5/6/11

Το Μότιβο ( The Pattern )




Μότιβο είναι μια διαδεδομένη σειρά από ανεξήγητα φαινόμενα που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο. Το Μότιβο ερευνάτε από μία ειδική ομάδα της κυβέρνησης ονομαζόμενοι ως "τμήμα ακραίων φαινομένων" (ή fringe division). Επικεφαλής της ομάδας είναι ο Phillip Broyles. Η Πράκτορας Olivia Dunham και ο Dr. Walter Bishop έχουν προσληφθεί να αντικαταστήσουν μία μη αποτελεσματική επιστημονική ομάδα που η αποστολή τους ήταν να ερευνούν τα συνεχή γεγονότα και τα ανώμαλα περιστατικά. Ο Peter Bishop αναγκάστηκε να μπει στην ομάδα για να επιβλέπει τον αλλοπρόσαλλο πατέρα του. Μία νέα πράκτορας του FBI, η Astrid Farnsworth, προστέθηκε στην ομάδα για να στηρίζει τις καθημερινές απαιτήσεις και για να παρέχει τις διορατικές συμβουλές της στην ομάδα. Ο Πράκτορας του FBI Charlie Francis αν και δεν ανήκει σε αυτή την ομάδα, της παρέχει συνεχώς βοήθεια. Η Σύμβουλος της Massive Dynamic, Nina Sharp, γνωρίζει για πολλά από τα συμβάντα που έχουν σχέση με το Μότιβο και συχνά βοηθάει την ομάδα. Σύμφωνα με τον Μπρόιλς, 37 συμβάντα είχαν αναφερθεί και είχαν αναγνωριστεί ότι έχουν σχέση με το Μότιβο όταν η Ολίβια μπήκε στην ομάδα.


Μερικά συμβάντα που σχετίζονται με το Μότιβο:

1. Πτήση 627: Από το Αμβούργο στη Βοστόνη η οποία ήταν στόχος μιας αερομεταφερόμενης μόλυνσης η οποία επιρέασε όλους τους επιβάτες και το πλήρωμα-αεροπλάνου σε μερικά δευτερόλεπτα. Η μόλυνση αυτή προκαλούσε την εκφύλιση του δέρματος και γρήγορη διάλυση, αφήνοντας μόνο τα κόκκαλα και τους μυς. Αυτό συνέβει τόσο γρήγορα που ορισμένοι από τους επιβάτες δεν μπόρεσαν καν να αντιδράσουν. Αφού όταν προσγειώθηκε το αεροπλάνο τα πτώματα ακόμα φορούσαν ζώνες ασφαλείας ή ακουστικά. Ο πιλότος ενεργοποίησε τον αυτόματο πιλότο προτού μολυνθεί οπότε το αεροπλάνο κατάφερε να προσγειωθεί με ασφάλεια.

2. Εξαφανίσεις παιδιών: Κατά τη δειάρκεια μιας συζήτησης με την Ολίβια, ο Μπρόιλς ανέφερε ένα περιστατικό όπου ένα παιδί, ο John Thompson, εξαφανίστηκε το 1998 και εμφανίστηκε ένα μήνα πριν την συζήτηση τους (το 2008) με μη ορατά συμάδια ότι έχει μεγαλώσει από το 1998. Σύμφωνα με τον Μπρόιλς άλλα 50 περίπου παιδιά εξαφανίστηκαν και ξαναεμφανίστηκαν κάτω από τις ίδιες περιστάσεις.

3. Στο νοσοκομείο στα προάστια της Βοστόνης φτάνει μία εγγυος γυναίκα που χρειαζόταν βοήθεια. Είχε συλλάβει παιδί τα τελευταία λεπτά και ήταν έτοιμη να το γεννήσει. Το έμβρυο επιβίωσε μετά την καισαρική αλλά η γυναίκα όχι. Το έμβρυο έζησε μόλις λίγες ώρες αφού πέθανε από γερατειά.

4. Μία νεαρή γυναίκα στη Νέα Υόρκη αρχίζει ξαφνικά να γίνεται φυσικά και σωματικά εξαγριωμένη. Κατεβαίνει από το όχημα και αναφλαίγεται, εκρήγνοντας μία μπάλα φωτιάς και τραυματίζοντας αυτούς που ήταν τριγύρω της.


Φυσικά έχουν γίνει πάρα πολλά περιστατικά δεν γίνεται να τα αναφέρουμε όλα.

Η ερώτηση όμως είναι:
Ποιος ευθύνεται για τα γεγονότα που σχετίζονται με το Μότιβο και γιατί τα προκαλέι ?

2 σχόλια:

  1. Εμενα πιο πολλυ μου φαινεται οτι ειναι πειραματα του Alter-Walter...Πρωτα πρεπει νατα δοκιμασει καπου πρωτου να τα εφαρμοσει στο δικο του συμπαν!Οπως ειδαμε και με το κεχριμπαρι στο λεωφορειο...Αν και το αλλο συμπαν χρησιμοποιουσε αυτην την τεχνολογια πολυ πριν το περιστατικο του λεωφορειου....
    Ισως παλι να κανουν αυτες τιε δοκιμες-πειραματα οι του αλλου συμπαντος ωστε να τα εξελιξουν αρκετα και να τα χρησιμοποιησουν σε μεγαλυτερη κλιμακα και να καταστρεψουν το συμπαν μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορεί να έχεις δίκιο. Όπως και στο παράδειγμα που γράφω παραπάνω με την έγγυο, αργότερα (μετά από πειράματα στο δικό μας σύμπαν) ίσως κατάφερε ο Γουόλτεράλλος να το τελειοποιήσει και το χρεισιμοποιησε στην Ψευτολίβια για να γεννήσει νωρίτερα από το φυσιολογικό.

    Πάντως δεν ασχολήθηκαν πολύ με το pattern στον 3ο κύκλο. Αλλά τα επεισόδια με other universe είναι πιο ενδιαφέροντα όπως και να το δεις. Απλά ας τα συνδέσουν κάπως στο τέλος να ξέρουμε που οφείλεται αυτό που βλέπαμε τόσο καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή