαφερουσα .

    Και που ειναι η Ολιβια οεοε?? Ποιος πυροβολησε τον Σεπτεμβριο και γιατι εκανε τοσο κοπο να ειδοποιησει την Ολιβια οτι θα πεθανει ? Αφου θα πεθανε ετσι και αλλιως . 
    Η μικρη ειχε μια σφαιρα σε αλυσιδα γυρω απο το λαιμο της . Μαλλον η σφαιρα που εφαγε μπαμπεσικα την Θεα !! Να σε παρει FRINGE !! Γιατι μου την σκοτωνεις καθε φορα !!

    Ο γερο Bell ειναι πισω λεμε τωρα. Το ηξερα . Αφου ειχαμε νεα χρονικη γραμμη ο γερος σκηνοθετησε τον θανατο του και γυρισε . Αλλα γιατι? DRJ ? Και τι σκατα εκανε παλι στην αμοιρη την Ολιβια? Μηπως αυτος την σκοτωσε? Στο 3 κυκλο ο τυπος που εκανε τον Mr X δεν εμοιαζε για τον Bell ειδαλλως ο Walter θα τον καταλαβαινε τον εχει δει νεο. Παντως του δωσε και καταλαβε ο Walter (δεν με ενδιαφερει γουσταρω evil Walter δειξτους μεγαλε) κοψτου και το αλλο χερι αν μπορεις !!! 

    Με λιγα λογια το επεισοδιο ητανε καλο για πρεμιερα νεας σαιζον και οχι 19 επεισοδιο. Τουλαχιστον τα προηγουμενα επεισοδια 19 σειρας ειχανε συνδεση με το ολο ζητημα αυτο ειναι αυτονομο τελειως. Αν δεν παρουμε 5η σαιζον θα ειναι κουλο επεισοδιο!! 

    Αν παλι η 5η σαιζον παει με αυτο το σεναριο αυτο σημαινει αντιο Ολιβια ? Γιατι δεν παιζω καθολου !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο JJ αφησε το κτιριο αιωνες πριν δεν εχει δουλεια στο σεναριο εχει να γραψει επεισοδια ages ago !! Ο Pinker/Wyman κανουν κουμαντο στις ιστοριες. Ο JJ ειπε οτι μπορει να ερθει αλλα να σκηνοθετησει οχι σε σεναριο. Εν ολιγοις ο JJ δεν παιζει ρολο πλεον βριστε τους αυτους που πρεπει οπως εβριζα lindelof/cuse σε lost εδω ο wyman/pinker τωρα ο Fury κανουν παιχνιδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μάλιστα.. Δεν το ήξερα αυτό... Εμένα ο Abrams μου έχει κάτσει στο λαιμό από την... Lost εποχή... Αλλά αν δεν κατέστρεψε αυτός το Lost, τότε πρέπει να αναθεωρήσω... 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. subs lol-720p http://www.tvsubs.net/subtitle-100923.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14.  Ok,πολύ καλό επεισοδιο,αλλά θα συμφωνήσω με τους προλαλησαντες,δεν κόλλαγε πουθενα..Και τι απότομο τέλος ήταν αυτό?Μου άρεσαν οι 2 πράκτορες,καλα για την Νινα δεν το σχολιάζω,όντως ήταν σαν μουμια..Και επίσης την συνέχεια αυτου του επεισοδίου πότε θα την δείξει?Και που κολλάνε όλα αυτά με τον Jones..Α και επίσης εχω δν μπορόυνε να αφήσουνε επιτέλους την Ολίβια ήσυχη?Πάλυ θα την σκοτώσουνε..Μεγάλη βλακεία αν το κάνουν πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ηταν  Τ Ε Λ Ε Ι Ο ! ΦΟΒΕΡΟ! ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ! ΤΙΤΑΝΟΜΕΓΙΣΤΟ !

    Περισσοτερα θα γραψω στο ημιχρονο του αγωνα της Barca!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. το επεισοδιο νομιζω ειναι σουπερ........με μια προυποθεση.να υπαρχει και συνεχεια στην σειρα!!!!!!
    εχει ακουσει η εχει διαβασει καποιος οτι ειναι η τελευταια σεζον αυτη??αν ναι θα ειναι μεγαλη ξενερα.οπως και το να σκοτωσουν την ολιβια......(βεβαια ο σεπτεμβρης μας ειχε προετοιμασει σ ενα επεισοδιο)θελω να πιστευω οτι αυτο ηταν κατι σαν τυρακι για την νεα σεζον ...απ το επομενο επεισοδιο θα μας παει παλι στα 2 γνωστα συμπαντα....πολλα ερωτηματα παντως!!ελπιζω να δωσει απαντησεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τι να πει κανεις για αυτο το επεισοδιο? Τετοια συναισθημα απο το LOST! μου θυμισε Ab Aeterno ή Across The Sea,απο την αναποδη ομως...Ειχαμε flashforward εδω!

    Παμε στο επεισοδιο:

    1) Εκανε μπαμ η μικρη οτι ειναι η Κορη τους!

    2) Πηραμε μερικες πληροφοριες για του Παρατηρητες!

    3)Φοβερος Γουολτερ!

    4)Μου αρεσε η ολη sci-fi ατμοσφαιρα του μελλοντος και τα εφε που ενσωματωσαν σε αυτο το επεισοδιο!!!

    5)Αυτο το επεισοδιο βασεις τις βασεις οχι για 1,αλλα για 2 και 3 σεζον ακομα αν θελουν οι σεναριογραφοι

    6)Ισως να αποτελεσει και μερος του FINALE της σειρας,δηλαδη ολα τα γεγονοτα να καταληγουν εκει...Αλλα δεν παιζει με πεθαμενη Ολιβια! Καπως πρεπει να το αποτρεψουν!

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Σκεψεις-Ερωτησεις:

    α)Ποσοι ειναι οι Παρατηρητες τελικα? Εμεις ειδαμε απειρους σε αυτο το επεισοδιο!

    β)Αμα καταστραφηκε ο κοσμος τους το 2609 μ.Χ,σε ποιο συμπαν καταστραφηκε? Το μπλε ή το κοκκινο?Και απο ποιο ειναι οι Παρατηρητες? Απο το δικο μας συμπαν ή απο το αλλο?

    γ)Αφου πεθανε ο Σεπτεμβριος,ισως να υπαρχει ακομα ενας Αλτ-Σεπτεμβριος απο το αντιθετο συμπαν που να μπορει να βοηθησει!

    δ)Οι Παρατηρητες κατελαβαν και το αλλο συμπαν στο ετος 2036 ή μονο το δικο μας?

    ε)Προφανως και εχουν αλλαξει τα γεγονοτα απο το Φιναλε του 3ου κυκλου,καθως εκει ο κοσμος δεν ηταν ετσι!
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Desmond is our Brotha!!!

    Φοβερος ο Desmond (τι Σαιμον και μαλακιες τωρα. . . !)
    Ομως εμμεσα ή αμεσα ειχε 2 αναφορες στο LOST:

    1oν: Αναφερθηκε στο ''Purge'' που εγινε και σκοτωθηκαν πολλα ατομα!

    2ον: Στο τελος η καμαρα που σχηματιζε ο τοιχος σε συνδυασμο με το κιτρινο φωτεινο υλικο και την Θυσια του Desmond μου θυμισε το Φιναλε του LOST που μπηκε μεσα στην σπηλια με το φως!

    3ον:Ελπιζω σε καποιο μελλοντικο επεισοδιο να τον βγαλουν απο εκει και να τον δουμε ξανα!!!

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    ΥΓ1: Υπαρχουν τοσα πολλα ακομα ακομα να πω  και να ρωτησω!

    ΥΓ2:Θελω πιο συχνα τετοια πορωτικα επεισοδια και να ξεφυγουν λιγο απο τα αυτοτελη!

    ΥΓ3:Δεν πειραζει μωρη Barca!!!Παμε την τριτη γερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. θα συμφωνήσω με όλους...αλλά θα τονίσω ότι το τέλος ήταν ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΚΥΡΟ
    οκ αφήνεις να εννοειθεί, ότι τώρα που επέστρεψαν οι δικοί μας, θα σωθεί ο κόσμος.
    αλλά εντάξει έλεος.η αλήθεια είναι ότι δε κατάλαβα πότε πέρασε η ώρα και τελείωσε το επ.
    αφού κάποια στιγμή πατάω pause και βλέπω 42 λεπτά! λέω τι σκατά! :P
    σαν ταινία ήταν! :)
    Αλλά ντάξει, το τέλος άκυρο. ελπίζω να το συνεχίσουν στη 5η σεζόν, στο 19ο επεισόδιο! :P
    χαχαχα :)
    άντε να δουμε τι θα γίνει στα τελευταία 3 επεισόδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γαμάτο επεισόδιο και ο Ντέσμοντ Φοβερός! Πρέπει να τον ξαναδούμε. 
    Και η μικρή δε πήγαινε πίσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το προτελευταίο επεισόδιο (21) απ οτι βλέπω άλλαξε απο Endgame (Part1) σε Brave New World (Part 1) !!!  Χμμ... μάλλον πήραμε σεζόν ΟΟΟΟΛΛΛΛΕΕΕΕΕ !!!
    Μακάρι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Από τα καλύτερα επεισόδια όλης της σειράς! Δεν ξεκόλλησα καθόλου από την οθόνη! Από την αρχή που μας έλεγε την ιστορία μέχρι το τέλος ήταν απίστευτο και πέρασε η ώρα νεράκι! 
    Εντάξει το τέλος δεν ήταν τέλος, λογικά θα δούμε συνέχεια αλλιώς δεν έχει νόημα να εννοούνται όλα τα άλλα γιατί προφανώς οι Observers είναι κάπως κουλό να έχουν τέτοιο ρόλο μόνο για ένα επεισόδιο χωρίς να μας δείξουν κάποια άλλα πράγματα , και μας έκοψαν στο καλύτερο! Να δούμε πως θα τους αντιμετωπίσουν και να πάρουμε κάποιες απαντήσεις για Μπέλι και Ολίβια! Άμα δεν έχουν σκοπό να μας τις δώσουν να μας τα έλεγαν ξεκάθαρα τα πράγματα! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Α τώρα που το θυμήθηκα! Όταν γινόταν το casting call είχαν πει ότι την Έττα πιθανόν να την ξαναδούμε πέρα από το 4.19 , ενώ τον Ντέσμοντ τον ήθελαν για 1 επεισόδιο. Οπότε βάση αυτού θα υπάρχει συνέχεια!!! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. άσχετο, αλλά ξανα ανεβήκαμε στα 3.1 εκατομμύρια θεατές ;) :) :) 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Θα συμφωνησω με ολους..ΕΠΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ! Ο χρονος περασε νερακι και ανετα θα εβλεπα ενα 3πλο επ μονο σε αυτο το mood... Παμε στα σχολια ομως:

    1. Τελικα μας δειχνει οτι οι Παρατηρητες παρολοπου ειναι οι "τελειοι ανθρωποι" καταφεραν να καταστρεψουν τον δικο τους κοσμο και ξαναγυρισαν στο δικο μας...

    2. ΠΗΤΕΡ + ΟΛΙΒΙΑ= ΚΟΡΗ...τελικα καλα τα λεγαμε οτι η ξανθια ηταν κορη τους! 

    3.Ντεσμοντ ΘΕΟΣ! θα ηθελα να τον δω και σε αλλα επεισοδια, τρομερος σαν χαρακτηρας!

    4.Γουωλτερ ανεπαναληπτοε ακομα και μετα απο 20 χρονια στο κεχριμπαρι..Ομως τι παιχτηκε με τον Μπελ και τι εκανε στην Ολιβια ωστε να του εχει τοσο αχτι??? Θα μαθουμε!

    5. Ειπατε οτι η Ολιβια εχει πεθανει γιαυτο να κραταει η κοπελα συνεχεια τη σφαιρα... Ισως εχετε δικιο αλλα καποια στιγμη ο Ντεσμοντ λεει στον Γουωλτερ οτι δεν πρεπει να δεχομαστε τη μοιρα αμς και οτι πρεπει να παλευουμε για να την αλλαξουμε...Ισως ειναι στοιχειο για την Ολιβια, οτιπαροτι η μοιρα της τοχει να πεθανει αυτη θα ζησει επειδη θα παλεψει για αυτο!

    6.Επισης ειπατε απο ποιο συμπαν μπορει να ειναι οι Παρατηρητες: Δεν εχουν ενα συγκεκριμενο...Γιατι βασικα εχουν μονο ενα...καταφεραν να φτιαξουν τους 2 κοσμους και ισως καταφεραν και να τους ενωσουν οπως εκαναν και με τον δικο μας για αυτο δεν υπαρχει τωρα διαφορα μεταξυ "εδω" και "εκει" στο επ που ειδαμε!

    7. Ο Μπροιλς παλι κατι επαθε, αφυδατωθηκε αυτη τη φορα, αλλα τουλαχιστον ειναι καλος γιαυτι αναγνωρισε τη γλυκοριζα του Γουωλτερ!

    8.Η Νινα ακομα μουμια!

    9. Μαρεσε η αποψη οτι οι Παρατηρητες κατεκτησαν τον κοσμο μας, γιατι αν το καλοσκεφτεις υποτιθεται οτι ειναι οι "τελειοι ανθρωποι" και οπως και ο καθενας καποια στιγμη τον πιανει η απληστι και κυριαρχει στον κατωτερο!

    10. Το ολο Future style τελειο..επεσε πολυ εφε και ηταν ακρως πορωτικο XD

    Αυτα και συμφωνα με τον Josh: "Το επεισοδιο 19 ανοιγει την πορτα για το που θα κινηθει η 5η σεζον αν υπαρξει".... Που για να το λεει κατι θα ξερει (εχουμε 5η σεζον ανετααααα)

    Οσοι βαριεστε να διαβασετε την "εκθεση μου" τα ΣΟΣ ειναι :1,5,6,9 και η δηλωση του Josh XD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. οντως αρκετα καλο επεισοδιο κ φυσικα θα συμφωνησω σχεδον με ολους οτι ηταν εντελως ξεκαρφωτο.κατι σαν fringe τηλεταινια.Παντως η επαναληπτικη νεκρανασταση των χαρακτηρων σχεδον σε ολες τις σειρες,εχει καταντησει αηδια.δλδ τι θα γινει με αυτον τον William bell?τωρα ειναι ζωντανος απο αλλο timeline του αλλου universe?H μηπως τον εφεραν απο το 3020 οi observers?Επισης να δειτε οτι καπου στο κεχριμπαρι θα βρισκετε κ η αγελαδα γιατι λιγο ελειψε να μας το πουν κ αυτο οτι ο bell θα "κατοικουσε" στο ζωντανο.κ η olivia τωρα νεκρη?αντε να δουμε τι σκατα θα σκεφτουν οι σεναριογραφοι για την δικη της ανασταση..ενταξει καταλαβαινω πως ειναι σειρα επιστημονικης φαντασιας αλλα στην πλοκη των προηγουμενων seasons υπηρχε συνοχη,τωρα μονο τσικνοπεμπτη δεν γιορτασαν μαζι τα universes,να φερνει απο το ενα συμπαν η ολιβια το σουβλακι κ απο το αλλο το τζατζικι..  κ ο bell να κοβει βολτες μπας κ ανεβουν τα νουμερα τηλεθεασης..Προτου με κατηγορεισετε θελω να σας πω πως παρακολουθω φανατικα την σειρα απο το πρωτο επεισοδιο και δεν βρισκομαι εδω για να την χλευασω.απλως η 4 season ειναι για πεταμα.Τι απεγινε η εμπνευση των σεναριογραφων ,αποτελει fringe event!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Λοιπόν έχω κι εγώ μερικές ερωτήσεις, διότι αυτό το ΑΠΙΘΑΝΟ επεισόδιο μου έκανε το μυαλό κουλουβάχατα. 
    1. Βρισκόμαστε ακόμη στην χρονική περίοδο που είχαμε μείνει στο επεισόδιο 18?
    2. Όταν είσαι στο κεχριμπάρι δεν γερνάς?
    3. Πως είναι δυνατόν να μην είχαν φροντίσει οι Παρατηρητές τον αφανισμό του Γουόλτερ και των υπολοίπων? Αναπαύτηκαν μήπως απ' το γεγονός ότι ήταν στο κεχριμπάρι? Μπα.... Δεν νομίζω να μην ήξεραν ότι μπορεί να επιζήσει κανείς...
    4. Και άντε νόμιζαν ότι πέθαναν.... Δεν θα πάθαιναν αμόκ οι Παρατηρητές εάν έβλεπαν τον Γουόλτερ να κόβει βόλτες στην Πόλη??
    5. Ο Μπελ ζει γιατί απλά δεν έτυχε να πεθάνει σε αυτήν την χρονική ακολουθία?
    6. Και όπως και οι παραπάνω, τι έκανε στην Ολίβια? (ρητορικό)
    7. Που είναι η Ολίβια? (ρητορικό κι αυτό, ελπίζω να πάρουμε απάντηση από τα επόμενα επεισόδια)
    8. Υπάρχει κάποια ανάμειξη του Τζόουνς? 
    9. Η Νίνα δεν ήταν προδότρια? Ή μήπως αυτό ήταν στο άλλο σύμπαν? Νομίζω ότι δεν το πολύ κατάλαβα αυτό....
    10. Όπως και οι άλλοι, τι παίζει με τα σύμπαντα τώρα? Σε ποιο είμαστε στο επεισόδιο 19? Μήπως τελικά κατέρρευσαν, αλλά με αυτό εννοούταν ότι κατά κάποιο τρόπο ενώθηκαν?
    11. Μήπως ο Τζόουνς είναι good guy? (ψιλό βλακεία αυτό, αλλά θέλω να ακούσω γνώμες)

    ΣΧΟΛΙΑ
    SPEECHLESS!! Για φορά φανερώνεται το προσεκτικά μελετημένο σενάριο, η τρομερή πλοκή, και το καταπληκτική έκβαση των πραγμάτων! Ωστόσο ένα είναι αυτό που μου κακοφάνηκε, όπως και άλλη φορά: Το γεγονός ότι μας παρέχονται σπουδαία γεγονότα σύντομα και πολύ συμπιεσμένα! Κατά τη γνώμη μου η σειρά έχει μια ροή αρμόζουσα σε τέτοιου είδους σειρές, η οποία είναι σχετικά αργή ούτως ώστε να παρατείνει την αγωνία του θεατή. Αυτό μπορεί να είναι βασανιστικό, αλλά είναι και το αλατοπίπερο σε μια τέτοια σειρά! Το θέμα είναι όμως πως αυτό μερικές φορές "σπάει" και έχουμε πολλές πληροφορίες σε ένα επεισόδιο και μετά μένει ο άλλος κάγκελο! Δε λέω καλό να "σπάει" η "μονοτονία", αλλά όταν γίνονται αυτά νιώθω πως  το όνειρο σε λίγο θα τελειώσει :( Να συνεχίσει η σειρά και ας δείχνει για τρία τέταρτα το τραγούδι των τίτλων και το cast.... Τέσπα... Πολύ ξερό πάντως να σου ξεφουρνίζουν ότι αφανίστηκε μεγάλος πληθυσμός της γης σε 5 σειρές στα πρώτα λεπτά (ή μάλλον δευτερόλεπτα) του επεισοδίου. Ας έδειχναν τουλάχιστον αποσπασματικές σκηνές. Απ' ότι φαίνεται όμως το low budget δεν τους του επέτρεψε :P Τους έπιασε κι αυτούς η κρίση! Κάτι άλλο που έχω παρατηρήσει (ρήμα ταμπού, πλέον, με αυτά που γίνονται!) εδώ και καιρό είναι ότι πάντα υπάρχουν υποσυνείδητα μηνύματα και στοιχεία που όταν τα βλέπουμε απλά νομίζουμε ότι πρόκειται για extra ηθοποιούς ή άσχετα λόγια χωρίς νόημα. Για να το διασαφηνίσω, ανατρέξατε στο επεισόδιο 1 της 1ης σεζόν στο λεπτό 9:20 και στα λεγόμενα του Noni Dunham στο παραπάνω σχόλιο και συγκεκριμένο στο νούμερο 5:
    "5. Ειπατε οτι η Ολιβια εχει πεθανει γιαυτο να κραταει η κοπελα συνεχεια τη σφαιρα... Ισως εχετε δικιο αλλα καποια στιγμη ο Ντεσμοντ λεει στον Γουωλτερ οτι δεν πρεπει να δεχομαστε τη μοιρα αμς και οτι πρεπει να παλευουμε για να την αλλαξουμε...Ισως ειναι στοιχειο για την Ολιβια, οτιπαροτι η μοιρα της τοχει να πεθανει αυτη θα ζησει επειδη θα παλεψει για αυτο!"
    .Στο μεν, βλέπουμε τον Σεπτέμβριο να εμφανίζεται στο 2ο επεισόδιο! Ακόμη δεν έχει ειπωθεί τίποτα για τους Παρατηρητές και όμως ένας τοποθετείται στο 2ο επεισόδιο! Στην λεπτομέρεια φαίνεται η ποιότητα! 
    Στο δε, δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλια, μιας και σημειώθηκαν ελπιδοφόρα λόγια από τον Noni!
    Αυτά τα λίγα λοιπόν. Ελπίζω να μην ήμουν κουραστικός :Ρ     

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Νίνα και Άγιος ο Θεός! Τρέμε Τουτανχαμόν!!! Την καημένη... Ο κόσμος στο θα της ζητάει αυτόγραφο σε γάζα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. guys ton gouolter na 'leei' iron maiden to prosekse kaneis;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. I AM NOT A NUMBER, I AM A FREE MAN !!!!!!!
    Πάμε ρε Prisoner, τι μας θύμισε ρεεεε ο Γουόλτερ...
    Όσοι δε την έχετε δεί τη σειρά να τη δείτε αμέσως.
    Και τη 2η (remake) του 2009, γαμάτη κ αυτή.
    Α ρε Number 6...  Σε ψάχνει ο Hugo, ή μήπως εσύ αυτόν;!    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Paidia to epeisodio htan epiko! !! Aneta tha eblepa mia oloklirh season afieromenh sto 2036!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Το review μου εδώ :) 
    http://abouttvseries.blogspot.com/2012/04/fringe-review-of-letters-of-transit.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Παιδιά θα συμφωνήσω με την Noni Dunham και τον @Sotos ας μην το δένουμε κόμπο ότι πέθανε η Ολίβια... Δεν είπαν κάτι τέτοιο... το μόνο που ξέρουμε είναι ότι ο Bell της έκανε κάτι φρικτό... τι όμως δεν ξέρουμε... Η Etta είπε πως ΕΙΔΕ τελευταία φορά τους γονείς της όταν ήταν 4, όχι ότι πέθαναν... Όσο για την σφαίρα.... Αν θυμάμαι καλά (δεν είμαι καθόλου μα καθόλου σίγουρος για αυτό που θα πω) η Ολίβια είχε κρατήσει την σφαίρα από τον πρώτο άνθρωπο που σκότωσε ή κάτι τέτοιο... πάντως θυμάμαι πως κάπου φύλαγε μία σφαίρα.... Επίσης μπορεί η σφαίρα που έχει η Etta να είναι αυτή που σκότωσε τον September όταν αυτός μπήκε μπροστά για να σώσει την ζωή της Ολίβια.... Δεν γίνετε Fringe χωρίς Ολίβια... Το επεισόδιο ήταν τέλειο!!! Αλλά δεν νομίζω να είναι οδηγός για ολόκληρη την 5η σεζόν.. μάλλον στα τελευταία επεισόδιά της θα συνεχίσουμε από 'κει... μη σας πω καθόλου, που και αυτό να γίνει δεν με πειράζει καθόλου.... Η προβολή αυτού του επεισοδίου δεν ήταν άσκοπη και δεν χρειάζεται να πω τους λόγους που το πιστεύω αυτό.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Εγώ θέλω να προσθέσω κάτι τελευταίο, το οποίο γενικά σε σειρές που έχει "ταξίδι στο χρόνο" με ενοχλεί.

    Υποτίθεται, ότι αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή, επιρεάζει και ουσιαστικά δημιουργεί το μέλλον.
    Γενικός κανόνας είναι ότι όταν πας στο παρελθόν, μην επηρεάσεις τα γεγονότα, γιατί τότε θα αλλάξει το μέλλον, δηλαδή το δικό σου παρών. Κοινώς μπορεί και να μην υπάρξεις ποτέ.
    Και αφού έκανα την μικρή ανάλυση, (αν και όλοι επιστημονικής φαντασίας σειρά βλέπουμε, αρά ψιλοαυτονόητο ήταν), έρχομαι να ρωτήσω.

    Οι Παρατηρητές κατέστρεψαν το δικό τους κόσμο (είτε ένα συμπαν, είτε δύο whatever), και γύρισαν πίσω στο παρελθόν τους, ουσιαστικά καταστρέφοντας το κόσμο. Με αυτό το τρόπο όμως δεν θα έπρεπε "θεωρητικά" να αλλάξει το δικό τους παρών? Να μην υπάρχουν ή να μην έχουν την τεχνολογία που έχουν. Αφού το παρελθόν τους άλλαξε, πως γίνεται να μην άλλαξε το παρών τους?

    Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα, αλλά όπως είπα, είναι από τα πράγματα που προσπαθείς να βγάλεις άκρη και δεν μπορείς σε τέτοιες καταστάσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. A ρε Troula πες τα!!! Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λες, αλλά το κακό είναι ότι η κάθε σειρά/ταινία έχεις τους δικούς της "κανόνες" για το time travel. 
    Γι' αυτό και εμένα μου αρέσουν οι κανόνες του Lost στο time travel (what happened, happened! you can't change the past!!!), όπου υπάρχουν όρια στο τι μπορεί να κάνει ο καθένας και όλα δένουν πολύ καλά στο τέλος! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Kati pou paratirisa sto proigoumeno taksidi sto melon o anthrwpos pou skwtose thn Olivia htan o waltalos sto xthesino epeisodio htan o belly opote nomizw oti o mhstriodhs tipos me to onoma x pou sto epeisodio me ta cartoon htan autos pou tha skwtone thn blepoume apla oti to x sumbolizei to agnosto to opoio mporei na alaksei!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Δεν σχολιάζω το επεισόδιο...Μου είναι αδύνατο....Ο DRJ έχασε τον πόλεμο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αμα ομως κερδισουν οι δικοι μας τους Παρατηρητες,ο κοσμος θα παρει παλι την δικη του πορεια....Δεν επειρεαζει καπου οτι πηραν τον ελεγχο για 20-30 χρονια. . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38.  ποτε εχει νεο επεισοδειο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Κοίτα κι εγώ είχα αυτήν την απορία και έχεις δίκιο.... αλλά μιλάμε για το Fringe.... σίγουρα οι Observers θα το σκέφτηκαν αυτό και θα βρήκαν κάποιο τρόπο να έρθουν χωρίς να επηρεάσουν το μέλλον.. να μην έκαναν ένα απλό timetravel.... 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Νταξει τι παιχτηκε... ωραια σκεψη αλλα δεν τους βγηκε εγω αυτο καταλαβα...δεν εδειξαν και τπτ ιδιαιτερο και κοπηκε και αποτομα...ηθελαν να βγαλουν την Ομαδα για να τους σωσει και μολις την βγαλαν τελειωσε? τι ΗΤΤΑ ηταν αυτη....μπορω να πω οτι αμα το επεισοδιο δεν εχει καποια συνεχεια ηταν μεγαλη παπαρια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. linuslost  θέλω να πω γενικά πως λειτουργεί το fringe, π.χ. είχαμε δει και στο φινάλε του 3ου κύκλου μέλλον και δεν υπήρχε απειλή από Observers, ούτε Έττα και γι' αυτό λέω ότι από το οτιδήποτε μπορεί να αλλάξει, αντίθετα με το Lost που ότι γινόταν δεν άλλαζε και υπήρχε ένα μόνο timeline, ενώ εδώ μιλάμε για πολλά σύμπαντα που μπορεί να δεχτούν και αλλαγές στη δομή τους.

    @dfwd το άλλο Σάββατο πάλι και κάθε Σάββατο μέχρι τις 12 Μαΐου! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. κατι που ειδα και ηθελα να αναφερω για την σφαιρα. Η μικρη αποκλειεται να κρατα την σφαιρα που "σκοτωσε" την μητερα της γιατι ¨

    1. Οταν πηγανε να βγαλουν την ομαδα και εβγαλαν την Αστριντ η μικρη κανει στον Walter "ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ..." και ο simon τους διακοπτει 
    2. Οταν ειδαμε amber με πητερ και astrid δεν φαινοταν να ητανε η Astrid 
    3. Η μικρη ψαχνει και για τους 2 τους δλδ τους γονεις της. Η τελευταια φορα που τους ειδε ....

    Οτι της εκανε ο Bell δεν εχει σχεση με την σφαιρα. Ειναι αλλο γεγονος. Δεν πιστευω οτι η Ολιβια πεθανε. Κατι αλλο της εκαναν. Πολυ ευκολο να την σκοτωσουν μετα απο οτι της εχουνε κανει απο 1η σαιζον!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Συμφωνω με αυτα και οτι δεν γινεται να πεθανει η Ολιβ, αλλα το οτι ειπε που ειναι Μπορει να πηγαινε και γαι τον Πητερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. συμφωνω Σταυρο! Εξαλλου το εχουμε ξανασυζητησει και εχουμε συμφωνησει! Και εγω ως λατρης των ταινιων και σειρων με ταξιδια στο χρονο θελω να υπαρχουν κανονες!

    Απλα εδω υπαρχουν πολλοι παραγοντες στη μεση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Σωστά! 
    Κάτι άλλο, λέτε για season finale να έχουμε τον Γουόλτερ και τους άλλους στο εργαστήριο και στην τελευταία σκηνή να πατήσει ο Γουόλτερ το κουμπί για το κεχριμπάρι;;; γαμάτο θα 'ταν αλλά πρέπει να προηγηθούν πολλά! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. τον Πητερ τον ειχε δει ηδη. Ενας ενας εβγαιναν απο Amber.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. οκ θα αυτοκτονησω τι επεισοδιο ηταν αυτο....Προσωπικα δεν το περιμενα μεχρι να ξεκαθαριστουν τα πραγματα στο οπως διαμορφωθηκε παρων να κανει τετεια δραστικη αναφορα στο μελλον με αυτο το επεισοδιο θεωρητικα ηταν καλο αλλα θεωρω οτι εγινε πολυ συντομα και χωρις καποιο πατημα δεν μας προιδεασε ας πουμε ουτε και το συνδεσαν με τα τωρινα γενομενα τελος παντων η ολιβια θα επιστρεψει δεν ειναι δυνατον να τη βγαζουν απο τη μεση ξαφνικα το οτι δεν εμφανιστηκε σε αυτο το επεισοδιο ηταν σπαστικο ομως. Θεωρω επισης οτι ο september ειναι ζωντανος και θα βοηθησει  την ομαδα να ξεφορτωθουν το γκετο των observers...αυτα κι ελπιζω να απλοποιηθουν τα πραγματα και να βγαλουν νοημα ουσιωδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Καλη ιδεα και καπου εκει το πανε...Αλλα πρεπει να κανουν ''αλμα'' 3 χρονων σε 3 επεισοδια...Θα δουμε! Παντως θα εχουμε απιστευτο cliffhanger στο τελος πιστευω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Εγραψε ενας στο Insomnia πως διαβασα οτι απετυχαν οι συνομιλιες για μια 5η σεζον.....Ελπιζω να ειναι ψεμματα και απλη φημη γιατι εχω κιτρινισει απο τον φοβο μιας τετοια εξελιξης. . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Κατά τη γνώμη μου το επεισόδιο είχε γαμάτη ατμόσφαιρα... κατάφεραν να μας δώσουν το "dystopian future" με πάρα πολύ ωραίο τρόπο (ειδικά η έναρξη με τα γράμματα και την μουσική υπόκρουση που είχε, ήταν ανατριχιαστική)... αλλά ρε γμτ δεν είχε ούτε τρελή δράση, ούτε κανένα πραγματικά γαμάτο και ανατρεπτικό σκηνικό... δεν έγινε κάτι που να με κάνει να πω "ΟΧΙ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ"... περίμενα περισσότερο απ΄το συγκεκριμένο επεισόδιο... κι έπρεπε να μας δώσουν περισσότερα... Πιστεύω πως αν ήταν διπλό θα'ταν πολύ καλύτερο το αποτέλεσμα... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Προσωπικα πιστευω οτι η σειρα σιγουρα θα εχει 5η σεζον. Ισως μικροτερη απο 22 episodes αλλα θα την εχει. Και το χθεσινο ηταν πιλοτικο για αυτη. Στην Αμερικη ειχε καλη υποδοχη απο τους φανς και αυτο ειναι καλο. Οχι δεν πιστευω οτι ολη η νεα σεζον θα ειναι στο μελλον. Θεωρω οτι ειδαμε ενα μελλον που μαλλον στη αλλη σεζον θα προσπαθησουν να αποτρεψουν. Και πιθανο να εχουμε και αλλες επιστροφες στο μελλον στη νεα σεαζον!
    Το χθεσινο ηταν φοβερο αν με ανοικτο τελος, θα εχει ομως συνεχεια!
    Απο οτι καταλαβα απο το χθεσινο επεισοδιο οι παρατηρητες ειναι ανθρωποι απο το μελλον που τελικα κατεστρεψαν τη γη. Και καποιοι γυρισαν πισω σε μια βιωσιμη γη. Τωρα γιατι διαλεξαν το 2015 αγνωστο για την ωρα αλλα και ισως τυχαιο. Πως και δεν υπαρχουν και γυναικες παρατηρητες?
    Ισως δουμε καποιο πολεμο μεταξυ κακων Παρατηρητων και των καλων που βοηθανε τους ανθρωπους του παραλθοντος και ισως και τους εαυτους τους. Τι εννοω, με την καταλληλη παρεμβαση να μην καταλληξουν στην καταστροφη της γης! Αλλωστε για 4 σεαζον υποτιθετε οτι απλα παρατηρουν και μαλιστα ειδαμε και σε επεισοδιο παλαιοτερου κυκλο ποσο αυστηροι ειναι με αυτο οταν τιμωρησαν εναν που βοηθησε μια κοπελα να μην πεθανει. Αλλωστε δεν ειδαμε κανενα απο τους γνωστους μεχρι τωρα Παρατηρητες σε αυτο το επεισοδιο! Τυχαιο? Πιθανο να δουμε οτι μια ομαδα Παρατηρητων αποφασισε να καταλαβει το παρελθον ενω αλλοι ηταν εναντιον και θα καταλληξει σε ενα ειδος πολεμου.
    Η Ολιβια δεν νομιζω οτι ειναι νεκρη, απλα κατι κακο εχει γινει, ισως ειναι παγιδευμενη καπου.
    Με τα παραλληλα συμπαντα μενει ενα ερωτηματικο τι θα γινει αλλα θα το δουμε και αυτο λογικα.
    Δεν νομιζω οτι δεν εχουμε και το αλλο συμπαν στο μελλον, απλα εμεις ειδαμε τι γινεται στο δικο μας (μπλε εναρξη!). 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Δεν ξερω ποσοι το καταλαβατε αλλα ειχαμε μουσικη Lost στο επεισοδιο : 
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Z5BCSxZzt3g

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Να σου πω μου την θυμισε ορισμενα σημεια αλλα νομιζα οτι ειχα επηρεαστει απο τον Desmond :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. μπορω να πω πως μου αρεσε παρα πολυ ασχετα που μ δημιουργησε κι αλλες ερωτησεις και μας τελειωσε αποτομα το επεισοδειο.. τι να πρωτοσχολιασω??
    1) καλα ο μπρουλς δεν πινει νερο? πως ζει? η ο παρατηρητης εννουσε "νερο"? ρωταω εγω τωρα ξερει οτι η εττα ειναι κορη ολιβιας-πιτερ?
    2) ο γουλτερ οπως παντα εκλεψε την παρασταση.. και τωρα που ο εγκεφαλος του ειναι πληρης και γενικα ηταν πιο ετοιμος για δραση....3) τελικα την δικια μας νινα την εμπιστευομαστε? κοντευει να τελειωσει ο 4ος κυκλος και ακομη δεν εχω μια καθαρη εικονα γ αυτην... 4) δεν μας ανεφεραν με ποιον μεγαλωσε η εττα αφου χαθηκαν οι γονεις της.. δεδομενου οτι την ολιβια την μεγαλωσε η νινα με την ιδια λογικη λεω εγω μηπως μεγαλωσε και εκεινη? 5) καλα σε αυτο το επεισοδειο οι παρατηρητες εχουν ξεφυγει τελειως.. ο september τι να απεγινε αραγε? 6) τι κολλημα ειναι αυτο να σκοτωσουν ντε και καλα την ολιβια?μια μερα ησυχη δεν την αφησανε απο την 1η σεασον τι τους εκανε πια? πιστευω πως σε αυτο το επεισοδειο δεν ηταν πεθαμενη τωρα τι εγινε αγνωστο αν θα το μαθουμε.. 7) το χερι του μπελλυ γιατι το χρειαζοντουσαν (αυτο το ρωταω με μια επιφιλαξη σε περιπτωση που το εξηγησαν στο επεισοδειο και απλως μου ξεφυγε...) γτ ρ γουλτερ δεν του εκοψες και το αλλο?? :P 8) ποτε τελειωσε ουτε το καταλαβα ητνα σαν να κρατησε 5 λεπτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55.  Ισως να βασιζεται στο Χρονικό Παράδοξο

    Ίσως το πιο γνωστό από τα παράδοξα των ταξιδιών στο χρόνο είναι
    εκείνο στο οποίο ο ταξιδιώτης του χρόνου πηγαίνει πίσω στον χρόνο και
    δολοφονεί ένα από τους προγόνους του. Το πρόβλημα είναι τότε προφανές.
    Αν π.χ. ο παππούς του πεθάνει, προτού γεννηθεί ο ίδιος, τότε ο
    χρονοταξιδιώτης δεν θα έχει υπάρξει ποτέ. Όμως στην περίπτωση αυτή είναι
    αδύνατον να διαπράξει τη δολοφονία. Άρα αν ο παππούς ζήσει στο μέλλον
    θα δολοφονηθεί, άλλα αν πεθάνει, στο μέλλον δε θα δολοφονηθεί. Σε κάθε
    περίπτωση καταλήγουμε σε αντιφάσεις. Παράδοξα όπως αυτό προκύπτουν
    επειδή το παρελθόν συνδέεται αιτιακά με το μέλλον.

    http://el.wikipedia.org

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. to epeisodio htan epiko,k etsi t pshfisa

    marese o epanaprosdiorismos ths poreias olhs ths seiras pros mia kateu8unsh.yparxoun paidia apeira erwthmata mhn viazeste....8a mas ta apanthsoun arketa prin th 5h season..
    oson afora t telos k fusika mas fainetai akuro alla giauto yparxoun k t alla 3 epeisodia m t opoia 8a kleisei h season.

    gnwmh m oti apla htan arketa apotomh auth h allagh,alla ola auta exoun n kanoun m t noumera klp klp.parola auta t epeisodio paei se alla epipeda 3ana th seira.mas deixnei oti o drj htan ka8ara valtos k oti apla autos htan t shmeio sundeshs twn parathrhtwn autwn(twn kakwn) me tn planhth,8elw n pisteuw.8a doume.exoume n paroume polles apanthseis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Μόλις συνειδητοποίησα κάτι πολύ σημαντικό! Μπορούμε να αρχίσουμε να αποκωδικοποιούμε το αλφάβητο των Παρατηρητών! Στο τελευταίο επεισόδιο υπήρχαν πολλά σημεία όπου μπορούμε να βρούμε τις αντιστοιχίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Να και κάτι άλλο σοκαριστικό που πρόσεξα. Σε μια φάση, δείχνει μια σκηνή με οθόνες διαφημίσεων, οπού φαίνεται η Γη και φάτσα κάρτα η Ελλάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. @Sotos  χαχαχαχαχαχαχαχ RESPECT.... πραγματι δειχνει την Ελλαδα και δες τι γραφει παο πανω... A NEW DAY ARISES!!! Βρε μπας και οι Παρατηρητες θα κατεβουν στις επερχομενες εκλογες στις 6 Μαιου;;;;; Εγω ψηφιζω δαγκωτο Σεπτεμβρη ::PPPPPPPPPPPPP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Ρε παιδιά πως είμαστε σίγουροι ότι όντως είχε πεθάνει ο bell? Δεν έχουν δείξει ποτέ κάτι τέτοιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Νόνη τυχαία νομίζεις ήταν η άφιξη τους στην Ελλάδα (στο blog μας έκαναν την προεκλογική τους εκστρατεία 
    http://fringe-d-vision.blogspot.com/2012/04/r-iida-esd3-419-o3e-i7-trat.html) , αλλά μετά το 19ο επεισόδιο δε νομίζω ότι θα 'ταν και η καλύτερη επιλογή ψήφου.... τώρα θα μου πεις γιατί με αυτούς που έχουμε πρόκειται να γίνει τίποτα καλύτερο; 

    ΑπάντησηΔιαγραφή