21/1/12

Σχολιασμός επεισοδίου 4x09 - Enemy of My Enemy


Όποιος παρακολούθησε το σημερινό επεισόδιο του Fringe μπορεί να προχωρήσει στο θέμα σχολιάζοντας ότι του τράβηξε την προσοχή και θέλει να το μοιραστεί. Μείνετε μαζί μας για θεωρίες και να ανταλλάξουμε απόψεις για το επικό αυτό επεισόδιο.

Όποιος δεν το είδε ακόμα μην προχωρήσει γιατί το θέμα είναι γεμάτο σπόιλερ!!!

Περίληψη:  Η επίσκεψη του peter στην άλλη πλευρά συνεχίζεται καθώς η ομάδα ακραίων γεγονότων του παράλληλου σύμπαντος αντιμετωπίζει έναν φοβερό εχθρό σε έναν οδυνειρό αγώνα με το χρόνο.

21 σχόλια:

  1. Το καλύτερο επεισόδιο της 4ης σεζόν!!!! Συνέχισε πολύ ωραία το προηγούμενο επεισόδιο με έναν Πήτερ σε πάταγο! Ο ηθοποιός που κάνει τον Τζόουνς φοβερός, και πολύ γαμάτος ο Πήτερ που τον "έστησε" στον τοίχο στην ανάκριση με τις ερωτήσεις του!

    Ωραίες όλες οι σκηνές και με το άλλο σύμπαν, αλλά φαίνεται θα καθίσουμε για πολύ ακόμα στο "κίτρινο", όπου κάπου μέσα στη διαδικασία ίσως κάποιοι θυμηθούν τον Πήτερ! Σίγουρα περιμένουμε πολλά ακόμα αλλά αποκλείεται να βλέπουμε σε κάθε επεισόδιο τέτοιες εξελίξεις!

    Τελικά η Νίνα είναι κακιά, από την 1η σεζόν την είχα ψιλιαστεί, μετά μας παραπλάνησαν οι παραγωγοί και την ξεχάσαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Νινα ειναι κακο κοριτσι, το θεμα ειναι ποια ειναι τα κινητρα της? Στο νεο πλεον συμπαν μετα το erase memory που εκαναν οι observers φαινεται να εχει μεγαλωσει την Ολιβια σαν παιδι της. Αναρωτηθηκε κανεις γιατι πυροβοληθηκε ο observer στο προηγουμενο επεισοδιο? Μηπως προστατευει την Ολιβια απο τους υπολοιπους? Φαινεται να ειναι ο μονος μεχρι τωρα που εχει νιωσει συναισθημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. molis eida to episodio polu kalo...olh h fash me ton DRJ ...da3i ekei pou htan oloi mazemenh den xreiazotan na tous valoun apenanti htan ligo gelio...sto telos emena mlkas oute mou eixe paei to mualo oti htan anakatemenh h nina...kai o broyles einai telika shapeshifter ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορεί και η Νίνα να είναι shapeshifter....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. allo ena GAMATO epeisodio..k h seira sunexizei na anevainei

    the sky is NOT the limit giauth th season sigoura!

    *opws diavasa se review sto AVclub k sumfwnw apoluta,isws h 8ewria tou Peter oti vrisketai se la8os sumpan n einai kapws lan8asmenh..me thn ennoia oti paroles tis e3eli3eis p yphr3an,akoma k twra o Peter exei ena spiti..

    **profanws h Nina einai h valth sto kanoniko sumpan omws olo auto me th Nina k ton DRJ einai k auto p me vash ton parathrhth sto 4x08 8a skotwsei thn Olivia?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σορρυ για οτι ακολουθησει αλλα πραγματικα εχω μεινει μ**κας!!!

    WHAT THE FUCK γινεται με την Νινα????? Αυτη η τελευταια σκηνη, με αφησε να κοιταω τουτς τιτλους τελους σαν ηλιθια για κανενα 5λεπτο!!

    Αναμφισβητητα το ΚΑΛΥΤΕΡΟΤΕΡΟ επεισοδιο της σεζον!!Ας τα παρω ομως με τη σειρα!
    Το γεγονος οτι δεν ειδα σποιλερ, προμο κλπ κλπ σιγουρα με εκανε να το απολαυσω ακομα περισσοτερο!

    1. Πολλα ποιντ στην συνεργιασια των 2 συμπαντων! Χρειαζοντουσαν εναν Πητερ να τους βαλει σε εναν δρομο και το πετυχαν!

    2.Τελεια η σκηνη με Πητερ - Αστριντ, ελιωσα στο γελιο με τον τροπο που τον κοιτουσε η Αστριντ και τον ρωτησε αν ειναι απο αλλο χωροχρονο!

    3. Ο Τζουουνς μου το επαιξε πολυ μαγκας αλλα ο Πητερ τον εβαλε ανετα στην θεση του με τις ερωτησεις του στην ανακριση και εχω μια εντυπωση οτι ο Τζοουνς τον θυμαται, τον κοιτουσε με εναν περιεργο τροπο!

    4.Μου την εσπασε ο ΑλτΜπροιλς που το παιζει τοσο καλος μπροστα σε ολους αλλα απο πισω ειναι μια καραμουσιτσα και τρελο ρουφιανακι, εχω την αμυδρα εντυπωση οτι ο Πητερ τον εχει ψιλιαστει και το λεω αυτο γτ στην σκηνη που ελευθερωνουν τον Τζοουνς ο πητερ κοιταξε περιεργα τον Μπροιλς.
    5. τελικα ο Γουωλτερνειτ ειναι καλος, θελει να βοηθησει τον Πητερ αλλα απλα δεν μπορει!

    6. Εξαιρετικη η σκηνη με Ελιζαμπεθ/Γουωλτερ! τελικα τον πειθει και θα νοηθησει τον Πητερ, ετσι λυνεται το μυστηριο με ποιον τροπο τα ξαναβρισκουν Πητερ/Γουωλτερ!

    7.Η σκηνη που με αφησε ακομα πιο μ***κα ηταν που η Ολιβια κυνηγαει τον Τζοουνς και ειναι ετοιμη να περσει την πυλη και εκει που δεν απανταει στον ασυρματο, λεω παει η Ολιβιαρα, θα μας μεινει μονο η μιση!!

    8. Πολυ γλυκια η σκηνη προς το τελος με Πητερ/Ολιβια που τον ευχαρηστει που ουσιαστικα την εσωσε!!! (αμα τον επιανε να τον φιλησει κιολας καλα θα ηταν :P)

    9. Εχουμε πλεον συνεργασια μεταξυ 2 συμπαντων με τον Πητερ οδηγο αλλα το οτι ο ΑλτΜπροιλς θα ξερει τι γινεται πιστευω θα δημιουργησει πολλα προβληματα στις 2 ομαδες!!!!

    10. Θ ηθελα να δω σκηνη που η Ολιβια λεει στον Πητερ για τον Παρατηρητη και ετσι να εχουμε αναγνωριση του Πητερ οτι βρισκεται στο σωστο μερος, δυστυχως δεν την ειχαμε αλλα θα την εχουμε πιστευω συντομα!!!

    Αυτααααα....σας ειπα 10 και το ειδα μια φορα το επεισοδιο, που να το δω κι αλλη!!! αυριο θα σας ερθω με 20 ::PPP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @3728bf593b17a28f37379d802e59cf74  φαίνεται η Νίνα από παλιά προόριζε την Ολίβια για κάτι. Ίσως γι' αυτό να την μεγάλωσε για να την έχει από κοντά! Θα 'χει ενδιαφέρον να δούμε πως πέθανε ο Observer , πάντως και άλλος ένας είχε αισθήματα.

    evhh εμένα μου άρεσε αρκετά αυτή η σκηνή που ήταν απέναντι ο ένας με τον άλλον (στην "γέφυρα" δε λες που καθόντουσαν στο τραπέζι και από τα 2 σύμπαντα;;) Και επικεφαλής ο Γουολτεράλλος από τη μία και ο Πήτερ από την άλλη!!! Στα υπόλοιπα συμφωνώ!!!

    DrGeorge11 μπορεί... αν και δεν το νομίζω, κάποιο προσωπικό σκοπό πρέπει να έχει αυτή από όλη τη δουλειά!

    foivosp νομίζω είναι σχεδόν σίγουρο ότι είναι λανθασμένη. Εμείς ξέρουμε από τους Observers ότι ο Πήτερ διεγράφη διαπαντός... οπότε κάτι τέτοιο είναι ο κόσμος! 
    Δεν ξέρω αν θέλουν να σκοτώσουν την Ολίβια ή να την χρησιμοποιήσουν για κάτι! (μάλλον το 2ο και μετά το 1ο).... ή να την χρησιμοποιήσουν σε κάτι που θα την σκοτώσει! Αν θυμάμαι και στον 1ο κύκλο ο Τζόουνς είχε μια εμμονή με την Ολίβια και τις ικανότητες της!

    BadGirl410 έλα και με 200 :Ρ  Πολύ ωραία τα είπες! Συμφωνώ, αυτές ήταν οι γαμάτες στιγμές του καλύτερου επεισοδίου στην 4η σεζόν! Το "10" θέλω να το δω και εγώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε παιδιά σκέφτομαι και το άλλο όμως... στο μπλε timeline ο Walterallos συνεργαζόταν με τους shapeshifters (θυμηθείτε τότε που ήρθε και και πήρε τον Πήτερ....) οπότε όταν πνίγηκε ο Πήτερ μικρός στην λίμνη πόσο μπορεί να επηρέασε ο θάνατός του το άλλο σύμπαν... αφού έτσι κι αλλιώς απουσίαζε από αυτό..... Οπότε θέλω να καταλήξω ότι ο Walterάλλος δεν μπορεί να είναι τόσο καλός.... πιστεύω πως συνεργάζεται με τον DRJ (αυτό να δούμε τώρα να μείνουμε κόκαλο).... και η Νίνα μπορεί να είναι και καλή... μπορεί να πιστεύει ότι μιλάει με τον Μπέλι.....;;; 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το καλύτερο επεισόδιο από την αρχή της 4ης  σεζόν !
    Δείτε τα σχόλια μου για το επεισόδιο : http://abouttvseries.blogspot.com/2012/01/fringe-409-enemy-of-my-enemy-review.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. - Are you really from another timeline?

    - Yeah, I think so.. 
    - Cool.. 
    xxaaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxax...

    Αρκετά συγκινητικές οι σκηνές Walter-AlterElisabeth.. Όπως και οι Peter/Walter...
    Kαταπληκτικό επεισόδιο και με ανατροπές μπόλικες. Εκεί με την Ολίβια η αλήθεια είναι ότι το πίστεψα για λίγα δευτερόλεπτα :P
    Τι γίνεται με την Νίνα; Λέτε Μπροιλς-Νινα να είναι τελικά πολυμορφικοί; Ενδιαφέρον πολύ πάντως και η σειρά εξελίσσεται καταπληκτικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. DrGeorge11  καλή ιδέα αλλά δεν νομίζω να μας τους βγάλουνε όλους κακούς... τώρα θα μου πεις ο Γουόλτερνετ έτσι και αλλιώς ήταν! Αλλά εγώ πιστεύω ότι ποτέ δεν ήταν κακός (μόνο στο μέλλον θα γίνει που θα τυφλωθεί από τη δίψα για εκδίκηση), γιατί πάντα είχε τις ευαισθησίες του και απλά έκανε ό,τι έκανε για να προστατεύσει το σύμπαν του!

    Εγώ στη σκηνή με την Ολίβια περίμενα να προλάβει να περάσει στο άλλο σύμπαν και να συνεχίσει μόνη της το κυνηγητό!

    Αλήθεια ποιος πιστεύεται ότι οδηγούσε το φορτηγό που πήρε τον Τζόουνς;;; Δε μας έδειξαν φάτσα , οπότε ήταν ή κάποιος που ξέρουμε (π.χ. η Νίνα) ή κάποιος τελείως ασήμαντος (και δεν μας τον έδειξαν για οικονομία!) 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολυ καλο το επεισοδιο κ μ'αρεσε πολυ κ σαν συνεχεια απ'το προηγουμενο!Πητερ θεος οπως παντα κ μ'αρεσει κι ο δυναμισμος που βγαζει (οπως οταν κολλησε τον Τζοουνς στον τοιχο,παρεπιπτοντως τι αντιπαθητικη φατσα κ στο τελος που βρισκονταν ολοι στο ιδιο τραπεζι,φοβερη σκηνη)...Πιστευω θα λυσει πολλα μυστηρια στην πορεια κι ετσι θ'αρχισουν κ να τον θυμουνται!!!
    Συγκινητικη κι η σκηνη με την Ελιζαμπεθ κ τον Γουολτερακο,οπως κ στο τελος που πηγε στον Πητερ κ τα'παν...Καιρο ειχα να δω το χαμογελο τους,μεταξυ τους!!!
    Δε ξερω αλλα πιστευω ο Μπροιλς Βου κι η Νινα ειναι πολυμορφικοι...Οκ κι αυτη ψιλοσουπια φαινοταν αλλα δε νομιζω τοσο πια.Παντα πιστευω ηξερε το κατι παραπανω αλλα δε νομιζω να εφτανε στο σημειο αυτο.Οι πολυμορφικοι πρεπει να εχουν ''αντικαταστησει'' πολλους,κατι που ειναι πολυ ενδιαφερον!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. to epeisodio htan para polu kalo, shnexia apo to proigoumeno
    o skliros peter pou tromakse ton DRJ htan foberos o kalhteros peter pou exoume dei mexri twra 
    oi skhnes tou walter me ton peter kai tou walter me thn alt-gunaika tou htan ta kalhtera stigmiotipa tou epeisodiou (autos o walter einai apla TELIOS xaraktiras)

    episis kai h skhnh me thn olivia sto amaksi htan para polu kalh...gia mia stigmh fobithika oti tha blepame thn oliviara komenh sthn mesh kai tha eperne ekdikish o DRJ alla telika boithise thn katastash o peter.

    entaksi apla me auto to epeisodio dikeonome apolita....toso kairo sas milaw gia thn kokkinomalikh moumia...ante na doume ti etimazei, den nomizw pantos na einai apla polimorfikh...isws auth kai o DRJ na einai apla oi sunergates tou megalou kakou pou perimenoume na emfanistei sta epomena epeisodia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. τρομερο επεισοδιο!!εγω δεν ξερω μ ηρθε μια φλασια μηπως με την ποσοτητα που πηρε ο τρελογιατρος μηπως θελει οντως να γυρισει στο δικο του συμπαν!?!μηπως οντως αυτος ειναι ο τυπος που εκοψε στη μεση ο πιτερ??και γι αυτο κιολας τρομαξε μολις τον ειδε μπροστα του!!μηπως ο μεγαλος κακος θελει να κυριαρχησει σε ολα τα συμπαντα!!!θα μας τρελανουν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @42256371bd8f80271d1e1600113548ec δε νομίζω, γιατί στην αρχή δεν τον αναγνώρισε, απλά όταν είδε ότι ξέρει πολλά τότε ταρακουνήθηκε. 
    Πάντως ο σκοπός του είναι άγνωστος... πρέπει να έχει να κάνει με την "κυριαρχεία" φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. δεν ειμαι σταυρο τοσο σιγουρος πως δεν ηξερε ποιος ειναι!!σκεψου οτι εχει επαφες με τη νινα!!!δεν μπορω να σκεφτω αλλη χρηση για τοσο μεγαλη ποσοτητα ενεργειας που πηρε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. κάτι με τα σύμπαντα θα θέλει να κάνει (να τα ενώσει;), δε μπορώ να σκεφτώ κάτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. κάτι ενδιαφέροn που βρηκα σε ενα forum!

    did Peter just save Olivia from her Death ?



    One thing I've thought since Peter has entered this universe, is that he
    exists outside of it's "timeline". He's not a slave to it, like
    everyone else is. Previously, he was ... but he stepped into the Device,
    made different choices, and now even the Observers couldn't figure out
    why he was here.



    I had a theory that Peter is now the "chaos" that can CREATE, rather
    than DESTROY ... before, he was at the center of the collapsing of two
    universes in on each other. Now, he can be at the center of creating a
    scenario that changes fate.



    Before, he was driven by fate ... now, in the Amberverse, HE is in
    control of the fate around him, and his own choices ... like a Fibonacci
    spiral, spinning outward, instead of collapsing inward.



    And him saving Olivia at the last moment, *could* be proof that he is
    just that ... an unknown variable to EVERYONE. Observer, fate, Jones,
    the people in the universe. September couldn't see anything other than
    Olivia dying, because he couldn't see a future with Peter in it .... he
    hasn't been able to do that successfully since Peter bleed through,
    because Peter isn't a slave to the timeline that September was a slave
    to ...



    Now, Peter is "free" from that, and saving Olivia was just one such
    example. So, whatever Peter touches, has a changed future ... because he
    is involved. He's not an Observer .... he's something else now. The
    Observers still know where certain people are going to be, doing certain
    things ... but Peter, changes things in some way.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πω πω...τι επεισοδιαρα ηταν αυτη;! Ηθελα να σχολιάσω αλλα το κανατε εσεις... Οσον αφορα για τον Τζοουνς που λεγατε οτι θελει να κυριαρχησει, εγω θυμηθηκα τοτε στη 1η σεζον οπως τα ειπε ο stavrosLost οτι ειχε εμμονη με τις ικανοτητες της και παρεμπιπτοντως ολα τα υπολοιπα που εκανε ειναι γιατι ηθελε να εκπληρωσει ολα αυτα που εχει γραψει ο Μπελι για κατι στρατιωτες και εναν πολεμο που προφανως ηρθε... τωρα ολα αυτα που κανει για ποιον λογο τα κανει;;; Πολυ μου την εσπασε η Νινα...ετσι μου ηρθε να...

    ΑπάντησηΔιαγραφή