8/10/11

Σχολιασμός επεισοδίου 4x03 - Alone in the World


Όποιος παρακολούθησε το σημερινό επεισόδιο του Fringe μπορεί να προχωρήσει στο θέμα σχολιάζοντας ότι του τράβηξε την προσοχή και θέλει να το μοιραστεί. Μείνετε μαζί μας για θεωρίες και να ανταλλάξουμε απόψεις για το επεισόδιο.

Όποιος δεν το είδε ακόμα μην προχωρήσει γιατί το θέμα είναι γεμάτο σπόιλερ!!!


Περίληψη:
Όταν δύο 12χρονα παιδιά ενοχλούν ένα αγόρι, βρίσκονται νεκρά και σε λίγες μόλις ώρες τα σώματα τους βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο αποσύνθεσης. Καθώς η ομάδα ακραίων γεγονότων ερευνά την υπόθεση, θα ανακαλύψει μία άμορφη φιγούρα που διεκδικεί περισσότερα θύματα. Εν τω μεταξύ ο Γουόλτερ έχει όλο και περισσότερες παραισθήσεις.

42 σχόλια:

  1. Με το που εφτασα στο τελος του επεισοδιου, απλα ξεχασα ολο το υπολοιπο! Νομιζω ηταν το καλυτερο μεχρι τωρα απο την 4η σεζον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με pipi etc..Το επεισόδιο ήταν πάρα πολύ καλό εκπληκτική ιστορία.O Waler τα έσπασε!!Φοβερή αποκάλυψη το γεγονός ότι και η olivia γνώριζε για τον Peter.Τώρα αρχίζει το παιχνίδι για τα καλά!!!!Εκπληκτικό επεισόδιο όντως επιβεβαιώνονται οι κριτικές για το ότι ήταν το καλύτερο επεισόδιο μέχρι τώρα...Εκπληκτική η σκηνή με τον walter να μιλάει στον Aaron(στη δεύτερη τους σκηνή,εκεί που τον έσωσε)..Οπως επίσης και στην πρώτη με τα αλουμίνια στο κεφάλι,που μας εξήγησε τι έγινε στο παρελθόν και έδωσε τις απαραίτητες πληροφορίες!!!Τώρα αρχίζει το γλέντι....Πραγματικά κάθε επεισόδιο και καλύτερο από το προηγούμενο...ΦΟΒΕΡΟ!!!Και από ότι βλέπω στο trailer το 4 αναμένεται ακόμη καλύτερο!!!!Αλλη μία τρελή ιδέα για θέμα με τον μύκητα που αναπτύσσεται...Fringe RULES!!!!Σήμερα ήταν η τιμητική του Noble!Τα έσπασε!!!!Εκπληκτικό επεισόδιο!!Has Peter Bishop returned??????Soon!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. AΠΙΣΤΕΥΤΟ! Δεν εχω λογια για το σημερινο επεισοδιο, απλα καταπληκτικο! Υπεροχο..

    Αρκετα συναισθηματικο, μαθαμε και πως πεθανε ο Πετρος. Αντε μια βδομαδα παλι :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. to epeisodio htan FOBERO me diafora to kalhtero apo ta 3 ths 4hs season kai ena apo ta kalhtera tou fringe.
    O walter ekane PATAGO se auto to epeisodio...me sigkinise o atimos (den uparxei o John Noble APERIGRAPTOS).
    h skhnh pou leei kai poio pano o giorgos me ton walter na milei ston aaron pragnatika h korifea tou epeisodiou.
    telika o dikos mas peter kai o allos pethanan kai malista o enas tote sthn limnh pou auto simenei oti o paratiriths den mplextike sthn istoria (giati omos o peter sinexizei na uparxei???)

    *tromerh skhnh episis kai eki pou o pitsirikos leei sthn olivia oti fobate kai auth tou leei o giatros pou exoume den tha ton fobisei katholou...kai emfanizete o walter me thn podia tou dexter (mesa sta emata)...kai leei ston pitsiriko etimasou kai bgale ta rouxa sou xaxaxaxaxa (palios kalos walter)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τ Ε Λ Ο Ι Ο ! ! !  
    Το καλύτερο μέχρι στιγμής εννοείται αλλά το επόμενο θα είναι 999999999 φορές καλύτερο απ' ότι είδα από το τρέιλερ !!!!! 
    Εντάξει ο Νόμπλ έδωσε ρέστα για άλλη μια φορά όπως και η Τορβ (με καινούριο στυλάκι). Τελικά και οι 2 μαζί τον θυμήθηκαν. 
    Τώρα το θέμα με τον Γκας δε μπορώ να πω ότι με ξετρέλανε (πιο πολύ μου άρεσε του προηγούμενου επεισοδίου το αυτοτελές κομμάτι) αλλά μου άρεσε πολύ η σχέση Γουόλτερ - Άαρον !!! Κρίμα που δε θα ξανασυναντηθούν :P  
    Ανυπομονώ για τη συνέχεια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τ Ε Λ Ε Ι Ο!!!
    Ηταν παρα παρα παρα παρα πολυ καλο! Ηταν φοβερος ο Γουολτερ!Δειχνει οτι εχει χαραγμενο στην ψυχη του τον Πητερ και ακομα δεν μπορει να το ξεχασει...Και ακομα πιο δυσκολο το κανει το γεγονος οτι ειδε και τους 2 Πητερ να πεθαινουν. . . :-(..Ηταν φοβερες ολες οι σκηνες με τον μικρο και τον ενιωθε ως γιο του,και γι αυτο ηθελε τοσο να τον σωσει!
    Ανυπομονω για το επομενο τωρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μια ερώτηση που βγαίνει από τα επεισόδια είναι, αυτός ο Πήτερ που βλέπει η Ολίβια και ο Γουόλτερ, ποιος Πήτερ είναι;;;; 
    Ξέρουμε ότι και οι 2 Πήτερ πέθαναν, επομένως δεν είναι κανείς από τους 2 τους. Η μόνη επιλογή που θεωρώ ότι στέκει είναι ο Πήτερ του δικούς μας (μπλε) σύμπαντος. Δηλαδή με όλες τις αναμνήσεις του όπως ακριβώς τον αφήσαμε... δηλαδή ο "Πήτερ" τον οποίον ο Παρατηρητής έσβησε και τα ίχνη του συνεχίζουν να εμφανίζονται. Ελπίζω να είναι αυτός... αν και δύσκολο, δε νομίζω να φύγουμε γρήγορα από τον καινούριο κόσμο (ίσως και καθόλου) 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε παιδια, μαλλον ειναι ο Πητερ αυτος που βλεπαμε τοσο καιρο. Λογικα ετσι παει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ναι λογικά, αλλά φήμες λένε ότι ίσως είναι λίγο διαφορετικός... Βέβαια ας περιμένουμε να δούμε πρώτα, με αυτό που πέρασε (μακάρι να μάθουμε "που" βρισκόταν) λογικό είναι να έχει αλλάξει η συμπεριφορά του χωρίς να σημαίνει ότι είναι και διαφορετικός άνθρωπος...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. da3i molis eida to episodio kai epatha plaka...pera oti oloi h istoria htan gamath sto telos htan to TOP...ginete xamossss....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. όπως έγραψα καταλάθος εκεί που κατεβάζουμε το επεισόδιο,πιστεύω ότι κάθε καινούριο επεισόδιο είναι και καλύτερο.Οπότε αυτό ήταν το καλύτερο των τριών.Αρχίζει και δίνει στοιχεία,μάθαμε που ακριβώς άλλαξαν την ιστορία οι παρατηρητές,τώρα περιμένω να δω πως αφού πέθαναν και οι 2 peter.έχει εγκλωβιστεί ο  ένας και γιατί.Πολύ μου άρεσε που τον βλέπει και η olivia και ανακουφίστηκε και ο καημένος ο walter δεν μου άρεσε που έχωσε την πρόκα στο μάτι του....μπλιαχ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. πάντως λίγο αίμα έβγαλε... :) 

    Τελικά εκείνος ο καράφλας που είδαμε στις φώτο δεν ήταν Observer... (άσχετος ήταν για την ακρίβεια, αφού είχε φρύδια εξάλλου, και φορούσε πιτζάμες) 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. oxi apla asxetos olo ki'olo 10-15 deytera fanhke...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. me mia le3h ,8ewrw t epeisodio KORYFAIO

    molis twra t eida.porw8hka..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. allh mia APISTEYTH ermhneia p deixnei oti o walter prepei n parei polla vraveia k oti einai adikhmenos..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το είδα τώρα το επεισόδιο...ένα έχω να πω, απλά κορυφαίο. Υπήρχαν πολλές εκρήξεις συναισθημάτων από την πλεύρα του Γουόλτερ (ηθοποιάρα!). Και το τέλος χτύπησε κόκκινο με την ανακάλυψη της Ολίβια ότι τον βλέπει κι αυτή στα όνειρά της! Υποψίαζομαι ότι ο Πίτερ θα εμφανιστεί με αυτή την μηχανή που έφτιαξε ο παρατηρητής στο 1ο επεισόδιο...θα δούμε! Τώρα ανυπομονώ για το 4ο...ουφ, δεν μπορώ να περιμένω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εννοώ προς το τέλος του 1ου επεισοδίου της 4ης σαιζόν 
    http://imageshack.us/photo/my-images/196/vlcsnap2011100901h50m08.png/
    http://imageshack.us/photo/my-images/834/vlcsnap2011100901h52m58.png/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ααααα αυτή η μηχανή για να τον εξαφανίσει τελείως όμως δεν είναι;;;; Δύσκολο το βλέπω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φοβερή επεισοδιάρα!!!!!! :D 
    Από πού να αρχίσω! Το αυτοτελές story τέλειο με τον οργανισμό και το δεσμό που ανέπτυξε με το αγοράκι -πιο αστεία σκηνή του επεισοδίου που βγαίνει ο Walter με τα αίματα και το παιδάκι φρικάρει χαχαχαχαχαχα! - και γενικά είχε αγωνία,ειδικά εκεί που του μιλούσε ο Walter για να κοπεί ο δεσμός με τον Gus.
    Στα της μυθολογίας πάντως το επεισόδιο απλά τα έσπασε και προχώρησε επιτέλους στο επόμενο στάδιο! Η σκηνή με τον Broyles και τον Walter που βλέπει τον Peter επανειλημμένα ήταν ανατριχιαστική...και πόσο δικαιώθηκε ο καημένος όταν έμαθε ότι τον βλέπει και η Olivia! Όλα τα βραβεία του κόσμου στον μοναδικό κύριο Noble!  
    Άντε τώρα να περιμένουμε μια βδομάδα!!! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. re paidia ntaksi den exei noima pia i seira nai ntaksi tora tha psaxnoun ton peter apla provlepsimo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21.  vasika einai sigoura o peter pou 3erame mexri twra.... kai o wolter eipe pws den ton 3anaeide apo ekeinh thn hmera pou xa8hke sthn limnh, upo8etontas oti pe8ane... den to epivevaiwse omws pote....kai epipleon, sto 4.01 oi parathrhtes elegan oti den prepei na ma8eutei oti "to agori ezhse gia an ginei andras"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. timobol: Δεν θελω ουτε να μαλωσουμε ουτε τπτ...Ευσι κι αλλιως σε γνωριζω και απο το lostpath,αλλα. . . Αγορι μου εισαι καλα????? Τι δεν σου αρεσει δηλαδη?Ηταν καλυτερος ο 1ος κυκλος θες να πεις? Και ποια σειρα δηλαδη σου αρεσει περισσοτερο απο το Fringe???

    Φιλικα παντα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @bf98abf2205d2c52632fcc96ebbef284 πολύ σωστή παρατήρηση !!! Συμπληρώνεται το παζλ όσο προχωράμε ... 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εγω θα διαφωνησω με τον Τιμο αλλα οχι πληρως. Ενταξει οχι κ δεν εχει νοημα η σειρα, το επεισοδιο ηταν επικο. Αλλα που το πανε δεν εχουμε καταλαβει. Ολοι ξερουμε οτι ο πετρος γυριζει. Και μετα; Θα αρχισει παλι πολεμος των 2 κοσμων; Δηλαδη γυριζουμε πισω στην 3η σεζον και ολα αυτα τα επεισοδια ειναι αχρειαστα; Θελω να πω οτι αν γινει κατι τετοιο θα ναι fail της σειρας. Εγω προσωπικα περιμενω κατι ολοκαινουριο μετα την επιστροφη του Πετραν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Λογικά όταν θα επιστρέψει  ο Πήτερ θα υπάρξει ένα μικρό arc για την επανένταξη του (μαζί με επεισόδια συνεργασίας ίσως) και στο τέλος ίσως θα προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν κάτι μεγαλύτερο οι 2 κόσμοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Την καταστροφή τους (πιθανόν Σταύρο)Εξάλλου για αυτό έγινε και αυτό που έγινε(θυμηθείτε τε 3-4 τελευταία επεισόδιο του 3 κύκλου).Εχει πολύ ψωμί ακόμη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ακριβώς!!! Έχουνε μισοτελειωμένες δουλειές, και εν τέλη ίσως γίνει και κάτι με Observers (θα ήθελα να δοθεί και ένα τέλος για αυτούς και όχι απλά συνεχίζουν να υπάρχουν...) 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλησπέρα  σας....
    Τι να πω... Τώρα κατάφερα να το δω
    Ο 4ος κύκλος ξεκίνησε κάπως διαφορετικά, και πιο χλυαρά αλλά όσο παέι φτιάχνετε.
    Το επεισόδιο κορυφαίο(ίσως από τα καλύτερα και των 4 season).
    Απίστευτο πραγματικά.
    Ελπίζω μόνο να μην το πάνε σαν το Lost και σπαταλήσουν 4 χρόνια απίστευτης ιστορίας σε ένα κακομαζεμένο επεισόδιο...!
    Αναμένουμε το επόμενο που από οτι είδα στο τρεϊλερ θα μας δώσει αφορμές για πολλά πολλά σχόλια...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Mpou13: Πιο επεισοδιο του Λοστ σπαταλησε 4 χρονια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. deite emfanish pou ekane o Observer se auto to epeisodio...re plaka mas kanoun oute me kialia den fenete

    http://2.bp.blogspot.com/-ETJnZ7yzL1c/To_FD3e_fcI/AAAAAAAAN8c/1Rx9_tJXYq8/s576/Fringe403AloneInTheWorld017373.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Εγω τον ειδα Λουσιφερ! Επειδη ηταν αρκετα κοντα το ζουμ της καμερας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Εγώ είχα δει την συγκεκριμένη εικόνα προτού δω το επεισόδιο οπότε με το που είδα το "Harvard University" λέω "ωχ να 'τος ο μάγκας" !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Δεν πήρα χαμπάρι...Και ήθελα να ρωτήσω αν "έπαιξε" observer στο επεισόδιο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Όπως έγραψα και στο blog: "Αρκετά πρωτότυπη ιστορία, δεν λέω... αλλά προσωπικά μου θύμισε λίγο από
    manga και θα μπορούσαν να βάλουν την φαντασία τους να οργιάσει ακόμα
    περισσότερο (ή ίσως και όχι:p)... Φυσικά ο Noble ήταν για άλλη μια φορά εκπληκτικός, αλλά αυτό που δεν κατάλαβα είναι το πως δημιουργήθηκε ο υπερεγκέφαλος Gus;!;!; (τι διάολο, ζήλεψαν απ΄το Breaking Bad; Βέβαια από την άλλη και τον Gus, Fring
    τον λένε:p) Το καλό είναι ότι πήραμε άλλες σημαντικότερες απαντήσεις
    που είχαν να κάνουν με την έχθρα των 2 συμπάντων... Τελικά ο Peter
    υπήρξε, αλλά πέθανε και στα 2 σύμπαντα σε πολύ νεαρή ηλικία (ο άλλος
    και πάλι εξαιτίας του Walter - αλλά αφού έτσι κι αλλιώς θα πέθαινε...
    δεν είναι κάπως ανούσιο να υπάρχει τέτοιο μίσος; :p)... Όσο για το
    φινάλε του επεισοδίου... ήταν γαμάτο (τελικά ο Walter συνειδητοποίησε
    πως δεν είναι τρελός μιας και η Olivia βλέπει τον "άγνωστο" άνδρα) και
    μας κάνει να περιμένουμε ακόμα περισσότερο την επιστροφή του
    "ανύπαρκτου" υιού..."

    Σε γενικές γραμμές μου άρεσε περισσότερο απ΄το 3x01, αλλά λιγότερο απ΄το 3x02... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Sumfwnw!k mena m arese perissotero ap thn premiera alla ligotero apo to 2o epeisodio!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. bauer24  συμφωνώ στα περισσότερα, αλλά το μίσος μεταξύ των 2 Γουόλτερ είναι λογικό, αφού έτσι κ' αλλιώς εκτός του κομματιού του Πήτερ τρέφουν μίσος μεταξύ τους επειδή θεωρούν ο ένας τον άλλον υπαίτιο για τις καταστροφές στα σύμπαντα (όπως καταλάβαμε από το διάλογο τους στο 3χ22). Και ότι απήγαγε το μικρό Πήτερ και πέθανε πριν την ώρα του συμβάλλει πολύ στο μίσος τους... 
    Το κομμάτι με τον Γκας ούτε εμένα με ικανοποίησε (το σχόλιο για το Breaking Bad απλά δεν υπάρχει :p, απλά πρόσεξε λίγο τους χρόνους που χρησιμοποιείς :p ... και στις 2 σειρές πάντως από "Γουόλτερ" την πάτησε  ) 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Α ναι μωρέ, ξέχασα αυτή την "λεπτομέρεια" για τα σύμπαντα... xD :/ :p
    Τόσο δύσκολο ήταν να βρουν μια εξήγηση για την ύπαρξή του; Έτσι ανεξήγητο που το άφησαν παραήταν εξωφρενικό... Δεν είναι σειρά φαντασίας για να μη δίνουν εξηγήσεις, αλλά επιστημονικής φαντασίας... :) "επιπλέον και στις 2 σειρές από "Γουόλτερ" την πάτησε" +24 ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ακριβώς έτσι!!! Και δεν είναι μόνο η προέλευση του αλλά και το συναισθηματικό "δέσιμο" με το παιδί... φαίνεται προσπαθούν να προσελκύσουν τους τηλεθεατές του Supernatural :p (παίζονται και την ίδια ώρα) 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. "φαίνεται προσπαθούν να προσελκύσουν τους τηλεθεατές του Supernatural" xD :P ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Εμένα μου άρεσε το επεισόδιο. Ελπίζω να δείξουν και κάτι που να μείνουμε άφωνοι, στα επόμενα επεισόδια, όπως στα επισόδεια του 3ου κύκλου που για μένα ήταν γαμάτααα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ακριβώς Κύριλλε!!! Αν και κάτι μου λέει ότι η επιθυμία σου θα εκπληρωθεί στο επόμενο επεισόδιο!! 
    Κάνουν και ένα μικρό διάλειμμα μία εβδομάδα, οπότε θα πρέπει να μας αφήσουν με ένα κλιφχάνγκερ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή