18/2/12

Σχολιασμός επεισοδίου 4x13 - A Better Human Being


Όποιος παρακολούθησε το σημερινό επεισόδιο του Fringe μπορεί να προχωρήσει στο θέμα σχολιάζοντας ότι του τράβηξε την προσοχή και θέλει να το μοιραστεί. Μείνετε μαζί μας για θεωρίες και να ανταλλάξουμε απόψεις για το επικό αυτό επεισόδιο.

Όποιος δεν το είδε ακόμα μην προχωρήσει γιατί το θέμα είναι γεμάτο σπόιλερ!!!

Περίληψη: Καθώς η ομάδα ακραίων γεγονότων ερευνά ένα ψυχικά άρρωστο ασθενή που συνδέεται σε μια σειρά δολοφονιών, κάποιες τρομακτικές ενδείξεις θα αποκαλυφθούν που θα οδηγήσουν την Ολίβια σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις.

40 σχόλια:

  1. Nα ψοφησει ο DRJ σε καθε συμπαν και σε καθε timeline!

    Na ψοφησει η Shapeshifter-Nina! Ελπιζω ο Lincoln να τις περασε τουλαχιστον χειροπεδες!
    Ζητω για την Ολιβια που θυμηθηκε τελικα!!! (ελπιζω να ειναι μονιμο αυτη τη φορα)
    Ζητω για τον Πητερ που επιτελους εκανε την πρωτη κινηση να την φιλησει! (Αρχισε να παιρνει μπρος, μαλλον θα διαβασε τα σχολια εδω μεσα :Ρ)
    Ζητω (ξανα) για την Ολιβια που δεν φοβαται και εγινε παλι οπως πριν!
    Ωραιο το αυτοτελες κομματι αλλα δεν του εδωσα και πολυ σημασια να σας πω την αληθεια! χαχαχαχα!
    Και τωρα που ειδα οτι το glyph code ειναι "Henry" αρχιζει το καλοοοο...Που να 'ναι το πιτσιρικι...
    Πανω που ελεγα ρε γαμωτο οτι επιτελους θα ειναι μαζι το ζευγαρι μας, κατι γινεται και πανε ολα κατα διαολου! Μια η απαγωγη, μετα θα μαθει ο Πητερ οτι εχει και παιδι, θα ξαναθυμωσει η Ολιβια, και αντε παλι κλαμματα και μουτρα και φτου κι απ'την αρχη :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. xaxaxaxaxaxa h fwto olla ta lefta...kala me thn psarotiko blema thn keitaei thn moumia o Lincoln

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πωωωωωωωωωω......... Αυτοί οι παραγωγοί του Fringe να μην μας αφήσουν να χαρούμε λιγάκι. Αμέσως να μας τα καταστρέψουν όλα. Όταν είδα τον Πήτερ να φιλάει την Ολίβια, λέω άιντε επιτέλους... Ξύπνησε το χαιβάνι μας. Τώρα θα βγάλουμε άκρη. Αλλά που... Εκεί, να μας την καταστρέψουν την χαρά. Όσο για το υπόλοιπο επεισόδιο, το αυτοτελές μέρος στην αρχή είχε ενα ενδιαφέρον, αλλά μετα το πηδήξανε λίγο. Άσε που το κόψανε πολύ απότομα στο τέλος. Δηλαδή πέθανε ο μπαμπάς τους κ σώθηκαν ολοι και τώρα δεν επικοινωνούν μεταξύ τους για αυτό ηρέμησε και το παιδάκι? Κ αυτούς π έπιασαν τι τους έκαναν? Τους μπαγλάρωσαν? Θα μπορούσαν να το λήξουν πιο ομαλά.
    Τώρα στα σημαντικά. Μπράβο στο Λινκολν που πήρε χαμπάρι ότι κάτι παίζει κ το παιξε άγριος με τη Νίνα. Κατάλαβαν όμως ότι αυτή η Νίνα δεν είναι η Νίνα. Κ επίσης, είναι Shapeshifter ή είναι από τον άλλον Κόσμο? Επίσης ο Μπροιλς εξαφανισμένος σε αυτό το επεισόδιο. Για να πω την αλήθεια δεν μου έλειψε. Α, επίσης ο Γουόλτερ με τον τρελό στο ίδριμα όλα τα λεφτά.. Θυμήθηκε τα δικά του μάλλον. Φάση είχε. Και μου αρέσει που αρχίζει και βγαίνει από το εργαστήριο.
    Οσο αφορά τη συνέχεια, και αν όντως το glyph ήταν Henry κ εννοούσε το παιδί της άλλης Ολίβιας, θα ήθελα να μην ξαναεπιστρέψει. Για την ακρίβεια θα ήθελα ν μείνουμε σε αυτό το timeline με όλους όπως έχουν, αρκεί να ψοφίσει ο Jones. Αιτιολογώ. Η Ολίβια θυμήθκε, οπότε ο Πήτερ έχει την Ολίβιά του. Ο Γουόλτερ έχει αρχίσει κ τον νιώθει σαν πραγματικά δικό του. Άλλωστε κ στο κανονικό timeline δεν ήταν δικός τους, οπότε και εκεί happy end. Στο άλλο universe όλοι είναι μια χαρά, δεν μας ενοχλούν ας κάνουν ότι θέλουν. Και ζήσαμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα. Α, και να μας πουν επιτέλους τι ρόλο βαράνε αυτοί οι Observers. Αλλά δεν το κόβω να γίνεται έτσι τέλος πάντων.
    Λοιπόν, προς το παρών αυτά είχα να πω. Τώρα σίγουρα έγιναν κι άλλα στο επεισόδιο, αλλά πρόχειρα και αυτά που μου έμειναν τα είπα. Και φυσικά περιμένω πως και πως το επόμενο επεισόδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οτι ειπε η Troula! Πραγματικα συμφωνω σε ολα!! 2 πραγματα θα πω μονο...

    1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΛΙΒΙΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ (μονιμα εννοω)
    2. ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΑΜΑΤΟ...Δωστε observers στο λαο λεμεεεε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν θα σχολιάσω τίποτα.... 3 πράγματα μόνο θα πω... Νιώθω τυχερός που βλέπω το Fringe, θα έπρεπε να λυπόμαστε αυτούς που δεν το βλέπουν.... το Fringe να γίνει τρίωρη σειρά και να έχει νέο επεισόδιο κάθε μέρα (και λίγα λέω)..... και εάν έχει ένα αξιοπρεπές τέλος θα είναι, για 'μένα τουλάχιστον, η καλύτερη σειρά στα χρονικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δεν εχω λογια .οποιος δεν βλεπει fringe χανει στα σοβαρα. Απο που να το πιασω και απο που να τα αφησω. Tι ηταν αυτο?οι  αναμνησεις απο πιλοτο μεχρι και τον John Scott τον μακαριτη θυμηθηκαμε !! 

    Η Olivia γυρισε και ειναι για παντα . Το επεισοδιο ειχε τοσες αναφορες στο LSD της  3ης σαιζον που ειναι αρρωστο να το σκεφτεις.Να κοιταει τον δικο μας τον αργο γλυκουλη μπουνταλα που μεχρι να καταλαβει οτι βρισκεται στο σωστο μερος θα εχουμε μεταφερθει στο πρασινο συμπαν * και αυτος να λεει απο μεσα του ΟΧΙ δεν ειναι αυτη χαιβανι και να συμφωνει και ο πατερας Walter που μεχρι χτες σχεδιαζε γαμους και τωρα κοιταει λοξα!

    Ο Lincoln επιτελους ξυπνησε [αργα παλικαρι μου η Ολιβια αυτη ειναι πιασμενη αλλα ακουσα η κοκκινομαλα ειναι ελευθερη και εχει και ενα κατι για τους καλους και ευστροφους *] Η Astrid επιτελους ειχε φλερτ με καποιον ενταξει μν τα θελουμε ολα δικα μας...τι πειραζει που ηταν σε ιδρυμα κατι χρονια ....και εχει αδερφια δολοφονους?

    Η υποθεση καλη αλλα πιο ειχε στο μυαλο του την λυση? Εγω οχι. Φωναζα στην οθονη σε ενα παλικάρι να βαλει τα γυαλια και να κοιταξει στα ματια την Οlivia μπας και καταλαβει κατι.Αν και το fringe με ειχε καψει περυσι και ουρλιαζα οχι αλλο ρομαντζο μπλιαχ σταματηστε τωρα βγαζω το καπελο στους δυο πρωταγωνιστες. Τρομερες ερμηνειες . Ειναι να το χεις. 

    Και εκει που λεω ωχ εχουν μεινει κατι λεπτα και ο peter ακομα να βαλει μπρος . Ερχεται η σκηνη στο βενζιναδικο. Κακος οιωνος. Δεν φερνουμε το ηλεκτρονικο αμαξι πισω? Πιο ασφαλες!! Και εκει που ολα πανε μελι γαλα . ΜΠΑΜ . Η Olivia απο την χαρα δεν κρατιεται και βγαινει απο το αμαξι. Και λεω αρε Οlivia τοσα θυμηθηκες το γεγονος οτι εισαι γκαντεμο απο μικρη δεν το σκεφτηκες? Οτι ο  Jones γυριζει ελευθερος δεν σε τρομαζει? Που ειναι τα τοστ? Και παλι απο την αρχη αδερφια!! Την απαγάγουν με ενα σουπερ μαγικο τροπο οπως σε s2 την αλλαξαν με την κοκκινομαλα και ξεκιναμε. Γιατι μια σαιζον χωρις να βασανισεις την olivia dunham δεν ειναι fringe και εμεις θελουμε την ηρωιδα μας μεσα στα βασανα και την κακουχια. 

    Οσο για το μνμ δεν θελω να πω πολλα αλλα ειμαστε σοβαροι? πως θα τον φερεις πισω? Και γιατι?Για αυτο θα πω οτι ο Henry εδω ειναι η Olivia . Το κλειδι για το μηχανημα . Αφου ο Πητερ θεωρητικα δεν υπαρχει αρα το γραφημα με αυτον δεν υπαρχει αρα η Olivia ειναι η μονη που ειναι συνδεδεμενη μαζι του. Ετσι οπως ο Walternate ηθελε να χρησιμοποιησει το μωρο για το μηχανημα ετσι και ο Jones την Οlivia. Αυτο θα πουμε γιατι αν φερουνε τον μπομπιρα πισω θα βαρεσω το κεφαλι στο τοιχο. 

    Επισης επισημαινω τα χρωματα στο επ .μπλε κοκκινα και πολυ πρασινο. Λεω πορτοκαλι και μπλε = πρασινο συμπαν το καλυτερο συμπαν ? 

    Κανω μια προσευχη για την olivia να τα καταφερει παλι γιατι μεχρι τωρα ο Peter την εσωσε καμποσες φορες και επειδη δεν παιξε γελασε πιστευω οτι αυτος ειναι ο μονος να την σωσει . Και τους χωρισαν...τελεια....σκουρα τα πραγματα Olivia τρεχα για την ζωη σου τρεχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παιδιά τα έχετε πει όλα! Απλά τέλειο!!!!

    Βέβαια υπήρχε ένα σημαντικό μείον στο επεισόδιο και αυτό ήταν το αυτοτελές κομμάτι του που ήθελα να το πάω μπροστά και να δω τα σημαντικά που μας καίγανε!!! Το καλό είναι ότι είχε καθ' όλη τη δειάρκεια του επεισοδίου εξέλιξη στη βασική πλοκή και όχι μόνο στο τέλος, οπότε πάλι καλά να λέμε!!!! 

    Το επόμενο θα κάνει Πάταγο σίγουρα!!!! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. allo ena EKSERETIKO epeisodio (mas exoun kakomathei polu teleutaia).
    to autoteles komati mporei na mhn htan tipota to idietero....alla to basiko story proxorise para polu...kai pisteuw sto epomeno epeisodio tha mathoume to 70 ths ekato apo auta pou theloume....ERXONTE EPITELOUS APANTISEIS.
    ο DRJ etimazei ths teleutaies tou kiniseis...nomizw sto epomeno epeisodio tha ksekatharisoun kai me auton....kai meta apo auton erxete opos kseroume o MEAGALOS kakos (eki na doume ti exei na ginei).
    h oliviara epitelous thimithike oloklirwtika ton peter...twra omos? ti tha ginei apo edw kai pera?

    *otan sas legame mazi me thn isminh gia to kokkinomala moumia gelagate e? xaxaxaxaxa http://fringe-d-vision.blogspot.com/2011/10/poll-nina-sharp.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φοβερο το επεισοδιο!!!Δεν εδωσα καν βαση στο αυτοτελες κομματι (αν κ στην αρχη ειχε λιγο ενδιαφερον) αλλα φυσικα τα περι Ολιβιας-Πιτερ κκκ εκλεψαν την παρασταση...Το ολο αμηχανο σκηνικο μεταξυ τους εωσοτου ξεκαθαριστει ''ειναι-δεν ειναι'',τις εξετασεις που δεχτηκε η Ολιβια στο εργαστηριο με τα βλεμματα που ανταλασσαν...Πολυ γλυκα κ νοσταλγικα!Οι εικονες που εσκαγαν απ'το παρελθον στην Ολιβια ολα τα λεφτα...Θυμηθηκε τα παντα κι ο Πιτερ πιστεψε πλεον!Κριμα που το χαλασαν αμεσως αλλα παμε γι'αλλα...
    Να που η Νινα δεν ηταν η Νινα (πολυμορφικη ειναι),αλλα μπορω να πω πως χαρηκα που η Νινα-Νινα ειναι ζωντανη...Ελπιζω να την μαζεψε ο Λινκον την αλλη!
    Χαιρομαι αφανταστα που βλεπω τον παλιο καλο Γουολτερ...Με τις ατακες του,να δουλευει με ενθουσιασμο κ να βγαινει κι εκτος εργαστηριου!Οταν θυμηθει κι αυτος τον γιο του πιστευω θα πεσει ΤΟ κλαμμα...
    Ο Τζοουνς τι θελει να επιτυχει ακομα δεν καταλαβα,αλλα φανταζομαι θα γινει το σωσε...Η Ολιβια γι'αυτο θα πεθανει (αν πεθανει,οπως ειπε ο Σεπτεμβρης)?Λογω το οτι ειναι μια προσθηκη στο σχεδιο του Τζοουνς?Μηπως την υποβαλλει σε κατι που θα προκαλεσει κ το θανατο της?Τελος παντων ειδα κι εγω το επομενο προμο κ πραγματικα ανυπομονω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. akoma ena para poly kalo epeisodio..:D

    k oi erwthseis plh8ainoun,alla suntoma 8a paroume polles apanthseis auto einai t mono sigouro!

    k epishs sigouro einai oti prepei n tis paroume etsi wste na r8oun t pragmata sth seira tous pali.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. εντάξει δεν θα πω πολλά... την ώρα που ο πητερ φίλησε την ολιβια ήμουν έτοιμη να χειροκροτήσω αλλά επειδη μένω σχετικα κοντα σε ψυχιατρείο και η μανα μου ηταν στο ιδιο δωμάτιο δεν το τόλμησα μην βαλει να με μαζεψουν... το αυτοτελες κομματι ηταν οτι ναναι ισα ισα να γεμισουν την ωρα αλλα και παλι δεν μπορει να επισκιάσει το μεγαλειο ολων των αλλων ... τελικα η σκαταγρια η Νινα ειναι shapeshifter οχι οτι και να μην ηταν θα με εξεπληττε ολα οκ...παντα πανω που παμε να πουμε αντε ωραια μας το γαμανε αλλα αυτα ειναι τα ωραια στο FRINGE ... περιμενω με μεγαλη ανυπομονησια το επομενο επεισοδιο οσο παει και πιο επικη γινεται η σειρα το ενα γαματο επεισοδιο μετα το αλλο μας πανε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απο επεισοδιαρα σε επεισοδιαρα λοιπον....!
    2 πραγματα μονο: 1)respect σε Olivia-Peter!    2)Η nina ειναι δεν ειναι shapeshifter παλι αχωνευτη!!!    3)μια βδομαδα καιρος=αιωνας!
    (Ενταξει ηταν 3!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Α κατι που ξεχασα να αναφερω πριν , βασικα 3 πραγματα 1ο) ενταξει ο Peter σε ολο το επεισοδιο μεχρι να φιλιθουν την κοιτουσε σαν κουταβι και ετοιμος να κλαψει αλλα οκ 2ο) Η Olivia αμα θυμάστε στο 1ο επεισοδιο μιλουσε με τον Lincoln και του ειχε πει κατι του τυπου "ξερω πως ειναι να εχεις ενα κενο μεσα σου το εχω σε ολη μου την ζωη" , σε αυτο το επεισοδιο ηταν ασυνιθιστα  χαρουμενη , λογικο βεβαια αλλα ειναι μια παρατηρηση  , 3ο) γτ ο DRJ να χορηγήσει cortexiphan στην Olivia? Αμα θυμαστε στο 3χ21 η Olivia ειχε ζητησει να της δωσει Ο Walter και της ειχε πει οτι αυτες οι ικανοτητες ειναι ηδη μεσα της , αλλα τωρα ειδαμε οτι μετα που της εδωσε η Shape-Nina θυμηθηκε τον Peter ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τελικά το αυτοτελές κομμάτι δεν άρεσε σε πολλούς (λογικό), μόνο στο να βρει η Άστριντ γκόμενο χρησίμευσε! 

    Και τώρα γυρνάω σε ένα παλιό θέμα που είχαμε ανοίξει το καλοκαίρι! http://fringe-d-vision.blogspot.com/2011/08/blog-post_20.html 
    Τώρα πλέον έχουμε πάρει την απάντηση σε εκείνη την ερώτηση και είναι "Ολίβια" , αλλά για 2 ψήφους την κέρδισε ο Γουόλτερ οπότε δεν πέτυχε!!! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. stavrosLost : Για την φωτο υου Μεγα John Locke που εβαλες που θυμιζε Observer,ποσο τελειο θα ηταν να εχουν ενα guest του Τερυ Ο κουιν σε ρολο Παρατηρητη??? Πραγματικος Παταγος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ναι ρε Linuslost αλλά να μην είναι κλασικός Observer, να είναι ένα σκαλί πιο πάνω από αυτούς (κάτι σαν αρχηγός τους)! Να κάνει πάταγο!!! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φανταστικό επεισόδιο! Μετά το επικό προηγούμενο δεν περίμενα να βλέπαμε ένα ακόμη τόσο ωραίο! Μπράβο! 

    Το αυτοτελές καλό ήτανε αλλά το όλο θέμα με Ολίβια και Πήτερ ήταν όλα τα λεφτά. Η Ολίβια τα θυμάται όλα και το θέμα είναι τι θα συμβεί. Περίμενα λίγο να πονηρευτεί ο Πήτερ και να πει "μήπως τελικά αυτό είναι το σύμπαν μου;" 
    Το φιλί στο αμάξι all the money! Έσκασα ένα πλατύ χαμόγελο χαχαχαχα :D

    Όσο για την Νίνα απότι κατάλαβα η καριόλα είναι Πολυμορφική. Πολύ μου άρεσε πώς χειρίστηκε την κατάσταση ο Walter. Και προβλέπω να τσακώνεται με τον Πετράκη.. Ίδωμεν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οι λεζάντες που βάζετε στις φωτό είναι τέλειες ! Τα σχόλια μου για το επεισόδιο εδώ :  http://abouttvseries.blogspot.com/2012/02/fringe-better-human-being-review.html 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ευχαριστούμε Ρόζα! Σου κλέβω την φωτογραφία του Observer γι αυτό το θέμα (
    http://fringe-d-vision.blogspot.com/2011/09/4.html) :) 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Παιδια απλα δν υπαρχουν λογια για να περιγραψουμε αυτο το επεισοδιο, η λεξη "ΕΠΙΚΟ" ειναι λιγη πλεον! Τι ειδαν τα ματακια??? Σοκ και δεος!! Νομιζω τα παιδια απο πανω εχουν καλυψει τα παντα, το μονο που μας μενει ειναι 6 μερες μεχρι το σουπερ επεισοδιο και μετα ενας μηνας κενο.
    Σειραρα παντως, οχι αστεια, εχει τα παντα, και νομιζω πρεπει να αναφερθουμε και στο ποσο τελεια επαιζαν οι ηθοποιοι, απιστευτοι ηταν.

    Ασχετο, αλλα σκεφτομουν πολυ με ποιον τροπο μπορει να επαναφερουν τον Χενρυ πισω στην ιστορια, και δν μπορω να σκεφτω καποιον "σχετικα" νορμαλ-λογικο τροπο. Ειμαι σιγουρη παντως πως οι σεναριογραφοι ξερουν τι κανουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μάνα μου...τι επεισοδιάρα ήταν αυτή πάλι;! Τι να πρωτοπώ...ότι χάρηκα πολύ που ξεξαθαρίστηκε η σχέση Πίτερ-Ολίβιας! Τελικά η Νίνα ήταν μηχανικό υβρίδιο και η πραγματική Νίνα ήταν το θύμα απαγωγής με την Ολίβια στο τέλος και μου έκανε εντύπωση που την ρώτησε αν είναι πληγωμένη, εκεί φέρθηκε σαν πραγματική της μάνα! Πάλι θα της κάνει τα ίδια πειράματα ο Τζόουνς όπως έδειξε στο promo;;; Για ποιό λόγο; Την προηγούμενη φορά ήταν για να προετοιμάσει τους στρατιώτες, τώρα αυτή την φορά για ποιό πράγμα θα είναι; Πω πω έχουμε και observer να κάνουμε και θα μπει στο μυαλό του ο Πίτερ και θα τα δεί όλα!!!!
    ΧΑΜΟΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Θα ειμαι λιτη και απερριτη αυτη τη φορα...δεν θα πω πολλα!! απλα τα εξης:

    1) Πητερ κλεψε το κοριτσι και φυγετε για αλλη γη για λλα μερη που κανεις δεν θα σας ξερει (μην δοκιμασετε αλλο συμπαν γιατι οι αλλαγες δεν σας θελουν, εμεινετε στο συγκεκριμενο απλα αλλαξτε χωρα..σας φιλοξενω αν θελετε, εχω το σπιτι του σκυλου ελευθερο :P)

    2)ΕΙχα κολλησει οτι η Νινα ειναι τσουχτρα (για να μην πω το αλλο που ξεκιναει απο τσ.....) και δεν πηρα χαμπαρι οτι ειναι shapesifter μεχρι προ λιγου που διαβασα κατι σχολια απο εσας!! οκ και παλι σκασιλα μου, ειτε την πολυμορφικη ειτε την κανονικη ας την σκοτωσουν να τελειωνουμε...

    3) Ολες οι σκηνες Πητερ Ολιβια ηταν απλα θεικες!! εκει που τελικα την φιλησε στο αμαξι δεν μπορουσα να κρατησω τη χαρα μου...δαγκωνα το παπλωμα για να μην ουρλιαξω(ηταν και 3 το χαραμα, μην με ακουσε η γειτονια και λενε τι επαθε η τρελη και θα εφταναν στο συμπερασμα "α μαλλον κανει ετσι γιατι ειδε Πητερ/Ολιβια να φιλιουνται :P")

    4) Οσο για το τελος τι να πω....για αλλη μια φορα μας αφηνουν με την χαρα...αντε τωρα μια βδομαδα υπομονη και αν καταφερουμε να επιζησουμε..

    Αυτα...δεν μπορειτε να πειτε ημουν συντομη σε σχεση με αλλες φορες που κανω "10" σχολια...Βεβαια ειδα μονο μια φορα ολοκληρο το επεισοδιο και καμια 10ρια τις σκηνες Πητερ/Ολιβια οποτε δεν με απασχολει τι αλλο εδειχνε το επεισοδιο...ουσιαστικα ουτε την αυτοτελη υποθεση δεν καταλαβα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δεν ξέρω για σας.. Αλλά εγώ μόλις είδα τα 2 τελευταία επεισόδια ΞΑΝΑ. Ε ρε γλέντια. Τρελό σκάλωμα φάγαμε νομίζω..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Φοβερο επεισοδιο...Μου θυμισε επεισοδιο απο την 6η σεζον του LOST!!! ----->9.5/10

    1) Αρχισαμε δυναμικα με την θεωρια του Γουολτερ πανω στο τι συμβαινει στην Ολιβια....Πιστευει οτι γινεται λογω των ικανοτητων που εχει απο μικρη σε συνδυασμο οτι παιρνει μνημες απο τον Πητερ..

         α)Εδω να πω οτι σκοπιμα πιστευω μας κατευθηνουν προς μια κατευθυνση η οποια φυσικα ειναι λανθασμενη...Δηλαδη,απο την αρχη πιστευα οτι ειναι το ιδιο time-line με πριν με τους ιδιους Ολιβια,Γουολτερ κ.λ.π απλως λιγο αλλαγμενους..

         β) Η Ολιβια επισης οτι ειναι η δικια μας γνωστη Ολιβια και οτι σημερα της ηρθαν δικες της μνημες και οχι του Πητερ και της αλλης Ολιβια..


    2)Καταπληκτικες ολες οι σκηνες με Ολιβια - Πητερ και ειδικα εκει που της ερχοταν μνημες απο το παρελθον..

    3)Συνεχιζουν για ακομα ενα επεισοδιο να μας εξηγουν την μυθολογια της σειρας και μεσω του αυτοτελης κομματιου της σειρας το οποιο λειτουργει ως παρομοιωση....

    4)Απηγαγαν την Ολιβια και μαζι την Νινα οποτε τα πιθανα σεναρια ειναι:

      α)Η Νινα που βλεπαμε μεχρι τωρα ειναι shape-shifter,αλλα για να παρει την μορφη καποιου πρεπει να τον σκοτωσει πρωτα...Οποτε αν δεν σκοτωσε την δικη μας Νινα,σκοτωσε την Αλτ-Νινα???

      β)Η Νινα που βλεπαμε μεχρι τωρα ειναι η Αλτ-Νινα η οποια συνεργαζεται με τον Τζοουνς,και η δικη μας ειναι φυλακισμενη μαζι με την Ολιβια..

     γ)Η Δικη μας Νινα συνεργαζεται με τον Τζουονς και την εβαλε επιτηδες να κανει οτι την εχουν απαγαγει για να ψαρεψει την Ολιβια..


    ΥΓ1: Ειδατε το κοντινο πλανο πανω στα 2 χερια της Νινα οταν πατουσε τον κωδικο??? Ηταν και τα 2 αληθινα..

    ΥΓ2: Μια θεωρια που διαβασα η οποια δεν θελω να πιστευω και ουτε νομιζω να ισχυει ειναι οτι ο Πητερ βρισκεται σε κωμα απο το τελος του 3ου κυκλου που βγηκε απο την μηχανη και ολα αυτα ειναι κατι σαν οραμα. . . . .

    ΥΓ3: Την βαθμολογια 10/10 την κραταμε για τα σουπερ-τελεια επεισοδια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. linuslost Ta senaria gia tin Nina pou les exeis dikio. Den eixa skeftei oti gia na einai shape-shifter eprepe na pethanei i kanoniki, i esto i alt. Den mporo na fantasti ti apo ta 2 sinevei. Pantos dn paizei na einai i idia k sto mpountroumi k auti p sinergazetai me ton jones gt fantazomai oti afou tin katalave o linkolc k o walter tha tin eixan silavei. Episeis tora p to skeftomai mporei i kanoniki Nina na min zei katholou. K i mia na einai shapeshifter k i alli na einai i alt-Nina. Poios kserei? Oso gia ta xeria tis kai ego to paratirisa. Alla dn nomizo oti paizei k poli simantiko rolo auto, gt se ayto to timeline mporei apla na min tis sinevei to atixima k na min exei sxesi me to poia Ninia einai.
    Tora gia ti theoria pou les, den nomizo oti isxiei, gt kala ola, alla oi observers gt na theloun na ton svisoun k o september na min kanei oti tou lene k na pirovileite kai... kai... kai...
    Ase p tha ksenerosei olo ton kosmo.. K episeis tin ekanan tin malakia me to Lost k to oneiro i telos panton oti ipotithete oti itan (dn evlepa lost, sorry) den nomizo na to ksanakanoun.

    Y.G. Tin theoria me to oneiro apo ton Papakaliati tin eklepsan?? Gt tetoies patates mono ekeinos ekane... (Gia to 2 meres mono anaferomai. Nai, evlepa papakaliati. Hmoun mikri dn eixa internet... :P )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. κατι που παρατηρησα για τον γουωλτερ στο 4χ13 αλλα δν το σχολιασα στο προηγουμενο review Που εκανα γιατι υποτιθεται οτι ημουν λιτη και απερριτη...:P

    Λοιπον, εκει που ο Γουωλτερ κανει εγκεφαλογραφημα στην Ολιβια και λεει την θεωρια του οτι ισως λογω του κορτεξιφαν να δημιουργει τις αναμνησεις του Πητερ ως δικες της, κατι το οπιο το εκανε απο παιδι με οσους ηταν γυρω της κλπ κλπ... Αν θυμαμαι καλα οταν ο Πητερ ειπε στην Ολιβια πως μπορει να περναει απεναντι στο αλλο συμπαν χαρη στο κορτεξιφαν αυτη τον κοιταξε περιεργα σαν να μην ηξερε οτι μπορουσε, που ουσιαστικα δεν το ηξερε, γιαυτο και ο Πητερ το αφησε να περασει ετσι... αρα αν υποθεσουμε οτι η Ολιβια ξερει για τα πειραματα κορτεξιφαν που της ειχαν επιβληθει μιας και εχει τις αναμνησεις της παλιας Ολιβια, ομως ο Γουωλτερ δνε εχει θυμηθει αρα πως λεει τη θεωρια περι κορτεξιφαν αν δεν θυμαται οτι η Ολιβια γνωριζει για τις δοκιμες?

    Σας μπερδεψα ε? το ειπα λιγο επιστημονικα :P Ε καντε και εσεις μια προσπαθεια να καταλαβετε το συνειρμο μου, ολα εγω θα τα κανω ::::PPPP 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. BadGirl410 Loipon, nomizo oti katalava ti les.
    To zitima dn einai oti i Olivia dn iksere oti tis ekanan peiramata san paidi. Alloste k stin Nina thimase ti eipe se ena proigoumeno epeisodio me to mikro koritsaki? Kati gia to ti travikse ekeini mikri me ta peiramata klp klp.
    Apla apo oti katalava dn kserei se auto to timeline oti logo tou kortexofan mporei na exei parafisikes dinatotites, opos na metaferetai sto allon simpan. K apo oti eida sto epomeno promo o Jones pali tha arxisei me ta lampakia tis malakies...
    Tora ta eipa kai ego ligo perierga. :S Elpizo k ego na me katalavate... :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @f0137b37cbe5b39213351d2bcd2cbb37  Oxi oxi oxi oxi.... Μην το ξαναπεις αυτο για το LOST.... Απο οποιον εχεις ακουσει οτι ηταν ονειρο να του πεις αλλη φορα να κατανοει τι βλεπει!

    Οσο για την θεωρια ουτε πιστευω ουτε και θελω να ισχυει κατι τετοιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Είπες κάτι πολύ σωστό .... Ποιά Nina σκοτώσαν για να υπάρχει η shapeshifter ?Άρα υπάρχουν 2 επιλογές. Ή σκοτώσαν την alt Nina ή αυτή που είδαμε δεν είναι shapehifter αλλά η alt Nina.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @f0137b37cbe5b39213351d2bcd2cbb37 στο Lost ό,τι βλέπουμε γίνεται στην πραγματικότητα, δεν είναι ούτε όνειρο, ούτε είναι κάποιος σε κόμμα! Είναι real life, απλά κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τι βλέπουνε όπως είπε και ο Linuslost και παραπληροφορούν τον κόσμο... Όποιος δεν το έχει δει χάνει μια μοναδική τηλεοπτική εμπειρία!!! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @f0137b37cbe5b39213351d2bcd2cbb37 Καταλαβα τι λες απλα μαλλον εγω εννοουσα οτι ισως ο Γουψλτερ να αρχισε ν αθυμαται γιατι μου φανηκε οτι ανεφερε γεγονοτα που ειχε ζησει ο παλλιος Γουωλτερ, αλλα μαλλον εγω καταλαβα λαθος...Τεσπα οπως και να εχει η Ολιβια δεν ξερει για τις ικανοτητες της κ ο Τζοουνς θα την βαλει παλι να αναβοσβηνει λαμπακια σαν τη ΔΕΗ :P

    Βεβαια εδω τιθεται το αλλο ερωτημα, αν η Ολιβια εχει πλεον τις αναμνησεις της τοτε δεν θυμαται πως ο Τζοουνς την ειχε ξαναυποβαλει σε αυτη τη διαδικασια??? εεε??? λεω εγω τωρα, μια σκεψη...:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. BadGirl410  Pooooo Tora ti eipes?? Me ekapses... Exei dikio gia tin Olivia kai ton Jones... Den to skeftika katholou... Eixa pou eixa anipomonisia gia to epomeno epeisodio, tora me evales se anamena karvouna gia to ti kai pos tha paixtei...

    linuslost stavrosLost Opos eipa lost dn evlepa. Gia tin akriveia to eixa ksekinisei otan eixe protoarxisei, k eixa dei merika epeisodi k me arese. Alla to eixa afisei, k otan ematha oti oute ta misa apo ta erotimata p prokiptoun dn apatontai, psiloksenerosa k dn to eida pote.
    Parola auta, gt re paidia dn itan oneiro sto telos? Thimamai oti otan vgike to teleftaio epeisodio oloi eixan ksenerosei kai legan auto... Gia na po tin alitheia dn itan k sigouroi, alla oi perisoteroi auto ipothetan. Tespa, opos k na exei, to zitima einai na min einai auto pou vlepoume oneiro tou Peter.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Troula  δεν ξέρω γιατί σου είπαν έτσι, μπορεί να μπερδεύτηκαν... μα όνειρο; σίγουρα; και να πεις ότι είδαμε τον Τζακ να ανοίγει απότομα το μάτι του στο τέλος, να πεις εντάξει, αλλά συνέβη το ακριβώς αντίθετο :P 
    Πάντως συμφωνώ, και εγώ δε θέλω να είναι όνειρο του Πήτερ, ούτε κόμμα ή ό,τι άλλο συνεπάγεται σε εύκολη και ξενέρωτη απάντηση! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. έχω την εντύπωση πως πολλά δεν είναι αυτά που φαίνονται...μην χαίρεστε ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Εντάξει είπα ότι δεν θα σχολιάσω αλλά θα το κάνω.... Δεν νομίζω που στο ίδιο επεισόδιο που είπε η Ολίβια ότι θυμήθηκε και που συνέβη αυτό το Fringe Event είναι τυχαίο.... Μπορεί με τον τρόπο που συνδέονταν τα αδέρφια μεταξύ τους, να υπάρχει και μια παρόμοια σύνδεση με αυτή την Ολίβια και την μπλε... και έτσι να απέκτησε αυτές τις αναμνήσεις.... Και εκτός από αυτό... Πως ξέρει η Ολίβια ότι τα θυμήθηκε όλα; Θέλω να πω ότι άμα έχεις ξεχάσει κάποια πράγματα και τα θυμηθείς πως ξέρεις ότι είναι όλα όσα χρειάζεται να θυμάσαι αφού είναι ξεχασμένα; Βγάλτε άκρη τώρα... :p 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Δηλαδη η Ολιβια στον κιτρινο κοσμο ειναι αλλη και η Ολιβια στον μπλε αλλη? αν εννοείς αυτο δεν παιζει , γτ καποιοι πιστευεται οτι ειναι 2 διαφορετικές Ολιβια αφου ειδαμε τους Παρατηρητες να λενε οτι ο Πητερ εκπλήρωσε τον σκοπο του και εξαφανιστηκε κατα συνεπεια η Μπλε Ολιβια εγινε Κιτρινη αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ειναι αλλη απλος δεν θυμαται εναν ανθρωπο που "δεν υπηρξε ποτε"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ξερεις ποιο ειναι το κακο με το fringe το να κοιτας την λεπτομερεια της λεπτομερειας. Μπορει η σειρα να αναφερεται σε ανθρωπους που κοιτανε τα παντα διεξοδικα αλλα μν ξεχναμε οτι στοχος ειναι ο μεσος τηλεθεατης που ισως δεν θελει να χρησιμοποιησει τον εγκεφαλο του τοσο ωστε να τον καψει απλα για να δει ενα εργο ασχετο αν εμεις τον καιμε καθε εβδομαδα. Τα πραγματα ισως ειναι λιγοτερο τρομαχτικα και ισως πιο απλα. Μεχρι και θεωρια οτι ο Peter ειναι shapeshifter διαβασα. Εγω λεω ολοι μεχρι και ο Walter ειναι shapeshifter και οι δικοι μας ειναι κατεψυγμενοι απο περυσι...αυτο το κανει πραγματικο? θεωρια ειναι. Αυτο που εκανε ολους να φρικαρουν με το LOST και να το μισησουν ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα εψαχναν βελονα μεσα στα αχυρα σε καθε σκηνη σε καθε δευτερολεπτο. Μεγα Λαθος. Μερικες φορες αυτο που βλεπεις ειναι αυτο που ειναι.

    Ακομα και σου λεω στο επομενο επ ερχεται ο September και λεει ξαναγραψαμε την ιστορια χωρις εσενα εισαι σπιτι παλι καποιοι θα πουν οχι κατι αλλο κρυβεται απο πισω. 

    Εγω πιστευω οτι θυμαται τα γεγονοτα με τον Jones. Αλλα αν σκεφτεις ποτε δεν μαθαμε ουτε η ιδια τι ακριβως ηθελε απο αυτην ο Jones περα απο το τυπικο σβησε τα φωτακια περνα το τεστ . Ναι ξερουμε για το μανιφεστο. Ξερουμε για τον πολεμο των δυο κοσμων. Αλλα ο Jones δεν περναγε στον παραλληλο κοσμο για να τον ξεκινησει αμεσα. Το σχεδιο του ισως ειναι παλι με τον πολεμο. Αλλα το μηχανημα υπαρχει. Και επισης οι δυο κοσμοι συνδεονται. 

    Για μενα τα πραγματα ειναι πιο απλα. Ο Jones ξερει για την Ολιβια . Της εδωσε cortexiphan για να φερει τις δυναμεις της πισω . Θα την βαλει θεωρητικα να σβησει τα ατιμα τα λαμπακια παλι για να δει αν ειναι ενεργη και να προχωρησει. Το θεμα ειναι. Ειδαμε την Ολιβια να ειναι fearless στο επεισοδιο κατι που για μενα μετραει. Δεν φοβαται. Πιστευω οτι θυμαται τον Jones .Φυσικα δεν ξερει το σχεδιο του . Θα δει το κουτι που να δεις θα το φερουν πισω. Και θα ειναι ολο ¨πλακα μου κανεις?" Το σχεδιο του ισως ειναι πιο τρομαχτικο απο οτι νομιζουμε και ισως φερει το τελος παλι των δυο κοσμων . Η ολιβια εχει υποδειχτει απο τον Bell ως ο φυλακας της πυλης. Ποια πυλης? Αναμεσα στους δυο κοσμους. Και αυτο ειναι το θεμα. Ο Πητερ δεν υπαρχει θεωρητικα αλλα η Ολιβια υπαρχει και μπορει να το ανοιξει . Αυτο ισως θελει ο Jones. Να κοντρολαρει το μηχανημα. Την πυλη  ή γεφυρα. Χωρις το μηχανημα δεν υπαρχει γεφυρα και πυλη. Το πρεπει να πεθανεις εχει να κανει με το γεγονος οτι πρεπει να αποφασισει αν θα αφησει τον Jones να καταστρεψει 2 κοσμους ή οτιδηποτε εχει στο μυαλο του ή να πεθανει προστατευοντας και τους 2 κοσμους οπως ηταν σχεδιασμενο.

    ολοκληρο μανιφεστο εγραψα. εγω θα ξαναδω παντως το 1.14 παλι. Ολη η σαιζον εχει παραλληλισμους με αλλα επεισοδια του 1 και 2 κυκλου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. swstos o dawson_son auto ekana me to lost....den tha to kanw kai me to fringe OK mia kalh euxaristh suzitish alla ws ena simio

    ΑπάντησηΔιαγραφή