24/3/12

Σχολιασμός επεισοδίου 4x15 - A Short Story About Love


Όποιος παρακολούθησε το σημερινό επεισόδιο του Fringe μπορεί να προχωρήσει στο θέμα σχολιάζοντας ότι του τράβηξε την προσοχή και θέλει να το μοιραστεί. Μείνετε μαζί μας για θεωρίες και να ανταλλάξουμε απόψεις για το επικό αυτό επεισόδιο.

Όποιος δεν το είδε ακόμα μην προχωρήσει γιατί το θέμα είναι γεμάτο σπόιλερ!!!

Περίληψη Ακολουθώντας τις πρόσφατες σοκαριστικές αποκαλύψεις και τις εκκρίσεις συναισθημάτων, ο Πήτερ σκέφτεται τις επιλογές του καθώς η ομάδα ακραίων γεγονότων ερευνά μια υπόθεση με έναν σίριαλ Κίλερ ο οποίος στοχεύει την αγάπη.

31 σχόλια:

  1. Επιτελουουουουουους!!! Peter is back for good!

    Μονο αυτο που λεει η εικονα παρακατω μου αρκει! :Ρ
    Ωραιο επεισοδιο αν και το αυτοτελες κομματι μου θυμησε πολυ την ταινια "Αρωμα".
    Και τωρα που ο Peter και η Οlivia κανανε χωριο θα ασχολουμαστε με τον DRJ; Κανενα αλλο βασανο δεν εχουν να περασουν τα 2 πιτουνακια;
    Επισης, νομιζω οτι πολυ αποτομα το τελειωσανε το επεισοδιο. (Εκτος και αν συνεχιστει αυτη η σκηνη στην αρχη του επομενου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πες τα!Και μενα μου φανηκε οτι κοψανε πολυ αποτομα την τελευταια σκηνη...Τοσο καιρο περιμεναμε αυτους τους 2 να σμιξουν και το δειξανε σε 20 δευτερολεπτα?!Παμε καλα?

    Γενικα το επεισοδιο ηταν ωραιο,αλλα οχι γαματο,τρομερο,φοβερο κλπ κλπ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιδιά καλησπέρα,είμαι καινούργια εδώ..καταρχήν συχγαρητηρια για το μπλόγκ σας είναι τέλειο και πολύ οργανωμένο..Βλέπω και εγώ τν σειρά εδω και 3 χρόνια(μαζί με άλλες αγαπημένες μου όπως Big bang theory,lost και αααλες πολλές)Το σημερινό επεισόδιο το είδα,ήταν ωραίο απλά οχι ΤΟ τελειο,οπως λετε και εσείς..με εχει συνηθισει σε καλυτερα η σειρά..Δώθηκαν απαντήσεις,απλά ως το κομματι της υπόθεσης ενιωσα οτι δν ηταν καλα οργανωμενη με τν ενοια οτι αυτη την ιστορια την βαλανε μονο ως συμπληρωμα και οτι ο βασικος στοχος του επεισοδιου ηταν αν καταλαβει ο πιτερ οτι ειναι δικια του αυτη η ολιβια...δν μας εξηγησαν πχ γιατι ο δραστης ηταν ετσι(ειχε παθει κατι?δλδ εγω δν το καταλαβα)Anyway,χαιρομαι που επεστρεψε το fringe και ειμαι ετοιμη και για αλλες συγκλονιστικες αποκαλυψεις:):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδι,συγνωμη που βγηκε ο SHeldon απο πανω κατι πατησα..δν πολυξερω να γραφω σχολια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σκεφτόμουν καθ'όλη την διάρκεια του (βαρετού) επεισοδίου πώς να το ψηφίσω. Είχα καταλήξει στο μέτριο αλλά...


    ΤΙ ΦΙΝΑΛΕ!!!!! Ε-ΠΙ-ΤΕ-ΛΟΥΣ! Μάθαμε ότι είμαστε στο δικό μας σύμπαν! Φοβερό που το "παιξε" observer για λίγο ο Πετρος και μου άρεσε ο συναισθηματισμός μεταξύ Ολιβ και Νίνας παρ'όλο που δεν την πάω. Με λίγα λόγια μας έδειξαν ότι αν όλα γίνουν όπως πριν, θα χαθούν και κάποια σημαντικά πράγματα που έζησαν στο πορτοκαλί σύμπααν. Το ερωτημα για μένα είναι, γιατί ο Walter δεν έχει θυμηθεί τίποτα; Όλα τα έκανε η αγάπη, αλλά γιατί όχι του Walter;
    Ο Observer ο δικό μας (δεν θυμαμαι ονομα) είναι ζωντανός τελικά τζάμπα μας τον έδειχναν έτσι στο προηγούμενο επεισόδιο; Και αφού είναι επιστήμονες από το μέλλον, γιατί δε νιώθουν αγάπη αυτοί; Τι έχει συμβεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και κάπου στο background ακούγεται ΑΛΛΗΛΟΎΙΑ!!!
    ΑΛΛΗΛΟΎΙΑ!!!  

    Εγω τα ελεγα αλλα ο Peter σαν χαζουλης δεν με ακουγε , εδω δεν ακουγε την Οlivia του θα μου πεις εσενα θα ακουσει? Καλο το επεισοδιο. Η υποθεση η πιο creepy ever με βαρετο υποβαθρο . Και εκει που λεω θα μυρισει την δικια μας και παει αλλο ενα επεισοδιο ολιγον dead .Της αρχιζει τα περι ερωτα. ΟΚ . Αφου δεν την φιλησε παω πασο [ και ευχαριστω τον Θεο]

    Πολυ αγαπη επεσε. Με το που την ειδε την Ολιβια την αγκαλιασε ο Walter, η Νινα την φιλησε , χερια εδινες , χερια επαιρνες , και να σου τα σ αγαπω Olive και να σου ο Lincoln τα βλεμματα. Με λιγα λογια ολοι εβλεπαν Olivia και ελιωναν. Ελα μου ομως που δαυτην εναν ειχε στο μυαλο. Και αυτος αφαντος [αμαν παληκαρι μου μας εσκασες παραλιγο να τα παρατησουμε να ευχαριστεις τον τρελο της εβδομαδας και τα αρωματα του που η δικια σου ειναι ακομα δικια σου ]

    Μια ωραια οικογενεια εχουνε κανει εκει. Βεβαια τα προβληματα καπου εκει αρχιζουν. Η Ολιβια θα ξεχασει την τωρινη ζωη της και την σχεση θετης κορης - μανας με την Νινα . Και εκει παω για παραλληλισμο με Walter/Peter. Ο Walter δεν θυμαται ενω ο Peter θυμαται. Και ο Πητερ θα πρεπει να κανει οτι η Νινα με την Ολιβια να μην το βαλει κατω και να ξανα χτισει την σχεση του με τον πατερα του. 

    Το ολο ζητημα κατεληξε οι γονεις εναντια στον ερωτα και τα παιδια να μην το βαζουν κατω. Ο Walter να λεει μακρια απο την Ολιβια και η Νινα δεν ειναι δικη σου η ζωη δεν θυμασαι την δικια σου δικια μας ζωη σκουρα τα πραγματα. Και τα παιδια να το βαζουν κατω για λιγο ο μεν Πητερ για Νεα Υορκη μερια και η Λιβ μες στο χαμο . Και να σου ο Lincoln , αστο αγορι μου , δεν τα βαζεις με μια αγαπη που ξεπερνα ...κατσε χρονο? συμπαν? χρονο και συμπαν? το πιασες υποθετω. Θελω να δω τα μουτρα του στο επομενο επεισοδιο . 

    Ο September ζει και βασιλευει !! Team September. Σ ευχαριστω !! Αν δεν ησουν εσυ θα πηγαιναμε για φιναλε με τον Πητερ να ψαχνει το σπιτι του. Και εκει που τα εξηγουσε  ολα καλα. Ο ξαδερφος μου 3 το καταλαβε το νοημα ο Peter οχι. να σου ρωτα και η Ολιβια. να τον βαρεσω? Να τον αγκαλιασω? Να τον βρισω? ΗΜΑΡΤΟΝ!! Και πριν σιχτιρισει και ο αμοιρος παρατηρητης λεει ΝΑΙ ΑΓΟΡΙ ΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΟΛΙΒΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΤΟ ΠΙΑΣΕΣ 'Η ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΩ ΣΤΟ ΤΟΙΧΟ? ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ? ΝΑ ΣΤΟ ΠΩ ΣΥΛΛΑΒΙΣΤΑ? ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΑΡΓΑ? 

    Και τα παρατα ολα και τρεχει. ΤΡΕΧΑ . στο παραπεντε την γλυτωσες εχε χαρη που ο Lincoln εκτος απο δυσκοιλιος ειναι και αργος σαν χελωνα. Αλλος θα ειχε προσφερει τον ωμο του για παρηγορια και 3 ποτα θα εκαναν την δουλεια και μενες με το beacon στο χερι .

    Και να σου βγαινει απο το αυτοκινητο. Και την κοιτα και κοιτιουνται . Και σε slow motion [ εγω το ειδα να ναι slow ] αγκαλιαζονται και φιλιουνται . ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ> ναι εκει τελος. ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΛΕΣ κατι θα τους ακουσεις να λενε. ΜΠΑΜ ουτε ενα sec φιλι...δεν βαριεσαι...αφου τα ξαναβρηκανε εγω μαζι τους !!! Τωρα μενει να το πουνε στον πατερα και την μανα και προπαντων τον Lincoln και να αρχισουν τα σχεδια του γαμου οσο εχουν καιρο...7 επ μεχρι το τελος . Και λες σιγα μην το τελος τους βρει μαζι!! Καλο !! Γελανε οι σεναριογραφοι τους ακους? 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. metrio episodio...simfono me lusifer....gia n doume ti simveni me tin simaxia p exi kani o september...Polemos meta3i ton observer????M fenete oti i season 4 tha stithi giro apo tous observers...se auto to komati pistevo pane kala....k epitelous to autonoito to ipan k episima....gia n doume ti sinexia....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ ωραίο το επεισόδιο! Όλες οι σκηνές που ασχολούνταν με Πήτερ ήταν γαμάτες όπως και όταν αναφερόταν η Ολίβια σε αυτόν ή πως αισθάνεται! 
    Το αυτοτελές κομμάτι ήταν αρκετά καλό θα έλεγα, αλλά έγινε πολύς ντόρος με αυτόν τον κακό για το τίποτα... για ένα επεισόδιο ήρθε απ' ότι φαίνεται! 
    Τέλος, αυτό που είπες ο Σεπτέμβριος στο τέλος για την "αγάπη" δε μου άρεσε σαν απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για μια και μονο φορα δεν θα πω τιποτα...Γιατι απλα πολυ απλα δικαιωνομαι...!!! 

    "You've been home, all along" ~ September

    Τι μιλαω εγω τοσο καιρο??? Λουστειτε τα τωρα... το επε και ο Σεπτεμβρης τι αλλο θελετε?
    Πραγματικα δεν με νοιαζει τιποτ αλλο, ουτε αν κοπηκε αποτομα,  ουτε αν το αυτοτελες κομαμτι ηταν καλο... Η ατακα του Σεπτεμβρη με καλυψε πληρως!!! 
    Ευχαριστω, καλη συνεχεια στα σχολια :::PPP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ω ναι δικαιώθηκα κι εγω με την σειρα μου ωραιο και το επεισοδιο και το φιναλε , δεν με πολυ απασχολησε το θεμα του παραμορφωμένου εραστη μιας και πηρα τις απαντησεις μου για τον peter και τον observer  μαζι θελω να πιστευω πως σιγα σιγα τα πραγματα θα καλυτερευουν κι ο walter θα εμφανιστει ξανα δυναμικος και θα τακτοποιηθούν τα πραγματα μιας και το κυριο θεμα μας ειναι ο τρελος τζοουνς σιγουρα μας περιμενουν δυνατα επεισοδια πλεον και πιο ξεκαθαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΙ ΠΑΠΑ ΤΡΩΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΠΟΙΛΕΡΣ μεγαλος κακος και μλκιες ... ενας τυπος με παραμορφωμενα μουτρα που ειχε δει πολλες φορες "το αρωμα γυναικας" τρομερο...ο Οbervser επιτελους φιλοτιμηθηκε να πει στον Peter οτι ειναι στο σωστο timeline ... o Lincoln για αλλη μια φορα μου γυρισε το μυαλο , οση ωρα εβλεπα τiς σκηνες τους με την Olivia στο μυαλο μου ειχε την φραση "παρε τα @@ μλκ η γκομενα ειναι αλλουνου"...γενικα το επεισοδιο μετριο σαν ιστορια αλλα τελιο γτ ηρθαν τα πραγματα με τον Peter και την Olivia στα ισα τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μετα απο καιρο επιτελους ειχαμε επεισοδιο!!!

    1)Το αυτοτελες κομματι ηταν καπως αδιαφορο...

    2)Ομως φετος το αυτοτελες κομματι συνδεεται αμεσα με την ιστορια των βασικων πρωταγωνιστων...Και αυτο μου αρεσει!

    3)Ολες οι σκηνες με τον Πητερ ηταν τελειες! Βρηκε το σπιτι του Παρατηρητη που εμενε στο νουμερο 228,1/2 (μου θυσιμε Χαρυ Ποτερ!!!)...Μαθαμε τι κανει το beacon,ειδαμε μερικα απο τα gadget των Observer και γενικα ηταν πολυ καλη η συνομιλια του Πητερ με τον παρατηρητη!

    4) Ομως το beacon στο επεισοδιο 1χ04 τι το ηθελε ο αλλος ο Παρατηρητης???  Ισως να χρησιμευει και σε αλλα πραγματα!. 

    5)H σκηνη του επεισοδιου εκει που ο Γουολτερ δουλευει στο εργαστηριο και βλεπει Scooby-Doo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    6)Για τον μεγαλο κακο που τοσο μας ειχαν προμοταρει,εχω 2 σκεψεις!
        α)Θα τον δουμε και σε αλλο επεισοδιο και πραγματι θα κανει κατι πολυ κακο
        
        β)Δεν θα τον δουμε ξανα,αλλα τον χαρακτηρισαν κακο γιατι προσπαθησε να χαλασει το πιο σημαντικο πραγμα,την Αγαπη!

    7)Θελω και αλλα πραγματα για του Παρατηρητες! Ποσα χρονια ζουν? Απο ποιο ετος ειναι? Εχουν καποιες δυναμεις? Ειναι ολοι οι ανθρωποι απο την εποχη τους ετσι? Πως γινεται να πεθαινει και μετα να τον επαναφερει ο Πητερ? Και αλλα πολλα φυσικα...Δεν πιστευω να μας τα απαντησουν ολα,αλλα τουλαχιστον καποια θα ηθελα να τα μαθουμε!

    Βαθμος: 8.247/10

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΝΑΙ...!!! ΝΑΙ...!!! ΝΑΙ...!!!
    Δεν έχω να πω τίποτε άλλο...
    Μετά από τη σκηνή με τον Σεπτέμβριο τα σχόλια περισεύουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. to epeisodio htan metrio....eixe kai kala stoixia eixe kai kaka stoixia....as arxisoume apo ta kaka, ollo to autoteles komati htan para polu adiaforo swsth h pipi pou leei oti htan antigrafh epikolish apo thn tainia "arwma" swsthn kai h evh pou diabazame spoilers gia ton super kako kai telika bghke mapa to karpouzi.

    eixe omos kai polu kales stigmes to epeisodio...olles oi skhnes tou peter htan ekseretikes...
    ksekatharisan epitelous oti eimaste sto diko mas sumpan, dothikan kai kapoies alles apantisoules, kai mathame epitelous ti einai kai autos o perifimos kulindros pou ton eixame dei prin 4 season...perimenoume perisoteres apantiseis apo edw kai pera sta epomena epeisodia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. αυτη εδω η φωτο με τον Πιτερ ετσι οπως τον δειχνει ο μεγενθυντικος φακος δεν ξερω αν ειναι η ιδεα μου αλλα μου θυμηζει πολυ παρατηρητη! μηπως δεν ειναι τυχαιο και τελικα γιαυτο ο Σεπτεμβριος νοιαζεται τοσο για  Πιτερ - Ολιβια? μηπως ειναι απόγονός τους? Αφου το επισοδειο ειχε την επανενωση  για μενα ηταν τελειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. dedo σου μοιάζει μάλλον επειδή δεν φαίνονται τα μαλλιά του , αλλά δε νομίζω να εστίαζαν εκεί με αυτή τη σκηνή! Πάντως το ότι ο Παρατηρητής είναι απόγονος του Πήτερ και της Ολίβιας δεν αποκλείεται καθόλου... γι' αυτό θεωρείται τόσο σημαντικός! Το είχαμε συζητήσει και στο 4.14 αν θυμάμαι καλά! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Επιτέλους επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες μας !!
    Τα σχόλια μου για το επεισόδιο  
    http://abouttvseries.blogspot.com/2012/03/fringe-415-short-story-about-love.html#more 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Α, και κάτι ακόμη που μου ήρθε. Τώρα που ξέρουμε ότι είμαστε στο bleuniverse, οι τίτλοι σε τι χρώμα θα είναι? Μπλε? Κίτρινοι? Ή μήπως Πράσινοι?? (Μπλε + Κίτρινο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτό είναι μια καλή ερώτηση... μέχρι να θυμηθούν όλοι ίσως έχουμε το κίτρινο χρώμα... 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τα ελληνικα του peter τελικα σημαινουν κατι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @8d4565e420fe7bce4f7bfb5b1d6602cf  οτι και να σημαινουν εγω πατως πεθαινω καθες φορα που ακουω τον Joshua να μιλαει ελληνικα... Πεθαινω και επειδη το λεει ο Τζος αλλα και στα ΓΕΛΙΑ! εχει τοσο γελοια προφορα  :P :P xaxaxaxaxaxaxa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Είναι δύσκολα τα άτιμα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Nα ειναι καλυτερο αντρωπο απο το πατερα του... Not Greek Style Man... χαχαχαχαχαχα γεια σου ρε ΠΕΤΡΑΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αρκετα καλο,ως μεταβατικο που ηταν το επεισοδιο.

    linuslost Φοβερη σκηνη με τον ουολτερ στο εργαστηριο και απο πισω να παιζει σκουμπι ντου,κλασσικος γουολτερ(στη κοσμαρα του)!!!
    Χαιρομαι που πηρα απαντηση για την οβιδα του παρατηρητη,γιατι εδω και ενα χρονο ειχα σκαλωσει και εκανα υποθεσεις τι να ηταν,απο τοτε που την ειχαμε δει στην 1η σεζον.
    Αυτο το ροματζο πητερ-ολιβια εχει αρχισει και με κουραζει πολυ,το εχουνε τραβηξει απο τα μαλλια...αν και τωρα ελπιζω οτι θα τα βρουνε και θα ησυχασουμε απο αυτο!
    Γενικα πιστευω εχουν στρωσει τα πραγματα..και αυτα που θα δουμε δε τα φανταζομαστε.
    Οσο για απαντησεις,νομιζω θα παρουμε και με το παραπανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Θυμαμαι στα 6 μου χρονια (τωρα ειμαι 21) να ξυπναω κρυφα στις 7 το πρωι τα ΣΚ για να δω τα κλασσικα παλια επεισοδια Scooby-Doo....Ισως να ειναι και το αγαπημενο μου καρτουν!!!


    Για την οβιδα τωρα χαρηκα που πηραμε απαντηση,αλλα την την ηθελε ο αλλος ο Παρατηρητης στην 1 σεζον? Μηπως εχει και αλλη λειτουργια και δεν το ξερουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. paideia geia sas katarxin eimai new edo kai dn exo kanei acc akoma alla sigoura tha kano auto to blog einai gamato!!!
    katarxin emena me kourazoun sxedon ola ta autoteles meri twn episodeion ( autoteles ennoeite tin istoria me ton aximo kameno tipo e? kai antistixa me kathe episodeio) tora pou exei proxorisei mprosta poli i seira pisteuo oti dn prepei na deinoun k toso polli endiaferon se auta....
        thelo na exoume ena episodeio kalitera to teleutaio tou kiklou kai na min exei autoteles ksero ego na exei mono eksigiseis gia ola...m akoute gia OLA
    eimai sigouros oti oloi sxedon eixame ksexasei gia to beacon(φαρος στα ελληνικα) pou to eixa protodeiksei sto 1x04... anarotieme ti alla mistiria pou dn eixan eksigithei palia mporei na prokipsoun tora 
    aaa kai thelo oposdeipote ton walter back toraaa omos...
    episis telionontas thelo na po oti dn endiaferomai katholou gia tin nina na paei sto diaolo alla thelo tin rachel tin aderfi tis olivia kai i anipsia tis,sry dn thimamai onoma :( na ksanaemfanistoun se kana episodeio
    aaa kai mporei kapoios na m thimisei ta xromata ton simpanton?
    mple einai to kanoniko nomizo kokkino to allo kai kitrino to kainourgio timeline? an kai dn einai timeline alla telos panton
       Kai september tha ta matho ola gia sena dn pas pouthena karafla m esi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ναι,τα χρωματα εινα ακριβως οπως τα ειπες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ok thnx kai molis epiveveothike oti eimai sostos gia auto p eipa prin...
    ~quote~
    eimai sigouros oti oloi sxedon eixame ksexasei gia to beacon(φαρος στα ελληνικα) pou to eixa protodeiksei sto 1x04... anarotieme ti alla mistiria pou dn eixan eksigithei palia mporei na prokipsoun tora  

    ligo pio pano to eipa... ligo prin eida to promo gia to next episode kai autos o xazos p eixe metalaxthei se ena teras kai eixe dialisei ena aeroplano kanei comeback!
    an dn thimaste poion leo deite to promo!
    nomizo to episodeio stin season 1 itan kai apo ta prota kiolas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. χαχαχα!Α ρε Λαμπρο που quote-αρεις και τον εαυτο σου!:P Nαι αυτο το τερας που δειχνει το προμο ειναι απο το 1.13! ΕΙΣΑΙ ΣΩΣΤΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Επιτέλους!Τόσο καιρό περιμέναμε την στιγμή της αλήθειας και να που δικαιωθήκαμε.Απογοητεύτηκα πάρα πολύ με τα νούμερα τηλεθέασης της σειράς διότι θεωρώ ότι πράγματι είναι πολύ καλή.Όλες οι σειρές κάνουν κοιλιά κάποια στιγμή αλλά ένα τόσο καλό σενάριο είναι κρίμα να πηγαίνει χαμένο επειδή δεν εκτιμάται.Μακάρι αυτή η σειρά να συνεχίσει να μας εκπλήσσει και να μην κοπεί έτσι βιαστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή