5/11/11

Σχολιασμός επεισοδίου 4x05 - Novation


Όποιος παρακολούθησε το σημερινό επεισόδιο του Fringe μπορεί να προχωρήσει στο θέμα σχολιάζοντας ότι του τράβηξε την προσοχή και θέλει να το μοιραστεί. Μείνετε μαζί μας για θεωρίες και να ανταλλάξουμε απόψεις για το επικό αυτό επεισόδιο.

Όποιος δεν το είδε ακόμα μην προχωρήσει γιατί το θέμα είναι γεμάτο σπόιλερ!!!

Περίληψη: Μετά τα πρόσφατα γεγονότα, τα πράγματα κλιμακώνονται όταν οι διαφανείς πολυμορφικοί επιστρέφουν. Όσο η απειλή και οι περιστάσεις εντείνουν, ένας πρώην επιστήμονας της Μάσιβ Νταϊνάμικ με το όνομα Malcolm Truss κάνει την εμφάνιση του. Στο μεταξύ, η Νίνα Σάρπ επισκέπτεται τον Γουόλτερ στο εργαστήριο του.

31 σχόλια:

  1. εχουμε!!! Δεν λεει αριθμο ομως τηλεθεατων: http://www.spoilertv.com/2011/11/ratings-news-5th-november-2011.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eδω λεει και τηλεθεατες!Ηταν το 2ο καλυτερο επεισοδιο σε τηλεθεαση της σεζον μετα τη πρεμιερα!yay!  http://www.fringebloggers.com/fringe-4-05-novation-ratings/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To επεισοδιο ηταν φοβερο!Τι να πρωτοσχολιασει κανεις...Απιστευτες σκηνες Walter/Peter,το στορυ με τους νεους πολυμορφικους ηταν πολυ ενδιαφερον και κρινοντας απο την τελευταια σκηνη θα εχει πολυ ζουμι η υποθεση. Μου αρεσε επισης που εδειξε τον Peter δυναμικο,και με ολα αυτα που εκανε θυμηθηκαμε οτι εχει πολυ υψηλο iq.
    Βεβαια περιμενα περισσοτερο interaction μεταξυ Olivia/Peter αλλα κρινοντας απο το προμο,θα ικανοποιηθω στο επομενο!
    Ενα μεγαλο WELCOME BACK Peter θα πω,και θα ολοκληρωσω την αναλυση μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. EΦΤΑΣΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!
    Ζεστοι ζεστοι λεμε!Περαστε για νεους υποτιτλους απο εδω! http://xsubs.tv/index.php?catid=1375&linkid=26384

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάρα πολύ καλό επεισόδιο παιδιά...Πάρα πολύ καλό...Περιμένω πως και πώς το επόμενο..Φοβερές κουβέντες μεταξύ Peter-Walter...Εχει πολύ ψωμί ακόμη!!!Η olivia μπορεί και προβλέπει καταστάσεις η κάτι τέτοιο μου φάνηκε???Μπράβο πολύ καλό επεισόδιο,άντε να μπαίνει σιγά σιγά και ο Peter στα γνωστά κόλπα!!Μπράβο!!
    @9fb2504d3768ed38b583ec52b716a2cc και εγώ ήθελα λίγο παραπάνω δράση...Πιστεύω σύντομα θα δούμε πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευτυχώς η αναμονή άξιζε... Και με το παραπάνω... Πάρα πολύ ωραίο επισόδειο.
    Καταρχήν επιτέλους γύρισε ο Πέτερ, και πολύ δυναμικά. Με τους νέους πολυμορφικούς έχουμε πολύ ψωμί ακόμη, όντως. Κ φυσικά θα δούμε και τι παίζει ακριβώς με την απέναντι πλευρά. Γιατί λογικά πρέπει να τους έχει βάλει ο Ουλτεράλλος, αλλά επειδή ποτέ δεν ξέρεις, ας κρατάμα και μικρό καλάθι. Πετερ-Ουόλτερ σκηνές πολύ ωραίες, και πολύ έντονες συναισθηματικά. Επίσης μάθαμε και ακριβώς γιατί ο Ουόλτερ μισεί τόσο πολύ την Νίνα. Και φυσικά γιατί η Νίνα-Ολίβια είχαν τόσο στενή σχέση.
    Συμφωνό με το γεγονός ότι δεν είχαμε πολύ Ολίβια-Πετερ μαζί, αλλά από το sneak peak του επόμενου επισοδείο, νομίζω ότι θα τους απολαύσουμε αρκετά.
    @cc1cb64fa60437a9c4f9f3dad3f3e42f Εγώ αυτό που κατάλαβα στο θέμα της Ολίβιας στο τέλος, αν δούμε και το τρέιλερ στο επόμενο, είναι ότι κάτι παίχτηκε στο σύμπαν με την επιστροφή του Πετερ και υπάρχουν χρονικές ανωμαλίες. Και αυτό αριβώς έπαθε κ η Ολίβια με την πράκτορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολυ καλο επεισοδιο!!! Απο τις top στιγμες για μενα ηταν η δευτερη φορα που επισκεφθηκε ο Walter τον Peter στο κρατητηριο και η στιγμη που η Ολιβια επαθε εκεινο το deja vu να το πω; Επισης γελασα στο σημειο που η Ολιβια ζητουσε απο τον Lincoln να βγουν! Αφου το βλεπεις madame, δεν ειναι ο τυπος σου! Αντε να θυμηθεις τον Peter πια!!! :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολυ καλο το επεισοδιο κι επιτελους υπηρξε επεισοδιο μιας κ δεν ειχα μαθει στην αναμονη...
    Το στορυ με τους νεους πολυμορφικους εξελισσεται πολυ ενδιαφερον.Οι σκηνες Πεισι-Γουολτερ δυναμικες οπως παντα κι ανυπομονω για περισσοτερες (καλυτερη σχεση κατ'εμε πατερα-γιου στην τηλεοραση δεν εχει ξαναυπαρξει)!
    Ολιβια με Πεισι δεν ειχε πολυ,αλλα οκ θα γινει κι αυτο...
    Ειμαι περιεργη να δω πως θα ξαναθυμηθουν...Θα ψαχτει ο Γουολτερ η' θα βαλει το χερακι του ο Παρατηρητης η' θα κανει την ανατροπη η Ολιβια?!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωπα,οπου Πεισι=Πιτερ (θα το συνηθισω,που θα παει!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μεγάλη επιστροφή επιτέλους του Πέτρου και καταπληκτικό επεισόδιο. Μάθαμε πολλά για τους πολυμορφικούς αλλά δυστυχώς τίποτα για τον Πήτερ. Πολύ περίεργα πράγματα είναι η αλήθεια. Που ήταν ο Πήτερ;Πώς επέστρεψε; Τι τον "επέστρεψε"; Γιατί τον επέστρεψε; Σιγά σιγά θα απαντηθούν όλα.

    Μου άρεσε πολύ επίσης η θεωρία του Walter για πήτερ από 3ο σύμπαν. Αναμένουμε με αγωνία το επόμενο!

    9/10 από εμένα το επεισόδιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. to epeisodio htan fobero mou arese PARA POLU
    o peter epestrepse EPITELOUS kai fisika sumfonw me ta erwtimata tou sawyer Που ήταν;Πώς επέστρεψε; Τι τον "επέστρεψε; (elpizw na apntithoune)

    eidame episeis ksana TROMERES skhnes anamesa se walter-peter pou opos eipe kai h nancy καλυτερη σχεση κατ'εμε πατερα-γιου στην τηλεοραση δεν εχει ξαναυπαρξει einai megalo didimo kai elipse auta ta 4 epeisodia h sxesh metaksi tous 

    mathame kai kapoia pragmata gia tous polimorfikous....dld o waltalos ti exei sto mialo tou????? na alaksei kapia atoma ta opoia briskonte se kiries theseis sto sumpan mas me polimorfikous...oste na katalabei to sumpan mas kai anto na katastrafei to diko tou na katastrafei to diko mas?

    *milaw stous fans tou lost....re paidia se auto to epeisodio epekse kai hthopoios tou lost? (giati phre enan to mati mou alla den eimai sigouros) 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μήπως έχουμε να κάνουμε και με ένα τρίτο σύμπαν πλέον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγω πολυ θα γουσταρα ενα 3ο συμπαν! Και αυτο που δεν θελω σιγουρα ειναι να μπλεχτουν οι παρατηρητες. Δηλαδη να "θυμηθουν" ολοι λογω παρατηρητων και αυτοι να ειναι που φεραν τον Πετρο πισω. Fail τρελο κατα τη γνωμη μου και φτηνη δικαιολογια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βασικά δεν νομίζω ότι θα ασχοληθούμε με 3ο σύμπαν. Γιατί αν θυμάμαι καλά στο comic-con το καλοκαίρι, έγινε μια παρόμια ερώτηση, αν θα δούμε και άλλα σύμπαν, άλλα ήταν αρνητικοί σε αυτό. Άσε που στη δική μας ιστορία ξέρουμε ότι ο Πέτερ δεν είναι από 3ο σύμπαν, οπότε δεν νομίζω να έχουμε τέτοια εξέλιξη. Όπως και να έχει θα περιμένουμε να δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ καλό το επεισόδιο αν και είχαμε δει πολλές σκηνές από πριν και ήθελα να εστιάσουν περισσοτερο στον Πήτερ και λιγότερο στους πολυμορφικούς.... 
    Η Ολίβια έζησε το μέλλον;;; καλή φάση!! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. da3i to episodio htan korifh ti na leme twra ...posh apognwsh mporei na niwthei o peter?pistevw einai tragiko na mh se thimate kaneis kai na mh mporeis na apodi3eis poios eisai... to mono pou me xalase einai h sxesei tis olivia me thn nina...alla da3i meta apo tetoia episodiara den tha me xalouse oyte ama mathena oti ta eixan...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γειά σας και από εμένα !! Πρώτη φορά σχολιάζω αλλα σας παρακολουθώ από το Lost Path :P !!! το επεισόδιο ήταν πάρα πολύ καλό !!! πολύ ενδιαφέρουσα η εξελιξη με τους Shapeshifters, για να δούμε που το πάνε ....Νομίζω οτι αυτό που συνέβη με την Ολίβια σχετικά με τον χρόνο, οφείλεται στο κορτέξιφαν !! Ούτως ή άλλως έχει ξαναγίνει σε προηγούμενη σεζόν !!! Επίσης, είδα  observer στο 10.30 λεπτό :P !!! Τέλος, άντε να δούμε τι θα γίνει με τον Πητερ !! ανυπομονώ να δω πως θα τον θυμηθούν !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ωραιο το επεισοδιο....Αλλα οχι το καλυτερο μεχρι τωρα...Ηταν ωραιες οι σκηνες με τον Πητερ και τον Γουολτερ!!! Και νομιζω οτι στα επομενα 2-3 επεισοδια θα παρουμε απαντησεις σχετικα με τον Πητερ! Επισης ο Γουολτερ πρεπει να εχει ενα εσωτερικο πολεμο συναισθηματων και διλληματων!
     Ωραιο και το de ja vu της ΟΛΙΒΙΑΡΑΣ....Αναμενουμε τα επομενα επεισοδια! Αντε 5 μερες εμειναν :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. re paidia sto epeisodio den epeze kai o vincent???  emfanistike sto 11.50

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεν καταλαβα τι εννοεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ααα ακυρο.το labrador εννοεις..που τον θυμηθηκες καλε???χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. A ναι ρε επαιζε και ο Βινσεντ ξεχασα να το σχολιασω! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. EleanaFringe  καλώς ήρθες (στα σχόλια, μιας και μας παρακολουθείς). Το Lost-path δεν το είχαμε εμείς βέβαια άλλα πολλοί από εμάς βρισκόμασταν εκεί (ο John και η Jas_pb το είχαν, σίγουρα θα το είχα 2 άτομα που αρχίζουν από "J" τα ονόματα τους, μιας και μιλάμε για Lost όπου είχαν όλα τα ονόματα από J. με δημιουργό τον JJ :D ) , εντάξει ξέφυγα λίγο... 
    Αυτό που λες για το ντεζα βου της Ολίβια έχει κάποιο νόημα ... μπορεί σε αυτό το σύμπαν να μην έχει τηλεκίνηση, μην ξεχνάμε είδαμε κάτι παρόμοιο και στο προηγούμενο όταν ο Γουόλτερ είδε από την κάμερα μια σκηνή με την Ολίβια και την ενέργεια προτού συμβεί!!! (μπορεί με τον Πήτερ κάπως να δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα στο χωροχρονικό συνεχές) 

    linuslost τα είπες όλα με το "ο Γουολτερ πρεπει να εχει ενα εσωτερικο πολεμο συναισθηματων και διλληματων", ο Γουόλτερ δε φαινόταν πολύ πρόθυμος να βοηθήσει τον Πήτερ... πλέον έχει μάθει να ζει χωρίς αυτόν και το μόνο που μετανιώνει είναι που πήγε απέναντι και πήρε τον μικρό (γιατί τον είδε να ξαναπεθαίνει και λόγω καταστροφής!!) ενώ ο δικός μας θα έκανε τα πάντα για τον Πήτερ.... βέβαια εν τέλη μπορεί να συνετίσει. 

    Lusifer  απλά ρισπέκτ !!!!!

    Σε αυτό που λέτε για 3ο σύμπαν δε ξέρω τι θα πρόσφερε και θα είχε και πολλά κενά το σενάριο, διότι μας έχει δηλωθεί ξεκάθαρα από τους παρατηρητές ότι διέγραψαν τον Πήτερ από την ιστορία... Τώρα αν μεταφέρθηκε τελικά σε άλλο κόσμο εντάξει εξαρτάται πως θα το διαχειριστούν αλλά πρέπει να μας πουν πολλά για μηχανή και όλα τα υπόλοιπα που επακολουθούν... 
    Πάντως συμφωνώ με τον Sawyer_LaFleur  στο ότι αν εμπλακούν οι παρατηρητές για να θυμηθούν οι δικοί μας τον Πήτερ θα είναι βλακεία και ευκολία....

    Τσεκάρετε και τον οδηγό για Glyph code και όλα τα σχετικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24.  stavrosLost Καλώς σας βρήκα :-) !!! μπορεί όντως να συνδέονται τα 2 περιστατικά ... αν και στην περίπτωση με τον Πήτερ  δεν  ήταν το μόνο περίεργο που συνέβη ... η ιστορία θα δείξει !!!! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Γειά σας και απο μένα που σας ανακάλυψα πρόσφατα και χαίρομαι που υπάρχει αντίστοιχη ελληνική προσπάθεια για αυτή την σειρά. Στο ψητό όμως μιας και το είδα με καθυστέρηση το επεισόδιο.

    Νομίζω ότι η συμπεριφορά του Walter απέναντι στον Peter αιτιολογείται όπως γράφτηκε και πιο πάνω τελικά. Ότι ο Walter πλέον έχει ζήσει χωρίς τον Peter και καλώς ή κακώς είχε προσπαθήσει να ισορροπήσει μέσα του αυτήν την διπλή απώλεια (άλλωστε ένας βασικός άξονας του χαρακτήρα του Walter όπως τον ξέραμε απο τις προηγούμενες σεζόν ήταν η αποξένωση που είχε με τον Peter και η συνεχής προσπάθεια να αλλάξει για χάρη του και για να είναι μαζί). Εμένα με προβλήματίζει έντονα αυτό που ρώτησε ο Peter τον Walter, ότι πρέπει να βρούνε τί πήγε λάθος ώστε να μπορέσει να ξαναγυρίσει ενώ θα έπρεπε να είναι νεκρός. Νομίζω ότι είναι αρκετά βέβαιο ότι δεν θα μπούμε σε λογική 3 σύμπαντος μιας και ο Peter είναι αυτός που ξέραμε απο τις προηγούμενες σεζόν, δεν είναι κάποιος διαφορετικός όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα "διπλά" των βασικών χαρακτήρων. Θα μπορούσε να είναι παγιδευμένος σε κάποιο αιθερικό επίπεδο αντί για κάποιο 3ο σύμπαν, κάτι που θα εξηγούσε και το ζήτημα της παρέμβασης του με αυτούς τους τρόπους στα προηγούμενα επεισόδια.

    Δεν μπορώ να καταλάβω τί παίζει με το deja-vu της Olivia. Νομίζω θα αποδειχτεί οιωνός για κάτι πολύ σημαντικότερο αυτή η σκηνή με το daja-vu.

    Θα ήθελα να δω και την αντίδραση-συμπεριφορά των observers στην οριστική επανεμφάνιση του Peter στο προσκήνιο αλλά και τί συμβαίνει στο έτερο σύμπον το οποίο δεν έχει παίξει σχεδόν καθόλου σε αυτή την σεζόν. Επίσης ποιός μπορεί να είναι ο λόγος ύπαρξης των shapeshifters αυτή την στιγμή και τί μπορεί να θέλουν πλέον; Δεν υποτίθεται ότι συνεργάζονται τα 2 σύμπαντα για να σωθούν πλέον; Εκτός αν υπάρχει κάποιος άλλος πίσω απο όλα αυτά και όχι ο Walternate.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. sostos konstantine...Poli ipopto to thema ton observer kai emena me apasxolise auto...Pios tous stelni kai giati!!!Sosti aporia!!!Kapios allos prepi n krivete..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. gia mena paidia xwris n ennow oti htan asxhmo,apla dn htan toso kalo oso t perimena 
    an to va8mologousa 8a t vaza 3/5

    alla perimenw poly kalh sunexeia.poly poly kalh.perimenw opws k stis prohgoumenes season h seira na anevei se auto t shmeio poly

    ΑπάντησηΔιαγραφή